εναλλακτικές λύσεις για το Perplexity Al

3 εναλλακτικές λύσεις για το Perplexity Al

Εντάξει, θαυμαστές του Perplexity Al, καταλαβαίνω τη διαφημιστική εκστρατεία! Είναι φοβερό για αυτές τις γρήγορες απαντήσεις με πηγές. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές θέλετε να αλλάξετε τα πράγματα – ίσως να λάβετε μια πιο δημιουργική απάντηση ή πιο βαθιές λεπτομέρειες. Με το Perplexity να αγγίζει πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες, ήξερα ότι έπρεπε να υπάρχουν άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές αναζήτησης Al εκεί έξω. Έχοντας αυτό κατά νου, πήγα σε ένα ξεφάντωμα δοκιμών και βρήκα μερικές σοβαρά εντυπωσιακές εναλλακτικές λύσεις Perplexity. Να τι βρήκα.

Πριν βουτήξουμε, ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση αυτών των εργαλείων AI και πώς συγκρίνονται με το Perplexity:

ΑμηχανίαΑναζήτηση τόξουYou.com AIMonica AI
Δωρεάν ΈκδοσηGPT-3.5Τα API του OpenAIYouBot με GPT-3GPT-3
Έκδοση επί πληρωμήGPT-4 και Claude 2GPT-4, Claude, Gemini Pro, ZephyrGPT-4, Claude 3, Gemini
Δημιουργία εικόνωνΜόνο στο ProΟχι10 με δωρεάν, Απεριόριστο στο Pro19 με δωρεάν, 200 στο Pro
Επιπρόσθετα χαρακτηριστικάPerplexity Copilot,
Μεταφορτώσεις αρχείων
Πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και παρακολούθησης, Αυτόματη αρχειοθέτηση ανενεργών καρτελώνΛειτουργίες Genius, Research και GPT-4Μεταφραστής AI
Τιμολόγηση20 $/μήνα ή
$200 ετησίως
$20/μήνα ή $180 ετησίωςΞεκινά από 9,9 $/μήνα ή 99 $ ετησίως

1. Arc Search (μόνο iOS)

Αποκορύφωμα: Χρησιμοποιεί τα API του OpenAI για τη λειτουργία “Browse for Me”.

Ίσως έχετε ακούσει για το Arc Browser με λειτουργίες όπως πλαϊνές γραμμές και κενά καρτελών που κάνουν την εργασία στην επιφάνεια εργασίας σας πιο ομαλή. Το Arc Search, από την ίδια εταιρεία, κάνει κάτι διαφορετικό – αλλάζει τον τρόπο περιήγησης στο iPhone σας.

Η εφαρμογή ξεκινά με μια γραμμή αναζήτησης και ένα ανοιχτό πληκτρολόγιο. Πληκτρολογήστε κάτι, πατήστε Αναζήτηση για μένα, και θα σαρώσει διαφορετικούς ιστότοπους για το ερώτημά σας, δημιουργώντας μια τακτοποιημένη μικρή σελίδα σύνοψης. Θα βρείτε μια επισκόπηση με κουκκίδες στην κορυφή και μια λεπτομερή ανάλυση μαζί με τους συνδέσμους της πηγής για περαιτέρω εξερεύνηση.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Το Gemini AI της Google είναι εδώ, αλλά είναι καλύτερο από το ChatGPT;

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu⁩ στο Viber

Για παράδειγμα, όταν αναζητάτε τα «καλύτερα τηλέφωνα για το 2024», το Arc σαρώνει πολλούς ιστότοπους και σας εμφανίζει μια λίστα με καταπληκτικά τηλέφωνα για να διαλέξετε. Μου αρέσει που μπορώ να λαμβάνω μια γρήγορη περίληψη για κάθε τηλέφωνο στην κορυφή, ακολουθούμενη από βασικά σημεία (όπως τιμή, κάμερα, απόδοση κ.λπ.) και συνδέσμους για να βουτήξω πιο βαθιά. Είναι σαν κουκκίδες, εικόνες, emoji – ευτυχώς, δεν συνάντησα ενοχλητικές διαφημίσεις ή αναδυόμενα παράθυρα.

Συγκριτικά, το Perplexity σάς δίνει μια βασική απάντηση με σχεδόν καθόλου λεπτομέρειες σχετικά με το τι κάνει ένα τηλέφωνο υπέροχο. Περιλαμβάνει ακόμη και αυτές τις γενικές συμβουλές chatbot σχετικά με το πώς το καλύτερο τηλέφωνο εξαρτάται από τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Αλλά hey, τουλάχιστον μπορείτε να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις, μια δυνατότητα που το Arc δεν έχει ακόμη.

Επιστρέφοντας στο Arc Search, τα απτικά είναι ωραία και μπορείτε γρήγορα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καρτελών με το κουμπί κάτω αριστερά. Ειλικρινά, πιστεύω ότι κάθε χρήστης iPhone θα πρέπει να το δώσει μια ευκαιρία. Είναι τόσο καλό, που μπορεί να ξεχάσετε το Perplexity… τουλάχιστον για λίγο.

Κατεβάστε το Arc Search για iPhone

2. YouChat (You.com AI Search)

Χρησιμοποιούνται μοντέλα AI: YouBot με GPT-3 (δωρεάν), GPT-4, Claude 3 Opus, Gemini Pro και Zephyr.

Το YouChat είναι ένα εργαλείο αναζήτησης AI που ξεπερνά κατά πολύ τις απλές αναζητήσεις στον ιστό. Ως μέρος της μηχανής αναζήτησης You.com AI, το YouChat σάς προσφέρει ένα chatbot για να κάνετε ερωτήσεις, να λαμβάνετε περιλήψεις και να παρακολουθείτε τις απαντήσεις.

Η δωρεάν έκδοση χρησιμοποιεί In-house YouBot με μόνο GPT-3, ενώ η συνδρομή YouPro φέρνει GPT-4, Claude, Gemini και άλλα μοντέλα. Τόσο η δωρεάν όσο και η επί πληρωμή έκδοση συνδέονται στο διαδίκτυο για ενημερωμένες γνώσεις.

Το YouChat είναι παρόμοιο με το Perplexity από πολλές απόψεις. Αν και δεν είμαι λάτρης της ήπιας διεπαφής του, εκεί που διαφέρει είναι στις απαντήσεις του. Το YouChat στοχεύει να παρέχει μια σειρά από πιθανές απαντήσεις ή ερμηνείες, δίνοντάς σας περισσότερες επιλογές. Το Perplexity εστιάζει στον εντοπισμό μιας ενιαίας, πολύ πιθανής «σωστής» απάντησης.

Με τη δωρεάν έκδοση, μπορείτε να γράφετε ιστορίες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να κάνετε αναζήτηση στον Ιστό, να ενημερώνεστε για ειδήσεις και πολλά άλλα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι μπορείτε να το ζητήσετε:

  • “Γράψτε ένα email για να προγραμματίσετε εκ νέου το ραντεβού με τον γιατρό μου.”
  • «Δώστε μου τρεις ιδέες δημιουργικής ιστορίας για έναν σκύλο που βρίσκει ένα μαγικό καπέλο».
  • «Πάρε μου τα τελευταία νέα για τις εκλογές στις ΗΠΑ».
  • «Βρείτε τα καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια κοντά μου» και ούτω καθεξής.

Το κεφάλι ψηλά: Μπορεί να μην είναι πάντα ακριβές. Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε «ποιος είναι ο τρέχων CEO του Twitter», ανέφερε τον Parag Agrawal, ο οποίος έφυγε από τη θέση τον Οκτώβριο του 2022. Ομοίως, όταν ρωτήθηκε «ποιος είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter», απάντησε σωστά η Linda Yaccarino αλλά με μια εικόνα του Jack Dorsey . Αυτή είναι η μόνη σημαντική κόντρα όταν έρχεται σε αντίθεση με το Perplexity.

Κατεβάστε το You.com AI για Android

Κατεβάστε το You.com AI για iPhone

3. Monica AI Assistant

Χρησιμοποιούνται μοντέλα AI: GPT-3 (δωρεάν), GPT-4, Claude 3 και Gemini

Το Monica AI είναι διαθέσιμο τόσο σε τηλέφωνα όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Αλλά σε αντίθεση με άλλα chatbots που είναι περισσότερο σαν μια «μηχανή αναζήτησης με ένα chatbox», η Monica αισθάνεται πραγματικά σαν μια χρήσιμη φίλη. Μου θυμίζει εκείνα τα φιλικά ρομπότ στο αυτοκίνητο στα αυτοκίνητα MG – έχεις την αίσθηση ότι κάποιος είναι εκεί για να βοηθήσει.

Ενώ το Perplexity εστιάζει σε απαντήσεις που βασίζονται σε κείμενο, η Monica AI κάνει το παραπάνω μίλι. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις, να ξεκινήσετε ενδιαφέρουσες συνομιλίες, ακόμη και να λαμβάνετε περιλήψεις αρχείων PDF και εικόνων απευθείας στο τηλέφωνό σας – εξοικονομώντας σας τόνους χρόνου.

Το αγαπημένο μου μέρος – μπορείς να μιλήσεις στη Μόνικα χρησιμοποιώντας τη φωνή σου. Θα απαντήσει με απαντήσεις και μπορείτε να το παρακολουθήσετε χωρίς να πληκτρολογήσετε τίποτα. Αυτό είναι κάτι που το Perplexity δεν μπορεί να κάνει ακόμα.

Η Monica AI μπορεί ακόμη και να συνοψίσει βίντεο στο YouTube. Επιπλέον, υπάρχει ένα εκπληκτικό εργαλείο μετάφρασης AI που υποστηρίζεται από το μοντέλο GPT. Ανακαλύπτει ποια γλώσσα μιλάτε και τη μεταφράζει καθώς μιλάτε. Και δεν είναι αυτό. Η Monica AI μπορεί επίσης να δημιουργήσει εικόνες και βίντεο με λίγες μόνο λέξεις και όλα αυτά είναι δωρεάν!

Η δωρεάν έκδοση χρησιμοποιεί το μοντέλο GPT-3 του OpenAI. Αν και προσφέρει ένα καλό σημείο εκκίνησης, έχει περιορισμούς. Έχετε περιορισμένα ερωτήματα και πρόσβαση σε πληροφορίες μόνο έως τον Σεπτέμβριο του 2021. Η αναβάθμιση σε premium ξεκλειδώνει τον ισχυρό κινητήρα GPT-4V, δυνατότητες αναζήτησης στον ιστό και πολλά άλλα!

Κατεβάστε το Monica AI για Android

Κατεβάστε το Monica AI για iPhone

Εναλλακτικές λύσεις αμηχανίας: Ποιο λοιπόν πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Το Perplexity AI είναι μια φανταστική επιλογή για όποιον θέλει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες με σαφείς αναφορές πηγών. Ωστόσο, το στυλ συνομιλίας του μπορεί να φαίνεται λίγο επίσημο και ορισμένες λειτουργίες απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή.

Εάν ενδιαφέρεστε για εναλλακτικές λύσεις, υπάρχουν πολλές συναρπαστικές επιλογές.

  • Χρειάζεστε μια καθαρή εμπειρία χωρίς περισπασμούς; Το Arc Search θα μπορούσε να είναι το ιδανικό.
  • Ψάχνετε για ευελιξία και διαφορετικές λειτουργίες AI; Το YouChat είναι μια ευέλικτη επιλογή.
  • Εάν επιθυμείτε μια πιο προσωπική πινελιά στις αλληλεπιδράσεις σας με τεχνητή νοημοσύνη, η Monica AI μπορεί να είναι το νέο σας αγαπημένο.

Και για όσους προτιμούν μια παραδοσιακή εμπειρία μηχανής αναζήτησης, το Google Gemini ή το Microsoft Copilot είναι και οι δύο εξαιρετικές επιλογές – το Gemini αξιοποιεί την εκτενή βάση γνώσεων της Google, ενώ το Copilot προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο εντυπωσιακό μοντέλο γλώσσας GPT-4.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : 10 τρόποι για να διορθώσετε το Circle to Search δεν λειτουργεί

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu⁩ στο Viber

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *