Πώς να απεγκαταστήσετε την Java σε Mac

Πώς να απεγκαταστήσετε την Java σε Mac

Το πρόγραμμα εγκατάστασης Java σάς βοηθά να αφαιρέσετε το πρόγραμμα γρήγορα, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος του.

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τη Java και το Java Deployment Cache από το Mac σας εύκολα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης της Java, που πιθανότατα βρίσκεται στο φάκελο “Λήψεις”.
 • Εάν θέλετε να είστε πολύ προσεκτικοί, χρησιμοποιήστε το Terminal για να εκτελέσετε ορισμένες εντολές και να αφαιρέσετε κάθε ίχνος Java από το macOS.

Είτε έχετε βαρεθεί τα ζητήματα ασφαλείας της Java είτε το θεωρείτε περιττό, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να απεγκαταστήσετε την Java από το Mac σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης της Java. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να αφαιρέσετε Java χωρίς να αφήσετε ίχνος. Θα συζητήσουμε και τις δύο μεθόδους.

Πώς να αλλάξετε το όνομα και το όνομα κεντρικού υπολογιστή του Mac

Απεγκαταστήστε την Java από το Mac σας με το πρόγραμμα εγκατάστασης Java

Ο πίνακας ελέγχου της Java ανοίγει σε Mac από τις Ρυθμίσεις συστήματος

Η Java δεν μπορεί να απεγκατασταθεί όπως άλλες εφαρμογές Mac—δεν μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε την εφαρμογή στον Κάδο απορριμμάτων και να την καλέσετε μια μέρα. Ευτυχώς, αυτό ακριβώς που έβαλε την Java στο Mac σας, το πρόγραμμα εγκατάστασης της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεγκατάστασή της γρήγορα και εύκολα.

Για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Java για να το αφαιρέσετε από το Mac σας, πρέπει πρώτα να το βρείτε. Εκτός εάν οι λήψεις σας από το Διαδίκτυο πάνε αλλού, θα πρέπει να είναι στο δικό σας Λήψεις ντοσιέ. Αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εγκατάστασης ή το διαγράψατε, κάντε λήψη του ξανά από Ιστοσελίδα της Java.

Αφού εντοπίσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, το οποίο θα πρέπει να έχει επέκταση .dmg, μπορείτε να καταργήσετε την Java από το macOS κάνοντας τα εξής:

 1. Κάντε κλικ στο .dmg αρχείο για να το εκτελέσετε. Στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο Ενημέρωση Java 8 αρχείο για να ανοίξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης.
 2. Εάν λάβετε μια προειδοποίηση ότι το Java 8 Update είναι μια εφαρμογή από το Διαδίκτυο, επιλέξτε Ανοιξε.
  πρόγραμμα εγκατάστασης java που ζητά να ανοίξει
 3. Το πρόγραμμα εγκατάστασης Java θα πρέπει τώρα να είναι ανοιχτό. Κάντε κλικ Αφαιρώ για απεγκατάσταση Java από το Mac σας.
  πρόγραμμα εγκατάστασης java με διαθέσιμο κουμπί αφαίρεσης
 4. Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Εντάξει ή χτυπήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ή Εισαγω).
 5. Θα ερωτηθείτε τώρα για την κατάργηση του Java Deployment Cache. Κάντε κλικ Ναί για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη Java από το Mac σας.
  Παράθυρο διαγραφής java cache
 6. Μετά από λίγο, θα πρέπει να δείτε ένα παράθυρο που λέει ότι η εργασία ολοκληρώθηκε και ότι καταργήσατε επιτυχώς τη Java από τον υπολογιστή σας! Μπορείτε να χτυπήσετε Κλείσε για έξοδο από το παράθυρο.
  μήνυμα που αφαιρέθηκε η java στο macOS

Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ και να σύρετε και τα δύο Ενημέρωση Java 8 πρόγραμμα εγκατάστασης δίσκου και αρχεία .dmg στον Κάδο απορριμμάτων.

Χρησιμοποιήστε το Terminal για να αφαιρέσετε Java από το Mac σας

Εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το Terminal για να εκτελείτε εντολές στο Mac σας ή θέλετε να κάνετε κάτι παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος Java από το macOS, κάντε τα εξής:

 1. Εκτόξευση Τερματικό χρησιμοποιώντας την αναζήτηση Spotlight στο Mac σας (Command + Space).
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές στο Terminal μία προς μία:
  sudo rm -fr /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin
  sudo rm -fr /Library/PreferencePanes/JavaControlPanel.prefPane
  sudo rm -fr ~/Library/Application\ Support/Oracle/Java
 3. Χτύπα το ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ή Εισαγω) κλειδί. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του Mac σας όταν σας ζητηθεί να εκτελέσετε τις εντολές. Αυτό θα πρέπει να αφαιρέσει την Java από το Mac σας.
  κατάργηση της java χρησιμοποιώντας το τερματικό
 4. Για να αφαιρέσετε τη μνήμη cache της Java, αντιγράψτε και επικολλήστε τα ακόλουθα στο Terminal:
  rm -r ~/"Library/Application Support/Oracle/Java”
 5. Για άλλη μια φορά χτυπήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να εκτελέσετε την εντολή.

Καταργήσατε επιτυχώς όλα τα ίχνη Java από το Mac σας.

Η Java είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που δημιουργεί ορισμένα ζητήματα ασφαλείας για Mac και δεν είναι τόσο σχετική όσο παλιά. Είναι αρκετά εύκολο να το απεγκαταστήσετε με το δικό του πρόγραμμα εγκατάστασης, αλλά η χρήση του Terminal είναι προτιμότερη εάν θέλετε την πιο εμπεριστατωμένη μέθοδο.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποκτήσετε το Minecraft στο Chromebook

Πώς να απεγκαταστήσετε πλήρως την Python στο Mac

Πώς να εκτελέσετε μια εικονική μηχανή στο Linux

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *