Apple Mail εναντίον Microsoft Outlook: Τι είναι καλύτερο;

You are currently viewing Apple Mail εναντίον Microsoft Outlook: Τι είναι καλύτερο;

 

Το Apple Mail (γνωστό και ως Mac Mail) και το Microsoft Outlook είναι δύο κορυφαίοι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για συσκευές Apple. Το καθένα προσφέρει τη δική του εφαρμογή με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ανάλογα με τις ανάγκες επικοινωνίας σας, μπορείτε να θεωρήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά κάθε εφαρμογής ως πλεονέκτημα ή μειονέκτημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς αυτές τις δύο υπηρεσίες email και θα μάθουμε ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή-πελάτης email για εσάς.

Apple Mail vs. Microsoft Outlook: Πρώτες εντυπώσεις

Αμέσως μετά, φαίνεται ότι το Microsoft Outlook έχει περισσότερα να προσφέρει. Με το MS Outlook ως πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχετε ένα ολόκληρο σύνολο εργαλείων Microsoft 365. Αυτά τα προϊόντα του Microsoft Office περιλαμβάνουν τα Word, Excel, Powerpoint, Publisher και Access (Το Publisher και η Access είναι διαθέσιμα μόνο σε χρήστες Windows). Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας, λαμβάνετε επίσης μια σειρά από κορυφαία προγράμματα MS Office.

Η εφαρμογή Apple Mail είναι η τυπική και προεπιλεγμένη εφαρμογή πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για macOS από το OS X 10.0. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που έρχεται προεγκατεστημένη στο Mac σας και είναι εύκολη στη χρήση αν θέλετε να είστε πιο οργανωμένοι και να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στα email σας. Οι χρήστες Mac λαμβάνουν επίσης Pages, το οποίο είναι αντίστοιχο του Word.

Τα δύο κύρια ηλεκτρικά εργαλεία MS είναι το Excel και το PowerPoint. Οι χρήστες Mac λαμβάνουν Numbers (ένα ισοδύναμο Excel) και Keynote (ένα ισοδύναμο PowerPoint). Ωστόσο, το Numbers είναι ένα πιο απλοποιημένο εργαλείο σε σύγκριση με το Excel, και αν χρειαστεί να δημιουργήσετε σύνθετα υπολογιστικά φύλλα, δεν θα μπορείτε να το κάνετε τόσο εύκολα όσο θα κάνατε χρησιμοποιώντας το Excel.

Σε σύγκριση με το PowerPoint, το Keynote είναι μια πιο εξελιγμένη εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε διαφάνειες που είναι πιο τεχνολογικές και έχουν καλύτερη εμφάνιση. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή είναι πιο περίπλοκη από το MS PowerPoint και αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία στη δημιουργία παρουσιάσεων, θα πρέπει πρώτα να περάσετε από μια καμπύλη εκμάθησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, το Microsoft Outlook κερδίζει το Mac Mail όταν μιλάμε για δυνατότητες. Τι γίνεται όμως με τη λειτουργικότητα;

Λειτουργικότητα & Χαρακτηριστικά

Το Apple Mail είναι μια απλή εφαρμογή email που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στέλνετε και να λαμβάνετε email. Υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής για να διαλέξετε εάν θέλετε να αλλάξετε θέματα, γραμματοσειρές, χρώματα και τη συνολική εμφάνιση της εφαρμογής.

Εκτός από τις βασικές επιλογές προσαρμογής, το Apple Mail περιλαμβάνει ορισμένες προηγμένες λειτουργίες, όπως η επισήμανση των email σας. Μπορείτε να προσθέσετε σημαίες στα email σας και να αλλάξετε τα χρώματά τους για να οργανώσετε τη λίστα email σας.

Μια άλλη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τα email σας οργανωμένα είναι η δυνατότητα VIP. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε από τις επαφές σας VIP, κάτι που με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από και προς παραλήπτες που είναι σημαντικοί για εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε έως και 100 VIP και η Apple Mail θα δώσει προτεραιότητα στην επικοινωνία μέσω email μαζί τους και θα στείλει ειδοποιήσεις όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα από έναν αποστολέα VIP.

Το Mac Mail υποστηρίζει πρωτόκολλα email IMAP, POP3 και SMTP. Η εφαρμογή διαθέτει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε για να στείλετε, να λάβετε και να οργανώσετε τα email σας, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει. Δεν υπάρχει υποστήριξη για πρόσθετα ή ενσωμάτωση τρίτων.

Ταυτόχρονα, το MS Outlook διαθέτει χαρακτηριστικά παραγωγικότητας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την εργασία σας πιο αποτελεσματική. Για παράδειγμα, το Outlook έχει ένα ενσωματωμένο ημερολόγιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προγραμματίσετε συσκέψεις και να παρακολουθείτε τυχόν επερχόμενα συμβάντα. Χάρη στις σημειώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων και να προσθέσετε υπενθυμίσεις για σημαντικές συσκέψεις και επακόλουθα email για να διατηρήσετε οργανωμένη όχι μόνο τον λογαριασμό email σας αλλά ολόκληρη τη ζωή σας.

Το Outlook επιτρέπει επίσης στους χρήστες του διακομιστή Exchange να ρυθμίσουν το προφίλ τους σε λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης Exchange, ώστε να έχουν πρόσβαση στα email τους ακόμη και όταν το σύστημα είναι εκτός σύνδεσης. Το Outlook είναι καλά ενσωματωμένο με άλλες εφαρμογές και εργαλεία της Microsoft, όπως το Word, το PowerPoint και το Excel. Εάν αποφασίσετε ποτέ να μεταβείτε από το Outlook σε διαφορετικό πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η μετεγκατάσταση και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι επίσης προσβάσιμες. Μπορείτε να εξαγάγετε τα email σας από το Outlook σε μορφή PST και να αποθηκεύσετε τα email σας σε φορητές μορφές, όπως TXT, MSG και HTML.

Διεπαφή και Ευκολία Χρήσης

Όσον αφορά τη διεπαφή χρήστη, οι δύο εφαρμογές είναι εντελώς διαφορετικές. Το Apple Mail είναι μια απλή εφαρμογή με διαισθητική διεπαφή – μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους χρήστες που δεν θέλουν να περάσουν από μια καμπύλη μάθησης πριν αισθανθούν σίγουροι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Ως τυπικό προϊόν της Apple, η εφαρμογή Mail είναι σίγουρα μια εργονομική εφαρμογή που ταιριάζει καλά σε άλλα μέρη του συστήματος macOS σας.

Ωστόσο, ενώ το Apple Mail μπορεί να θεωρηθεί πιο φιλικό προς το χρήστη όσον αφορά την πολυπλοκότητα, εάν αναζητάτε πρόσθετες λειτουργίες και μια πιο αποτελεσματική διεπαφή χρήστη, το MS Outlook θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Η εφαρμογή Outlook φαίνεται μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη, αλλά είναι γεμάτη με πρόσθετες δυνατότητες. Η ενσωματωμένη λειτουργία Ημερολογίου εμφανίζεται στην προβολή διάταξης στήλης, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα σχέδιά σας και τα επερχόμενα συμβάντα σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό καθιστά επίσης το MS Outlook καλύτερη επιλογή για εργασία σε μια μεγάλη ομάδα και για άτομα με στενά χρονοδιαγράμματα.

Το Outlook υποστηρίζει επίσης πρόσθετα τρίτων σε περίπτωση που χάνετε κάποια λειτουργικότητα εντός της εφαρμογής.

Οργάνωση των email σας

Η Apple Mail διευκολύνει την οργάνωση των email σας. Εκτός από τα τυπικά γραμματοκιβώτια email, έχετε μια σειρά από προηγμένες επιλογές αναζήτησης email. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε μη αναγνωσμένα email, email από συγκεκριμένη ημερομηνία (χρησιμοποιώντας έξυπνα γραμματοκιβώτια) και email που περιέχουν συνημμένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σημαίες χρώματος για να επισημάνετε διαφορετικούς τύπους email και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τις σημαίες για να αναζητήσετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή.

Το Outlook έχει ακόμη περισσότερες επιλογές όσον αφορά την οργάνωση των email σας. Μπορείς δημιουργία φακέλων για συγκεκριμένο θέμα για εύκολη πρόσβαση στα email σας, χρησιμοποιήστε κανόνες του Outlook για να ταξινομήσετε αυτόματα τα email σας, χρησιμοποιήστε ετικέτες για να κατηγοριοποιήσετε την αλληλογραφία σας (παρόμοια με τις σημαίες στο Apple Mail), να αποκλείσετε ανεπιθύμητα μηνύματα και να βρείτε χαμένα email.

Μόλις το καταφέρετε, μπορείτε να εξερευνήσετε τις πιο προηγμένες δυνατότητες και πρόσθετα στο Outlook για να ανεβείτε την παραγωγικότητα των email σας σε ένα νέο επίπεδο. Το Outlook προσφέρει μια επιλογή να αγνοήσετε ολόκληρες συνομιλίες μέσω email, εάν δεν αισθάνεστε ότι είναι σημαντικές για εσάς. Σας δίνει πρόσβαση στα Πρότυπά μου, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συντάξετε παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πιο γρήγορα και να αυτοματοποιήσετε τις συνήθεις, επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως η προώθηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τα Γρήγορα βήματα.

Εάν λάβετε επίσης υπόψη το Ημερολόγιο Microsoft και το Microsoft To Do, γίνεται σαφές ότι το Outlook είναι μια ανώτερη εφαρμογή όσον αφορά την οργάνωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και την αποτελεσματικότερη ροή εργασιών σας.

Χρήση επεξεργαστή

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μεταξύ των δύο προγραμμάτων-πελατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η χρήση πόρων CPU. Εάν δεν έχετε πολλά από αυτά, θα πρέπει να σκεφτείτε τη διαχείριση εργασιών πριν από οτιδήποτε άλλο και επειδή πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε την υπηρεσία email σας κάθε μέρα, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή εδώ.

Το Microsoft Outlook είναι ένα μεγάλο σύστημα που αποτελεί επίσης μέρος του Microsoft 365 (παλαιότερα γνωστό ως Office 365), επομένως χρειάζεται πολλή CPU για να τρέξει. Από την άλλη πλευρά, το Apple Mail είναι αρκετά βασικό λογισμικό. Εάν το χρησιμοποιείτε μόνο για να στέλνετε email και να βλέπετε τα email που λαμβάνετε, η εφαρμογή δεν κάνει περίπλοκους υπολογισμούς. Σε αντίθεση με το MS Outlook. Επιπλέον, το Mail by Apple είναι ενσωματωμένο στο σύστημα macOS και γι’ αυτό, δεν χρειάζεται τόσο πολύ CPU και είναι γενικά πολύ πιο ελαφρύ.

Συμβατότητα πλατφόρμας

Το Apple Mail έχει σχεδιαστεί για χρήστες της Apple και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε προϊόντα Apple (iPhone, iPad, iPod Touch και Mac). Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Apple Mail σε υπολογιστή με Windows, αλλά είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία και θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό iCloud για να το κάνετε αυτό. Το Apple Mail είναι συμβατό με όλα τα προϊόντα και τις εφαρμογές της Apple, διευκολύνοντας την επικοινωνία με άλλους χρήστες της Apple.

Οι χρήστες της Apple μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν ελεύθερα το Outlook για Mac στις συσκευές τους. Μπορείτε να εκτελέσετε το MS Outlook σε οποιοδήποτε σύστημα – Android, iOS, macOS, Windows ή στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν αλληλογραφείτε περισσότερο με άλλους χρήστες του Outlook και τείνετε να χρησιμοποιείτε άλλα προϊόντα της Microsoft όπως το Word, το Excel ή το PowerPoint, τότε αυτή η εφαρμογή είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Ταυτόχρονα, εάν έχετε συνηθίσει σε λογισμικό της Apple, όπως το Pages και τις εφαρμογές παρουσίασης του Mac, είναι καλύτερο να επιλέξετε το Apple Mail για να αποφύγετε προβλήματα συμβατότητας. Για παράδειγμα, δεν θα μπορείτε απλώς να ανοίξετε ένα έγγραφο Pages στο Microsoft Word, πρέπει πρώτα να το μετατρέψετε στη σωστή μορφή. Το πρόγραμμα-πελάτη email σας ακολουθεί την ίδια αρχή.

Τιμολόγηση

Με την πρώτη ματιά, η κατάσταση τιμολόγησης φαίνεται προφανής και για τους δύο διαγωνιζόμενους – το Apple Mail είναι δωρεάν και η συνδρομή στο Microsoft Outlook κοστίζει χρήματα. Αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Είναι αλήθεια ότι το Apple Mail είναι δωρεάν και έρχεται προεγκατεστημένο στη συσκευή σας Apple. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης iCloud από το τυπικό δωρεάν 5 GB, τα προγράμματα αποθήκευσης ξεκινούν από 0,99 $ για 50 GB και φτάνουν τα 9,99 $ ανά μήνα για 2 TB.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ούτε με το MS Outlook. Το φθηνότερο πρόγραμμα για το Microsoft Outlook είναι 69,99 $ ανά έτος ή 6,99 $ ανά μήνα. Ωστόσο, έχετε επίσης 1 TB αποθηκευτικού χώρου και ένα ολόκληρο σύνολο άλλων εφαρμογών της Microsoft. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα Microsoft Office για Windows και Mac που ονομάζεται Office Home and Student 2021 με σταθερή τιμή 150 $ χωρίς συνδρομή, γεγονός που καθιστά τη λήψη του MS Outlook στη συσκευή σας Apple ακόμα πιο βιώσιμη επιλογή.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, είναι δίκαιο να πούμε ότι η τιμολόγηση δεν παίζει τον κύριο ρόλο όταν πρόκειται για την επιλογή ενός προγράμματος-πελάτη email έναντι του άλλου. Το Apple Mail είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που προσφέρει ενοποίηση με άλλα προϊόντα της Apple και δεν χρειάζεται να την αγοράσετε ξεχωριστά. Από την άλλη πλευρά, το Outlook προσφέρει περισσότερα από μια απλή υπηρεσία email και συνοδεύεται από μια δέσμη λειτουργιών και εργαλείων που θα αξίζουν τα χρήματα για μερικούς ανθρώπους.

Apple Mail vs. Microsoft Outlook: Ποιο να επιλέξετε;

Τελικά, το Apple Mail ή το Mac Mail είναι περισσότερο μια απλή εφαρμογή αποστολής και λήψης αλληλογραφίας. Είναι απλό, δωρεάν και κάνει την επικοινωνία μέσω email σας αβίαστη με πολλούς τρόπους.

Το Microsoft Outlook είναι μια πιο σύνθετη εφαρμογή, ειδικά για χρήστες για πρώτη φορά. Έχει πολλά να προσφέρει αν αναζητάτε καλύτερη παραγωγικότητα και μια πιο επαγγελματική πλατφόρμα. Ωστόσο, απαιτεί επίσης να αγοράσετε μια συνδρομή και κάποιοι να το συνηθίσουν.

Εάν, τελικά, δεν μπορείτε να κάνετε μια επιλογή μεταξύ των δύο εφαρμογών, ρίξτε μια ματιά εναλλακτικούς πελάτες emailόπως το Gmail, το Thunderbird ή το Blue Mail.

Διαβάστε επίσης :Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook στο Apple Watch

Πώς να επαναφέρετε την προβολή του Outlook στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Γιατί άλλαξε η προβολή εισερχομένων του Outlook

δωρεαν παιχνιδια στο κινητο

Αφήστε μια απάντηση