Επιδιορθώσεις για ένα κατεστραμμένο προφίλ χρήστη στα Windows 11

Επιδιορθώσεις για ένα κατεστραμμένο προφίλ χρήστη στα Windows 11

Ένα κατεστραμμένο προφίλ χρήστη στα Windows 11 είναι ένας λογαριασμός ή προφίλ που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, από τέτοιους λογαριασμούς λείπουν σημαντικές ρυθμίσεις. Ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα, όπως οι εφαρμογές που δεν λειτουργούν ή άλλα μηνύματα σφάλματος, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε.

Ένας κατεστραμμένος λογαριασμός χρήστη στα Windows 11 μπορεί να προκαλείται από σφάλματα εγγραφής δίσκου που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του συστήματος αρχείων, επιθέσεις ιών ή διακοπές ρεύματος. Μερικές φορές, μπορεί να σχετίζεται με το υλικό, να συνδέεται με στοιχεία όπως ένας κακός σκληρός δίσκος ή μια ελαττωματική μονάδα RAM. Σε αυτόν τον οδηγό, σας δείχνουμε όλες τις δοκιμασμένες λύσεις και θα σας βοηθήσουμε να επιδιορθώσετε ή να δημιουργήσετε ξανά το προφίλ σας στα Windows.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αποδοτικότητας για το Google Chrome στα Windows

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Ενώ η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να φαίνεται πολύ στοιχειώδης, είναι πολύ αποτελεσματική σε ορισμένες περιπτώσεις και θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για την επιδιόρθωση ενός κατεστραμμένου προφίλ χρήστη.

Όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, τα Windows αναγκάζονται να φορτώσουν ξανά το προφίλ χρήστη. Αυτό θα διορθώσει τη διαφθορά εάν είναι ήπια ή προκαλείται από προσωρινά σφάλματα ή δυσλειτουργίες ή εάν το σφάλμα προκαλείται από διένεξη με προσωρινά αρχεία ή προσωρινή μνήμη. Εάν η καταστροφή παραμένει μετά από επανεκκίνηση, πιθανότατα επηρεάζει τα βασικά αρχεία προφίλ και θα πρέπει να δοκιμάσετε άλλες επιδιορθώσεις παρακάτω.

2. Επισκευάστε το προφίλ με σαρώσεις DISM και SFC

Τα Windows 11 συνοδεύονται από μερικά ενσωματωμένα εργαλεία επισκευής. Τα βοηθητικά προγράμματα DISM και SFC είναι παραδείγματα που θα μπορούσαν να είναι αναπόσπαστα στοιχεία για τη διόρθωση ενός κατεστραμμένου προφίλ χρήστη στα Windows 11. όταν εκτελείτε κάποιο από αυτά τα εργαλεία, θα σαρώσουν διεξοδικά αρχεία στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που σχετίζονται με το προφίλ σας, όπως οι καταχωρίσεις μητρώου του προφίλ και αρχεία DLL.

Το DISM θα επικεντρωθεί στην επιδιόρθωση της εικόνας των Windows, ενώ το SFC θα στοχεύσει τα αρχεία συστήματος που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.

Βήμα 2: Τύπος cmd στο πλαίσιο και πατήστε Ctrl + Shift + Enter συντόμευση πληκτρολογίου για να εκκινήσετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

Ανοίξτε το cmd 11Ανοίξτε το cmd 11

Βήμα 3: Σάρωση για καταστροφή εικόνας χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Scanhealth

Βήμα 4: Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να επαναφέρετε τυχόν κατεστραμμένα αρχεία στην αρχική τους κατάσταση.

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
αποκαταστήσει την υγεία

Βήμα 5: Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter:

sfc /scannow
σάρωση τώρα

Μετά από αυτό επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

3. Δημιουργήστε έναν νέο χρήστη

Εάν η εκτέλεση των σαρώσεων DISM και SFC είναι ανεπαρκής για τη διόρθωση ενός κατεστραμμένου προφίλ χρήστη στα Windows 11, θα πρέπει να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη. Ενώ θα χάσετε την πρόσβαση στις παλιές σας ρυθμίσεις και διαμορφώσεις, αυτή η λύση θα λειτουργεί πάντα, εκτός εάν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα με την εγκατάσταση των Windows.

Όταν δημιουργείτε έναν νέο χρήστη στα Windows, το λειτουργικό σύστημα δημιουργεί νέα αντίγραφα όλων των αρχείων, ρυθμίσεων και εφαρμογών που αφορούν τον χρήστη. Αυτό θα διαχωρίσει ουσιαστικά τον νέο λογαριασμό από κάθε υπάρχουσα διαφθορά. Επίσης, δεν πρέπει να μεταφέρετε τα προσωπικά σας αρχεία και ρυθμίσεις από το παλιό προφίλ, καθώς μπορεί να καταστρέψουν το προφίλ που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

4. Προσαρμόστε τις τιμές μητρώου ProfileList

Το μητρώο των Windows 11 είναι μια ιεραρχική βάση δεδομένων ρυθμίσεων και διαμορφώσεων, ορισμένες από τις οποίες σχετίζονται με τα προφίλ χρηστών στον υπολογιστή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιδιόρθωση κατεστραμμένου προφίλ χρήστη. Για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επιδιόρθωση, πρέπει να αλλάξουμε ορισμένες ρυθμίσεις σε κλειδιά μητρώου ProfileList, όπως φαίνεται παρακάτω.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regeditκαι πατήστε Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

ανοίξτε το regedit 2

Βήμα 2: Πλοηγηθείτε στην παρακάτω διαδρομή:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Διαδρομή μητρώου

Βήμα 3: Βρείτε το κλειδί που αντιστοιχεί στο κατεστραμμένο προφίλ χρήστη. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από τα κλειδιά κάτω από το φάκελο ProfileList στην αριστερή πλευρική γραμμή και να προβάλετε τη διαδρομή ονόματος χρήστη όπως υποδεικνύεται στη στήλη δεδομένων του ProfileImagePath.

Προφίλ χρήστη

Βήμα 4: Κάντε διπλό κλικ στο State DWORD για το προφίλ σας, μετά αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 0 και κάντε κλικ στο Enter.

Δηλώστε δεδομένα αξίας

Βήμα 5: Επαναλάβετε το βήμα 4 για το RefCount DWORD. Εάν αυτό το DWORD δεν είναι διαθέσιμο, δημιουργήστε το κάνοντας δεξί κλικ σε ένα κενό στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάνοντας κλικ στο NEW, στη συνέχεια στο DWORD (32-bit) Τιμή και ονομάζοντάς το RefCount.

Αξία Dword

Βήμα 6: Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Όταν έχετε ένα κακό ή κατεστραμμένο προφίλ χρήστη στα Windows 11, μπορείτε να καταφύγετε στη χρήση ενός μέσου εγκατάστασης των Windows 11 – ενός δίσκου ή μιας μονάδας USB. Εάν δεν διαθέτετε ένα USB stick με δυνατότητα εκκίνησης των Windows 11, μπορείτε πρώτα να δημιουργήσετε ένα USB stick με δυνατότητα εκκίνησης σε διαφορετικό υπολογιστή.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια επαναφορά και εκκίνηση των Windows 11 από τη συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows 11. Σας δείχνουμε τα βήματα παρακάτω.

Βήμα 1: Συνδέστε το μέσο εγκατάστασης ή το USB στον υπολογιστή.

Βήμα 2: Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και πατήστε επανειλημμένα το F10 του υπολογιστή σας ή το καθορισμένο πλήκτρο λειτουργίας BIOS για να εισέλθετε στο BIOS.

Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους, ορίστε τη μονάδα USB ως κύρια συσκευή εκκίνησης. Στη συνέχεια, πατήστε Enter για να συνεχίσετε την εκκίνηση.

Κύρια συσκευή εκκίνησης

Βήμα 4: Επιλέξτε την προτιμώμενη γλώσσα και τις ρυθμίσεις ώρας στο παράθυρο ρύθμισης και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Ρύθμιση γλώσσας

Βήμα 5: Κάντε κλικ στην επιλογή «Επισκευή του υπολογιστή σας» για να εκκινήσετε το παράθυρο Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows.

Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας

Βήμα 6: Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων και, στη συνέχεια, στα επόμενα παράθυρα, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.

Επαναφέρετε αυτόν τον υπολογιστή

Βήμα 7: Επιλέξτε “Διατήρηση των αρχείων μου”.

κρατήσω τα αρχεία μου

Βήμα 8: Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τα βήματα.

Απαλλαγείτε από τη διαφθορά του προφίλ

Με τις λύσεις που εξερευνήσαμε σε αυτόν τον οδηγό, θα πρέπει να έχετε εξαλείψει με επιτυχία τυχόν κατεστραμμένα προφίλ χρήστη στη συσκευή σας Windows 11. Τέλος, αφού διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας με ασφάλεια κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο, καθώς οι ιοί μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή στο λειτουργικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα DISM 50 στα Windows 11/10

Πώς να εντοπίσετε και να επεξεργαστείτε το αρχείο Hosts στα Windows

Τι είναι το “Windows Input Experience” στα Windows;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *