Πώς να προσαρμόσετε τον δρομέα και το ποντίκι σε Mac

Πώς να προσαρμόσετε τον δρομέα και το ποντίκι σε Mac

Ίσως ο δείκτης σας κλείνει με φερμουάρ στην οθόνη πολύ γρήγορα, το χρώμα του δρομέα δυσκολεύει την εύρεση ή κάνετε κατά λάθος μεγέθυνση σε εφαρμογές. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον κέρσορα Mac και τις κινήσεις του ποντικιού ώστε να δείχνουν και να συμπεριφέρονται όπως θέλετε.

Αν σας ενδιαφέρουν οι χειρονομίες trackpad, δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το trackpad στο macOS.

Σημείωση: Ορισμένες από τις προσαρμογές υποθέτουν ότι χρησιμοποιείτε Magic Mouse.

Πώς να αποκτήσετε IPTV σε Mac [App Store]

Αλλάξτε την ταχύτητα του ποντικιού

Όταν μετακινείτε το ποντίκι σας, ο δείκτης κινείται τόσο γρήγορα που είναι απλώς μια θαμπάδα; Από την άλλη, ίσως κινείται τόσο αργά που χτυπάς τα δάχτυλά σου περιμένοντας να προλάβει. Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα παρακολούθησης του δρομέα όταν χρησιμοποιείτε το ποντίκι σας.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματος χρησιμοποιώντας το εικονίδιο στο Dock ή το εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού. Επιλέγω Ποντίκι στα αριστερά. Σε παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος πριν από το macOS Ventura, θα βρείτε τις ρυθμίσεις του ποντικιού σας Επιλογές συστήματος.
 2. Στα δεξιά, επιλέξτε Σημειώστε και κάντε κλικ.
 3. Χρησιμοποιήστε το Ταχύτητα παρακολούθησης ρυθμιστικό για να ρυθμίσετε πόσο γρήγορα ή αργά κινείται ο δρομέας.

Δοκιμάστε να μετακινήσετε το ρυθμιστικό ένα κλικ τη φορά και μετά να ελέγξετε την ταχύτητα μετακινώντας το ποντίκι σας.

Αλλάξτε το δεξί και το αριστερό κουμπί του ποντικιού

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να αλλάζετε τα κουμπιά του ποντικιού είναι για χρήση με αριστερόχειρες. Αυτό τοποθετεί το κύριο (δεξιό) κουμπί σε εύκολη πρόσβαση στον δείκτη σας με το δευτερεύον κουμπί στα αριστερά. Αυτή είναι μια απλή αλλαγή στο macOS.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Ποντίκι.
 2. Επιλέγω Σημειώστε και κάντε κλικ.
 3. Δίπλα στο Δευτερεύον κλικχρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε Κάντε κλικ στην αριστερή πλευρά.

Στη συνέχεια, δοκιμάστε τα κουμπιά του ποντικιού σας. Θα πρέπει να έχετε το δεξί κουμπί του ποντικιού ως κύριο και το αριστερό ως δευτερεύον.

Αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε το κέντρο του ποντικιού σας; Δείτε πώς να κάνετε μεσαίο κλικ χρησιμοποιώντας το ποντίκι Mac ή το trackpad.

Αλλάξτε το χρώμα του δείκτη

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το βασικό μαύρο για το χρώμα του δρομέα σας, ίσως θέλετε κάτι πιο εμφανές ή ακόμα και το αγαπημένο σας χρώμα. Ναι, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του δείκτη στο macOS σε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Προσιτότητα.
 2. Παρακάτω Οραμαεπιλέξτε Απεικόνιση.
 1. Μετακινηθείτε προς τα κάτω προς τα Δείκτης Ενότητα.
 2. Επιλέξτε το κουμπί χρώματος στα δεξιά του Χρώμα περιγράμματος δείκτη και/ή Χρώμα γεμίσματος δείκτη να αλλάξει το ένα ή και τα δύο.
 1. Οταν ο Χρωματιστά Ανοίγει το πλαίσιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις καρτέλες στο επάνω μέρος για να επιλέξετε από ένα βασικό χρώμα, το φάσμα ή τις αποχρώσεις των χρωματιστών μολυβιών.

Χρησιμοποιήστε ένα προσαρμοσμένο χρώμα δρομέα

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα χρώμα στην οθόνη σας, είτε σε μια εφαρμογή είτε σε μια ιστοσελίδα.

 1. Επίλεξε το σταγονόμετρο στο κάτω μέρος του παραθύρου Χρώματα για να επιλέξετε ένα χρώμα στην οθόνη σας. Στη συνέχεια, μετακινήστε τον κέρσορα στο χρώμα και κάντε κλικ.
 1. Το νέο χρώμα του δρομέα εμφανίζεται στην παλέτα στο κάτω μέρος και στον δείκτη σας.
 1. Όταν τελειώσετε, κλείστε το πλαίσιο Χρώματα χρησιμοποιώντας το Χ πάνω αριστερά.

Υπόδειξη: Εάν θέλετε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας ένα ασπρόμαυρο περίγραμμα, επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις > Προσιτότητα > Απεικόνιση και επιλέξτε Επαναφορά χρωμάτων στο Δείκτης Ενότητα.

Προσαρμόστε το μέγεθος του δείκτη

Για να κάνετε τον κέρσορα πιο ευδιάκριτο, μπορείτε να αλλάξετε όχι μόνο το χρώμα αλλά και το μέγεθος. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο εάν ρυθμίζετε ένα Mac για έναν ηλικιωμένο φίλο ή μέλος της οικογένειας, επειδή μπορείτε να κάνετε τον δείκτη μεγαλύτερο και απλούστερο.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Προσιτότητα.
 2. Κάτω από Οραμαεπιλέξτε Απεικόνιση.
 3. Πηγαίνετε προς το κάτω μέρος του Δείκτης Ενότητα.
 4. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό δίπλα Μέγεθος δείκτη για να επιλέξετε πόσο μεγάλο ή μικρό θα κάνετε τον κέρσορα.

Όπως η αλλαγή της ταχύτητας του δείκτη, μπορείτε να μετακινήσετε το ρυθμιστικό ένα κλικ κάθε φορά για να δείτε πόσο καλά λειτουργεί το μέγεθος του δρομέα πριν κλείσετε τις Ρυθμίσεις.

Ενεργοποιήστε το Shake για να εντοπίσετε τον δείκτη

Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε γρήγορα τον δείκτη σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Ανακίνηση για εντοπισμό. Αυτό είναι βολικό εάν απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας και δεν είστε σίγουροι πού αφήσατε τον κέρσορα όταν επιστρέψετε.

Μπορείτε να κουνήσετε το ποντίκι σας από τη μία πλευρά στην άλλη για να κάνετε τον κέρσορα να φαίνεται μεγάλος για λίγο, διευκολύνοντας την εύρεση του.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Προσιτότητα.
 2. Παρακάτω Οραμαεπιλέξτε Απεικόνιση.
 3. Κατευθυνθείτε προς το Δείκτης Ενότητα.
 4. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Ανακινήστε το δείκτη του ποντικιού για να εντοπίσετε.

Στη συνέχεια, δοκιμάστε το — κουνήστε γρήγορα το ποντίκι σας από τη μία πλευρά στην άλλη και θα πρέπει να εντοπίσετε τον δείκτη σας.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το Smart Zoom

Εάν έχετε ένα Magic Mouse για το Mac σας, υπάρχει μια βολική λειτουργία για μεγέθυνση σε μια εφαρμογή που ονομάζεται Smart Zoom. Με ενεργοποιημένη αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να πατήσετε δύο φορές το ποντίκι σας με ένα δάχτυλο για μεγέθυνση.

Αν και είναι βολικό για κάποιους, μπορεί να είναι ενοχλητικό για άλλους. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Smart Zoom.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Ποντίκι.
 2. Επιλέγω Σημειώστε και κάντε κλικ.
 3. Δίπλα στο Έξυπνο ζουμ, χρησιμοποιήστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Μπλε (ή άλλο χρώμα έμφασης) σημαίνει ενεργό και γκρι σημαίνει απενεργοποιημένο.

Είτε το ενεργοποιήσετε είτε το απενεργοποιήσετε, δώστε στο ποντίκι σας ένα ωραίο διπλό πάτημα στο επάνω μέρος και δείτε πώς σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ή να μην χρησιμοποιείτε το Smart Zoom.

Προσαρμόστε άλλες χειρονομίες του ποντικιού

Μαζί με τα παραπάνω, υπάρχουν περισσότερες επιλογές προσαρμογής για τον κέρσορα και το ποντίκι σας. Παω σε Ρυθμίσεις συστήματος > Ποντίκι και χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες επιλογές για να αλλάξετε τη συμπεριφορά του ποντικιού σας.

Φυσική κύλιση: Ενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση ώστε το ποντίκι σας να παρακολουθεί την κίνηση του δακτύλου σας κατά την κύλιση και στη συνέχεια να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Σύρετε μεταξύ των σελίδων: Επιλέξτε μια ρύθμιση για τον τρόπο μετακίνησης στις σελίδες ενός εγγράφου. Μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά με ένα δάχτυλο, να σύρετε αριστερά και δεξιά με δύο δάχτυλα, να σύρετε με ένα ή δύο δάχτυλα ή να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση.

Σύρετε μεταξύ των εφαρμογών πλήρους οθόνης: Ενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση για σάρωση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά με δύο δάχτυλα για εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Ελεγχος αποστολής: Ενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση για να ανοίξετε το Mission Control πατώντας δύο φορές με δύο δάχτυλα.

Οι απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Μπορείτε να βελτιώσετε τον τρόπο λειτουργίας του ποντικιού ή του δείκτη σας με μερικές απλές αλλαγές. Ακόμη και μικροσκοπικές τροποποιήσεις μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία σας. Είτε πρόκειται για μια βασική αλλαγή χρώματος είτε για ένα εύκολο σάρωση μεταξύ των σελίδων, μπορείτε να προσαρμόσετε το ποντίκι και τον κέρσορα Mac σας σε λίγα μόλις βήματα.

Mac Συνδέθηκε σε Wi-Fi αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο; 

4 τρόποι χρήσης του ChatGPT σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *