Τα Windows 11 δεν έχουν ήχο: Τρόπος επιδιόρθωσης

Εάν δεν λαμβάνετε ήχο από τον υπολογιστή σας με Windows 11, θα σας δείξουμε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που χρειάζεστε για να λειτουργήσει ξανά ο ήχος σε αυτόν τον οδηγό.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα Windows που δεν έχουν ήχο;

Μπορείτε να διορθώσετε την έλλειψη ήχου στον υπολογιστή σας με Windows 11 πολύ απλά με ένα απλό κλικ ενός εικονιδίου ή ένα πάτημα πλήκτρων. Ωστόσο, πιο περίπλοκα ζητήματα ενδέχεται να απαιτούν εις βάθος αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το λειτουργικό σύστημα Windows 11 περιλαμβάνει τρόπους διαχείρισης των ήχων του συστήματος και άλλων ρυθμίσεων ήχου και ήχου. Διαθέτει επίσης ωραίες λειτουργίες όπως το Spatial Audio και άλλους τρόπους διαχείρισης των ήχων που προέρχονται από τον υπολογιστή σας.

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows 11 δεν έχει ήχο ή ήχο, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

Ελέγξτε εάν ο ήχος είναι σε σίγαση

Ένα από τα πρώτα μέρη που πρέπει να κοιτάξετε όταν δεν λαμβάνετε ήχο από τον υπολογιστή σας με Windows 11 είναι να δείτε εάν είναι σε σίγαση. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να σβήσετε τον ήχο του συστήματός σας κατά λάθος.

Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε κατά λάθος κάνοντας κλικ στο λάθος εικονίδιο ηχείου ή πατώντας το λάθος συνδυασμό πλήκτρων.

Για να ελέγξετε εάν ο ήχος είναι σε σίγαση στα Windows 11:

 1. Κάντε κλικ στο Εικονίδιο ηχείου στην αριστερή γωνία της γραμμής εργασιών.
 2. Εάν το εικονίδιο του ηχείου εμφανίζει ένα Χκάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε ξανά τον ήχο.
 3. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας διαθέτει ειδικό κουμπί σίγασης, θα πρέπει να έχει μια ενδεικτική λυχνία. βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ενεργοποιημένο.
 4. Πάτα το Πλήκτρο Fn + Πλήκτρο σίγασης εάν έχετε κουμπί πολλαπλών λειτουργιών.

Κατάργηση σίγασης της εφαρμογής ήχου

Εκτός από τη διασφάλιση ότι τα Windows δεν είναι σε σίγαση, θα πρέπει να ελέγξετε εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε έχει τα σωστά επίπεδα έντασης.

Κάθε εφαρμογή ποικίλλει, αλλά η εύρεση της ρύθμισης ήχου είναι γενικά απλή. Αναζητήστε ένα εικονίδιο ηχείου και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σε σίγαση και ότι τα επίπεδα έντασης είναι αρκετά δυνατά

Ελέγξτε τη συσκευή εξόδου ήχου

Εάν έχετε πολλές συσκευές εξόδου ήχου συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή.

Για να ελέγξετε ή να αλλάξετε την έξοδο της συσκευής ήχου:

 1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + A συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κλικ στο Έξοδος ήχου κουμπί δίπλα στο ρυθμιστικό έντασης.
 3. Επιλέξτε τη σωστή συσκευή εξόδου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον ήχο.

Εκτελέστε το Windows Audio Troubleshooter

Εάν έχετε συνδέσει σωστά τα ηχεία και έχετε ρυθμίσει τα επίπεδα ήχου αρκετά υψηλά, μπορείτε να εκτελέσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου για να βρείτε και να διορθώσετε προβλήματα ήχου.

Για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Σύστημα από την αριστερή στήλη και κάντε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων επιλογή στην αριστερή στήλη
 3. Επιλέγω Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων από τη λίστα
 4. Κάντε κλικ στο Τρέξιμο κουμπί δίπλα στο Ήχος επιλογή
 5. Περιμένετε μέχρι να εκτελεστεί το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για να εντοπίσετε και να διορθώσετε κοινά προβλήματα ήχου. Σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση των Windows για να εφαρμόσετε ορισμένες διορθώσεις

Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής ήχου

Εάν η μονάδα ήχου της συσκευής σας είναι κατεστραμμένη ή ξεπερασμένη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης από τη Διαχείριση Συσκευών για να προσπαθήσετε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

Για να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής ήχου:

 1. Πάτα το κλειδί Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.
 2. Τύπος διαχειριστή της συσκευής και επιλέξτε το κορυφαίο αποτέλεσμα
 3. Αναπτύξτε το Είσοδοι και έξοδοι ήχου Ενότητα.
 4. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή εξόδου ήχου και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής από το μενού
 5. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση κουμπί όταν εμφανιστεί το μήνυμα επαλήθευσης.

Μόλις απεγκατασταθεί το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής ήχου εξόδου, επανεκκινήστε τα Windows 11 και το πρόγραμμα οδήγησης θα επανεγκατασταθεί αυτόματα κατά την επανεκκίνηση—συνδεθείτε και ελέγξτε εάν υπάρχει ήχος. Εάν όχι, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και επιλέξτε Ενέργεια > Σάρωση για αλλαγές υλικού.

Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις βελτίωσης ήχου

Οι βελτιώσεις ήχου (όπως το Spatial Audio) είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή και έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα του ήχου. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ήχου με μη συμβατές συσκευές.

Για να απενεργοποιήσετε τις βελτιώσεις ήχου:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Σε Ρυθμίσειςεπιλέξτε Σύστημα > Ήχος.
 3. Κάντε κλικ στη συσκευή εξόδου ήχου
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω το Ιδιότητες σελίδα στο Βελτίωση ήχου τμήματα και απενεργοποιήστε το

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας

Εάν η συσκευή ήχου σας έχει ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης, μπορείτε να ελέγξετε τα Windows για ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης.

Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής ήχου:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις κάνοντας δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και πατώντας Ρυθμίσεις.
 2. Σε Ρυθμίσειςπλοήγηση σε Σύστημα > Ήχος.
 3. Επιλέξτε τη συσκευή εξόδου ήχου.
 4. Κάντε κλικ στο Ελέγξτε για ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης σύνδεσμο κάτω από την τρέχουσα έκδοση προγράμματος οδήγησης.

Άλλες επιλογές για τη διόρθωση χωρίς ήχο στα Windows 11

Σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε πιο δραστικές ενέργειες εάν οι παραπάνω επιλογές δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Πριν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας, δημιουργήστε πρώτα ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τα Windows 11 από την εικόνα αντιγράφου ασφαλείας. Μπορείτε να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 11 εάν η επαναφορά δεν λειτουργεί.

Θυμηθείτε, αυτές είναι επιλογές τελευταίας λύσης, εάν πρέπει να διορθώσετε προβλήματα ήχου. Συνήθως, ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω βήματα πρέπει να κάνουν τον ήχο σας να λειτουργεί.

Διόρθωση προβλημάτων ήχου στα Windows 11

Εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα χωρίς ήχο από τα Windows 11, τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων θα πρέπει να το βοηθήσουν να λειτουργήσει.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων και διαχείρισης ρυθμίσεων ήχου. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνετε πάρα πολλές αλλαγές στη διαμόρφωση ήχου και να χρειαστεί να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ήχου. Ή, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τους ήχους του συστήματος στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Ο ήχος εκκίνησης των Windows 11 είναι πιο λεπτός από τις προηγούμενες εκδόσεις. ακόμα, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης. Και αν έχετε ένα μόνο ηχείο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μονοφωνικό ήχο στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν ακουστικά

Το Outlook δεν εμφανίζει το σώμα του email

Κορυφαίοι 10 τρόποι για να διορθώσετε το “χωρικό ήχο που δεν είναι διαθέσιμο” στα AirPods

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *