Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11

Είναι απογοητευτικό όταν ένα παράθυρο μετακινείται από την οθόνη σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης, ώστε να μπορείτε να το δείτε.

Είχατε ποτέ μια κατάσταση όπου ένα από τα παράθυρα στα οποία εργάζεστε μετακινείται από την οθόνη; Είναι απογοητευτικό και μπορεί να νομίζετε ότι το παράθυρο έχει φύγει οριστικά. Ωστόσο, μπορείτε να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να σύρετε την οθόνη πίσω στο οπτικό σας πεδίο. Ωστόσο, υπάρχουν ενσωματωμένες λειτουργίες των Windows 11 που σας επιτρέπουν να ανακτήσετε το παράθυρο που λείπει και χρειάζεστε για να συνεχίσετε την εργασία σας.

Θα σας δείξουμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανακτήσετε ένα χαμένο παράθυρο εκτός οθόνης σε αυτόν τον οδηγό.

Γιατί τα Windows μετακινούνται εκτός οθόνης

Εάν έχετε εγκατάσταση διπλής οθόνης ή χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με βάση σύνδεσης και δευτερεύουσα οθόνη, τα παράθυρα μπορεί συχνά να μετακινηθούν από την οθόνη σας. Για παράδειγμα, η αποσύνδεση μιας δευτερεύουσας οθόνης χωρίς να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Extend Desktop ή να μην μετακινήσετε πρώτα ένα παράθυρο πίσω στην κύρια οθόνη σας μπορεί να την λανθάνει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια εφαρμογή μπορεί να μετακινήσει ένα παράθυρο από την οθόνη και να μην το επιστρέψει. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μπορείτε να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11 χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κόλπα.

Χρησιμοποιήστε την Προβολή εργασιών για την ανάκτηση του παραθύρου

Τα Windows 10 περιλαμβάνουν το Cascade παράθυρα και Εμφάνιση παραθύρων στοιβαγμένων επιλογή, αλλά λείπει στα Windows 11. Ωστόσο, ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να ανακτήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης είναι κάνοντας κλικ στο Προβολή εργασιών κουμπί. Εάν έχετε κρύψει το κουμπί Προβολή εργασιών, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Θα εμφανιστούν όλα τα ανοιχτά παράθυρα εφαρμογών και μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό που θέλετε να δείτε. Σημειώστε ότι όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί Προβολή εργασιών, εμφανίζει επιλογές εικονικής επιφάνειας εργασίας, ακόμα κι αν δεν έχετε ρυθμίσει κάποια

Επομένως, μπορεί να προτιμήσετε να πατήσετε Alt + Tab για εύκολη πρόσβαση. Κράτα το Alt πληκτρολογήστε και πατήστε Αυτί μέχρι να επισημανθεί το παράθυρο που πρέπει να δείτε. Αφήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου και θα εμφανιστεί το παράθυρο.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl + Alt + Tab για να διατηρήσετε την Προβολή εργασιών ανοιχτή και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους ή το ποντίκι για να επιλέξετε το παράθυρο που θέλετε.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Snap

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Snap. Έτσι, για να τα κάνετε όλα μέσω του πληκτρολογίου σας, πατήστε Alt + Tab και επιλέξτε το παράθυρο που θέλετε. Πάτα το κλειδί Windows και αριστερά ή δεξί βέλος πλήκτρο για να το κουμπώσετε στο πλάι της οθόνης που θέλετε.

Επίσης, μπορείτε να πατήσετε το Πλήκτρο Windows + Z συντόμευση πληκτρολογίου για να εμφανίσετε την επιλογή Snap Layouts και επιλέξτε πού θέλετε στην οθόνη

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Μετακίνηση

Μια άλλη επιλογή είναι η επιλογή του παραθύρου με Alt + Tab και χρησιμοποιώντας το Κίνηση δυνατότητα να το τοποθετήσετε όπου θέλετε.

Έτσι, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε Alt + Tab για να επιλέξετε το παράθυρο εκτός οθόνης. Κρατήστε Βάρδια και κάντε δεξί κλικ το εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Κίνηση από το μενού περιβάλλοντος

Ο κέρσορας θα αλλάξει σε βέλος πολλαπλών κατευθύνσεων, υποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε “Λειτουργία Μετακίνησης”. Πατήστε οποιοδήποτε από τα πλήκτρα βέλους για να μετακινήσετε το παράθυρο εκτός οθόνης, ώστε να μπορείτε να το προβάλετε στην κύρια οθόνη σας.

Ανάκτηση των Windows εκτός οθόνης

Είτε οφείλεται σε έναν φορητό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε μια βάση σύνδεσης είτε σε μια εφαρμογή που μετακινεί τα παράθυρά σας εκτός οθόνης, είναι ενοχλητικό. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11, οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους θα σας επιτρέψει να το ανακτήσετε.

Εάν είστε νέος στα Windows 11, υπάρχουν άλλες συμβουλές και κόλπα που ίσως θέλετε να μάθετε. Για παράδειγμα, σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει το κεντραρισμένο κουμπί Έναρξη, αλλά μπορείτε να μετακινήσετε την Έναρξη στην αριστερή γωνία.

Έχετε βαρεθεί τα Widgets που εμφανίζονται συνέχεια; Μπορείτε να σταματήσετε τον πίνακα των αναδυόμενων γραφικών στοιχείων ή να τα απενεργοποιήσετε εντελώς. Και αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη νέα διεπαφή χρήστη, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εφαρμογές για την προσαρμογή των Windows 11.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *