Πως να αποτρέψετε τη φθορά του πληκτρολογίου MacBook

Πως να αποτρέψετε τη φθορά του πληκτρολογίου MacBook σας

Τα πληκτρολόγια φθείρονται και η αντικατάσταση ενός είναι ακριβή για τα MacBook—Air ή Pro—επειδή πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρη η επάνω θήκη. Λοιπόν, πώς μπορείτε να το ξεπεράσετε και να διασφαλίσετε ότι το πληκτρολόγιό σας αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου; Εδώ είναι μερικοί δοκιμασμένοι και αληθινοί τρόποι.

Μια σημείωση για το πληκτρολόγιο Butterfly

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ανησυχούν για τη φθορά του πληκτρολογίου είναι χάρη στα περιβόητα πληκτρολόγια Apple «πεταλούδα» της Apple που έχουν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα σε πολύ μεγάλο αριθμό για να αγνοηθούν. Αυτό που ξεκίνησε με τους χρήστες που διαμαρτύρονταν για ξαφνική αποτυχία του πληκτρολογίου στα φόρουμ κορυφώθηκε σε ένα σημαντικό ομαδική αγωγή.

Τα προβλήματα με ορισμένες γενιές πληκτρολογίων πεταλούδας δεν έχουν καμία σχέση με τη φθορά και πιθανότατα, τίποτα που κάνετε δεν θα αποτρέψει προβλήματα που σχετίζονται με τη σχεδίασή του. Εάν έχετε ένα Apple Silicon MacBook με το M1 (όπως το M1 MBP), δεν έχετε πληκτρολόγιο πεταλούδας αλλά το νεότερο σχέδιο ψαλιδιού-διακόπτη.

Ωστόσο, εάν έχετε Intel MacBook από το 2016 έως το 2019, πιθανότατα έχετε ένα από αυτά τα πληκτρολόγια. Πηγαίνει πιο πίσω από αυτό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σέρβις πληκτρολογίου Οι υπολογιστές ήδη από το MacBook Pro 15 είναι κατάλληλοι.

Ανεξάρτητα από το πόσο παλιό μπορεί να είναι το Mac, αξίζει να ελέγξετε την Apple εάν το πληκτρολόγιο αποτύχει, καθώς μπορεί να είναι κατάλληλο για επισκευή ή αντικατάσταση στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος.

1. Καλύμματα πληκτρολογίου: Φτηνή και χαρούμενη προστασία

(Πίστωση εικόνας: AfterPlug)

Τα καλύμματα πληκτρολογίου σιλικόνης είναι μια μικρή επένδυση με δυνητικά σημαντικές αποδόσεις. Θα βρείτε πολλές επιλογές στο Amazon που ταιριάζουν σε διαφορετικά μοντέλα MacBook και διατάξεις πληκτρολογίου.

Απλώς ελέγξτε πόσο καλά ένα δεδομένο κάλυμμα επιτρέπει στον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου να περάσει. Πηγαίνοντας για ένα υπερλεπτό κάλυμμα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το τμήμα.

2. Πεπιεσμένος Αέρας

(Πίστωση εικόνας: Ξεσκονίζω)

Με τον καιρό, το πληκτρολόγιό σας γίνεται μαγνήτης για όλα τα είδη: ψίχουλα, σκόνη, όπως λέτε. Ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα είναι μια εύκολη λύση. Γυρίστε σωστά το MacBook σας και αφήστε τον πεπιεσμένο αέρα να κάνει τα μαγικά του.

Ωστόσο, να είστε πάντα προσεκτικοί με τον τρόπο χρήσης του πεπιεσμένου αέρα. Θέλετε να αποφύγετε την καταστροφή του πληκτρολογίου με πολύ δυνατή έκρηξη και επίσης δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά λάθος το δοχείο με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσετε συμπύκνωση νερού στο πληκτρολόγιο. Εάν δεν αισθάνεστε σίγουροι για τη χρήση πεπιεσμένου αέρα, μια (πολύ) μαλακή βούρτσα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

3. Αποκτήστε μια ηλεκτρική σκούπα πληκτρολογίου

(Πίστωση εικόνας: Meudeen)

Οι βούρτσες και τα δοχεία πεπιεσμένου αέρα μπορούν να βγάλουν υπολείμματα από το πληκτρολόγιό σας που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, απλώς σπρώχνουν αυτά τα πράγματα χωρίς να τα αφαιρέσουν. Το να σκάβετε κάτω από τα πληκτρολόγιά σας είναι κακή ιδέα, αλλά εάν έχετε ηλεκτρική σκούπα πληκτρολογίου, μπορείτε να αφαιρέσετε ανεπιθύμητο υλικό χωρίς να αγγίξετε το πληκτρολόγιό σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι πολλά από αυτά έχουν επίσης επιλογή να φυσούν αέρα, ώστε να μην χρειάζεται να ασχολείστε με τον κονσερβοποιημένο αέρα.

Τώρα, χρησιμοποιήστε μόνο μια ηλεκτρική σκούπα ειδικά σχεδιασμένη για τον καθαρισμό πληκτρολογίων. Άλλοι τύποι ηλεκτρικής σκούπας, ακόμη και μικρές χειρός, μπορούν να ρουφήξουν τα πλήκτρα απευθείας από το Mac σας, και αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε εδώ.

4. Δώστε ένα διάλειμμα στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιό σας

(Πίστωση εικόνας: μήλο)

Ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο δεν είναι μόνο για τους επιτραπέζιους πολεμιστές ανάμεσά μας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να δώσετε στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο του MacBook σας κάποιο χρόνο διακοπής λειτουργίας, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των μαραθωνίων συνεδριών εργασίας.

Και αν παραμένετε με την Apple, το Bluetooth Μαγικό πληκτρολόγιο είναι μια γλυκιά συμφωνία. Λειτουργεί ακόμη και με το iPhone και το iPad σας.

5. Επιφάνεια αφής και γραμμή αφής για τη διάσωση

Έχετε πληκτρολόγιο MacBook Pro με Touch Bar; Χρησιμοποιησετο! Το Touch Bar έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και ως μπόνους, μειώνει το βάρος στο πληκτρολόγιό σας.

Προσαρμόστε λοιπόν την ένταση ή τη φωτεινότητά σας με ένα σάρωση ή ένα πάτημα. Επιπλέον, το ξεκλείδωμα με το Touch ID μοιάζει κάπως σαν να ζεις στο μέλλον και η μη πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης κάθε φορά θα εξοικονομήσει επίσης τη φθορά. Θα λάβετε ακόμη και συντομεύσεις στη γραμμή σε εφαρμογές που το υποστηρίζουν.

6. Εφαρμόστε έναν κανόνα «Απαγορεύεται το φαγητό ή το ποτό».

Ακούγεται βασικό, αλλά θα εκπλαγείτε πόσα προβλήματα με το πληκτρολόγιο προκύπτουν από τυχαίες διαρροές ή ψίχουλα που βρίσκουν το δρόμο τους στις σχισμές. Μια αυστηρή πολιτική “χωρίς φαγητό ή ποτό κοντά στο MacBook” μπορεί να βοηθήσει πολύ.

7. Σκουπίστε το

Ένα πανί από μικροΐνες δεν είναι μόνο για τον καθαρισμό των γυαλιών σας. Ένα γρήγορο σκούπισμα μπορεί να κρατήσει μακριά τα λάδια και τη βρωμιά, αποτρέποντας τη μακροχρόνια φθορά των κλειδιών σας. Κρατήστε ένα στην τσάντα του φορητού υπολογιστή σας. θα μας ευχαριστήσετε αργότερα!

Αυτό προστατεύει επίσης την οθόνη MacBook Retina, καθώς η βρωμιά και τα σκληρά σωματίδια στα καλύμματα των πλήκτρων σας μπορούν να έρθουν σε επαφή με την οθόνη σας όταν είναι κλειστή και να προκαλέσουν ζημιά στην αντιθαμβωτική επίστρωση.

8. Κρατήστε τα χέρια σας καθαρά και στεγνά

Οι κύριες πηγές φθοράς του πληκτρολογίου σας είναι τα χέρια και τα δάχτυλά σας. Εάν δεν θέλετε τα κλειδιά σας να φθαρούν πρόωρα, η διασφάλιση ότι τα χέρια σας είναι καθαρά, στεγνά και απαλλαγμένα από λάδια και υπολείμματα είναι ένας πρωταρχικός τρόπος για να διατηρείτε τα κλειδιά σας ευανάγνωστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

9. Κόψτε τα νύχια σας!

Ανάλογα με τη γωνία επίθεσής σας όταν πληκτρολογείτε, τα νύχια σας μπορεί να χτυπούν επανειλημμένα τα καλύμματα των πλήκτρων του Mac σας, καταστρέφοντάς τα γρηγορότερα από ένα μαλακό άκρο του δακτύλου σας.

Κρατώντας τα νύχια σας κομμένα, είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο και μπορεί ακόμη και να κάνει την πληκτρολόγηση λίγο πιο ήσυχη.

10. Σκεφτείτε μια βάση φορητού υπολογιστή

(Πίστωση εικόνας: Mount-It!)

Η χρήση βάσης φορητού υπολογιστή βοηθά στην εργονομία και μειώνει την πίεση που ασκείται στο πληκτρολόγιό σας. Με μια ανυψωμένη γωνία, είναι λιγότερο πιθανό να χτυπήσετε τα πλήκτρα, κάτι που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

11. Γνωρίστε την Εγγύηση και το AppleCare σας

Είναι σαν αυτό το παλιό ρητό: «Να ελπίζεις για το καλύτερο, αλλά να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο». Μάθετε τι καλύπτει η εγγύησή σας και τα προγράμματα AppleCare.

Εάν συμβεί καταστροφή, θα γνωρίζετε ακριβώς πώς να το χειριστείτε, είτε πηγαίνετε στην υποστήριξη της Apple είτε κάνετε ένα ραντεβού στο Genius Bar.

Επίσης, αν και η Apple συνήθως δεν καλύπτει τυχαίες ζημιές, μια ασφαλιστική εταιρεία θα το κάνει. Δεν σχετίζεται με τη φθορά, αλλά αξίζει να σημειωθεί εάν θέλετε επίσης κάποιες διαβεβαιώσεις για ακούσια ζημιά στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας ή σε άλλα μέρη του φορητού υπολογιστή.

12. Γίνετε δημιουργικοί με αυτοκόλλητα

Εάν τα πλήκτρα σας έχουν φορεθεί σε σημείο που δεν μπορείτε να διακρίνετε τα γράμματα, μπορείτε πάντα να βάλετε αυτοκόλλητα. Η αναζήτηση ενός διαφανούς σετ διασφαλίζει ότι μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από τον οπίσθιο φωτισμό του Mac σας.

13. Αποκτήστε ένα εξωτερικό αριθμητικό πληκτρολόγιο

(Πίστωση εικόνας: McAlly)

Ούτε καν το μεγάλο MacBook 16 ιντσών δεν διαθέτει ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο, το οποίο είναι απογοητευτικό αν η εργασία σας περιλαμβάνει την πληκτρολόγηση πολλών αριθμών, αλλά σας προσφέρει επίσης την ευκαιρία να δώσετε ένα διάλειμμα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου σε σειρά αριθμών.

14. Μην παίζετε με το πληκτρολόγιο

Ανάμεσα στο Apple Arcade και στις πιο πρόσφατες θύρες Mac των παιχνιδιών AAA, όπως το Resident Evil 8, το gaming Mac περνάει μια αναγέννηση, αλλά αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να σπάσετε αυτό το πλήκτρο διαστήματος ή αυτά τα πλήκτρα WASD με οπίσθιο φωτισμό, τίποτα δεν θα φθείρει το πληκτρολόγιό σας Mac πιο γρήγορα από το παιχνίδι Παιχνίδια.

Ευτυχώς, το iOS και το macOS υποστηρίζουν εγγενώς όλους τους κύριους ελεγκτές παιχνιδιών και, φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο ή ένα από αυτά τα εξαιρετικά πληκτρολόγια παιχνιδιών με το ένα χέρι.

15. Όταν είστε σε αμφιβολία, κατευθυνθείτε στο Apple Store

Μερικές φορές, έχεις κάνει ό,τι μπορείς και ήρθε η ώρα να φέρεις τα πλεονεκτήματα. Εάν παρατηρήσετε επίμονα προβλήματα, μη διστάσετε να μεταφέρετε το Mac σας στο Apple Store. Μπορούν να παρέχουν μια σωστή διάγνωση και να σας καθοδηγήσουν σχετικά με τα βήματα που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Με προβλήματα πληκτρολογίου, είναι συχνά καλύτερο να επιλύσετε το πρόβλημα νωρίς αντί να περιμένετε τη δυσλειτουργία του. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να αποδεχτείτε μια προσφορά επισκευής εάν είναι πολύ υψηλή.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα καπάκια των κλειδιών;

Με τα περισσότερα σύγχρονα πληκτρολόγια, για φορητούς υπολογιστές ή άλλα, είναι δυνατή η αντικατάσταση των φθαρμένων πληκτρολογίων με νέα —είτε κεφαλαία τρίτων κατασκευαστών, νέα επίσημα καλύμματα αντικατάστασης πληκτρολογίου ή αυτά που έχουν κανιβαλιστεί από άλλο πληκτρολόγιο.

Με ένα MacBook, τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Πήρα ένα MacBook Pro 13 2019 στην Apple για να ρωτήσω σχετικά με την αντικατάσταση φθαρμένου καλύμματος κλειδιού και μου είπαν ότι ο μόνος τρόπος για να αντικαταστήσω αυτά τα κλειδιά ήταν να αφαιρέσω την επάνω θήκη του φορητού υπολογιστή, η οποία είναι αρκετά ακριβή. Ολόκληρο το πληκτρολόγιο έχει αντικατασταθεί και όχι μεμονωμένα πλήκτρα, καθώς ο μηχανισμός των πλήκτρων είναι πολύ ευαίσθητος και πιθανότατα θα σπάσει αν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κάλυμμα του πλήκτρου.

Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε ανεπίσημα ανταλλακτικά καλύμματα κλειδιών σε ιστότοπους όπως το Amazon για MacBooks και δεν τελειώνουν τα βίντεο του YouTube που δείχνουν πώς να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα καπάκια με ασφάλεια. Τούτου λεχθέντος, εάν το επιχειρήσετε, θα πρέπει να αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε πιθανή ζημιά και τα φθαρμένα καπάκια σπάνια αξίζει να αναλάβετε αυτόν τον κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:Πώς να απαλλαγείτε από τις μαύρες κηλίδες στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας

 Firestick στο MacBook

Οι επιλογές μας για τα καλύτερα τηλεχειριστήρια και πληκτρολόγια Android TV Box

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *