10 δημιουργικά πράγματα που πρέπει να κάνετε με έναν παλιό υπολογιστή

10 δημιουργικά πράγματα που πρέπει να κάνετε με έναν παλιό υπολογιστή

Εάν ο παλιός φορητός υπολογιστής ή ο υπολογιστής σας μαζεύει σκόνη, ίσως αναρωτιέστε αν θα το ανακυκλώσετε, θα το χαρίσετε ή θα το χρησιμοποιήσετε για ένα δημιουργικό έργο. Όσον αφορά το Τι να κανω τον παλιο μου υπολογιστη, υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες στις οποίες μπορείτε να κολλήσετε και έχουμε 10 από τις καλύτερες εδώ.

1. Χρησιμοποιήστε το ως διακομιστή πολυμέσων

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον παλιό σας υπολογιστή είναι να τον χρησιμοποιείτε για ροή πολυμέσων. Λογισμικό όπως Plexτο Emby ή το Kodi είναι δωρεάν και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows, macOS ή Linux.

Το λογισμικό αναπαραγωγής μπορεί να ληφθεί σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, από έξυπνες τηλεοράσεις έως κονσόλες παιχνιδιών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα αγαπημένα σας τοπικά αποθηκευμένα βίντεο ή να ακούσετε μουσική και podcast από οποιαδήποτε συσκευή και αυτό το είδος λογισμικού έχει σχεδιαστεί για να είναι ελαφρύ, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε παλιά συστήματα.

2. Κάνετε DIY έναν βιντεοπροβολέα

Εάν τυχαίνει να έχετε και έναν παλιό φορητό υπολογιστή και έναν παλιό προβολέα, αυτό είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό έργο. Μπορείτε να επανατοποθετήσετε τον παλιό σας φορητό υπολογιστή σε βιντεοπροβολέα για να παρακολουθήσετε όλες τις ταινίες που είναι αποθηκευμένες στον διακομιστή Plex. Θα χρειαστείτε μια συσκευή με οθόνη TFT (αν και δεν έχει σημασία αν ο οπίσθιος φωτισμός είναι σπασμένος). Αυτό το έργο απαιτεί κάποιες δεξιότητες DIY, αλλά εξαιρετικές οδηγός βίντεο στο YouTube αναλύει τα πράγματα βήμα-βήμα.

3. Ρυθμίστε έναν διακομιστή Web

Εάν έχετε τον δικό σας ιστότοπο και επί του παρόντος πληρώνετε για τη φιλοξενία, γιατί να μην εξοικονομήσετε λίγα χρήματα ρυθμίζοντας τον παλιό σας υπολογιστή ως διακομιστή ιστού για να φιλοξενήσει τον ιστότοπό σας; Θα μπορούσατε ακόμη και να φιλοξενήσετε ιστότοπους για φίλους και συγγενείς. Ή μπορείτε να ρυθμίσετε τον διακομιστή ιστού σας για FTP, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία μέσω του ιστού με φίλους.

4. Παίξτε Old-School Games

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια ρετρό συνεδρία παιχνιδιών για να σας δώσει όλη τη νοσταλγική αίσθηση, οπότε γιατί να μην επαναχρησιμοποιήσετε τον παλιό σας υπολογιστή σε μια ρετρό μηχανή παιχνιδιών; Η εγκατάσταση ενός παλαιότερου λειτουργικού συστήματος θα σας επιτρέψει να παίξετε ρετρό παιχνίδια όπως το DOOM ή το Lemmings.

Εάν χρησιμοποιείτε Steam και DOSBox, μπορείτε να μιμηθείτε ένα περιβάλλον DOS παλαιού τύπου. Επίσης, εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί ήδη Windows 7 ή 8, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα.

5. Χρησιμοποιήστε το ως Οικογενειακό Η/Υ

Κουραστήκατε να περνάει ώρες η οικογένειά σας σε χωριστά δωμάτια ελέγχοντας email ή περιηγούμενοι στον Ιστό; Ρυθμίστε τον παλιό σας υπολογιστή ως ένα κοινόχρηστο οικογενειακό μηχάνημα στο σαλόνι σας, ώστε όλοι να μπορούν να σερφάρουν στον ιστό, να ελέγχουν το email ή να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Η δικτυωμένη αποθήκευση είναι επίσης μια καλή ιδέα εδώ, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους.

6. Δημιουργήστε μια ψηφιακή κορνίζα

Αναρωτιέστε τι να κάνετε με έναν παλιό υπολογιστή; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παλιό σας υπολογιστή για να εμφανίσετε τις φωτογραφίες σας εάν ο φορητός υπολογιστής σας εξακολουθεί να λειτουργεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια αξιοπρεπής οθόνη και λίγη τεχνογνωσία για να τη μετατρέψετε σε ψηφιακή κορνίζα. Εάν εξακολουθεί να συνδέεται με το Wi-Fi του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να εμφανίσετε τις φωτογραφίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

7. Παιχνίδι Online με φίλους

Αν προτιμάτε να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια με φίλους στο Destiny 2 ή στο Fortnite, μπορείτε να ρυθμίσετε τον παλιό σας υπολογιστή ως αποκλειστικό διακομιστή παιχνιδιών. Τα περισσότερα διαδικτυακά παιχνίδια για πολλούς παίκτες υποστηρίζουν αποκλειστικούς διακομιστές, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το παιχνίδι της επιλογής σας. Επειδή αυτός ο τύπος διακομιστή δεν απαιτεί ισχυρό σύστημα, ακόμη και ένας πολύ παλιός υπολογιστής δημιουργεί έναν εξαιρετικό αποκλειστικό διακομιστή παιχνιδιών.

8. Μετατρέψτε το σε Τέχνη

Η δημιουργία ενός επιτοίχιου υπολογιστή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε κάτι που φαίνεται καλό και εξακολουθεί να λειτουργεί. Θα χρειαστείτε τον σκληρό δίσκο και τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας και α βίντεο φροντιστήριο. Θα χρειαστείτε επίσης μερικά βασικά εργαλεία και υλικά όπως κόντρα πλακέ και πλεξιγκλάς. Όχι μόνο φαίνεται πολύ ωραίο στον τοίχο σας, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον συγχρονισμό Wi-Fi για να μοιράζεστε αρχεία.

9. Αναβαθμίστε το

Εάν κανένα από αυτά τα έργα δεν φαίνεται κατάλληλο για εσάς, γιατί να μην αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας; Δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό με όλους τους υπολογιστές, όπως εκείνους που έχουν ενσωματωμένο SSD και RAM στη μητρική πλακέτα. Επίσης, δεν αξίζει πάντα να αναβαθμίζετε έναν παλιό φορητό υπολογιστή λόγω του χρόνου και του κόστους που απαιτείται — και εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνει. Με τα περισσότερα μηχανήματα, μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM ή/και τη μονάδα σκληρού δίσκου, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα περισσότερο τον παλιό σας φορητό υπολογιστή. Υπάρχουν επίσης μερικά πολύ ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την παλιά RAM.

10. Μετατρέψτε το σε Arcade Machine

Η τελική ιδέα στη λίστα μας είναι η καλύτερη. Σταματήστε να αναρωτιέστε τι να κάνετε με έναν παλιό υπολογιστή και μετατρέψτε τον σε μια ρετρό μηχανή arcade! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εξομοιωτή arcade όπως το MAME, συντομογραφία του Multiple Arcade Machine Emulator για εξομοίωση υλικού μηχανήματος arcade. Εφόσον έχετε τον κατάλληλο υπολογιστή και οθόνη για τη δουλειά, είναι εύκολο μετατρέψτε τον παλιό σας υπολογιστή σε μηχανή arcade.

Ελπίζουμε ότι αυτό σας έδωσε μερικές υπέροχες δημιουργικές ιδέες για το τι να κάνετε με έναν παλιό υπολογιστή. Όσο βρίσκεστε εδώ, γιατί να μην δείτε μερικές από τις ιδέες μας για το τι να κάνετε με έναν παλιό δρομολογητή, εάν έχετε έναν ξαπλωμένο;

Τι είναι η οικογενειακή συνδρομή YouTube Premium και πώς λειτουργεί;

Τρόπος απόκρυψης αμοιβαίων διακομιστών στο Discord σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *