Πώς να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Haru Kodi

5 καλύτεροι μίνι υπολογιστές για gaming για αγορά το 2023

Έχετε βαρεθεί αυτούς τους μεγάλους, ογκώδεις επιτραπέζιους υπολογιστές παιχνιδιών, αλλά δεν θέλετε να επενδύσετε σε έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών; Τότε ακούγεται ότι ένας μίνι υπολογιστής παιχνιδιών μπορεί να είναι για εσάς!

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με πέντε επιλογές για να ξεκινήσετε στο μονοπάτι του μικρού χάους στα παιχνίδια, αλλά πρώτα, ας δούμε τι διαχωρίζει έναν εξαιρετικό μίνι υπολογιστή από αυτούς που πρέπει να αποφύγετε.

Τι να ψάξετε σε ένα Mini PC

Η επιλογή του κατάλληλου μίνι υπολογιστή παιχνιδιών δεν διαφέρει και τόσο από την επιλογή ενός πλήρους μεγέθους. Να τι πρέπει να προσέξεις αν θέλεις τον καλύτερο μίνι υπολογιστή.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu στο Viber  

Εκτέλεση

Το μέγεθος μετράει διαφορετικά από ό,τι νομίζετε όταν πρόκειται για μίνι υπολογιστές. Αν και είναι μικροσκοπικές, αυτές οι συσκευές δεν είναι αδύνατο στο τμήμα απόδοσης. Η καρδιά του μίνι υπολογιστή σας, η CPU, θα πρέπει να είναι μια εξαιρετική απόδοση όπως ένα πρόσφατο τσιπ της σειράς AMD Ryzen ή Intel Core i7, ικανό να αντεπεξέλθει στις πιο απαιτητικές εργασίες.

Η GPU είναι μια άλλη σημαντική απόδοση, ειδικά για όσους έχουν όρεξη για gaming ή γραφικά έντονη δουλειά. Οι GPU όπως η GeForce RTX της Nvidia ή η σειρά Radeon RX της AMD είναι το εισιτήριό σας για οπτικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας, χωρίς τραυλισμό. Οι ενσωματωμένες GPU γενικά πρέπει να αποφεύγονται, αλλά έχουν προχωρήσει πολύ και όπως θα δείτε παρακάτω, μερικές είναι αρκετά αξιοπρεπείς εάν οι απαιτήσεις σας για παιχνίδια είναι μέτριες.

Μνήμη και αποθήκευση

“Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα” θα πρέπει να είναι το σύνθημά σας όταν εξετάζετε τη μνήμη RAM και τον χώρο αποθήκευσης για τον μίνι υπολογιστή σας. Όσον αφορά τη μνήμη RAM, τα DDR4 και DDR5 είναι οι γεύσεις της ημέρας, με τα 8 GB να είναι το ελάχιστο για τους casual χρήστες.

Ωστόσο, στοχεύστε στα 16 GB ή περισσότερα για παιχνίδια για να εξασφαλίσετε ομαλή πλεύση. Το DDR5 εξακολουθεί να είναι σχετικά ακριβό τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τον μίνι υπολογιστή σας σε οποιοδήποτε σημείο, μια νεότερη μητρική κάρτα DDR5 είναι η πιο λογική επιλογή.

Οι SSD είναι ο ξεκάθαρος νικητής έναντι των σκληρών δίσκων για αποθήκευση, με ανώτερη ταχύτητα και αξιοπιστία. Μια χωρητικότητα 256 GB ή 512 GB είναι κατάλληλη για τον μέσο χρήστη, αλλά ένας SSD 1 TB ή περισσότερο είναι ένα καλύτερο στοίχημα για ψηφιακούς θησαυρούς και σκληροπυρηνικούς παίκτες. Ο φυσικός χώρος μέσα σε αυτούς τους υπολογιστές είναι δαπανηρός, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε μια μητρική πλακέτα που προσφέρει πολλές υποδοχές M.2 για αποθήκευση. Τούτου λεχθέντος, τα περισσότερα παιχνίδια θα τρέχουν καλά και σε μια μονάδα SSD SATA III και η τιμή τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Για μαζική αποθήκευση, σκεφτείτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο USB ή μηχανικές μονάδες 2,5″ για θήκες mini PC που εξακολουθούν να τις υποστηρίζουν. Αν και αυτές οι μονάδες δεν είναι κατάλληλες για παιχνίδια, μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία αντιγράφων ασφαλείας παιχνιδιών για να αποθηκεύσετε τους χρόνους λήψης και άλλα μέσα, όπως βίντεο και ήχο σε αυτές τις μονάδες “περιστρεφόμενης σκουριάς”.

Συνδεσιμότητα

Ένας μίνι υπολογιστής με μεγάλη ποικιλία θυρών μπορεί μακροπρόθεσμα να σας γλιτώσει από μεγάλη θλίψη για το dongle. Χρησιμοποιήστε έναν καλό συνδυασμό θυρών USB-C και USB-A για ευέλικτες επιλογές σύνδεσης. Επίσης, θυμηθείτε να ελέγξετε για υποστήριξη Wi-Fi και Bluetooth για να σας κρατήσετε συνδεδεμένους ασύρματα χωρίς προβλήματα.

Η αγορά μιας μητρικής πλακέτας με ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth σάς εξοικονομεί μερικές θύρες USB ή εσωτερικές υποδοχές καρτών, κάτι που είναι πιο σημαντικό στον χώρο του μίνι υπολογιστή από ό,τι σε μεγαλύτερα επιτραπέζια μηχανήματα.

Form Factor and Design

Οι μίνι υπολογιστές εξοικονομούν χώρο ήδη από τη σχεδίασή τους, αλλά ο παράγοντας μορφής τους μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Όταν επιλέγετε τον μίνι υπολογιστή σας, λάβετε υπόψη τους χωρικούς περιορισμούς και τις αισθητικές σας προτιμήσεις.

Σκεφτείτε τι είδους χώρο θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή και τα στοιχεία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το πιο κρίσιμο στοιχείο, σε αυτή την περίπτωση, είναι η GPU. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε GPU πλήρους μεγέθους στον μίνι υπολογιστή σας, πρέπει να το προσαρμόσει, διαφορετικά θα πρέπει να αρκεστείτε σε πιο λεπτές κάρτες που δεν προσφέρουν την ίδια ψύξη και απόδοση.

Επεκτασιμότητα

Ενώ οι μίνι υπολογιστές μπορεί να μην έχουν την προσαρμογή πλήρους κλίμακας των μεγαλύτερων αδελφών τους, προσφέρουν κάποια δυνατότητα επέκτασης. Συγκεκριμένα μοντέλα διατίθενται ως barebones διαμορφώσεις, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τη μνήμη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο σας. Άλλοι ενδέχεται να επιτρέπουν ακόμη και μελλοντικές αναβαθμίσεις στοιχείων.

Σημείωση: Μερικοί από αυτούς τους μίνι υπολογιστές προέρχονται από κατασκευαστές συστημάτων τρίτων. Ο OEM μπορεί να πουλά μόνο κιτ barebones ή μόνο το σασί, επομένως ένας κατασκευαστής υπολογιστών τρίτου κατασκευαστή τελειώνει τη δουλειά και πουλά ολόκληρο τον υπολογιστή με κέρδος. Μερικοί μίνι υπολογιστές δεν θα φτάσουν σε σφραγισμένο κουτί επειδή ο τρίτος πωλητής τους έχει αλλάξει.

ο Intel 2023 NUC ​​12 Extreme Mini PC είναι ένας τιτάνας σε συμπαγή μορφή, με ισχυρή γροθιά με επεξεργαστή 16-Core i9-12900 και γραφικά NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα εντυπωσιακό προφίλ απόδοσης ικανό να χειρίζεται εύκολα απαιτητικές εργασίες παιχνιδιού.

Αυτή η διαμόρφωση με 64 GB DDR4 RAM και έναν σημαντικό 2TB NVMe SSD παρέχει ένα σύστημα με απόκριση και άφθονο χώρο για παιχνίδια, καθιστώντας το ιδανικό για τους λάτρεις. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε πιο προσιτά εξαρτήματα και να μειώσετε τη συνολική τιμή.

Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το μίνι υπολογιστή είναι η άψογη σουίτα συνδεσιμότητας. Με έναν συνδυασμό Thunderbolt 4, HDMI και πολλών θυρών USB 3.2, δεν θα έχετε έλλειψη περιφερειακών για σύνδεση. Επιπλέον, το Wi-Fi 6E και το Bluetooth 5 διασφαλίζουν αξιόπιστη ασύρματη συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αισθητική. Το μαύρο περίβλημα με ενσωματωμένο φωτισμό RGB δημιουργεί μια κομψή, μοντέρνα εμφάνιση που ταιριάζει άψογα σε κάθε διάταξη. Αν και μπορεί να μην είναι του γούστου όλων, το μοτίβο του μεγάλου κρανίου που έχει γίνει εμβληματικό της σειράς NUC Extreme δίνει σε ολόκληρο το μικρό σύστημα μια κακή ατμόσφαιρα χάκερ,

Δυστυχώς, με την έκπτωση του άτονου RTX 3060 12 GB, δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς επιλογές GPU πάνω από 8 GB, κάτι που γίνεται πρόβλημα ακόμη και για όσους παίζουν στα 1440p.

ο Επιτραπέζιος υπολογιστής υπολογιστή παιχνιδιών SkyTech Chronos Mini είναι μια εξαιρετική επιλογή για παίκτες που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό που θέλουν ένα ικανό σύστημα χωρίς να σπάσουν τα χρήματα.

Στην καρδιά του Chronos Mini βρίσκεται ένας Intel Core-i3 10100F, ο οποίος, αν και δεν είναι ακριβώς κορυφαίος, παρέχει άφθονη επεξεργαστική ισχύ για πολλά σύγχρονα παιχνίδια. Σε συνδυασμό με μια κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1650, αυτός ο μίνι υπολογιστής μπορεί να χειριστεί δημοφιλή παιχνίδια όπως Fortnite, Valorant και πολλά άλλα σε ανάλυση 1080p με ομαλούς ρυθμούς καρέ.

Η συμπερίληψη ενός SSD 500 GB συμβάλλει περαιτέρω στην απόδοσή του, επιτρέποντας γρήγορους χρόνους εκκίνησης, παιχνίδι με απόκριση και αξιοπρεπή αποθήκευση για τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας.

Αν και μπορεί να μην έχει κατασκευαστεί για εξαιρετικά ρυθμίσεις στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, το SkyTech Chronos Mini προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις για την τιμή του. Επίσης, οι δυνατότητες Microsoft Windows 11 Home και Wi-Fi ολοκληρώνουν αυτό το φιλικό προς τον προϋπολογισμό πακέτο.

Αν και δεν θα ξεπεράσει μια σύγχρονη κονσόλα παιχνιδιών αξίας $500, μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο θα λειτουργήσει καλά σε ένα μηχάνημα όπως αυτό, και επίσης έχετε τα πλεονεκτήματα ενός υπολογιστή για άλλες εργασίες, όπως εργασία ή δημιουργικά έργα.

Αυτό Beelink Mini PC διαθέτει επεξεργαστή 8 πυρήνων, 16 νημάτων AMD Ryzen 7 5800H με ταχύτητα ρολογιού ενίσχυσης έως και 4,4 GHz. Το ενσωματωμένο AMD Radeon Graphics, χρονισμένο στα 2000 MHz, προσφέρει οπτικά σταθερή απόδοση και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4K σε τρεις οθόνες ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για δημιουργούς περιεχομένου ή για πολλούς χρήστες που χρειάζονται πολλές οθόνες για την εργασία ή το παιχνίδι τους.

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με 16 GB μνήμης RAM DDR4, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί στα 64 GB, και έναν SSD 500 GB NVMe M.2, ο οποίος μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί στα 2 TB. Αυτό εξασφαλίζει ομαλή εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και γρήγορους χρόνους φόρτωσης για εφαρμογές και παιχνίδια.

Γιατί περιλαμβάνεται σε μια λίστα με Mini PC «gaming»; Λοιπόν, όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Οποιοσδήποτε υπολογιστής μπορεί να είναι ένας υπολογιστής “παιχνιδιού”, εάν οι προσδοκίες σας είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες. Τα ενσωματωμένα γραφικά Vega στο Beelink πρέπει να είναι πιο συναρπαστικά σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα. Ωστόσο, έχει αρκετή ισχύ για να παίξει σύγχρονα παιχνίδια σε χαμηλές έως μεσαίες ρυθμίσεις σε αναλύσεις όπως 1080p. Αν ψάξετε λίγο στο ανεκτέλεστο gaming PC, πολλοί τίτλοι θα τρέχουν υπέροχα σε υλικό όπως αυτό.

Έτσι, αν κάνετε κυρίως γενική εργασία στον υπολογιστή ή παρακολουθείτε πολυμέσα στον υπολογιστή σας, αλλά θέλετε να παίξετε παιχνίδια σε κατάλληλες ρυθμίσεις με κάτι παρόμοιο με το Mac Mini, το Beelink είναι μια κορυφαία επιλογή.

ο 2022 MSI MEG Trident X είναι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής παιχνιδιών κορυφαίας βαθμίδας που προσφέρει ισχυρή απόδοση μέσα σε ένα κομψό και συμπαγές πλαίσιο. Είναι λεπτό και ψηλό, μοιάζει με έκδοση PC του Sony PlayStation 5, αλλά μας αρέσει αυτή η αισθητική. Καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πραγματικά συμπαγές σύστημα χωρίς να θυσιάζει τόσο χώρο για εξαρτήματα όσο οι μίνι υπολογιστές γενικά.

Ο επεξεργαστής 12ης γενιάς Intel Alder Lake Core i7-12700K βρίσκεται στην καρδιά αυτού του επιτραπέζιου υπολογιστή παιχνιδιών, με 12 πυρήνες και ταχύτητες έως και 5,0 GHz. Αυτή η CPU υψηλής απόδοσης μπορεί εύκολα να χειριστεί βαριά παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο, απόδοση 3D και άλλες εργασίες έντασης πόρων, εξασφαλίζοντας μια ομαλή εμπειρία χωρίς καθυστερήσεις.

Τον ισχυρό επεξεργαστή συνοδεύει μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμένη με 12 GB GDDR6X VRAM. Το RTX 3080 Ti είναι μια από τις πιο ισχυρές GPU, που προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε τίτλους παιχνιδιών AAA και άλλες εργασίες με ένταση γραφικών. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε μια νέα κάρτα της σειράς 40, αλλά η διαφορά απόδοσης δεν αξίζει τη διαφορά τιμής και το 3080 Ti έχει 12 GB VRAM, που είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη μελλοντική προστασία αυτού του συστήματος.

Εάν θέλετε ισχύ υπολογιστή σε μορφή κονσόλας, το Trident X είναι πιθανότατα το πιο κοντινό που θα έχουμε. Είναι κρίμα για την τιμή, αλλά παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Εντάξει, ας είμαστε ξεκάθαροι, το Σύμμαχος ROG ΔΕΝ είναι μίνι υπολογιστής με την ίδια έννοια με τους άλλους υπολογιστές που επιλέξαμε εδώ. Ενώ αυτοί οι μικροί υπολογιστές με συντελεστή μορφής εξακολουθούν να είναι πλήρως αναβαθμίσιμοι, προσαρμόσιμοι και κατά τα άλλα πλήρη παραδοσιακοί επιτραπέζιοι υπολογιστές τοποθετημένοι σε ένα μικροσκοπικό πακέτο, το Allly είναι ένας εντελώς διαφορετικός παράγοντας μορφής – ένας φορητός υπολογιστής. Τώρα, ακούστε μας γιατί αυτή δεν είναι η τρελή πρόταση που μπορεί να φαίνεται.

Εάν θέλετε την πιο συμπαγή ρύθμιση gaming για υπολογιστή, τότε το Allly είναι μια νόμιμη επιλογή. Έχει πολλά γρυλίσματα παιχνιδιών εν κινήσει και όταν το συνδέετε με οθόνη και άλλα περιφερειακά, μετατρέπεται σε μίνι επιτραπέζιο υπολογιστή παιχνιδιών.

Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τις ιδιόκτητες εξωτερικές επιλογές GPU της ASUS που δεν έχουν τους περιορισμούς απόδοσης του Thunderbolt, δίνοντάς σας πρόσβαση σε κάποια πραγματικά υψηλή ισχύ GPU, εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για το προνόμιο.

Αν και η έλλειψη δυνατότητας αναβάθμισης είναι αναμφίβολα ένα ζήτημα, σκεφτείτε ότι κάτι σαν το Beelink που εξετάσαμε παραπάνω είναι σχεδόν εξίσου περιορισμένο στην αρένα της αναβάθμισης και ο Σύμμαχος θα το νικήσει στα περισσότερα σενάρια.

Οι επιλογές μας για τα καλύτερα τηλεχειριστήρια και πληκτρολόγια Android TV Box

Πώς να ενημερώσετε το Razer Synapse 

Nvidia GeForce RTX 3060 έναντι RTX 3060 Ti:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *