Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows

Ως χρήστης των Windows, ένας εκτυπωτής που δεν λειτουργεί θα μπορούσε να είναι μια απλή επιδιόρθωση ή μια χρονοβόρα καταστροφή. Εάν δείτε το σφάλμα κατάστασης “Σφάλμα – Εκτύπωση” στα Windows, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να είναι ενοχλητικό και άβολο να επιλυθεί.

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση», αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως η επανεκκίνηση του εκτυπωτή σας ή ο έλεγχος των συνδέσεων του εκτυπωτή σας μπορεί να κάνουν το κόλπο. Για να διορθώσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματ

Κατανόηση του σφάλματος κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows

Η κατάσταση “Σφάλμα – Εκτύπωση” είναι ένας απλός κωδικός σφάλματος που εμφανίζεται όταν ο υπολογιστής σας Windows δεν μπορεί να εκτυπώσει με επιτυχία. Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως έλλειψη χαρτιού, παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, λανθασμένες ρυθμίσεις εκτυπωτή ή προβλήματα με την υπηρεσία Print Spooler στον υπολογιστή σας με Windows.

Μπορεί να εμφανιστεί με μερικούς διαφορετικούς τρόπους, όπως «Σφάλμα – Εκτύπωση», «Ο εκτυπωτής σε κατάσταση σφάλματος» ή «Η υπηρεσία Print Spooler δεν εκτελείται». Το μήνυμα μπορεί να διαφέρει, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο—ο εκτυπωτής σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί ή να ολοκληρώσει την εργασία εκτύπωσης.

Εάν δείτε αυτό το σφάλμα, δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω διορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

Επανεκκινήστε τον εκτυπωτή και τον υπολογιστή

Αρχικά, επανεκκινήστε τις συσκευές σας για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε τον εκτυπωτή σας και να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, κλείστε τον υπολογιστή σας και αποσυνδέστε και το καλώδιο τροφοδοσίας του. Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν συνδέσετε τα πάντα ξανά

Μετά την περίοδο αναμονής, συνδέστε ξανά τον εκτυπωτή και τα καλώδια τροφοδοσίας του υπολογιστή. Ενεργοποιήστε πρώτα τον εκτυπωτή σας, διασφαλίζοντας ότι είναι σε λειτουργία. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Τέλος, δοκιμάστε να εκτυπώσετε μια δοκιμαστική σελίδα για να δείτε εάν το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» έχει επιλυθεί.

Αυτή η διαδικασία επανεκκίνησης μπορεί να φαίνεται προφανής, αλλά ένας σαφής τερματισμός και επανεκκίνηση μπορεί συχνά να επιλύσει δευτερεύοντα (και απροσδόκητα) ζητήματα.

Ελέγξτε το υλικό και τη σύνδεση του εκτυπωτή

Ο εκτυπωτής εξακολουθεί να μην λειτουργεί; Είναι καλή ιδέα να εξετάσετε πιο προσεκτικά το υλικό του εκτυπωτή σας και τη σύνδεσή του με τον υπολογιστή σας.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας είναι ενεργοποιημένος. Αναζητήστε ένα LED ή οθόνη που δείχνει την ισχύ και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο σε μια πρίζα. Εάν διαθέτετε ενσύρματο εκτυπωτή, ελέγξτε το καλώδιο USB που συνδέει τον εκτυπωτή στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει ασφαλίσει σωστά και στα δύο άκρα.

Εάν η σύνδεση USB δεν αναγνωρίζεται, δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα USB ή ένα νέο καλώδιο. Ομοίως, εάν ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος μέσω δικτύου, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο ethernet είναι συνδεδεμένο και η σύνδεση είναι ενεργή.

Για ασύρματους εκτυπωτές, ελέγξτε ξανά τη σύνδεσή σας Wi-Fi. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας συνδέεται στο ίδιο δίκτυο με τον υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι εκτυπωτές διαθέτουν οθόνη ή ενδεικτική λυχνία για την εμφάνιση μιας επιτυχημένης ασύρματης σύνδεσης. Εάν ο ασύρματος εκτυπωτής σας δεν συνδέεται, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του εκτυπωτή σας για συγκεκριμένα βήματα σύνδεσης σε Wi-Fi.

Επίσης, ελέγξτε τον εκτυπωτή σας για ζητήματα όπως χαμηλό χαρτί ή μελάνι. Χωρίς χαρτί ή μελάνι, δεν μπορείτε να εκτυπώσετε, επομένως η αναπλήρωση του χαρτιού ή του μελανιού θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα.

Καθαρισμός εμπλοκών χαρτιού

Μια εμπλοκή χαρτιού μπορεί να προκαλεί το μήνυμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στον υπολογιστή σας. Εάν ο εκτυπωτής σας δεν μπορεί να περάσει μέσα από το χαρτί, δεν μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία εκτύπωσης.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να καθαρίσετε τυχόν εμπλοκές από τον εκτυπωτή σας. Ανάλογα με τη συσκευή σας, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει, επομένως ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε πρώτα το εγχειρίδιό σας.

Ξεκινήστε ελέγχοντας τις περιοχές όπου το χαρτί εισέρχεται και εξέρχεται από τον εκτυπωτή και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν μπλοκαρισμένο χαρτί. Εάν ο εκτυπωτής σας διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων, ανοίξτε το κάλυμμα του ADF (Automatic Document Feeder) και αφαιρέστε τυχόν μπλοκαρισμένο χαρτί.

Επανεκκινήστε την υπηρεσία Print Spooler και Εκκαθάριση ουράς εκτύπωσης

Μετά την εκκαθάριση μιας εμπλοκής εκτυπωτή, είναι επίσης καλή ιδέα να καθαρίσετε την ουρά εκτύπωσης και να την επανεκκινήσετε Ουρά εκτύπωσης υπηρεσία (την οποία χρειάζεται ο εκτυπωτής σας για να μπορεί να εκτυπώσει). Είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό εάν η ουρά εκτύπωσης δεν διαγραφεί μετά από σφάλμα κατά την εκτύπωση.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό ανά πάσα στιγμή για να προσπαθήσετε να επιλύσετε σφάλματα του εκτυπωτή όπως το μήνυμα “Σφάλμα – Εκτύπωση”.

 1. Για να ξεκινήσετε, κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη, επιλέξτε Τρέξιμο, ή πατήστε το Windows Key + R για να ανοίξετε το πλαίσιο εντολής Εκτέλεση
 2. Σε Τρέξιμοτύπος υπηρεσίες.msc και πατήστε Εντάξει.
 3. Στο Υπηρεσίες παράθυρο, αναζητήστε το Ουρά εκτυπωτή υπηρεσία και κάντε διπλό κλικ σε αυτό
 4. Τύπος Να σταματήσει και Εντάξει. Αυτό θα σταματήσει την υπηρεσία ουράς εκτύπωσης, επιτρέποντάς σας να διαγράψετε τυχόν εργασίες εκτύπωσης που έχουν απομείνει.
 5. Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στο C:\Windows\System32\spool\PRINTERS φάκελο χρησιμοποιώντας τη γραμμή διευθύνσεων. Διαγράψτε όλα τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο για να καθαρίσετε πλήρως την ουρά εκτύπωσης.
 6. Επιστροφή στο Ουρά εκτυπωτή υπηρεσία στο Υπηρεσίες παράθυρο και κάντε κλικ Αρχή για επανεκκίνηση της ουράς

Καθώς οι εμπλοκές χαρτιού έχουν αποκατασταθεί και η ουρά εκτύπωσης έχει αδειάσει, ο εκτυπωτής σας θα πρέπει τώρα να επιστρέψει σε κατάσταση ετοιμότητας και μπορείτε να συνεχίσετε την εκτύπωση των εγγράφων σας χωρίς σφάλματα.

Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε προγράμματα οδήγησης και λογισμικό εκτυπωτή

Το παλιό λογισμικό προγράμματος οδήγησης μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει στο σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows. Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να ελέγξετε για νέο λογισμικό εκτυπωτή (συμπεριλαμβανομένων νέων προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή) από τον κατασκευαστή.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή και το λογισμικό του κατασκευαστή είναι ενημερωμένα. Ίσως είναι καλή ιδέα να απεγκαταστήσετε το υπάρχον λογισμικό εκτυπωτή πριν συνεχίσετε.

 1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του εκτυπωτή και αναζητήστε το συγκεκριμένο μοντέλο εκτυπωτή στην ενότητα υποστήριξη ή λήψεις.
 2. Βρείτε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις ή νέες εκδόσεις του λογισμικού προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή. Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό είναι συμβατό με την έκδοση των Windows που διαθέτετε.
 3. Επόμενο, κατεβάστε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης και λογισμικό εκτυπωτή. Εάν είναι διαθέσιμο νέο λογισμικό, πραγματοποιήστε λήψη και αποθήκευση του προγράμματος εγκατάστασης στον υπολογιστή σας
 4. Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, ο εκτυπωτής σας θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να τεθούν σε ισχύ οποιεσδήποτε αλλαγές.

Ελέγξτε για νέες ενημερώσεις των Windows

Μια νέα ενημέρωση των Windows μπορεί να διορθώσει σφάλματα και οι νέες ενημερώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων εκτύπωσης. Μπορείτε να ελέγξετε μη αυτόματα για νέες ενημερώσεις των Windows για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στον υπολογιστή σας.

Για να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις των Windows, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Στο Ρυθμίσεις παράθυρο, επιλέξτε Ενημερωμένη έκδοση για Windows από την πλαϊνή μπάρα.
 3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ελεγχος για ενημερώσεις κουμπί. Εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις, τα Windows θα ξεκινήσουν αυτόματα τη λήψη και την εγκατάστασή τους.
 4. Εάν όχι, πατήστε Κατεβάστε τώρα για να ξεκινήσει η εγκατάσταση

Μετά την ενημέρωση του υπολογιστή σας, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να εκτυπώσετε ξανά για να δείτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να επιλύσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή. Αυτό το ενσωματωμένο εργαλείο βοηθά στον εντοπισμό και τη διόρθωση κοινών προβλημάτων που σχετίζονται με το υλικό και τη συσκευή.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή σας με Windows.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Σε Ρυθμίσειςεπιλέξτε Σύστημα > Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 3. Επίλεξε το Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων επιλογή.
 4. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Εκτυπωτής εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για να ξεκινήσει η εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων εκτύπωσης.
 5. Κάντε κλικ Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εντοπίσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα.

Αφού ολοκληρώσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων και επιλύσετε τυχόν προβλήματα που εντοπίζει, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν επιλύθηκε το πρόβλημα «Σφάλμα – Εκτύπωση».

Επίλυση κοινών προβλημάτων εκτυπωτή στα Windows 11

Δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για την επίλυση του σφάλματος κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στον υπολογιστή σας με Windows. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, μία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων θα επιλύσει το πρόβλημα.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα με τον εκτυπωτή σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον εκτυπωτή σας ή να εκτυπώσετε σωστά. Για παράδειγμα, εάν δείτε τον κωδικό σφάλματος “0x0000011b” στον υπολογιστή σας, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυό σας που σας εμποδίζει να εκτυπώσετε—θα χρειαστεί να ψάξετε βαθύτερα για να βρείτε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης Πώς να εκτυπώσετε σε Mac

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή HP για Windows 11

Πώς να εκτυπώσετε έγγραφα του Microsoft Word σε ασπρόμαυρο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *