Ποια εφαρμογή μηνυμάτων παίρνει το στέμμα;

Δεν μπορείτε να επιλέξετε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, οπότε ποιες πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Σε αυτήν την ανασκόπηση πηγαίνουμε αντιμέτωποι με το Signal vs WhatsApp vs Telegram.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι τα γραπτά μηνύματα άλλαξαν τον τρόπο που επικοινωνούμε. Τα αρχικά μηνύματα SMS στα τηλέφωνα εισήχθησαν μόνο ως κόλπο, αλλά γρήγορα έγιναν ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα χαρακτηριστικά. Η εμφάνιση των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζονται στο Διαδίκτυο επέτρεψε στους ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα δωρεάν και δεν έχουμε κοιτάξει ποτέ πίσω.

Ωστόσο, ποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Το WhatsApp ήταν η εφαρμογή της επιλογής πολλών, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο έχουν δει τους ανθρώπους να πηδούν τα τελευταία χρόνια. Δύο από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις είναι το Signal και το Telegram, αλλά ποια από τις τρεις εφαρμογές είναι καλύτερη;

Διαβάστε παρακάτω καθώς προχωράμε αντιμέτωποι με το Signal vs WhatsApp vs Telegram σε αυτήν την κριτική.

Μηνύματα

Μερικά από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα επηρεάσουν την απόφασή σας όταν επιλέγετε τη σωστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τις ανάγκες σας είναι η ασφάλεια και το απόρρητο, επομένως είναι εύκολο να αγνοήσετε πόσο καλά λειτουργεί κάθε εφαρμογή ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από μόνη της.

Θα ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά στο πόσο καλά χειρίζεται το καθένα τις βασικές λειτουργίες που πρέπει να προσφέρει κάθε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Σήμα

Το Signal σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συνομιλίες ένας προς έναν με άλλους χρήστες του Signal για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου ή φωνής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο, GIF και κάρτες επαφών και να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στις συνομιλίες. Μπορείτε επίσης να στείλετε έγγραφα έως το μέγιστο μέγεθος αρχείου 100 MB ή να προσθέσετε αυτοκόλλητα στα μηνύματά σας

Το Signal έχει την επιλογή να χρησιμοποιεί εξαφανιζόμενα μηνύματα που θα διαγράφονται αυτόματα μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Οι προεπιλεγμένες επιλογές φτάνουν τα 30 δευτερόλεπτα ή μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη ώρα οπουδήποτε από ένα δευτερόλεπτο έως τέσσερις εβδομάδες.

WhatsApp

Το WhatsApp προσφέρει πολύ παρόμοιες λειτουργίες με το Signal, με φωνητικά μηνύματα και μηνύματα κειμένου, δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών και βίντεο, στοιχεία επικοινωνίας και κοινή χρήση τοποθεσίας μέσα σε μηνύματα, καθώς και αυτοκόλλητα. Μπορείτε να στείλετε GIF αλλά είναι λίγο πιο δύσκολη η πρόσβαση σε αυτά από ό,τι στο Signal.

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου για έγγραφα είναι 2 GB που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Signal. Μια άλλη δυνατότητα που δεν περιλαμβάνεται στο Signal είναι η δυνατότητα δημιουργίας δημοσκοπήσεων σε οποιαδήποτε συνομιλία.

Το WhatsApp προσφέρει τις λιγότερες επιλογές όσον αφορά την εξαφάνιση μηνυμάτων. Οι μόνες ρυθμίσεις είναι 24 ώρες, 7 ημέρες ή 90 ημέρες και δεν υπάρχει τρόπος να ορίσετε μια προσαρμοσμένη ώρα.

Τηλεγράφημα

Το Telegram προσφέρει επίσης παρόμοιες δυνατότητες, με φωνητικά μηνύματα και μηνύματα κειμένου. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο και να στείλετε στοιχεία επικοινωνίας και την τοποθεσία σας σε μηνύματα. Οι δημοσκοπήσεις είναι διαθέσιμες, αν και μόνο σε ομαδικές συνομιλίες, και μπορείτε να προσθέσετε GIF αν και είναι και πάλι πιο δύσκολο να προσπελαστούν από ό,τι στο Signal.

Το Telegram προσφέρει επίσης μηνύματα που εξαφανίζονται, αλλά ο συντομότερος χρόνος αυτοκαταστροφής είναι μία ημέρα. Μπορείτε να ορίσετε την προσαρμοσμένη ώρα οπουδήποτε από μία ημέρα έως έναν ολόκληρο χρόνο.

Όπως το WhatsApp, το Telegram σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία μεγέθους έως 2 GB. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και προσφέρει έως και 4 GB εάν εγγραφείτε στο Telegram Premium. Κάνει το Telegram την καλύτερη επιλογή αν θέλετε να μοιράζεστε μεγάλα αρχεία.

Νικητής: Telegram

Ομαδικές συνομιλίες

Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων ένας προς έναν, κάθε εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να επικοινωνείτε με πολλά άτομα ταυτόχρονα.

Σήμα

Το Signal σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομαδικές συνομιλίες με έως και 1000 συμμετέχοντες. Για ομαδικές φωνητικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις, το όριο μειώνεται στα 40.

WhatsApp

Το WhatsApp έχει όριο ομαδικής συνομιλίας 1024 συμμετεχόντων, τόσο πολύ παρόμοιο με αυτό που προσφέρει το Signal. Για ομαδικές φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, το όριο είναι 32.

Τηλεγράφημα

Το Telegram επιτρέπει ομάδες έως 200.00 μελών. Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ομάδες μετάδοσης όπου μόνο οι διαχειριστές μπορούν να στέλνουν μηνύματα, αλλά μπορείτε να έχετε απεριόριστο αριθμό μελών. Για ομαδικές φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, υπάρχουν έως 30 συμμετέχοντες, αν και έως και 1000 άτομα μπορούν να δουν την κλήση.

Νικητής: Telegram

Ασφάλεια

Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή συνομιλίας, θέλετε να είστε βέβαιοι ότι τα μηνύματά σας είναι ορατά μόνο στα άτομα που θέλετε να τα διαβάσουν. Γι’ αυτό η ασφάλεια είναι βασικός παράγοντας κατά την επιλογή μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Σήμα

Το Signal προσφέρει από προεπιλογή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο των συνομιλιών, των φωνητικών και βιντεοκλήσεων σας. Σημαίνει ότι τα μόνα άτομα που μπορούν να δουν τα μηνύματά σας είναι τα άτομα που τα λαμβάνουν. ακόμη και το Signal δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Το Signal χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Signal για κρυπτογράφηση, το οποίο όπως υποδηλώνει το όνομα, αναπτύχθηκε από την ίδια εταιρεία.

Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που έχει εξαιρετική φήμη για ασφαλή κρυπτογράφηση.

Επιπλέον, το Signal χρησιμοποιεί επίσης μια δυνατότητα που ονομάζεται Sealed Sender. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο το ίδιο το μήνυμα είναι κρυπτογραφημένο, αλλά και τα μεταδεδομένα του αποστολέα κρυπτογραφούνται. Το μόνο άτομο που μπορεί να δει από ποιον αποστέλλεται ένα μήνυμα είναι ο παραλήπτης. για άλλη μια φορά, ακόμη και το Signal δεν μπορεί να δει ποιος είναι ο αποστολέας.

WhatsApp

Το WhatsApp προσφέρει επίσης από προεπιλογή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Στην πραγματικότητα, το WhatsApp χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτόκολλο Signal που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Signal. Ωστόσο, δεν υπάρχει ισοδύναμο της δυνατότητας Sealed Sender στο Signal. τα μεταδεδομένα που επισυνάπτονται στα μηνύματά σας δεν είναι κρυπτογραφημένα, επομένως είναι πολύ λιγότερο ασφαλή.

Τηλεγράφημα

Το Telegram είναι μακράν το χειρότερο από αυτή την άποψη. Τα μηνύματα κρυπτογραφούνται, αλλά μόνο μεταξύ εσάς και του διακομιστή και, στη συνέχεια, από τον διακομιστή στον παραλήπτη. Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά σας μηνύματα παραμένουν μη κρυπτογραφημένα στους διακομιστές του Telegram. Το ίδιο το Telegram μπορεί να μπορεί να δει τα μηνύματά σας, μαζί με οποιονδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους διακομιστές του, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα μηνύματά σας στο Telegram, αλλά αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε μια «Μυστική συνομιλία» για να έχετε αυτό το επίπεδο προστασίας.

Το Telegram χρησιμοποιεί επίσης το δικό του πρωτόκολλο κρυπτογράφησης, που ονομάζεται MTProto, αντί για το πρωτόκολλο Signal που χρησιμοποιείται από το Signal και το WhatsApp. Προηγούμενες εκδόσεις αυτού του πρωτοκόλλου διαπιστώθηκε ότι είχαν ορισμένα ελαττώματα ασφαλείας, αλλά αυτά φαίνεται να έχουν αντιμετωπιστεί στο MTProto 2.0.

Νικητής: Σήμα

Μυστικότητα

Το απόρρητο είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι εγκατέλειψαν μαζικά το WhatsApp για να μετακινηθούν σε εναλλακτικές λύσεις όπως το Signal και το Telegram. Όταν το WhatsApp ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου του, επικράτησε πανικός ότι η εφαρμογή επρόκειτο να μοιραστεί δεδομένα με τη μητρική της εταιρεία Meta (την εταιρεία πίσω από το Facebook).

Αν και ο Meta ισχυρίστηκε ότι τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά τα δεδομένα που θα κοινοποιούνταν, μέχρι τότε εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εγγραφεί στο Signal και στο Telegram. Ποια είναι η σύγκριση μεταξύ Signal εναντίον WhatsApp vs Telegram όσον αφορά το απόρρητο;

Σήμα

Το Signal προβάλλει τον εαυτό του ως εστιασμένο στο απόρρητο και σίγουρα ανταποκρίνεται σε αυτήν την εστίαση. Όπως έχουμε ήδη μάθει, η κρυπτογράφηση της Signal διασφαλίζει ότι ακόμη και τα μεταδεδομένα του αποστολέα είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο και απρόσιτα —ακόμα και από την ίδια την εταιρεία.

Σε ένα Έκθεση του BI 2021η υπηρεσία ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι ακόμη και με κλήσεις και δικαστικές εντολές, οι μόνες πληροφορίες στις οποίες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση από το Signal ήταν η ημερομηνία εγγραφής ενός λογαριασμού και η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε.

Καμία άλλη πληροφορία δεν ήταν προσβάσιμη για τον απλό λόγο ότι χάρη στην κρυπτογράφηση, η Signal απλά δεν την είχε.

Ένα άλλο χρήσιμο μέτρο απορρήτου είναι οι πληροφορίες στο Apple App Store σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει κάθε εφαρμογή. Για την εφαρμογή Signal, τα μόνα δεδομένα που συλλέχθηκαν ήταν τα στοιχεία επικοινωνίας και αυτές οι πληροφορίες δεν συνδέονται με την ταυτότητά σας.

WhatsApp

Το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αλλά τα μεταδεδομένα δεν είναι κρυπτογραφημένα.

Η έκθεση του FBI αποκάλυψε ότι η υπηρεσία ασφαλείας απέκτησε πρόσβαση σε διάφορα είδη πληροφοριών. Αυτό περιλάμβανε βασικές εγγραφές συνδρομητών, επαφές του βιβλίου διευθύνσεων, λεπτομέρειες σχετικά με αποκλεισμένους χρήστες και χρήστες που είχαν τον στόχο στις επαφές τους.

Επιπλέον, η αναφορά ανέφερε ότι η υπηρεσία έλαβε δεδομένα σχετικά με την πηγή και τον προορισμό κάθε μηνύματος, καθώς και περιορισμένο περιεχόμενο μηνύματος

Η εφαρμογή WhatsApp μπορεί να συλλέξει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, οι οποίες μπορεί όλες να συνδέονται με την ταυτότητά σας. Αυτό περιλαμβάνει αγορές, πληροφορίες τοποθεσίας, επαφές, αναγνωριστικά, διαγνωστικά, οικονομικά στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας, περεχόμενο χρήστη και δεδομένα χρήσης.

Τηλεγράφημα

Το Telegram έπεσε κάπου μεταξύ των δύο στην έκθεση του FBI, χωρίς πρόσβαση στο περιεχόμενο μηνυμάτων, αλλά ανέφερε ότι η Telegram ενδέχεται να αποκαλύψει διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνου στις αρμόδιες αρχές ως μέρος μιας επιβεβαιωμένης τρομοκρατικής έρευνας.

Εφόσον το Telegram δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, διαθέτει επίσης σημαντικές ποσότητες πληροφοριών που θα μπορούσαν να είναι προσβάσιμες σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.

Το Telegram έπεσε επίσης στη μέση όσον αφορά τα δεδομένα που συλλέγει η εφαρμογή. Αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να συνδέονται με την ταυτότητά σας και περιλαμβάνουν αγορά, τοποθεσία, επαφές, αναγνωριστικά, οικονομικές πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας και περιεχόμενο χρήστη.

Νικητής: Σήμα

Signal vs WhatsApp vs Telegram: The Verdict

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα επηρεάσουν την απόφασή σας όταν επιλέγετε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι βασικές αποφάσεις, αλλά επιπλέον λειτουργίες μπαίνουν επίσης στο παιχνίδι εάν αναζητάτε μια εφαρμογή που μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας, καθώς δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στην οποία δεν υπάρχει κάποιος που γνωρίζετε.

Έτσι, η τελική επιλογή σας μπορεί να διαφέρει από τη δική μας, αλλά η κατάταξή μας είναι η εξής:

Νικητής: Σήμα

Η Signal είδε εκατομμύρια να συμμετέχουν στον απόηχο της ενημέρωσης απορρήτου του WhatsApp και με βάσιμους λόγους. Είναι μια εφαρμογή που ενδιαφέρεται πραγματικά να διατηρεί τα προσωπικά σας μηνύματα απόρρητα. Όχι μόνο προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αλλά κρυπτογραφεί ακόμη και τα μεταδεδομένα σας.

Τα μόνα δεδομένα στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση η εταιρεία είναι η ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού και η ημερομηνία τελευταίας χρήσης. Με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από μια καλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς, τότε το Signal είναι η ισχυρότερη επιλογή.

Δεύτερη θέση: Telegram

Το Telegram δεν προσφέρει πουθενά τα επίπεδα ασφάλειας και απορρήτου που προσφέρει η Signal. Δεν προσφέρει καν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή. Ωστόσο, αυτό του επιτρέπει να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες που οι άλλες εφαρμογές δεν μπορούν να ταιριάξουν.

Το Telegram επιτρέπει τεράστιες ομαδικές συνομιλίες, κανάλια μετάδοσης με απεριόριστα μέλη και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως ενσωματώσεις bot και φωνητικές αίθουσες συνομιλίας.

Εάν είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε την ισχυρή ασφάλεια που προσφέρει το Signal, τότε το Telegram μπορεί να προσφέρει πράγματα που άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων δεν μπορούν.

Τρίτη θέση: WhatsApp

Ίσως η ενημερωμένη πολιτική απορρήτου να μην παραχώρησε στο WhatsApp νέες εξουσίες για κοινή χρήση των δεδομένων σας με τη Meta. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι η εφαρμογή αυτών των τριών που συλλέγει τις περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Μπορεί επίσης να εξαναγκαστεί να μοιραστεί ένα σημαντικό ποσό από αυτό με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Η πολιτική απορρήτου του WhatsApp επιβεβαιώνει ότι μπορεί να συλλέξει τεράστιο όγκο πληροφοριών για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, των αναγνωριστικών συσκευών, των πληροφοριών προγράμματος περιήγησης, των πληροφοριών δικτύου κινητής τηλεφωνίας, των ομάδων στις οποίες βρίσκεστε, ακόμη και του επιπέδου της μπαταρίας σας.

Το WhatsApp προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά αν το απόρρητο είναι σημαντικό για εσάς, τότε υπάρχουν καλύτερες επιλογές εκεί έξω.

Εύρεση της κατάλληλης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για εσάς

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η σύνοψη του Signal vs WhatsApp vs Telegram σας βοήθησε να αποφασίσετε ποια εφαρμογή είναι κατάλληλη για εσάς. Όποιο κι αν επιλέξετε, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε. Μπορείτε να μάθετε πώς να αποκλείετε μια ομάδα στο WhatsApp ή πώς να απενεργοποιείτε τις Ιστορίες στο Signal. Και αν τα ζητήματα ασφαλείας σας ανησυχούν, μπορείτε να μάθετε πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *