Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Η γραμμή εργασιών των Windows 11 σάς βοηθά να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο μενού Έναρξη, τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και άλλα στοιχεία. Εάν έχετε εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία και να βρείτε τη γραμμή εργασιών χρησιμοποιώντας άσκοπα την ακίνητη περιουσία της οθόνης σας, μπορείτε να την αποκρύψετε. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται η γραμμή από το κάτω μέρος της οθόνης σας. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Τα Windows 11 προσφέρουν μια επιλογή αυτόματης απόκρυψης της γραμμής εργασιών όταν ο κέρσορας σας δεν αιωρείται γύρω από το κάτω μέρος της οθόνης σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν έχετε μια ανεπιθύμητη γραμμή να εμφανίζεται συνεχώς στην οθόνη σας. Είναι επίσης γρήγορο και εύκολο να αποκρύψετε τη γραμμή εργασιών σας, αν θέλετε.

Πώς να αποκρύψετε το κουμπί λειτουργίας από το μενού “Έναρξη” στα Windows 11

Χρησιμοποιήστε τις Ρυθμίσεις για να αποκρύψετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11

Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη γραμμή εργασιών των Windows 11 είναι χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει μια επιλογή που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε τη γραμμή εργασιών σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία όποτε θέλετε, καθιστώντας γρήγορη και εύκολη την απόκρυψη και την αποκάλυψη της γραμμής εργασιών σας.

Απόκρυψη της γραμμής εργασιών

 1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στον υπολογιστή σας πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Εξατομίκευση στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέγω Γραμμή εργασιών στο δεξί παράθυρο.
 4. Επιλέγω Συμπεριφορές στη γραμμή εργασιών για επέκταση του μενού.
 5. Αναψε το Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών επιλογή.

Η γραμμή εργασιών σας είναι πλέον κρυφή.

Αποκρύψτε τη γραμμή εργασιών

 1. Πρόσβαση στο Ρυθμίσεις εφαρμογή πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Εξατομίκευση στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέγω Γραμμή εργασιών στο δεξί παράθυρο.
 4. Επιλέγω Συμπεριφορές στη γραμμή εργασιών για να ανοίξετε το μενού.
 5. Απενεργοποιήστε το Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών επιλογή.

Απόκρυψη της γραμμής εργασιών των Windows 11 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Εάν σας αρέσει να εκτελείτε εντολές και θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο γραμμής εντολών για να απενεργοποιήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows, σας έχουμε καλύψει. Μπορείτε να εκτελέσετε μια εντολή από το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt του υπολογιστή σας για απόκρυψη και κατάργηση της απόκρυψης της γραμμής εργασιών σας.

Απόκρυψη της γραμμής εργασιών

 1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο CMD παράθυρο και πατήστε Εισαγω:
  powershell -command “&{$p=’HKCU:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3′;$v=(Get-ItemProperty -Διαδρομή $p).Ρυθμίσεις;$v[8]=3;&Set-ItemProperty -Διαδρομή $p -Ρυθμίσεις ονόματος -Τιμή $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}”
 1. Κλείσε Γραμμή εντολών.

Η γραμμή εργασιών των Windows είναι πλέον κρυφή.

Αποκρύψτε τη γραμμή εργασιών

 1. Εκκινήστε ένα ανυψωμένο Γραμμή εντολών παράθυρο. Κάντε αυτό ανοίγοντας το Αρχή μενού, εντοπισμός Γραμμή εντολώνκαι επιλέγοντας Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο ανοιχτό παράθυρο και πατήστε Εισαγω:
  powershell -command “&{$p=’HKCU:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3′;$v=(Get-ItemProperty -Διαδρομή $p).Ρυθμίσεις;$v[8]=2;&Set-ItemProperty -Διαδρομή $p -Ρυθμίσεις ονόματος -Τιμή $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}”
 1. Εγκαταλείπω Γραμμή εντολών.

Η γραμμή εργασιών σας είναι τώρα πίσω.

Χρησιμοποιήστε το PowerShell για να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Το PowerShell είναι ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών στα Windows 11 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε και να αποκρύψετε τη γραμμή εργασιών σας. Όπως και με τη γραμμή εντολών, εκτελείτε μία μόνο εντολή με αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα και το βοηθητικό πρόγραμμα απενεργοποιεί ή ενεργοποιεί τη γραμμή εργασιών σας.

Απόκρυψη της γραμμής εργασιών

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού, αναζήτηση για PowerShellκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή PowerShell και πατήστε Εισαγω:
  &{$p=’HKCU:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3′;$v=(Get-ItemProperty -Διαδρομή $p).Ρυθμίσεις;$v[8]=3;&Set-ItemProperty -Διαδρομή $p -Ρυθμίσεις ονόματος -Τιμή $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}
 1. Κλείσε PowerShell.

Η γραμμή εργασιών σας έχει πλέον φύγει.

Αποκρύψτε τη γραμμή εργασιών

 1. Πρόσβαση στο Αρχή μενού, εντοπίστε PowerShellκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο ανοιχτό παράθυρο και πατήστε Εισαγω:
  &{$p=’HKCU:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3′;$v=(Get-ItemProperty -Διαδρομή $p).Ρυθμίσεις;$v[8]=2;&Set-ItemProperty -Διαδρομή $p -Ρυθμίσεις ονόματος -Τιμή $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}
 1. Εγκαταλείπω PowerShell.

Το PowerShell επανέφερε τη γραμμή εργασιών των Windows.

Τι να κάνετε εάν η γραμμή εργασιών των Windows 11 δεν κρύβεται;

Εάν η γραμμή εργασιών των Windows δεν κρύβεται χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους, ένα ή περισσότερα στοιχεία στο σύστημά σας μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα. Τα παρακάτω είναι μερικά στοιχεία που αξίζει να ελέγξετε όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την απόκρυψη της γραμμής εργασιών των Windows.

Παράβλεψη ειδοποιήσεων εφαρμογής

Εάν έχετε μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις στις εφαρμογές της γραμμής εργασιών σας, απορρίψτε ή διαβάστε αυτές τις ειδοποιήσεις για να αποκρύψετε αυτόματα τη γραμμή εργασιών. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό για κάθε εφαρμογή που έχει μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις.

Κλείστε τις εφαρμογές που εκτελούνται

Εάν έχετε ανοιχτές εφαρμογές στον υπολογιστή σας, κλείστε αυτές τις εφαρμογές και δείτε αν κρύβεται η γραμμή εργασιών. Εάν αυτή η μέθοδος λειτουργεί, μία ή περισσότερες από τις ανοιχτές εφαρμογές σας είναι ο ένοχος. Μπορείτε να βρείτε την ένοχη εφαρμογή επανεκκινώντας μία εφαρμογή κάθε φορά.

Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows

Μερικές φορές, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows για να τεθούν σε ισχύ ορισμένες αλλαγές εμφάνισης. Όταν η γραμμή εργασιών σας δεν κρύβεται, επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας.

Μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας Διαχειριστής εργασιώνκάνοντας δεξί κλικ Εξερεύνηση των Windowsκαι την επιλογή Επανεκκίνηση.

Επιδιορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματός σας

Εάν τα αρχεία του λειτουργικού σας συστήματος Windows 11 έχουν καταστραφεί, αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της γραμμής εργασιών σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να διορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματός σας για να επιλύσετε το πρόβλημα της γραμμής εργασιών.

Ευτυχώς, ο υπολογιστής σας περιλαμβάνει ένα βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται SFC (System File Checker) για να βρει και να διορθώσει όλα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα.

 1. Ανοιξε Αρχήεύρημα Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο ανοιχτό παράθυρο και πατήστε Εισαγω:
  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 1. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία:
  sfc /scannow

Κάντε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 να εξαφανιστεί

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 ή εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στη γραμμή εργασιών μόνο όταν θέλετε, χρησιμοποιήστε τις παραπάνω μεθόδους για να αποκρύψετε τη γραμμή εργασιών σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εργασιών φέρνοντας τον κέρσορα στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Άλλες φορές, η μπάρα θα παραμείνει αόρατη.

Και αυτό είναι όλο.

Πώς να αποκρύψετε αρχεία και φακέλους στο Mac σας

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *