Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Το Google Chrome είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού γνωστό για τη γρήγορη απόδοση, την καθαρή διεπαφή και τις πολυάριθμες ενσωματωμένες λειτουργίες του. Εάν έχετε κολλήσει να χρησιμοποιείτε το Safari, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης του Chrome στο Mac σας.

Δεν είναι δύσκολο να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Chrome σε Mac, αλλά ίσως χρειαστεί να λάβετε υπόψη ορισμένα πράγματα πριν (όπως τις απαιτήσεις του συστήματός σας) και μετά (όπως οποιαδήποτε επιπλέον διαμόρφωση). Για να ξεκινήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

Απαιτήσεις συστήματος για το Chrome σε Mac

Πριν κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Google Chrome στο Mac σας, βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα περιήγησης λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά στη συσκευή σας.

Η κύρια απαίτηση συστήματος για το Google Chrome σε Mac είναι ότι εκτελείτε macOS 10.13 (High Sierra) ή μεταγενέστερη έκδοση. Το High Sierra κυκλοφόρησε το 2017, επομένως ένας σύγχρονος Mac θα πρέπει να τρέχει το Chrome.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, ελέγξτε πρώτα ποια έκδοση macOS χρησιμοποιείτε πριν κάνετε λήψη του Chrome. Εάν δεν εκτελείτε το High Sierra, θα χρειαστεί να ενημερώσετε το Mac σας σε νεότερη έκδοση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και να κατεβάσετε μια παλαιότερη έκδοση του Chrome, αλλά αυτό δεν συνιστάται. Οι ενημερώσεις προγράμματος περιήγησης συνοδεύονται από σημαντική ασφάλεια και διορθώσεις σφαλμάτων που θα μπορούσαν να αφήσουν το Mac σας εκτεθειμένο σε κακόβουλο λογισμικό, επομένως θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome στο Mac σας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν μπορώ να ενημερώσω το MacBook μου και πώς να το διορθώσω

Κορυφαίοι 10 τρόποι για να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας του MacBook όταν είναι κλειστό

Λήψη του Google Chrome σε Mac

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το Chrome, θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης για αυτό. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ότι έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το Safari ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Μια λέξη προειδοποίησης όμως. Θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Chrome και να το κατεβάσετε μόνο από τον επίσημο ιστότοπο του Google Chrome. Μόνο το πρόγραμμα εγκατάστασης από την ίδια την Google είναι αυτό που μπορείτε να εμπιστευτείτε — διαφορετικά, ενδέχεται να καταλήξετε να κάνετε λήψη κακόβουλου λογισμικού.

Για να κάνετε λήψη του Chrome, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοιξε το επίσημη ιστοσελίδα του Google Chromee στο Safari ή σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στο Mac σας.
 2. Στη σελίδα θα δείτε την επιλογή λήψης του Google Chrome—πατήστε το Κατεβάστε το Chrome κουμπί να ξεκινήσω.
 3. Το Chrome θα ξεκινήσει τη λήψη του googlechrome.dmg αρχείο. Εάν δεν το κάνει, πατήστε το κατεβάστε το Chrome με μη αυτόματο τρόπο Σύνδεσμος
 4. Μόλις ολοκληρωθεί, εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Εγκατάσταση του Google Chrome σε Mac

Για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

 1. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης από τον ιστότοπο του Google Chrome χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα.
 2. Εντοπίστε το ληφθέν αρχείο (συνήθως στο φάκελο “Λήψεις”) και κάντε διπλό κλικ στο googlechrome.dmg αρχείο για να το ανοίξετε
 3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που περιέχει το εικονίδιο του Chrome—σύρετε το εικονίδιο του Chrome στο δικό σας Εφαρμογές φάκελο, ο οποίος θα πρέπει επίσης να είναι ορατός στο ίδιο παράθυρο.
 4. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να καθαρίσετε τα αρχεία του προγράμματος εγκατάστασης. Παω σε Ευρίσκων > Λήψεις και σύρετε το googlechrome.dmg αρχείο στο Σκουπίδια φάκελο (ονομάζεται επίσης και το Αποθήκη φάκελο σε ορισμένες τοπικές ρυθμίσεις). Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτωνΜετακίνηση στο Bin).
 5. Για να εκκινήσετε το Google Chrome, μεταβείτε στο δικό σας Εφαρμογές φάκελο και κάντε διπλό κλικ στο Χρώμιο εικόνισμα. Το Mac σας μπορεί να σας ρωτήσει εάν θέλετε να ανοίξετε την εφαρμογή για πρώτη φορά – πατήστε Ανοιξε για να επιβεβαιώσετε.

Σε αυτό το σημείο, θα έχετε εγκαταστήσει με επιτυχία το Google Chrome στο Mac σας. Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε τακτικά το πρόγραμμα περιήγησης για να απολαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και τις βελτιώσεις ασφαλείας του.

Διαμόρφωση του Google Chrome

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε με επιτυχία το Google Chrome στο Mac σας, μπορείτε να το διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση με τον Λογαριασμό σας Google, την προσαρμογή διαφόρων ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης και τη ρύθμιση του Chrome ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο Mac σας.

Συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google

Προς την συγχρονίστε τους σελιδοδείκτες, το ιστορικό και άλλα δεδομένα του Chrome σε όλες τις συσκευές σας, θα πρέπει να συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοίξτε το Chrome και πατήστε το εικονίδιο προφίλ δίπλα στο μενού με τις τρεις κουκκίδες.
 2. Στο μενού, επιλέξτε Ενεργοποιήστε το συγχρονισμό
 3. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας Google και πατήστε Επόμενο.

Μόλις συνδεθείτε, το προφίλ σας στο Chrome θα αρχίσει να συγχρονίζεται με τον λογαριασμό σας Google. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε θα αποθηκεύονται στο προφίλ σας, επιτρέποντάς σας να το χρησιμοποιείτε σε διαφορετικές συσκευές.

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Chrome

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε διάφορα στοιχεία του προγράμματος περιήγησής σας Chrome. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του προγράμματος περιήγησης, να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου, να επιλέξετε μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης και πολλά άλλα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το Chrome και πατήστε το μενού με τρεις κουκκίδες εικονίδιο επάνω δεξιά.
 2. Από το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 3. Επιλέξτε μία από τις επιλογές ρυθμίσεων στα αριστερά, οι οποίες περιλαμβάνουν εμφάνιση, μηχανή αναζήτησης, ιδιωτικότητα και ασφάλειακι αλλα
 4. Στο μενού, κάντε τυχόν αλλαγές (όπως απαιτείται) στις ρυθμίσεις σας. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε θα εφαρμοστούν αμέσως.

Κάντε το Chrome το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Mac σας

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του Mac σας, θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε το macOS έτσι ώστε τυχόν εξωτερικοί σύνδεσμοι να ανοίγουν αυτόματα στο Chrome.

 1. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το Μενού Apple στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος Επιλογές συστήματος σε παλαιότερες εκδόσεις macOS).
 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Desktop & Dock (στο Ventura ή αργότερα) ή Γενικός (σε παλαιότερες εκδόσεις macOS).
 3. Στο Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Google Chrome από τη λίστα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων εγκατάστασης του Google Chrome στο macOS

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιστασιακά προβλήματα κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση του Google Chrome στο Mac σας. Για να σας βοηθήσουμε, παραθέσαμε ορισμένα κοινά προβλήματα εγκατάστασης και τις λύσεις τους για να σας βοηθήσουμε να θέσετε το Chrome σε λειτουργία στο Mac σας.

 1. Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση macOS σας είναι συμβατή με το Google Chrome: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημα του Mac σας είναι συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome. Προς το παρόν, ο Chrome υποστηρίζει macOS 10.13 (High Sierra) και νεότερες εκδόσεις. Εάν το macOS σας δεν πληροί αυτήν την απαίτηση, σκεφτείτε να ενημερώσετε το σύστημά σας.
 2. Κατεβάστε τη σωστή έκδοση για το Mac σας: Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι κάνετε λήψη της κατάλληλης έκδοσης του Chrome για macOS. Ο ιστότοπος θα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα τη συσκευή σας και να παρέχει έναν σύνδεσμο λήψης αναλόγως, αλλά αν δεν το κάνει, μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας λήψης και επιλέξτε Άλλες πλατφόρμεςστη συνέχεια επιλέξτε τη σωστή έκδοση από το αναδυόμενο παράθυρο.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το Chrome είναι σωστά εγκατεστημένο: Μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Chrome στο αναδυόμενο παράθυρο Finder όταν εκτελείτε το googlechrome.dmg αρχείο. Αυτό θα τρέξει μόνο προσωρινά το Chrome και δεν θα το εγκαταστήσει. Εάν το έχετε κάνει αυτό, επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε σωστά το Chrome.
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια εγκατάστασης: Μόνο οι διαχειριστές συστήματος έχουν την άδεια να εγκαταστήσουν νέες εφαρμογές στο macOS. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε, μεταβείτε σε έναν λογαριασμό χρήστη στο Mac σας που έχει τα απαραίτητα δικαιώματα.
 5. Εκτελέστε καθαρή απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση: Εάν το Chrome δεν λειτουργεί σωστά μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να δοκιμάσετε να το απεγκαταστήσετε πλήρως και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε ξανά. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε το εικονίδιο του Google Chrome από τις Εφαρμογές στον φάκελο Κάδος απορριμμάτων και, στη συνέχεια, αδειάστε τον Κάδο απορριμμάτων. Μετά από αυτό, κατεβάστε και εγκαταστήστε ξανά το Chrome χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα.

Χρήση του Chrome σε Mac

Χάρη στα παραπάνω βήματα, μπορείτε να εγκαταλείψετε το Safari και να εγκαταστήσετε γρήγορα το Google Chrome στο Mac σας. Αφού εγκαταστήσετε το Chrome, βεβαιωθείτε ότι το Chrome ενημερώνεται αυτόματα για να λάβετε τις πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων. Μπορείτε επίσης να διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας για να μειώσετε τυχόν επιβραδύνσεις.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε σε ποιο νέο πρόγραμμα περιήγησης θα επιλέξετε; Εάν σκέφτεστε να σκεφτείτε το Edge έναντι του Chrome, για παράδειγμα, δοκιμάστε την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης, την ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες (όπως η Google ή η Microsoft) και τη χρηστικότητα της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης προτού λάβετε μια απόφαση.

Πώς να εκκαθαρίσετε τον τοπικό χώρο αποθήκευσης για έναν ιστότοπο ή μια επέκταση στο Google Chrome

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα Google Slides Unable to Play

Πώς να διορθώσετε έναν κωδικό σφάλματος Chrome

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *