Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

Εάν θέλετε να συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google χωρίς κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να ρυθμίσετε τους κωδικούς πρόσβασης. Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς.

Η Google παρέχει πλέον στους χρήστες μια εμπειρία σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό τους Google. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δυνατότητα δημιουργίας κλειδιού πρόσβασης για τον λογαριασμό σας Google.

Η λειτουργία κλειδιού πρόσβασης σάς επιτρέπει να ελέγχετε με ασφάλεια τον εαυτό σας μέσω του Face ID του τηλεφώνου σας, του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ή χρησιμοποιώντας το Windows Hello στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης, δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε και να θυμάστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης διασφαλίζουν έναν πιο ασφαλή λογαριασμό καθώς αντιστέκονται σε διαδικτυακές επιθέσεις όπως το phishing. Επομένως, εάν ένας πιο ασφαλής λογαριασμός και η σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης ακούγονται ελκυστικά, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας Google.

Πώς να ξεκλειδώσετε τις σημειώσεις όταν ξεχαστεί ο κωδικός πρόσβασης σε Mac και iPhone

Τι είναι οι κωδικοί πρόσβασης για τους λογαριασμούς Google;

Το Google Passkey είναι ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας λογαριασμού που έχει σχεδιαστεί για τη σταδιακή κατάργηση των ονομάτων χρήστη και των κωδικών πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης είναι εύκολος στη χρήση και παρέχει έναν πιο ισχυρό μηχανισμό σύνδεσης για την προστασία του λογαριασμού σας.

Η εμπειρία του κωδικού πρόσβασης είναι σαν να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας με το πρόσωπο ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Όταν ρυθμίζετε ένα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί υλικού όπως YubiKey ή ένα PIN κλειδώματος οθόνης σε υπολογιστή. Σημειώσεις Google ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι πιο ασφαλείς, δεδομένου ότι αντιστέκονται στο phishing και άλλες διαδικτυακές επιθέσεις. Η εταιρεία υπερηφανεύεται επίσης ότι οι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) χρησιμοποιώντας κωδικούς SMS μίας χρήσης.

Ο κωδικός πρόσβασης αποθηκεύεται και ξεκλειδώνεται τοπικά και το τηλέφωνό σας επαληθεύει στην Google ότι είστε εσείς. Αυτό θα εξαλείψει την κοινοποίηση πληροφοριών ακούσια ή θα επιτρέψει σε έναν κακόβουλο παράγοντα την πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Και το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κωδικό πρόσβασης ή να συνδέσετε έναν δεύτερο παράγοντα όπως SMS ή κωδικούς ελέγχου ταυτότητας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google στην επιφάνεια εργασίας

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google χωρίς να πληκτρολογήσετε κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε και να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Η διαδικασία είναι απλή μέσω της ενότητας ασφαλείας του λογαριασμού σας.

Σημείωση: Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιούμε φορητό υπολογιστή Windows 11. Τα βήματα είναι τα ίδια σε Windows 10 ή Mac, αλλά η μέθοδος επαλήθευσης ποικίλλει.

Για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας Google:

 1. Εκκινήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης και κατευθυνθείτε στο Σελίδα λογαριασμού Google— συνδεθείτε εάν δεν είστε ήδη.
 2. Επιλέγω Ασφάλεια από την αριστερή στήλη.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το Κλειδιά πρόσβασης κάτω από τις επιλογές σύνδεσης.
 4. Κάντε κλικ στο Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης κουμπί στην ακόλουθη οθόνη
 5. Θα εμφανιστεί μια σύντομη επεξήγηση των κλειδιών πρόσβασης — κάντε κλικ Να συνεχίσει
 6. Επαληθεύστε τα διαπιστευτήρια της συσκευής σας χρησιμοποιώντας το Windows Hello PIN, το πρόσωπο ή την επιλογή δακτυλικού αποτυπώματος.
 7. Αφού επαληθεύσετε τα διαπιστευτήριά σας στο Windows Hello, η οθόνη ασφαλείας θα εξαφανιστεί για λίγο.
 8. Κάντε κλικ Εγινε όταν εμφανιστεί η επαλήθευση του κλειδιού πρόσβασης που δημιουργήθηκε
 9. Προχωρώντας, το τμήμα ασφαλείας, κάτω Πώς συνδέεστε στο Google, θα εμφανίσει τον αριθμό των κλειδιών πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει.
 10. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google (συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών, Play Store και Gmail), θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το κλειδί πρόσβασης που δημιουργήσατε και τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης Google στο κινητό

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε κλειδί πρόσβασης είναι μοναδικό για τη συσκευή με την οποία το χρησιμοποιείτε. Επομένως, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για κάθε τηλέφωνο ή υπολογιστή από τον οποίο χρειάζεστε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google.

Για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης Google στο τηλέφωνό σας:

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας στο τηλέφωνο ή το tablet σας.
 2. Επισκέψου το Ιστότοπος κωδικών πρόσβασης Google και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google.
 3. Όταν εμφανιστεί η οθόνη κωδικών πρόσβασης, πατήστε το Να συνεχίσει κουμπί
 4. Πατήστε το Εγινε κουμπί. Το τηλέφωνό σας θα προστεθεί στο Κλειδιά πρόσβασης ενότητα—μπορείτε τώρα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google χωρίς κωδικό πρόσβασης

Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή όταν ενεργοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Android. Για παράδειγμα, οι συσκευές σας Android δημιουργούν αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας Google.

Ωστόσο, πρέπει να ενεργοποιήσετε το iCloud Keychain στο iPhone σας και να του επιτρέψετε να αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε επιλέγοντας Ρυθμίσεις > Apple ID > iCloud > Κωδικοί πρόσβασης και Keychain και εναλλαγή στον διακόπτη.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρετε ότι θα έχετε ακόμα την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το 2FA για τον λογαριασμό σας Google, εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι για κωδικούς πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι οι κωδικοί πρόσβασης και οι κωδικοί μιας χρήσης μέσω SMS ή μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Επίσης, εάν έχετε λογαριασμό Google Workspace, η άδεια χρήσης της δυνατότητας πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον διαχειριστή του χώρου εργασίας.

Προστασία του Λογαριασμού σας Google

Ο κωδικός πρόσβασής σας αποθηκεύεται με ασφάλεια στο τηλέφωνό σας και δεν κοινοποιείται ποτέ – ούτε καν με την Google. Όταν συνδέεστε, το κλειδί πρόσβασης ξεκλειδώνεται τοπικά και η συσκευή σας επαληθεύει (ή αποδεικνύει) την ταυτότητά σας στην Google.

Ενώ ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι στον ορίζοντα, θα πρέπει να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το 2FA οπουδήποτε είναι διαθέσιμο και χρησιμοποιήστε το  διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το 1Password για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και τον συγχρονισμό τους μεταξύ συσκευών.

Επίσης, εάν πιστεύετε ότι το Apple ID σας έχει παραβιαστεί, μάθετε να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Ή, εάν θέλετε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κωδικού πρόσβασης στον Firefox, μπορείτε να ορίσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης στον Firefox. Και αν συνδεθείτε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία του Windows Hello, ίσως θέλετε να καταργήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στα Windows 11.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *