Τα AirPods συνεχίζουν να κόβονται

Τα AirPods συνεχίζουν να κόβονται; 11 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Τα Apple AirPods άλλαξαν το παιχνίδι για φορητό ήχο. Είτε φτιάχνετε υπολογιστικά φύλλα είτε ακολουθείτε τις αγαπημένες σας μελωδίες, είναι ένας φανταστικός σύντροφος ήχου. Δηλαδή, μέχρι να διακόψετε τον ήχο και να βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε ένα σιωπηλό κενό. Τι συμβαίνει?

Δεν είστε μόνοι σας αν τα AirPods, τα Pro ή το Max σας συνεχίζουν να κόβουν τη δουλειά σας. Τα ζητήματα συνδεσιμότητας μαστίζουν πολλά gadget. ακόμη και το ιερό δισκοπότηρο της Apple δεν γλιτώνει. Προτού τα πετάξετε έξω από το παράθυρο ή βιαστείτε στην Υποστήριξη της Apple, υπάρχουν πολλές διορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επαναφέρετε αυτά τα ακουστικά σε λειτουργία.

Γιατί κόβονται τα AirPods;

Είναι χρήσιμο να κατανοήσετε τους λόγους πίσω από τις διακοπές για να διορθώσετε τα AirPods που αποσυνδέονται συνεχώς. Διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτήν την λιγότερο από ιδανική εμπειρία.

Παρεμβολή Bluetooth

Ο πιο συνηθισμένος αποδιοπομπαίος τράγος για αυτές τις εμπλοκές είναι η παρεμβολή Bluetooth. Τα AirPods σας χρησιμοποιούν Bluetooth για να επικοινωνούν με τη συνδεδεμένη συσκευή σας—ένα iPhone, iPad ή Mac. Ωστόσο, δεν είναι τα μόνα gadget στην πόλη. Τα πάντα, από δρομολογητές Wi-Fi έως άλλες συσκευές Bluetooth, όπως έξυπνα ρολόγια ή ηχεία, μπορούν να φράξουν τον αόρατο αυτοκινητόδρομο δεδομένων.

Ακόμη και τα οικιακά αντικείμενα όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι γνωστό ότι προκαλούν παρεμβολές Bluetooth. Έτσι, εάν τα AirPods σας συνεχίζουν να κόβονται, σκεφτείτε ποια άλλα ηλεκτρονικά είναι κοντά.

Χαμηλή μπαταρία

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να παραβλέψουν την πιο απλή εξήγηση: το χαμηλό επίπεδο μπαταρίας.

Εάν τα AirPods σας εξαντλούνται, η απόδοσή τους θα υποφέρει, οδηγώντας συχνά σε αποσυνδέσεις. Παρακολουθείτε πάντα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω της συσκευής σας iOS, για να προλάβετε τυχόν αποσυνδέσεις που σχετίζονται με το ρεύμα.

Δυσλειτουργίες λογισμικού

Η συσκευή σας iOS και το υλικολογισμικό AirPods πρέπει να είναι ενημερωμένα για βέλτιστη απόδοση. Μια παλιά έκδοση υλικολογισμικού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμβατότητας, πτώση σήματος και διακοπή των AirPods σας. Επομένως, πριν σκίσετε τα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Βλάβες υλικού

Ακόμη και η διαδικασία κατασκευής της Apple θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αν και σπάνια, τα AirPods σας μπορεί να έχουν ένα ελάττωμα υλικού που επηρεάζει τη σύνδεση Bluetooth ή την μπαταρία. Εάν μόνο ένα από τα ακουστικά κόβεται ή η θήκη φόρτισης δεν διατηρεί τη φόρτιση, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υλικού.

Ζητήματα πηγής ήχου

Το πρόβλημα μπορεί μερικές φορές να έγκειται στα AirPods σας. Μερικές φορές, η ίδια η πηγή ήχου μπορεί να είναι ο λόγος για την αποσύνδεση. Οι πλατφόρμες ροής ενδέχεται να παρουσιάσουν διακοπές λειτουργίας ή παρεμβολές σήματος θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πηγή ήχου, οδηγώντας στην αποσύνδεση των AirPods σας.

Συνδεσιμότητα πολλών συσκευών

Ένα από τα προνόμια των AirPods είναι η δυνατότητα σύνδεσης σε πολλές συσκευές Apple ταυτόχρονα. Ωστόσο, αυτό μερικές φορές μπορεί να αποτύχει. Τα AirPods σας μπορεί να χρειάζονται βοήθεια για τη διαχείριση πολλαπλών συνδέσεων, ειδικά αν κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους συχνά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασταθή σύνδεση Bluetooth, με αποτέλεσμα τα AirPods σας να διακόπτονται περιοδικά. Ή διακοπές στην ακρόαση όταν οι άλλες συσκευές ξυπνήσουν και ξεκινήσουν την αναπαραγωγή ήχου για κάποιο λόγο.

Τώρα που έχουμε μια λαβή για τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να κόβουν τα AirPods σας, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

1. Ελέγξτε τη στάθμη της μπαταρίας και τη θήκη φόρτισης

Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι ο έλεγχος της στάθμης της μπαταρίας. Εάν η μπαταρία του AirPods σας πέφτει, τότε η απόδοση πέφτει επίσης. Για να ελέγξετε το επίπεδο της μπαταρίας, ανοίξτε τη θήκη των AirPods και κοιτάξτε τη λυχνία κατάστασης. Εάν η λυχνία υποδεικνύει χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, φορτίστε αυτά τα ακουστικά και τη θήκη φόρτισης πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

2. Ενημερώστε το υλικολογισμικό iOS και AirPods.

Το απαρχαιωμένο λογισμικό μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί κακή συμπεριφορά των AirPods σας. Ενημερώστε τη συσκευή σας iOS με πλοήγηση στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.

Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού AirPods είναι πιο αυτόματες. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα συγκεκριμένα και δεν μπορείτε να αναγκάσετε μια ενημέρωση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορτίσετε τα AirPods σας και εντός της εμβέλειας Bluetooth του iPhone, του Mac ή του iPad σας.

3. Ξεχάστε και επανασυνδέστε τα AirPods σε όλες τις συσκευές Apple

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα αφού βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού iOS και AirPods, διακόψτε τη σύνδεση Bluetooth μεταξύ των AirPods και της συσκευής σας και δοκιμάστε ξανά.

Σε iPhone ή iPad, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Bluetooth και αγγίξτε το ‘εικονίδιο πληροφοριώνδίπλα στα AirPods σας.

Επιλέγω Ξεχάστε αυτήν τη συσκευήκαι, στη συνέχεια, επανασυνδέστε τα AirPods σας. Για να διασφαλίσετε μια καθαρή φόρμα, θα πρέπει να το κάνετε αυτό σε όλες τις συσκευές Apple όπου έχουν γίνει σύζευξη τα AirPods. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε τα AirPods σας και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

4. Tinker με δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης αυτιού ή κεφαλιού

Τα AirPods σας διαθέτουν αισθητήρες που ανιχνεύουν πότε τους έχετε στα αυτιά σας (ή στο κεφάλι σας για το Max). Όταν τα αφαιρέσετε, η μουσική ή το βίντεό σας θα σταματήσει και τα ακουστικά σας θα μεταβούν σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μετά από λίγο. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ανίχνευση κεφαλής, ενδέχεται να λάβετε διακοπές στον ήχο σας επειδή τα AirPods σας κατά λάθος πιστεύουν ότι έχουν αφαιρεθεί.

Εάν συμβαίνει αυτό, απενεργοποιήστε τη λειτουργία Αυτόματης ανίχνευσης αυτιού. Παω σε Ρυθμίσεις > Bluetooth > Τα AirPods σας > Εικονίδιο πληροφοριώνκαι εναλλάξτε το Αυτόματη ανίχνευση αυτιού ή κεφαλιού μακριά από.

Εάν το πρόβλημα εξαφανιστεί, πιθανότατα αυτό ήταν το πρόβλημα. Ενεργοποιήστε το ξανά για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε την ανίχνευση αυτιών ή κεφαλής για να λειτουργήσει σωστά, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple, καθώς μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σωματικά με τα μπουμπούκια ή τα ακουστικά σας.

5. Επανεκκινήστε τις συνδεδεμένες συσκευές

Η επανεκκίνηση της συνδεδεμένης συσκευής σας μπορεί να διαγράψει τυχόν δυσλειτουργίες ή μικρά σφάλματα λογισμικού που επηρεάζουν τη σύνδεσή σας Bluetooth. Επανεκκινήστε λοιπόν το iPhone, το iPad ή το Mac σας και δοκιμάστε να επανασυνδέσετε τα AirPods σας.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή που δεν ανήκει στην Apple, όπως τηλέφωνο Android ή Smart TV, θα πρέπει επίσης να τις επανεκκινήσετε. Μερικές φορές αρκεί απλώς να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το Bluetooth. Για συσκευές όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις, ίσως χρειαστεί να τις απενεργοποιήσετε στον τοίχο και να περιμένετε ένα λεπτό πριν τις ενεργοποιήσετε ξανά.

6. Απομονώστε τις παρεμβολές Bluetooth

Δεδομένου ότι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές Bluetooth, δοκιμάστε να απομονώσετε τα AirPods και τη συνδεδεμένη συσκευή σας από πιθανούς ενόχους, όπως δρομολογητές Wi-Fi, συσκευές Bluetooth ή φούρνους μικροκυμάτων. Ο στόχος είναι να έχετε μια σαφή διαδρομή για τη σύνδεσή σας Bluetooth.

Εάν η εγκατάλειψή σας σταματά όταν απενεργοποιείτε αυτές τις συσκευές ή απομακρύνεστε από αυτές, μπορεί να έχετε πάρα πολλές ραδιοφωνικές παρεμβολές για να λειτουργούν σωστά τα AirPods σας. Αυτές τις μέρες αυτό είναι αρκετά απίθανο, αλλά δεν μπορείτε να το αποκλείσετε ως πιθανότητα.

7. Αξιολογήστε την πηγή ήχου

Εάν έχετε αποκλείσει προβλήματα με τα AirPods, εξετάστε το ενδεχόμενο να εξετάσετε την πηγή ήχου. Είτε κάνετε streaming από το Spotify είτε παρακολουθείτε YouTube, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Η δοκιμή των AirPods σας με διαφορετικές πηγές ήχου μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του προβλήματος.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ήχο από τον φορητό υπολογιστή σας, αλλά εξαφανίζονται όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το φορητό υπολογιστή και όχι με τα AirPods σας. Φυσικά, εάν έχετε εναλλακτικά ασύρματα ακουστικά Bluetooth, μπορείτε να ελέγξετε αν έχουν προβλήματα και με αυτήν τη συσκευή, καθώς σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ο συγκεκριμένος συνδυασμός AirPods και ορισμένων συσκευών που προκαλούν προβλήματα.

8. Καταργήστε τη σύζευξη από άλλες συσκευές

Η σύνδεση των AirPods σας σε πολλές συσκευές μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει προβλήματα στη σύνδεση Bluetooth. Καταργήστε τη σύζευξη των AirPods σας από συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε ενεργά για να διασφαλίσετε μια πιο σταθερή σχέση με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

9. Διατηρήστε τις καρτέλες στο εύρος Bluetooth

Κάθε συσκευή Bluetooth έχει τα όρια εμβέλειάς της. Βεβαιωθείτε ότι η συνδεδεμένη συσκευή σας βρίσκεται εντός της προτεινόμενης εμβέλειας των AirPods σας. Οι τοίχοι και άλλα εμπόδια μπορούν να μειώσουν δραστικά την αποτελεσματική εμβέλεια Bluetooth.

10. Δοκιμάστε μια ενσύρματη σύνδεση (AirPods Max)

Εάν διαθέτετε ακουστικά AirPods Max της Apple, μπορείτε να αγοράσετε τον ενσύρματο προσαρμογέα και να τον χρησιμοποιήσετε απευθείας συνδεδεμένο σε μια υποδοχή ακουστικών.

Μπορείτε να βρείτε εύκολα το καλώδιο Αμαζόνα ή στον ιστότοπο της Apple. Αν και αυτή δεν είναι μια τελική λύση, αξίζει να εξετάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω ραδιοπαρεμβολών ή άλλων προβλημάτων που δεν επηρεάζονται από μια ενσύρματη σύνδεση.

11. Συμβουλευτείτε την Υποστήριξη της Apple

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ήρθε η ώρα να φέρετε τους ειδικούς. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με την Υποστήριξη της Apple για την εκτέλεση διαγνωστικών δοκιμών. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τα AirPods σας έχουν κάποιο ελάττωμα υλικού που απαιτεί επαγγελματική προσοχή.

AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς: Τι είναι διαφορετικό;

Πώς να διορθώσετε τα ακουστικά Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *