Πώς να εκτελέσετε μια εικονική μηχανή στο Linux

Η εκτέλεση μιας εικονικής μηχανής σε Linux σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε άλλα λειτουργικά συστήματα και λογισμικό χωρίς διπλή εκκίνηση ή διαχωρισμό του σκληρού σας δίσκου. Παρέχει έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο δοκιμής, ανάπτυξης και εξερεύνησης διαφορετικών περιβαλλόντων επιφάνειας εργασίας χωρίς να επηρεάζεται το κύριο σύστημά σας.

Με διάφορα διαθέσιμα λογισμικά εικονικοποίησης, όπως το VirtualBox, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε εικονικές μηχανές. Αυτά τα εργαλεία δημιουργούν έναν εικονικό υπολογιστή για αυτά τα λειτουργικά συστήματα, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν παράλληλα με τη διανομή Linux.

Για να εκτελέσετε μια εικονική μηχανή Linux, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox στο Chromebook

Λόγοι για να επιλέξετε μια εικονική μηχανή έναντι της διπλής εκκίνησης

Ίσως αναρωτιέστε εάν είναι καλύτερο να κάνετε απλώς διπλή εκκίνηση του Linux και ενός άλλου λειτουργικού συστήματος και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους. Μια εικονική μηχανή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της διπλής εκκίνησης για την εκτέλεση πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων στον υπολογιστή σας Linux.

Πρώτον, τα VM σας επιτρέπουν να εκτελείτε πολλά λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα, εξαλείφοντας την ανάγκη για συνεχή επανεκκίνηση κατά την εναλλαγή μεταξύ τους. Είναι πιο βολικό και σας εξοικονομεί χρόνο. Το μόνο πρόβλημα είναι οι πόροι του συστήματός σας—θα χρειαστείτε έναν αρκετά καλό υπολογιστή για να μπορείτε να χειρίζεστε και τα δύο συστήματα που εκτελούνται ταυτόχρονα.

Δεύτερον, τα VM παρέχουν καλύτερη απομόνωση μεταξύ του κεντρικού και του επισκέπτη λειτουργικού συστήματος, μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους και τις συγκρούσεις. Το κύριο λειτουργικό σας σύστημα παραμένει ασφαλές, ακόμα κι αν το δευτερεύον αντιμετωπίζει προβλήματα.

Τέλος, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε και να διαμορφώσετε VMs, κάνοντας απλούστερο τον πειραματισμό με διαφορετικά συστήματα και τροποποιήσεις. Είναι απομονωμένα σε εικονικά αρχεία σκληρού δίσκου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά περιβάλλοντα για δοκιμή.

Επιλογή λειτουργικού συστήματος για χρήση ως εικονική μηχανή στο Linux

Όταν εκτελείτε μια εικονική μηχανή σε Linux, έχετε μια μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων για να διαλέξετε. Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές:

 • Windows: Τα Windows είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών στον πλανήτη. Εάν δεν είστε έτοιμοι να αλλάξετε εντελώς από τα Windows σε Linux, μπορείτε να εκτελέσετε τα Windows σε μια εικονική μηχανή για να συνεχίσετε να εκτελείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές.
 • Ubuntu: Αυτή η δημοφιλής διανομή Linux είναι φιλική προς το χρήστη και ιδανική για αρχάριους. Έχει μια ισχυρή κοινότητα και προσφέρει άφθονη υποστήριξη.
 • Linux Mint: Παρόμοια με το Ubuntu, το Mint είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους στο Linux. Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και γνωστό για την προσφορά ενός οικείου περιβάλλοντος που μοιάζει με Windows.
 • Μαλακό καπέλλο: Μια πρωτοποριακή διανομή, το Fedora είναι γνωστό για την ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών και συχνά χρησιμεύει ως βάση δοκιμής για νέες εξελίξεις.
 • Debian: Η σταθερότητα και η αξιοπιστία είναι η κύρια εστίαση του Debian, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για χρήστες που δίνουν προτεραιότητα στη μακροπρόθεσμη υποστήριξη και τη σταθερή απόδοση.
 • openSUSE: Ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για ειδικούς, το openSUSE παρέχει μια σταθερή, ισορροπημένη επιλογή με εξαιρετική υποστήριξη της κοινότητας.
 • Pop!_OS: Δημιουργήθηκε από την System76, το Pop!_OS προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εμπειρία χρήστη βελτιστοποιημένη για παραγωγικότητα.

Αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα — μπορείτε να εκτελέσετε σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα σε μια εικονική μηχανή, αρκεί να υπάρχει υποστήριξη για αυτό. Ορισμένες, όπως τα Windows και άλλες διανομές Linux, είναι εύκολο να εκτελεστούν. Ωστόσο, άλλα όπως το ChromeOS ή το macOS δεν διαθέτουν επίσημη υποστήριξη, γεγονός που καθιστά λίγο πιο δύσκολη τη ρύθμισή τους.

Πώς να ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση σε έναν υπολογιστή

Πριν εκτελέσετε μια εικονική μηχανή στο Linux, πρέπει να ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση στον υπολογιστή σας. Η εικονικοποίηση επιτρέπει στον υπολογιστή σας να εκτελεί πολλά λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα δημιουργώντας εικονικούς υπολογιστές μέσα στο κύριο σύστημά σας.

Για να ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Αρχικά, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο για να εισέλθετε στο μενού ρυθμίσεων BIOS ή UEFI. Το κλειδί για πρόσβαση στις ρυθμίσεις ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του υπολογιστή σας, αλλά συνήθως είναι F1, F2, F10, F12ή το Διαγράφω κλειδί.
 2. Στις ρυθμίσεις BIOS ή UEFI, αναζητήστε την επιλογή εικονικοποίησης. Αυτή η επιλογή μπορεί να βρίσκεται κάτω από το Προχωρημένος, Διαμόρφωσηή Ασφάλεια ενότητες. Μπορεί επίσης να ονομάζεται Intel Virtualization Technology, AMD-V ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με τον κατασκευαστή του επεξεργαστή σας.
 3. Αφού εντοπίσετε τη ρύθμιση εικονικοποίησης, φροντίστε να αλλάξετε την τιμή της σε Ενεργοποιημένο εάν είναι απενεργοποιημένο αυτήν τη στιγμή.
 4. Αφού ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας επιλέγοντας το Αποθήκευση και έξοδος επιλογή ή πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο για αποθήκευση (συνήθως F10).

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί και η εικονικοποίηση θα είναι πλέον ενεργοποιημένη, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε εικονικές μηχανές σε Linux.

Πώς να εγκαταστήσετε το VirtualBox σε έναν υπολογιστή Linux

Μπορείτε να εκτελέσετε μια εικονική μηχανή Linux με μερικούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά ο πιο εύκολος είναι στη χρήση VirtualBox. Το VirtualBox είναι μια ισχυρή και δημοφιλής πλατφόρμα εικονικής μηχανής που σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλά λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα. Είναι επίσης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, αν και υπάρχει ένα δωρεάν πρόσθετο πακέτο επέκτασης που δεν είναι ανοιχτού κώδικα.

Για να εγκαταστήσετε το VirtualBox σε υπολογιστή Linux, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Εάν εκτελείτε μια διανομή Linux που δεν βασίζεται στο Ubuntu ή στο Debian, κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Virtualbox από τον ιστότοπο του Virtualbox και εγκαταστήστε το αρχείο χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή πακέτων της διανομής σας.
 2. Διαφορετικά, σε διανομές που βασίζονται στο Ubuntu ή στο Debian, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο τερματικού στον υπολογιστή σας Linux και εκτελέστε το ενημέρωση sudo apt && αναβάθμιση sudo apt εντολές στο τερματικό σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι ο υπολογιστής σας είναι ενημερωμένος.
 3. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το VirtualBox εκτελώντας το sudo apt εγκατάσταση εικονικού κουτιού εντολή στο τερματικό. Αυτό θα ξεκινήσει η εγκατάσταση—πατήστε Υ για να επιβεβαιώσετε
 4. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να εκκινήσετε το VirtualBox από τη λίστα εφαρμογών της διανομής σας.

Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή χρησιμοποιώντας το Virtualbox σε έναν υπολογιστή Linux

Με εγκατεστημένο το VirtualBox, μπορείτε να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε εικονικές μηχανές στον υπολογιστή σας Linux.

 1. Εκκινήστε το VirtualBox εφαρμογή στη συσκευή σας μέσω του μενού εφαρμογών της διανομής σας. Θα δείτε την κύρια διεπαφή όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τις εικονικές μηχανές σας.
 2. Κάντε κλικ στο Νέος κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία για να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας νέας εικονικής μηχανής.
 1. Αυτό θα ανοίξει το Δημιουργία εικονικής μηχανής μάγος. Στον οδηγό, εισαγάγετε ένα όνομα για την εικονική μηχανή σας και επιλέξτε τον επιθυμητό τύπο και έκδοση λειτουργικού συστήματος από τα αναπτυσσόμενα μενού. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή Windows 11, επιλέξτε Microsoft Windows ως τύπος λειτουργικού συστήματος και Windows11_64 ως έκδοση.
 2. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εκχωρήσετε μνήμη (RAM) για την εικονική σας μηχανή. Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερη μνήμη RAM διαθέτετε, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση της εικονικής σας μηχανής. Ωστόσο, μην εκχωρείτε περισσότερη μνήμη RAM από αυτή που μπορεί να διαχειριστεί το κεντρικό σύστημα. Μπορείτε πάντα να το αλλάξετε αργότερα, εάν χρειαστεί. Τύπος Επόμενο να προχωρήσει.
 3. Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν εικονικό σκληρό δίσκο για την εικονική σας μηχανή. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο εικονικό σκληρό δίσκο ή να χρησιμοποιήσετε έναν υπάρχοντα (στο VDI, VHDή VMDK μορφή). Για να δημιουργήσετε έναν νέο εικονικό σκληρό δίσκο, επιλέξτε Δημιουργήστε έναν εικονικό σκληρό δίσκο τώρα και κάντε κλικ Δημιουργώ. Για να χρησιμοποιήσετε έναν υπάρχοντα εικονικό σκληρό δίσκο, επιλέξτε Χρησιμοποιήστε ένα υπάρχον αρχείο εικονικού σκληρού δίσκου αντί και κάντε κλικ στο ντοσιέ εικονίδιο για να εντοπίσετε και να επιλέξετε το αρχείο.
 4. Επιλέξτε τον τύπο αρχείου (VDI, VHD ή VMDK) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον εικονικό σκληρό δίσκο και, στη συνέχεια, καθορίστε το μέγεθος και τη θέση του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσει αρκετό χώρο για εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος. Για παράδειγμα, τα Windows 11 απαιτούν τουλάχιστον 64 GB χώρου, αλλά οι διανομές Linux μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ λιγότερο. Τύπος Επόμενο να συνεχίσει.
 5. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε το αρχείο του σκληρού δίσκου σταθερού μεγέθους ή να χρησιμοποιήσετε δυναμική κατανομή, που σημαίνει ότι το αρχείο θα μεγαλώνει καθώς μεγαλώνουν τα δεδομένα στην εικονική σας μηχανή. Επιλέξτε την επιλογή που προτιμάτε και πατήστε Επόμενο
 6. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη θέση για το αρχείο του σκληρού δίσκου και το μέγεθος της μονάδας και πατήστε Δημιουργώ να προχωρήσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το αρχείο αρκετά μεγάλο ώστε να χειρίζεται το λειτουργικό σύστημα που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε.
 7. Σε αυτό το σημείο, η εικονική σας μηχανή θα εμφανίζεται πλέον στη λίστα στην κύρια διεπαφή VirtualBox, αλλά θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι μέσα εγκατάστασης για το λειτουργικό σας σύστημα είναι προσβάσιμο στην εικονική μηχανή στο Ελεγκτής: IDE ή Ελεγκτής: SATA ρυθμίσεις ως εικονική μονάδα δίσκου. Για παράδειγμα, εάν έχετε κατεβάσει μια διανομή Linux, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο εικόνας είναι επιλεγμένο έτσι ώστε η εγκατάσταση να μπορεί να ξεκινήσει κατά την πρώτη εκτέλεση του VM.
 8. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την εικονική σας μηχανή και πατήστε Ρυθμίσεις.
 9. Στο Ρυθμίσεις παράθυρο, επιλέξτε Αποθήκευση και επιλέξτε το Αδειάζω εικονική μονάδα DVD.
 10. Πάτα το DVD εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλέξτε ένα αρχείο δίσκου για να επιλέξετε μια εικονική εικόνα που περιέχει το μέσο εγκατάστασης. Εάν εγκαθιστάτε τα Windows, για παράδειγμα, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Ιστοσελίδα της Microsoft
 11. Τύπος Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας
 12. Για να ξεκινήσετε την εικονική σας μηχανή, επιλέξτε τη στη λίστα και κάντε κλικ στο Αρχή κουμπί στο επάνω μέρος του παραθύρου. Η εικονική μηχανή θα εκκινήσει και θα εμφανίσει το επιλεγμένο λειτουργικό σύστημα.

Μόλις εκκινήσετε για πρώτη φορά τον υπολογιστή σας, θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης για το λειτουργικό σας σύστημα. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία—μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, θα πρέπει να έχετε μια πλήρως λειτουργική εικονική μηχανή που τρέχει στο VirtualBox στον υπολογιστή σας Linux.

Εκτέλεση εικονικής μηχανής Linux

Χάρη σε λογισμικό όπως το VirtualBox, η λειτουργία μιας εικονικής μηχανής στον υπολογιστή σας Linux είναι εύκολη. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε εντελώς τα Windows ή θέλετε να δοκιμάσετε μια άλλη διανομή Linux, όπως το Linux Mint ή το Ubuntu, αυτή είναι μια καλή (και πιο γρήγορη) εναλλακτική λύση στη διπλή εκκίνηση στον υπολογιστή σας.

Εάν το VirtualBox δεν είναι για εσάς, μπορεί να βρείτε καλύτερη τύχη δοκιμάζοντας μια εναλλακτική όπως το VMWare. Μπορείτε πάντα να παραμείνετε με το VirtualBox και να το δοκιμάσετε αντίστροφα για να εκτελέσετε το Linux σε υπολογιστή με Windows.

Διαβάστε επίσης :6 Καλύτεροι εξομοιωτές Linux για Windows

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook

Πώς να εγκαταστήσετε το Kali Linux στο VirtualBox στον υπολογιστή σας με Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *