Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Ανησυχείτε για τα δεδομένα στο έγγραφό σας στα Έγγραφα Google; Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετακινήσετε τα τραπέζια σας για λόγους σαφήνειας. Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς.

Τα Έγγραφα Google διαθέτουν μια σειρά από λειτουργίες και λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να μορφοποιούν οποιοδήποτε είδος εγγράφου. Ένα από αυτά τα χρήσιμα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα εργασίας με πίνακες, επιτρέποντας στους χρήστες να οργανώνουν και να παρουσιάζουν σημαντικά κομμάτια δεδομένων.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη μετακίνηση πινάκων στα Έγγραφα Google, ορισμένοι χρήστες μπορεί να θεωρήσουν ότι η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη. Το να γνωρίζετε πώς να μετακινείτε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google χωρίς να επηρεάζετε τη δομή του εγγράφου σας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο—αν γνωρίζετε πώς να το κάνετε.

Για να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Χρήση Αποκοπή και Επικόλληση

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google είναι να αποκόψετε και να επικολλήσετε τον πίνακα από την αρχική του θέση σε μια νέα θέση. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική όταν χρειάζεται να μετακινήσετε έναν πίνακα σε διαφορετική ενότητα του εγγράφου σας.

Για να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google χρησιμοποιώντας αποκοπή και επικόλληση:

  1. Ανοιξε το δικό σου Έγγραφο Google Docs.
  2. Ξεκινώντας από τη γωνία, κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα πάνω από τον πίνακα που θέλετε να μετακινήσετε, επισημαίνοντας όλες τις σειρές και τις στήλες του.
  3. Κάντε δεξί κλικ στον επιλεγμένο πίνακα για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε το Τομή επιλογή. Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl + V ή Command + X στο πληκτρολόγιό σας για να κόψετε το τραπέζι και να το τοποθετήσετε στο πρόχειρό σας.
  4. Μεταβείτε στη νέα θέση στο έγγραφό σας όπου θέλετε να τοποθετήσετε τον πίνακα.
  5. Κάντε δεξί κλικ στην επιθυμητή θέση και επιλέξτε Επικόλληση από το αναπτυσσόμενο μενού. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl + V ή Command + V στο πληκτρολόγιό σας για να επικολλήσετε τον πίνακα στη νέα θέση.

Χρήση μεταφοράς και απόθεσης

Μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε απευθείας το τραπέζι σε μια νέα θέση. Λόγω του κινδύνου να αφήσετε κατά λάθος το ποντίκι σας, αυτή η μέθοδος είναι πιθανώς η καλύτερη για τη μετακίνηση ενός τραπεζιού σε μικρή απόσταση, όπως σε μια νέα τοποθεσία στην ίδια σελίδα.

Τo μετακινήστε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google χρησιμοποιώντας μεταφορά και απόθεση:

  1. Ανοιξε το δικό σου Έγγραφο Google Docs.
  2. Επιλέξτε όλα τα κελιά μέσα στον πίνακα χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας.
  3. Με επιλεγμένο τον πίνακα, κάντε κλικ και σύρετε τον πίνακα σε μια κατάλληλη νέα θέση στην ίδια σελίδα. Θα δείτε έναν μπλε που αναβοσβήνει να κινείται καθώς κινείται ο κέρσορας του ποντικιού σας—αυτή είναι η θέση στην οποία θα καταλήξει ο πίνακας.
  4. Αφήστε το ποντίκι για να το ρίξετε στην επιθυμητή θέση.

Μόλις το τραπέζι βρεθεί στη νέα του θέση, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω αλλαγές σε αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να συγχωνεύσετε τον πίνακά σας με άλλους πίνακες για να ενοποιήσετε τα δεδομένα σας. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε πρόσθετη μορφοποίηση στον πίνακα, όπως αλλαγή του χρώματος φόντου ή προσθήκη περιγράμματος.

Εάν κάνετε λάθος, φροντίστε να πατήσετε το Ξεκάνω κουμπί για να επαναφέρετε τις αλλαγές. Για παράδειγμα, εάν κάνετε λάθος μετακίνηση του τραπεζιού, πατήστε Ξεκάνω για να επανατοποθετήσετε το τραπέζι στην αρχική του θέση.

Επεξεργασία του εγγράφου σας στα Έγγραφα Google

Χάρη στα παραπάνω βήματα, μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google με μη αυτόματο τρόπο ή χρησιμοποιώντας αποκοπή και επικόλληση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να μορφοποιήσετε και να οργανώσετε τα δεδομένα στο έγγραφό σας ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο κοινό σας κατά το στάδιο της επεξεργασίας.

Ενώ εργάζεστε στα Έγγραφα Google, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια επαγγελματική συνοδευτική σελίδα για να βελτιώσετε την εμφάνιση του εγγράφου σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *