Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Η διαδρομή αρχείων των αρχείων και των φακέλων στο Mac σας μπορεί να μην είναι πάντα προφανής. Μάθετε πώς να αντιγράφετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac.

Η γραφική διεπαφή του macOS διασφαλίζει ότι τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις διαδρομές αρχείων των αρχείων ή των φακέλων σας. Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτά μέσω των σχετικών εικονιδίων στο Finder, χωρίς να αγνοείτε την πλήρη διαδρομή αρχείων αυτών των αρχείων.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζετε την πλήρη διαδρομή αρχείου ενός αρχείου ή φακέλου. Ακόμα κι αν μπορούσατε να το επεξεργαστείτε από τους γονικούς καταλόγους, η πληκτρολόγηση μιας μεγάλης διαδρομής αρχείου είναι δουλειά που δεν χρειάζεται να κάνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιγράψετε γρήγορα τη διαδρομή αρχείου ενός αρχείου ή φακέλου στο Mac σας.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Γιατί θα χρειαστεί να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac;

Από τις πρώτες του ενσαρκώσεις έως τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, το macOS σχεδιάστηκε για να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μια γραφική διεπαφή χρήστη. Η ιδέα ήταν ότι δεν θα χρειαστεί να γνωρίζετε τη διαδρομή αρχείου των εγγράφων σας. θα μπορούσατε να τα βρείτε πλοηγώντας στους φακέλους γραφικών. Το ίδιο ισχύει ακόμα και στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του macOS.

Μερικές φορές, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζετε τη διαδρομή αρχείου ενός εγγράφου ή φακέλου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να χειριστείτε αρχεία, θα πρέπει να γνωρίζετε τη διαδρομή του αρχείου. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε το Terminal επειδή μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά πιο γρήγορα, επειδή θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλογές του macOS ή απλώς επειδή προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Terminal από τη γραφική διεπαφή.

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου από το μενού περιβάλλοντος

Κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο θα εμφανιστεί ένα μενού περιβάλλοντος. Με μια πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το μενού περιβάλλοντος που θα σας επέτρεπε να αντιγράψετε τη διαδρομή του αρχείου.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η επιλογή είναι κρυμμένη. Θα χρειαστεί να κρατήσετε πατημένο το Alt (Επιλογή) κλειδί για να το δείτε.

Για να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου από το μενού περιβάλλοντος:

 1. Βρείτε το αρχείο ή το φάκελο για τον οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη διαδρομή του αρχείου.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο.
 3. Θα εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος, με την επιλογή να αντίγραφο το αρχείο.
 4. Κρατήστε πατημένο το Alt (Επιλογή) κλειδί.
 5. ο αντίγραφο η επιλογή θα αλλάξει τώρα σε Αντιγραφή … Ως όνομα διαδρομής.
 6. Κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή και η διαδρομή του αρχείου αντιγράφεται στο πρόχειρό σας.
 7. Για να επικολλήσετε τη διαδρομή του αρχείου στη θέση που θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Cmd+V.

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου από το παράθυρο λήψης πληροφοριών

ο Πάρτε πληροφορίες Το παράθυρο σάς επιτρέπει να βλέπετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ένα αρχείο ή φάκελο στο Finder. Περιλαμβάνει επίσης τη θέση του αρχείου ή του φακέλου.

Αν και δεν έχει τη μορφή διαδρομής αρχείου, εάν κάνετε δεξί κλικ σε αυτήν τη θέση, σας δίνεται η επιλογή να αντιγράψετε τη διαδρομή αρχείου.

Για να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου από το παράθυρο Λήψη πληροφοριών:

 1. Βρείτε το αρχείο ή το φάκελο για τον οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη διαδρομή.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο και επιλέξτε Πάρτε πληροφορίες από το μενού περιβάλλοντος.
 3. Κάντε δεξί κλικ στη θέση του αρχείου ή του φακέλου, που παρατίθεται δίπλα Οπου σύμφωνα με το Γενικός Ενότητα.
 4. Κάντε κλικ Αντιγραφή ως όνομα διαδρομής.
 5. Η διαδρομή του αρχείου έχει πλέον αντιγραφεί. Μπορείτε να το επικολλήσετε όπου θέλετε χρησιμοποιώντας Cmd+V.

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου χρησιμοποιώντας το Go to Folder

Το Finder έχει επίσης ένα χρήσιμο Μετάβαση στο φάκελο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε απευθείας σε έναν φάκελο εάν γνωρίζετε τη διαδρομή του αρχείου του. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αντίστροφα. εάν σύρετε και αποθέσετε ένα αρχείο ή φάκελο στο Μετάβαση στο φάκελο παράθυρο, θα δημιουργήσει αυτόματα τη διαδρομή του αρχείου του.

Εάν το αρχείο ή ο φάκελος για τον οποίο θέλετε να βρείτε τη διαδρομή του αρχείου βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε απλώς να το σύρετε απευθείας στο Μετάβαση στο φάκελο παράθυρο για να δείτε τη διαδρομή του αρχείου του. Ωστόσο, εάν θέλετε να βρείτε τη διαδρομή αρχείου ενός αρχείου ή φακέλου που δεν βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα δεύτερο παράθυρο Finder.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ανοίγετε το Μετάβαση στο φάκελο παράθυρο, δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στα αρχεία στο ενεργό παράθυρο Finder.

Για να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου χρησιμοποιώντας Μετάβαση σε φάκελο:

 1. Ανοιξε Ευρίσκων.
 2. Εάν το αρχείο ή ο φάκελος για τον οποίο θέλετε να βρείτε τη διαδρομή του αρχείου δεν βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας, ανοίξτε ένα δεύτερο παράθυρο Finder με Αρχείο > Νέο παράθυρο εύρεσης ή με τη συντόμευση Cmd+N.
 3. Κάντε κλικ στο Πηγαίνω μενού.
 4. Επιλέγω Μετάβαση στο φάκελο.
 5. Κάντε κλικ στο Χ για να καθαρίσετε την τρέχουσα διαδρομή.

 6. Εντοπίστε το αρχείο για το οποίο θέλετε να βρείτε τη διαδρομή του αρχείου στο δεύτερο παράθυρο του Finder ή στην επιφάνεια εργασίας σας.
 7. Σύρετε το αρχείο ή το φάκελο στην κορυφή του Μετάβαση στο φάκελο παράθυρο.
 8. Θα εμφανιστεί η διαδρομή αρχείου του αρχείου ή του φακέλου.
 9. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε αντίγραφο ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Cmd+C.
 10. Τώρα μπορείτε να επικολλήσετε τη διαδρομή του αρχείου όπου θέλετε χρησιμοποιώντας Cmd+V.

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου χρησιμοποιώντας το τερματικό

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζετε τη διαδρομή αρχείου ενός αρχείου είναι να εκτελέσετε ενέργειες σε αυτό το αρχείο στο τερματικό. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μετακινήσετε ή να διαγράψετε ένα αρχείο, θα χρειαστείτε τη διαδρομή του αρχείου ή να πλοηγηθείτε στον φάκελο που περικλείει για να μπορέσετε να το κάνετε.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να βρείτε τη διαδρομή αρχείου για εσάς. Απλώς σύρετε ένα αρχείο στο παράθυρο του Τερματικού και θα δείτε τη διαδρομή του αρχείου του.

Για να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου χρησιμοποιώντας το Terminal:

 1. Ανοιξε Τερματικό. Εάν δεν το έχετε στο dock, ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να εκκινήσετε το Spotlight με Cmd+Space και πληκτρολογήστε Τερματικό στο πεδίο αναζήτησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το Τερματικό εφαρμογή στα αποτελέσματα.
 2. Βρείτε το αρχείο ή το φάκελο για τον οποίο θέλετε να βρείτε τη διαδρομή αρχείου.
 3. Σύρετε το αρχείο ή το φάκελο στο Τερματικό παράθυρο.
 4. Αφήστε το και θα εμφανιστεί η διαδρομή του αρχείου
 5. Εφόσον η διαδρομή του αρχείου είναι ήδη επισημασμένη, για να την αντιγράψουμε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κάνουμε δεξί κλικ και να επιλέξουμε αντίγραφο ή χρήση Cmd+C.

 6. Τώρα μπορείτε να επικολλήσετε τη διαδρομή του αρχείου όπου τη χρειάζεστε χρησιμοποιώντας Cmd+V.

Περισσότερες συμβουλές και κόλπα για το macOS

Η εκμάθηση πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και πόνο. Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να βρείτε και να αντιγράψετε ακόμη και πολύπλοκες διαδρομές αρχείων και να τις επικολλήσετε όπου τις χρειάζεστε.

Υπάρχουν πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που μπορούν να κάνουν το χρόνο σας με το macOS λίγο πιο εύκολο. Μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις Συντομεύσεις στο macOS Monterey για να αυτοματοποιείτε κοινές εργασίες και να εξοικονομείτε πολύ χρόνο. Μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε υπαγόρευση σε Mac για να εισάγετε κείμενο χρησιμοποιώντας τη φωνή σας.

Και αν έχετε βαρεθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χρησιμοποιείτε άλλες μεθόδους σύνδεσης στο Mac σας, μπορείτε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε την αυτόματη σύνδεση.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *