Τι είναι η διαδικασία "Bird" στο Mac

Τι είναι η διαδικασία “Bird” στο Mac (και πώς να μειώσετε τη χρήση της CPU);

Η διαδικασία Bird επηρεάζει τη CPU του Mac σας; Η διαδικασία επιβραδύνεται ή παγώνει το Mac σας; Αυτό το σεμινάριο εξηγεί τη διαδικασία bird στο macOS και πώς να μειώσετε ή να μειώσετε τη χρήση της CPU.

Τι κάνει το “Bird” στο macOS;

Η διαδικασία bird διευκολύνει το συγχρονισμό iCloud και iCloud Drive στον υπολογιστή σας Mac. Είναι η διαδικασία υποστήριξης που είναι υπεύθυνη για τον συγχρονισμό των δεδομένων της εφαρμογής, των εγγράφων και των αρχείων επιφάνειας εργασίας στο iCloud.

Το Bird είναι ένας ελαφρύς δαίμονας συστήματος που εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο, αλλά είναι πιο ενεργός όταν χειρίζεται λειτουργίες που σχετίζονται με το iCloud. Είναι μια αβλαβής διαδικασία συστήματος όταν λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που η διαδικασία δυσλειτουργεί, χρησιμοποιεί πολλή CPU και επιβραδύνει το Mac.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε αρχεία στο iPhone

Μπορεί να παρατηρήσετε μια απότομη αύξηση στη χρήση της CPU του πουλιού, εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το συγχρονισμό των δεδομένων iCloud στο Mac σας. Η διαδικασία backend θα μπορούσε επίσης να καταναλώσει πολύ CPU κατά το συγχρονισμό μεγάλων αρχείων μεταξύ του Mac και του iCloud.

Πώς να μειώσετε τη χρήση της CPU του Bird

Η αναγκαστική διακοπή της διαδικασίας πουλιού, η διαγραφή του αρχείου προσωρινής μνήμης ή η επανεκκίνηση του Mac σας θα μειώσει τη χρήση της CPU. Η επανενεργοποίηση του iCloud Drive και η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος του Mac σας μπορούν επίσης να σταθεροποιήσουν την κατανάλωση CPU του πουλιού.

Force Quit Bird

Η διαδικασία πουλιών εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο στον υπολογιστή Mac σας. Το Force-quitting bird ανανεώνει τη διαδικασία και θα μπορούσε να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της χρήσης της CPU στο Mac σας.

 1. Ανοιξε Ευρίσκωνκατευθύνομαι προς Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματακαι κάντε διπλό κλικ Παρακολούθηση δραστηριότητας.

Εναλλακτικά, πατήστε Εντολή + Spacebarτύπος παρακολούθηση δραστηριότητας στο πλαίσιο Αναζήτηση Spotlight και επιλέξτε Παρακολούθηση δραστηριότητας.

 1. Τύπος πουλί στο πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία.
 1. Επίλεξε το πουλί επεξεργαστείτε και επιλέξτε το Εικονίδιο διακοπής (X). στο επάνω μενού.
 1. Επιλέγω Αναγκαστική διακοπή.

Το macOS επανεκκινεί αυτόματα το bird όταν κλείνετε ή τερματίζετε αναγκαστικά τη διαδικασία. Κλείστε και ανοίξτε ξανά το Activity Monitor και ελέγξτε εάν η αναγκαστική διακοπή της διαδικασίας bird μειώνει τη χρήση της CPU.

Ενεργοποιήστε ξανά το iCloud Drive

Η απενεργοποίηση και η εκ νέου ενεργοποίηση του iCloud Drive διαγράφει αρχεία που είναι ήδη αποθηκευμένα στο iCloud από το Mac σας. Συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων στο φάκελο iCloud Drive του Mac σας πριν ενεργοποιήσετε ξανά το iCloud Drive.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων iCloud Drive σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης ή σε διαφορετικό φάκελο στο Mac σας.

Συνδέστε το Mac σας σε Wi-Fi και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε ξανά το iCloud Drive.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε το δικό σας Όνομα Apple ID στην επάνω αριστερή γωνία.
 2. Επιλέγω iCloud Drive στις “Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloud”.
 1. Απενεργοποίηση Συγχρονίστε αυτό το Mac.
 1. Επιλέγω Κρατήστε ένα αντίγραφο για να αποθηκεύσετε έγγραφα για τα οποία έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud.

Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το Mac σας να απενεργοποιήσει το iCloud Drive. Ελέγξτε τη χρήση της CPU του πουλιού στο Activity Monitor και ενεργοποιήστε ξανά το iCloud Drive όταν μειώνεται η κατανάλωση CPU.

 1. Ενεργοποιήστε Συγχρονίστε αυτό το Mac ξανά για να ενεργοποιήσετε ξανά το iCloud Drive.
 1. Παρακέντηση Εγινε για να κλείσετε τη σελίδα ρυθμίσεων του iCloud Drive.

Εάν το Mac σας εκτελεί macOS Mojave ή παλαιότερο, κατευθυνθείτε στο Επιλογές συστήματος > Apple IDεπιλέξτε iCloudκαι καταργήστε την επιλογή iCloud Drive. Περιμένετε μερικά λεπτά και επιλέξτε το πλαίσιο iCloud Drive για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Δοκιμάστε την επόμενη σύσταση αντιμετώπισης προβλημάτων εάν η κατανάλωση CPU του πουλιού αυξάνεται ασυνήθιστα μετά την εκ νέου ενεργοποίηση του iCloud Drive.

Διαγράψτε το αρχείο κρυφής μνήμης πουλιών

Η διαδικασία bird αποθηκεύει προσωρινά αρχεία στο Mac σας για να επιταχύνει τις λειτουργίες του. Ωστόσο, αυτά τα αρχεία θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις δραστηριότητές του, να αυξήσουν τη χρήση της CPU και να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, εάν καταστραφούν.

Η κατάργηση των αρχείων κρυφής μνήμης bird’s μπορεί να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές του και να μειώσει τους πόρους του συστήματος που καταναλώνει. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τα αρχεία κρυφής μνήμης bird’s στο Mac σας.

 1. Ανοιξε Ευρίσκων και πατήστε Βάρδια + Εντολή + σολ για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου “Μετάβαση στον φάκελο”. Εναλλακτικά, επιλέξτε Πηγαίνω στη γραμμή μενού και επιλέξτε Μεταβείτε στο φάκελο.
 1. Επικόλληση ~/Βιβλιοθήκη/Caches/ στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο πληκτρολόγιό σας.
 1. Εντοπίστε το com.apple.bird φάκελο κρυφής μνήμης. Κάντε δεξί κλικ στο com.apple.bird και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin. Εναλλακτικά, μετακινήστε το σε διαφορετική θέση στο Mac σας.

Ανοίξτε το Activity Monitor και ελέγξτε εάν η κατάργηση των αρχείων κρυφής μνήμης bird σταθεροποιεί τη χρήση της CPU.

Διαγράψτε τα αρχεία προσωρινής μνήμης λογαριασμού iCloud

Η κατάργηση των αρχείων κρυφής μνήμης λογαριασμού iCloud από τον υπολογιστή σας μπορεί επίσης να μειώσει τη χρήση της CPU του πτηνού.

 1. Ανοιξε Ευρίσκωνεπιλέξτε Πηγαίνω στη γραμμή μενού και επιλέξτε Μεταβείτε στο φάκελο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Εντολή + Βάρδια + σολ συντόμευση για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου “Μετάβαση στον φάκελο”.
 1. Επικόλληση ~/Βιβλιοθήκη/Υποστήριξη εφαρμογών/iCloud/Λογαριασμοί/ στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο πληκτρολόγιό σας.
 1. Μετακινήστε τα αρχεία στο φάκελο “Λογαριασμός” σε διαφορετικό φάκελο στο Mac.

Επαναφέρετε τα αρχεία στο φάκελο “Λογαριασμοί” εάν η χρήση της CPU του πουλιού δεν αλλάξει ή δεν αυξηθεί.

Επανεκκινήστε το Mac σας

Κλείστε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές πριν από την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να αποφύγετε την απώλεια μη αποθηκευμένων αλλαγών ή δεδομένων.

Επίλεξε το Λογότυπο Apple στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του Mac σας και επιλέξτε Επανεκκίνηση στο μενού της Apple.

Ενημερώστε το Mac σας

Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων macOS στο Mac σας μπορεί να επιλύσει δυσλειτουργίες με διαδικασίες συστήματος και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματοςεπιλέξτε Γενικός στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικού.
 1. Επιλέγω Ενημέρωση τώρα.

Εκτελέστε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Ελέγξτε το Mac σας για μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό εάν το bird συνεχίζει να χρησιμοποιεί υπερβολικά τους πόρους της CPU. Το Avast Security, το Malwarebytes, το Bitdefender και το Norton 360 είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές προστασίας από ιούς για υπολογιστές Mac.

Αυτές οι συνιστώμενες εφαρμογές θα μπορούσαν να αφαιρέσουν μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό που ευθύνεται για την αύξηση της χρήσης της CPU του πτηνού.

Κόψτε το φτερό του Bird

Επαναφέρετε τη μη πτητική μνήμη RAM (NVRAM) και τον ελεγκτή διαχείρισης συστήματος (SMC) του Mac σας, εάν η διαδικασία πουλιών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολλή CPU. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple ή μεταφέρετε το Mac σας σε ένα κοντινό Apple Store εάν το πρόβλημα παραμένει.

Διαβάστε επίσης:Πώς να μειώσετε την «nsurlsessiond» υψηλή χρήση CPU στο Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *