Επιλογές συσκευών για IPTV Set Top Box

Επιλογές συσκευών για IPTV Set Top Box

Επιλογή #1: Χρήση υπολογιστή

Η χρήση φορητού υπολογιστή ή επιτραπέζιου υπολογιστή είναι ένας καλός τρόπος για τη ροή περιεχομένου IPTV.

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να είναι μεγάλα και αντιαισθητικά να κάθεται δίπλα σε μια τηλεόραση, αν θέλετε να παρακολουθήσετε τις εκπομπές σας σε μια μεγάλη οθόνη.

Υπάρχουν διαθέσιμες μικρές μονάδες mini PC που έχουν το μέγεθος ενός αποκωδικοποιητή, αλλά αν έχετε ήδη έναν παλιό υπολογιστή που δεν χρησιμοποιείται, θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι έχουν έναν υπολογιστή. δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να αγοράσετε νέο εξοπλισμό.

Επίσης, ένας υπολογιστής, ειδικά οι νεότεροι, μπορεί να συσκευάσει πολύ υλικό που καθιστά τη ροή χωρίς πρόβλημα, μαζί με ένα οικείο λειτουργικό σύστημα.

Υπάρχουν πολλά πακέτα λογισμικού για ροή IPTV με υπολογιστή, όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC, το οποίο είναι μια δημοφιλής δωρεάν επιλογή.

Οποιοσδήποτε υπολογιστής με επεξεργαστή διπλού πυρήνα ή υψηλότερο και 8 GB μνήμης RAM θα ​​πρέπει να λειτουργεί καλά ως κιβώτιο IPTV.

  • Επιλογή #2: Χρησιμοποιήστε ένα Fire TV Stick


Το Fire TV Stick είναι μια συσκευή χαμηλού κόστους που λειτουργεί πολύ καλά, μέσω ροής περιεχομένου από διαδικτυακές πηγές.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για το Fire TV Stick, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων IPTV.

Ανάλογα με τον πάροχο, η εφαρμογή μπορεί να χρειαστεί πλευρική φόρτωση, κάτι που μπορεί να είναι λίγο τεχνικό.

Ορισμένοι πάροχοι θα έχουν μια εφαρμογή διαθέσιμη στο κατάστημα εφαρμογών της Amazon, ενώ άλλοι όχι, οπότε φροντίστε να ελέγξετε για να δείτε τι έχει ο πάροχος.

Το Fire TV Stick έχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα και είναι μια καλή συσκευή ροής προϋπολογισμού.

  • Επιλογή #3: Χρησιμοποιήστε ένα Android TV BOX


Το Android TV έχει καταλάβει τις τηλεοράσεις πολλών ανθρώπων ως πηγή ροής περιεχομένου βίντεο στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κουτιά, από φθηνές έως κορυφαίες μονάδες, που μπορούν επίσης να κάνουν παιχνίδια, όπως το Nvidia Shield.

Στο παρελθόν, η χρήση μιας τηλεόρασης Android απαιτούσε τη χρήση λογισμικού όπως ο εξομοιωτής STB, αλλά οι περισσότερες υπηρεσίες IPTV θα έχουν πλέον μια εφαρμογή Android.

Ο εξομοιωτής STB μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί, αλλά είναι πολύ πιο απλό να βρείτε υπηρεσίες με μια εφαρμογή Android.

Τα περισσότερα ειδικά κουτιά εγκατάστασης IPTV χρησιμοποιούν κουτιά που βασίζονται σε Android, οπότε αν έχετε ήδη ένα, πιθανότατα χρειάζεται απλώς να ρυθμιστεί.

Εάν έχετε ήδη ένα Android TV box, χρησιμοποιήστε το οπωσδήποτε. Ακόμη και τα κουτιά Android TV low-end θα πρέπει να μπορούν να μεταδίδουν πηγές IPTV.

  • Επιλογή #4: Αποκλειστικά κουτιά IPTV


Υπάρχουν επίσης πολλοί αποκλειστικοί αποκωδικοποιητές που είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν, με δημοφιλείς επιλογές να είναι η σειρά κουτιών MAG.

Τα κουτιά MAG είναι ο αρχικός τρόπος ροής περιεχομένου IPTV και εξακολουθούν να είναι τα κουτιά επιλογής για πολλούς.

Τα κουτιά MAG εκτελούν λειτουργικό σύστημα Android και έχουν ρυθμιστεί για ροή περιεχομένου από έναν πάροχο υπηρεσιών IPTV.

Η αγορά ενός κουτιού Mag μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε περιορισμένες τεχνικές γνώσεις, αν και, με τα πολλά βίντεο YouTube και τα άρθρα σχετικά με το πώς να κάνετε, οι περισσότεροι θα πρέπει να μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους ένα κουτί.

  • Επιλογή #5: Χρησιμοποιήστε Smart TV


Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες έξυπνες τηλεοράσεις, όλες με διαφορετικό υλικό και λογισμικό.

Ορισμένες μονάδες μπορεί να έχουν εγκατεστημένη μια εφαρμογή που μπορεί να μεταδώσει ροή από διαδικτυακές πηγές.

Αυτό συμβαίνει κυρίως με τηλεοράσεις που έχουν κατασκευαστεί με λειτουργικό σύστημα Android, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τις προδιαγραφές της τηλεόρασης.

Συχνά, το υλικό της τηλεόρασης είναι αργό, αλλά με τα πολλά διαθέσιμα, μπορεί να υπάρχουν καλές μονάδες.

Περίληψη
Οι παραπάνω μονάδες υλικού είναι καλές επιλογές για τη ροή περιεχομένου βίντεο IPTV στο σπίτι σας μέσω του Διαδικτύου.

Εάν μόλις ξεκινάτε με το IPTV, τότε θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε το υλικό που έχετε ήδη, όπως έναν παλιό υπολογιστή ή ένα κουτί Android TV.

Θα υπάρξουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά με τους πολλούς οδηγούς στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να είναι πολύ πρόβλημα για τους περισσότερους.

Τα πάντα εξαρτώνται από το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να μεταδώσετε περιεχόμενο βίντεο στο σπίτι σας, συχνά αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο δεν λειτουργεί για άλλο.

Για παράδειγμα, ένα άτομο δεν θα έχει προβλήματα με έναν μεγάλο υπολογιστή δίπλα στην τηλεόρασή του, ενώ ένας άλλος θα θέλει ένα ωραίο κουτί που να εφαρμόζει όμορφα στη θέση του.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια μονάδα, φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές στο Amazon, φόρουμ ή άλλες πηγές για να βεβαιωθείτε ότι είναι η κατάλληλη για εσάς.

IPTV σε iPad / iPhone: Τρόπος εγκατάστασης

Πώς να αποκτήσετε IPTV σε Mac

Πώς να κατεβάσετε IPTV στο Apple TV

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *