AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς: Τι είναι διαφορετικό;

AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς: Τι είναι διαφορετικό;

Εάν είστε φανατικός θαυμαστής της Apple, αναμφίβολα έχετε ήδη ένα ζευγάρι AirPods Pro. Αλλά αν δεν παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και εκδόσεις από τον τεχνολογικό γίγαντα, μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε τι ξεχωρίζει μια γενιά AirPods από την άλλη.

Γι’ αυτό κάναμε την έρευνα για εσάς. Αυτό το άρθρο συγκρίνει τα AirPods Pro πρώτης γενιάς με τα επανασχεδιασμένα αντίστοιχα δεύτερης γενιάς, εξετάζοντας πώς διαφέρουν ως προς τη σχεδίαση, την ποιότητα ήχου, την ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC) και πολλά άλλα.

Σχέδιο

Δεν είναι περίεργο γιατί μπορεί να δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε ποιο μοντέλο AirPods Pro έχετε. Όταν κοιτάτε την 1η και τη 2η γενιά, μοιάζουν αρκετά. Η Apple δεν πήγε πολύ μακριά από τον αρχικό της σχεδιασμό επειδή λειτουργεί και αποδείχθηκε άνετη για τους χρήστες. Ακόμα και το χρώμα είναι ίδιο και για τα δύο μοντέλα, το αναγνωρίσιμο λευκό της Apple. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σχεδιαστικές διαφορές. Τα AirPods 2nd Gen φαίνεται να είναι λίγο πιο στρογγυλά και να εφαρμόζουν πιο άνετα στο αυτί.

Τόσο τα AirPods Pro όσο και τα AirPods 2ης γενιάς έχουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Το AirPods Pro 1st Generation διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη ακίδων σιλικόνης: L, M και S. Η 2η γενιά πρόσθεσε το μέγεθος XS, για ιδιαίτερα μικρούς ακουστικούς πόρους.

Ο σχεδιασμός της θήκης είναι επίσης πολύ παρόμοιος, αν και η 2η γενιά είναι λίγο πιο φαρδιά και πιο λεπτή. Ωστόσο, για το Apple AirPods Pro δεύτερης γενιάς, μπορείτε να επιλέξετε να το χαράξετε με ένα emoji ή προσωπικό κείμενο. Παρόλο που δεν υπάρχουν ορατές αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των θηκών, υπάρχουν ορισμένες σχεδιαστικές διαφορές όσον αφορά το υλικό και ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Η κύρια διαφορά είναι ότι η θήκη για τα AirPods 2ης γενιάς έρχεται με το νέο τσιπ U1 με εύρεση ακριβείας. Αυτό σημαίνει ότι εάν χάσετε τα AirPods σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Βρείτε μου” για να τα εντοπίσετε. Ένα ενσωματωμένο ηχείο εκπέμπει τον ήχο για να σας βοηθήσει να βρείτε τη θήκη. Επίσης, μια ωραία μικρή προσθήκη στη θήκη 2ης γενιάς είναι μια ενσωματωμένη θηλιά για κορδόνι, ώστε να μπορείτε να τη στερεώσετε στο μπρελόκ ή στην τσάντα σας.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Όσον αφορά τον χρόνο αναπαραγωγής, τα AirPods Pro πρώτης γενιάς μπορούν να σας προσφέρουν περίπου πέντε ώρες διακοπτόμενης ακρόασης με ενεργοποιημένο το ANC. Το AirPods Pro 2 έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Σύμφωνα με την Apple μπορεί να φτάσει έως και 6 ώρες. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν ασύρματο φορτιστή MagSafe, έναν φορτιστή συμβατό με Qi ή ένα καλώδιο Lightning για να επαναφορτίσουν τόσο τη θήκη όσο και τα AirPods.

Η αντίσταση στο νερό για αυτά τα δύο μοντέλα AirPods παραμένει η ίδια με βαθμολογία ipx4.

Έλεγχοι

Η πρώτη γενιά των AirPods Pro είχε τεράστια επιτυχία. Φαίνεται ότι η Apple δεν ήθελε να απομακρυνθεί πολύ από αυτή την επιτυχία και αποφάσισε να μην αλλάξει πάρα πολύ, ακόμα και όταν πρόκειται για χειριστήρια. Τα ευαίσθητα στην πίεση στελέχη παραμένουν ίδια, όπως και τα χειριστήρια αφής.

Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά που εφαρμόζεται στα AirPods Pro 2ης γενιάς και είναι στους αισθητήρες δύναμης ελέγχου έντασης. Τώρα μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση σύροντας πάνω και κάτω τα στελέχη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα επαναστατικό χαρακτηριστικό της Apple, καθώς ήταν ήδη διαθέσιμο σε άλλα ασύρματα ακουστικά, όπως το Nothing Ear 1. Ωστόσο, είναι ωραίο να το βλέπουμε στα AirPods.

Χαρακτηριστικά

Αυτό είναι το τμήμα όπου μπορούμε επιτέλους να δούμε μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ των AirPods Pro 1ης γενιάς και 2ης γενιάς. Ενώ η 1η γενιά έχει ένα τσιπ H1, η Apple αποφάσισε να κάνει μια βελτίωση εδώ και να εγκαταστήσει ένα τσιπ H2 στα Airpods 2ης γενιάς. Αυτό το τσιπ ελέγχει την ακύρωση θορύβου και το H2 όχι μόνο το κάνει καλύτερα, αλλά προσφέρει και τρισδιάστατο ήχο.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το τσιπ H2 διατηρεί χαρακτηριστικά που έχει το H1, όπως ευκολότερη σύνδεση με συσκευές Apple που επιτρέπουν ένα οικοσύστημα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο χωρικός ήχος είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Αλλά το τσιπ H2 είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ακουστικών 2ης γενιάς.

Επιπλέον, το AirPods Pro 2 υποστηρίζει τον κωδικοποιητή ήχου LC3, ενώ το προηγούμενο μοντέλο υποστηρίζει μόνο AAC ή SBC. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δεύτερη γενιά αναβάθμισε τη συνδεσιμότητα από Bluetooth 5.0 σε Bluetooth 5.3, αυτό σημαίνει ότι το νεότερο μοντέλο έχει απλώς περισσότερες ευκαιρίες για αναβαθμισμένες λειτουργίες στη συνέχεια.

Ήχος

Η συνολική ηχητική υπογραφή του Apple AirPods Pro δεν έχει αλλάξει πολύ. Ο ήχος εξακολουθεί να είναι πολύ καθαρός και και τα δύο μοντέλα είναι ικανά για εξαιρετική ανάκτηση λεπτομερειών. Αλλά το AirPods Pro 2 έχει υψηλότερο κέρδος συχνότητας μπάσων. Αυτό είναι εξαιρετικό για τη μοντέρνα μουσική, αλλά αν προτιμάτε, ας πούμε, το synthwave ή το RnB, θα χαρείτε να μάθετε ότι τα AirPods 2nd Gen έχουν επίσης περισσότερα τσιμπήματα στα πρίμα.

Συμπερασματικά, τα Gen 2 AirPods έχουν πιο συναρπαστικές παραλλαγές στον ήχο, αν και η διαφορά μπορεί να μην είναι εύκολα αισθητή, εκτός και αν είστε έμπειρος ηχοφίλος.

Ακύρωση θορύβου

Τα Airpods Pro πρώτης γενιάς ήταν τα πρώτα ακουστικά που είχαν τεχνολογία ενεργού ακύρωσης θορύβου (ANC). Αν και δεν είναι πλέον τα μόνα ακουστικά με τέτοια τεχνολογία στην αγορά, η Apple ισχυρίζεται ότι τα AirPods 2 μπορούν να διπλασιάσουν την απόδοση ANC σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο

Επιπλέον, το AirPods Pro 2ης γενιάς διαθέτει επίσης την επιλογή Adaptive Transparency mode. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει όλους τους σκληρούς θορύβους (ήχους δρόμου ή εργοταξίου) και να τους ακυρώσει αποτελεσματικά. Αν και αυτό ακούγεται σαν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, πρέπει να θυμάστε ότι τέτοιοι ήχοι σας βοηθούν να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και να αποφύγετε ατυχήματα.

Ποιότητα κλήσης

Αυτή είναι η κατηγορία όπου το AirPods Pro 2 λάμπει πραγματικά. Το μικρόφωνό του είναι απλά καλύτερο στο να λαμβάνει τον ήχο καθώς και να απομονώνει τη φωνή. Η ευκρίνεια είναι πολύ υψηλή και ο ακραίος θόρυβος περιβάλλοντος ακυρώνεται.

Τιμή

Με την άφιξη των AirPods 3, η Apple διέκοψε τα αρχικά AirPods Pro (1ης γενιάς) και δεν μπορείτε πλέον να αγοράσετε απευθείας αυτά τα ακουστικά. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να τα αγοράσετε από τρίτους λιανοπωλητές στο Amazon ή παρόμοιους ιστότοπους. Το κόστος είναι περίπου $200,00.

Τα Airpods Pro 2nd Generation μπορούν ακόμα να αγοραστούν απευθείας από την Apple, στην τιμή των $250,00. Δικαιολογείται η ελαφρώς υψηλότερη τιμή; Λαμβάνοντας υπόψη την καλύτερη ποιότητα ήχου και κλήσεων καθώς και την καλύτερη μελλοντική προστασία που προσφέρει η 2η γενιά, η 2η γενιά αξίζει το επιπλέον κόστος.

Τρεις τρόποι για να μάθετε ποιο μοντέλο AirPods Pro έχετε

Δεδομένου ότι οι δύο γενιές φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπες, το να τις ξεχωρίσεις μπορεί να είναι δύσκολο. Ακολουθούν λοιπόν 3 απλοί τρόποι για να μάθετε ποιο μοντέλο ψάχνετε.

1. Σειριακός αριθμός

Εάν εξακολουθείτε να είστε αβέβαιοι ποιο μοντέλο AirPods έχετε, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να αναζητήσετε τον σειριακό αριθμό ή τον αριθμό μοντέλου του. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον αριθμό με δύο διαφορετικούς τρόπους: από τις Ρυθμίσεις iPhone ή στην κάτω πλευρά των ίδιων των AirPods.

Για να αναζητήσετε τον σειριακό αριθμό στην εφαρμογή Ρυθμίσεις iPhone:

  1. Παω σε Ρυθμίσεις και επιλέξτε Bluetooth
  2. Βρείτε τα AirPods που έχουν αντιστοιχιστεί με το τηλέφωνό σας από τη λίστα συσκευών. Παρακέντηση Περισσότερες πληροφορίες.
  3. Στην επόμενη οθόνη θα εμφανιστεί το μοντέλο και ο σειριακός αριθμός.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εμφανιζόμενο σειριακό αριθμό και να τον εισαγάγετε στη σελίδα κάλυψης υπηρεσιών της Apple για να ανακαλύψετε ποιο μοντέλο AirPods έχετε.

Ο εναλλακτικός τρόπος είναι να κοιτάξετε την κάτω πλευρά κάθε AirPod. Θα παρατηρήσετε ότι ο αριθμός μοντέλου είναι τυπωμένος σε κάθε ακουστικό ξεχωριστά.

Ακολουθεί μια λίστα με τους αριθμούς μοντέλων και σε ποια γενιά ανήκουν. Θα παρατηρήσετε ότι ορισμένα μοντέλα έχουν δύο αριθμούς, επειδή κάθε ακουστικό μπορεί να έχει τον δικό του αριθμό.

  • A2084, A2083 – AirPods Pro 1ης γενιάς
  • A2931, A2699, A2698 – AirPods 2ης γενιάς

2. Σειριακός αριθμός θήκης φόρτισης και αριθμός μοντέλου

Ανοίξτε τη θήκη φόρτισης του AirPods Pro και αναζητήστε τους αριθμούς στην κάτω πλευρά του καπακιού. Αντιστοιχίστε τους αριθμούς που βλέπετε με αυτούς σε αυτήν τη λίστα και μάθετε ποια γενιά AirPods έχετε:

  • Αριθμός μοντέλου: A2190; Ο σειριακός αριθμός τελειώνει με 0C6L ή LKKT – AirPods Pro 1ης γενιάς
  • Αριθμός μοντέλου: A2190; Ο σειριακός αριθμός τελειώνει με 1059 ή 1 NRC – φόρτιση MagSafe 1ης γενιάς AirPods Pro
  • Αριθμός μοντέλου: A2700 – AirPods Pro 2ης γενιάς

3. Σχεδιασμός θήκης φόρτισης

Τέλος, μπορείτε πάντα να δείτε το σχέδιο της θήκης φόρτισής σας. Εάν υπάρχει βρόχος κορδόνι στο πλάι και ηχείο στο κάτω μέρος, έχετε ακουστικά AirPods Pro 2ης γενιάς. Εάν λείπουν αυτές οι λειτουργίες, τα AirPods Pro είναι 1ης γενιάς.

Συνολικά, τα AirPods Pro έχουν προχωρήσει πολύ και η 2η γενιά είναι σίγουρα μια βελτίωση σε σχέση με την 1η. Από μια πιο ασφαλή εφαρμογή έως την ενεργή ακύρωση θορύβου με λειτουργία διαφάνειας, η έκδοση 2ης γενιάς αξίζει σίγουρα να εξετάσετε εάν είστε στην αγορά ακουστικών. Η ποιότητα του ήχου τους έχει επίσης βελτιωθεί με βαθύτερα μπάσα και καθαρότερη αναπαραγωγή ήχου σε όλη την επιφάνεια. Ποιο μοντέλο προτιμάτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Διαβάστε επίσης :Πως να διορθώσετε το Find My Not Working για AirPods

Τα AirPods συνεχίζουν να κόβονται;

Τα AirPods Max δεν φορτίζουν

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *