Γιατί δεν μπορώ να ενημερώσω το MacBook

Γιατί δεν μπορώ να ενημερώσω το MacBook μου και πώς να το διορθώσω

Από τα iPhone μέχρι τα παλιά καλά iPad, οι συσκευές της Apple είχαν συχνά προβλήματα με την ενημέρωση. Ακόμη και το MacBook είναι θύμα αυτού του προβλήματος. Έτσι, εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε το MacBook σας, έχετε προσγειωθεί στο σωστό άρθρο. Εκτός από τρόπους για να διορθώσετε το macOS που δεν ενημερώνεται, καλύψαμε επίσης τους λόγους για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.

Οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για οποιαδήποτε συσκευή. Από τις βασικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας μέχρι τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων, μια ενημέρωση τα κάνει όλα. Επιπλέον, οι ενημερώσεις βελτιώνουν τη διάταξη του φορητού υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, το macOS Sonoma έφερε μια νέα εμπειρία λογισμικού σε σύγκριση με το macOS Ventura.

Επομένως, εάν το Mac σας αντιμετωπίζει προβλήματα με την ενημέρωση του νέου λειτουργικού συστήματος, σας συμβουλεύουμε να εκτελέσετε διάφορες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων. Πρώτα όμως πρώτα.

Το MacBook Trackpad δεν κάνει κλικ;

Πως να αποτρέψετε τη φθορά του πληκτρολογίου MacBook σας

Γιατί δεν θα γίνει ενημέρωση του Mac μου

Κατανοούμε ότι η ενημέρωση μιας συσκευής είναι απαραίτητη για την αφαίρεση σφαλμάτων και την αύξηση των χαρακτηριστικών ασφαλείας. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε το Mac σας, ακολουθούν ορισμένοι λόγοι.

  • Το Mac σας δεν υποστηρίζει τη νέα ενημέρωση
  • Ενδέχεται να μην έχετε επαρκή αποθηκευτικό χώρο για τη λήψη της ενημέρωσης
  • Διαφορετικά, το διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε για τη λήψη της ενημέρωσης ενδέχεται να μην λειτουργεί επαρκώς
  • Ακόμη και οι εκκρεμείς παλαιότερες ενημερώσεις θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να κατεβάσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις
Ενημερώστε το Mac σας

Επιπλέον, το MacBook σας μπορεί επίσης να κολλήσει στον έλεγχο για ενημερώσεις ή οι ενημερώσεις λογισμικού μπορεί να μην εμφανίζονται καθόλου. Ανεξάρτητα από αυτό, οι παρακάτω διορθώσεις θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν θα ενημερώσει το Mac

1. Καταργήστε τη διαδικασία ενημέρωσης Brain Service

Οι χρήστες Mac στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι οι διαδικασίες ενημέρωσης της υπηρεσίας εγκεφάλου έχουν προκάλεσε προβλήματα ενημέρωσης. Επομένως, εάν έχετε αρχεία σε γραμμές — ‘com.apple.mobilesoftwareupdate.updatebrainservice’, είναι καλύτερο να κλείσετε αναγκαστικά αυτά τα αρχεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε τυχόν νεότερες ενημερώσεις λογισμικού στο Mac σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε το Activity Monitor στο Mac σας. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση ή χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να εντοπίσετε τυχόν διεργασίες με την υπηρεσία ενημέρωσης εγκεφάλου.

Παρακολούθηση δραστηριότητας Αναζήτηση Mac

Βήμα 2: Εάν βρείτε το σχετικό αρχείο, επιλέξτε το. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο Διακοπή.

Διακοπή ενημέρωσης της διαδικασίας υπηρεσίας εγκεφάλου

Εάν δεν βρήκατε το σχετικό αρχείο, δοκιμάστε τις άλλες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται παρακάτω. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα χτυπούσε τη χορδή.

2. Ελέγξτε τη συμβατότητα

Ας πούμε, έχω ένα Mac που αγόρασα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Σε αυτόν τον Mac, αν προσπαθήσω να εγκαταστήσω το πιο πρόσφατο macOS Sonoma — οι πιθανότητες είναι ότι η ενημέρωση λογισμικού δεν θα πραγματοποιηθεί. Αν αναρωτιέστε γιατί, είναι απλώς επειδή οι εξαιρετικά παλιές συσκευές δεν μπορούν να χειριστούν νεότερες λειτουργίες.

εικόνα 356

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να δείτε τη νέα ενημέρωση ή εάν το MacBook σας έχει κολλήσει στον έλεγχο για ενημερώσεις, το πιθανότερο είναι ότι ο φορητός υπολογιστής σας είναι παλιός. Αν δυσκολεύεστε με τη λήψη του macOS Sonoma, έλεγχος εάν το MacBook σας είναι συμβατό με το ίδιο.

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο

Οποιαδήποτε ενημέρωση απαιτεί αποθήκευση. Δεδομένου ότι τα σφάλματα βελτιώνονται και έχει εγκατασταθεί νέο λογισμικό, ακόμη και οι ενημερώσεις Mac απαιτούν επαρκή χώρο αποθήκευσης. Εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε ομαλά το Mac σας, η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου μπορεί να είναι ο βασικός λόγος. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τον χώρο αποθήκευσης στο Mac σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac σας > Γενικά > Αποθήκευση.

Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού σε Mac

Βήμα 2: Μπορείτε να δείτε τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης με τη βοήθεια του ραβδωτού γραφήματος.

Ελέγξτε τη διαθέσιμη αποθήκευση

Εάν δείτε ότι το Mac σας δεν έχει επαρκή αποθηκευτικό χώρο, προτείνουμε να διαγράψετε ορισμένα δεδομένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο σε Mac ή να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια οποιασδήποτε εφαρμογής τρίτων για το ίδιο. Ένας καλός εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα βοηθήσει στην ομαλή λήψη ενημερώσεων στο Mac σας.

4. Λήψη ενημερώσεων σε εκκρεμότητα

Έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο το Mac σας; Λοιπόν, εάν ο χώρος αποθήκευσης δεν είναι το πρόβλημά σας, η συσσώρευση παλαιότερων ενημερώσεων μπορεί να είναι το πρόβλημά σας. Με ενδιαφέρο, χρήστες του Διαδικτύου ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων όταν είχαν απομείνει προηγούμενες ενημερώσεις.

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε το MacBook σας, προτείνουμε να πραγματοποιήσετε λήψη τυχόν ενημερώσεων που εκκρεμούν πριν ξεκινήσετε τη λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης macOS. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε προηγούμενες ενημερώσεις που περιμένουν να εγκατασταθούν.

Για λήψη τυχόν ενημερώσεων που εκκρεμούν, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac σας > Γενικά. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημερώσεις λογισμικού.

Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού Mac

Η νέα σελίδα θα σας δείξει εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις. Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία ενημερώσεις σε εκκρεμότητα, εγκαταστήστε παλαιότερες ενημερώσεις πριν προχωρήσετε σε νεότερες.

5. Εκκινήστε το Mac σε ασφαλή λειτουργία

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η ασφαλής λειτουργία βοηθά το Mac σας να εκκινήσει χωρίς κακόβουλο λογισμικό, πράκτορες εκκίνησης, κατεστραμμένες επεκτάσεις κ.λπ. Επομένως, εάν το macOS σας δεν ενημερώνεται, εκκινήστε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία. Δείτε πώς να το κάνετε.

Εκκινήστε το Mac σε ασφαλή λειτουργία

Για Mac με σιλικόνη Apple

Βήμα 1: Πατήστε στο λογότυπο της Apple στην επάνω δεξιά γωνία του Mac σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Shut Down.

Τερματίστε το Mac 4

Βήμα 2: Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί το Loading Startup Options.

Πατήστε κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας

Βήμα 3: Μόλις ολοκληρωθούν τα παραπάνω, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο Mac σας. Στη συνέχεια, απλώς κάντε κλικ στο Continue in Safe Mode.

Πατήστε το πλήκτρο Shift

Για Mac που βασίζονται σε Intel

Εάν έχετε το παλαιότερο MacBook που βασίζεται σε τσιπ Intel, υπάρχει διαφορετική διαδικασία εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία. Πρώτα, ενεργοποιήστε ή επανεκκινήστε το Mac σας και, στη συνέχεια, πατήστε αμέσως και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift μέχρι να δείτε το παράθυρο σύνδεσης. Τώρα, συνδεθείτε στο Mac σας. Θα πρέπει να δείτε την Ασφαλή εκκίνηση στη γραμμή μενού στο παράθυρο σύνδεσης.

Αφού κάνετε εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, προχωρήστε και ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού. Χρήστες στο διαδίκτυο θα μπορούσε να ελέγξει για ενημερώσεις που λείπουν με τη βοήθεια αυτής της ενημέρωσης κώδικα.

6. Ενημερώστε το Mac στο macOS Recovery

Η λειτουργία ανάκτησης στο Mac σας παρέχει εργαλεία ανάκτησης. Με τη σειρά τους, αυτά τα εργαλεία σάς βοηθούν να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine, να διαγράψετε έναν σκληρό δίσκο, να επανεγκαταστήσετε το macOS ή ακόμα και να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο Mac κ.λπ. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για να εκκινήσετε το MacBook σε λειτουργία αποκατάστασης. Μόλις εκκινήσει το Mac σας, ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού.

Ενημερώστε το Mac στο macOS Recovery

7. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Λοιπόν, εάν καμία από τις επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων δεν σας έχει βοηθήσει, η μόνη σας λύση είναι να μεταφέρετε το Mac σας Υποστήριξη Apple. Οι επαγγελματίες της Apple θα πρέπει να σας βοηθήσουν να βρείτε μια λύση όταν πολύπλοκα ζητήματα λογισμικού προκαλούν τη μη ενημέρωση του Mac σας.

Ανεβάστε την εμπειρία σας

Το Mac σας δεν ενημερώνεται; Από τις βασικές επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως η εκκαθάριση του χώρου αποθήκευσης έως τις βαθύτερες επιδιορθώσεις λογισμικού, όπως η κατάργηση ενημερωμένων διαδικασιών υπηρεσιών εγκεφάλου, προσπαθήσαμε να προσφέρουμε μια ποικιλία αναλύσεων. Δοκιμάστε τις επιδιορθώσεις και πείτε μας που λειτούργησε για εσάς στην ενότητα σχολίων.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *