Πώς να διαγράψετε αρχεία στο iPhone ή το iPad σας

Πώς να διαγράψετε αρχεία στο iPhone ή το iPad σας

Καθώς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το iPhone ή το iPad σας, αναπόφευκτα θα καταλήξετε με πολλά περιττά αρχεία στο iCloud Drive και στην εσωτερική αποθήκευση. Αυτό φέρνει το σύστημα αρχείων σε αταξία και δημιουργεί ανησυχίες για το χώρο. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς να ελέγχετε τα πράγματα διαγράφοντας αρχεία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Αρχεία για iOS και iPadOS.

Διαγραφή αρχείων στο iCloud Drive

Το iCloud Drive είναι η ενσωματωμένη λύση αποθήκευσης cloud της Apple για iPhone και iPad. Διατηρεί διάφορα στοιχεία όπως έγγραφα από Σελίδες, Αριθμούς και Keynote, και είναι επίσης το σημείο όπου το Safari αποθηκεύει τα ληφθέντα αρχεία από προεπιλογή.

Για να διαγράψετε ένα μεμονωμένο αρχείο στο iCloud Drive:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία μέσω της Αρχικής οθόνης ή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.
 1. Εναλλαγή στο Ξεφυλλίζω καρτέλα και πατήστε iCloud Drive.
 2. Περιηγηθείτε και εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε.
 3. Πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο και πατήστε Διαγράφω στο μενού συμφραζομένων.

Για να διαγράψετε πολλά αρχεία στο iCloud Drive:

 1. Μεταβείτε στη θέση των στοιχείων που θέλετε να αφαιρέσετε.
 2. Πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε Επιλέγω.
 3. Σημειώστε τα αρχεία και πατήστε το Σκουπίδια εικόνισμα.

Το iCloud Drive δεν αποθηκεύει κάθε αρχείο τοπικά. Για παράδειγμα, εάν έχει στοιχεία που έχετε ανεβάσει από άλλη συσκευή, όπως ένα Mac, θα αποθηκεύει τα δεδομένα στο iPhone ή το iPad σας μόνο όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά. Εάν θέλετε μόνο να αφαιρέσετε τα ληφθέντα δεδομένα για ένα αρχείο ενώ το αφήνετε ανέπαφο στο cloud, πρέπει:

 1. Πατήστε παρατεταμένα το αρχείο.
 2. Πατήστε το Κατάργηση λήψης επιλογή.

Ένα σύμβολο σε σχήμα σύννεφου θα πρέπει να εμφανίζεται δίπλα στο όνομα του αρχείου—πατώντας στο στοιχείο θα ζητηθεί από το iCloud Drive να το κατεβάσει ξανά.

Διαγραφή αρχείων στο iPhone/iPad μου

Εκτός από το iCloud Drive, το iPhone και το iPad σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε αρχεία εντελώς εκτός σύνδεσης σε μια τοποθεσία με την ένδειξη Στο iPhone/iPad μου. Είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής Αρχεία και μπορείτε να αφαιρέσετε στοιχεία από αυτήν, παρόμοια με το iCloud Drive.

Απλώς πατήστε παρατεταμένα και επιλέξτε Διαγράφω για να αφαιρέσετε ένα μεμονωμένο αρχείο. Για να διαγράψετε πολλά αρχεία, πατήστε Περισσότερο > Επιλέγωσημειώστε τα στοιχεία και πατήστε το Διαγράφω κουμπί.

Επαναφορά ή Αφαίρεση Διαγραμμένων Αρχείων

Κάθε φορά που διαγράφετε ένα αρχείο στο iPhone ή το iPad σας μέσω της εφαρμογής Αρχεία, δεν καταργείται οριστικά από το iCloud Drive ή τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Αντίθετα, είναι προσβάσιμο μέσω μιας ειδικής τοποθεσίας με την ένδειξη Πρόσφατα διαγράφηκε για 30 ημέρες.

Για να επαναφέρετε ή να αφαιρέσετε πλήρως ένα διαγραμμένο αρχείο:

 1. Πατήστε το Διαγράφηκε πρόσφατα φάκελο μέσα στο Ξεφυλλίζω καρτέλα Αρχεία.
 2. Πατήστε παρατεταμένα και πατήστε Αναρρώνω ή Διαγραφή τώρα.

Για να ανακτήσετε ή να διαγράψετε πολλά αρχεία, πατήστε Περισσότερο και επιλέξτε Επιλέγω. Στη συνέχεια, σημειώστε τα στοιχεία και πατήστε Αναρρώνω ή Διαγράφω.

Καθαρίστε και ελευθερώστε χώρο

Η εφαρμογή Files για iPhone και iPad προσφέρει μια βελτιωμένη προσέγγιση για τη διαγραφή στοιχείων που έχετε αποθηκεύσει τοπικά και στο cloud. Η εξοικείωση με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζει ότι διατηρείτε ένα τακτοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα αποθήκευσης. Εάν έχετε εγκατεστημένες εφαρμογές cloud τρίτων, όπως το Google Drive, το Dropbox ή το OneDrive, μπορείτε επίσης να διαγράψετε αρχεία μέσα σε αυτά μέσω της εφαρμογής Αρχεία—θυμηθείτε να το δοκιμάσετε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να προσθέσετε μια εφαρμογή στην αρχική οθόνη του iPhone

Το κλειδί διαγραφής Mac δεν λειτουργεί:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *