Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα DISM 50 στα Windows 11/10

You are currently viewing Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα DISM 50 στα Windows 11/10

Προσπαθείτε να διορθώσετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας με Microsoft Windows μόνο για να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα DISM 50; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιλύσετε αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας. Πολλά στοιχεία μπορεί να κάνουν τον υπολογιστή σας να εμφανίσει αυτό το σφάλμα, συμπεριλαμβανομένων των Windows PE. Θα σας δείξουμε τι να κάνετε όταν εμφανιστεί αυτό το σφάλμα στην οθόνη σας και πώς να συνεχίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων του συστήματος Windows 11 ή Windows 10.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται το σφάλμα DISM 50 είναι ότι το μητρώο των Windows έχει ένα περιττό κλειδί, ο λογαριασμός χρήστη σας είναι προβληματικός, οι εγκατεστημένες εφαρμογές σας προκαλούν το πρόβλημα και πολλά άλλα.

Το DISM δεν λειτουργεί με την επιλογή /Online στο Windows PE

Ο κύριος λόγος που λαμβάνετε ένα σφάλμα DISM 50 είναι ότι ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε περιβάλλον προεγκατάστασης των Windows (Windows PE). Τα Windows δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε την εντολή DISM με την παράμετρο /Online σε αυτήν τη λειτουργία.

Θα πρέπει να βγείτε από το Windows PE, να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας ως συνήθως και, στη συνέχεια, να εκτελέσετε την εντολή DISM για να επιλύσετε το πρόβλημά σας.

Αφαιρέστε το κλειδί μητρώου MiniNT

Εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι σε Windows PE, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε ένα σφάλμα 50 κατά την εκτέλεση του εργαλείου DISM, το μητρώο των Windows ενδέχεται να εξακολουθεί να έχει ένα κλειδί που υποδεικνύει στην εντολή ότι ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε Windows PE.

Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρέστε αυτό το κλειδί από το μητρώο σας και το πρόβλημά σας θα πρέπει να διορθωθεί.

 1. Εκκινήστε το Τρέξιμο πλαίσιο διαλόγου χρησιμοποιώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω: regedit
 1. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 2. Κατευθυνθείτε στο παρακάτω μονοπάτι Επεξεργαστής Μητρώου:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
 3. Κάντε δεξί κλικ στο MiniNT φάκελο στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Διαγράφω.
 1. Επιλέγω Ναί στην προτροπή.
 2. Κλείσε Επεξεργαστής Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 3. Εκτελέστε την εντολή DISM.

Χρησιμοποιήστε την εντολή DISM από άλλο λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας

Εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε ένα σφάλμα DISM 50, εκτελέστε την εντολή σας από άλλο λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τρέχων λογαριασμός σας μπορεί να έχει προβλήματα, εμποδίζοντάς σας να εκτελέσετε με επιτυχία την εντολή σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη των Windows, εάν δεν έχετε ήδη έναν, μετά συνδεθείτε σε αυτόν τον λογαριασμό και εκτελέστε την εντολή DISM.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού.
 2. Επιλέξτε την εικόνα του λογαριασμού χρήστη σας.
 3. Επιλέγω Αποσύνδεση για να αποσυνδεθείτε από τον τρέχοντα λογαριασμό σας.
 1. Επιλέξτε τον δευτερεύοντα λογαριασμό σας στη λίστα και συνδεθείτε σε αυτόν τον λογαριασμό.
 2. Πρόσβαση στο Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 1. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 2. Εκτελέστε την εντολή DISM από το ανοιχτό παράθυρο CMD.

Καθαρίστε την εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows και εκτελέστε την εντολή DISM

Εάν το πρόβλημά σας παραμένει ακόμη και όταν κάνετε εναλλαγή λογαριασμών χρήστη, μια εγκατεστημένη εφαρμογή στον υπολογιστή σας μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε καθαρή εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows και, στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή DISM.

Ο υπολογιστής σας φορτώνει τα απαραίτητα αρχεία μόνο όταν κάνετε καθαρή εκκίνηση του συστήματός σας, επιτρέποντάς σας να βρείτε εάν μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή προκαλεί το πρόβλημα. Έχουμε έναν οδηγό για αυτό το θέμα, οπότε ελέγξτε τον για να μάθετε πώς να εκτελέσετε τη διαδικασία.

Εάν η εντολή σας εκτελείται σωστά κατά την εκκίνηση του συστήματός σας, μια εγκατεστημένη εφαρμογή στον υπολογιστή σας προκαλεί το πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρέστε αυτήν την εφαρμογή από το σύστημά σας Windows 11 μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογέςεπιλέγοντας τις τρεις τελείες δίπλα στην εφαρμογή, επιλέγοντας Απεγκατάστασηκαι επιλέγοντας Απεγκατάσταση στην προτροπή.

Μπορείτε να καταργήσετε μια εφαρμογή σε ένα σύστημα Windows 10 μεταβαίνοντας σε Ρυθμίσεις > Εφαρμογέςεπιλέγοντας την εφαρμογή σας στη λίστα, επιλέγοντας Απεγκατάστασηκαι επιλέγοντας Απεγκατάσταση στην προτροπή.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αφού αφαιρέσετε την κακόβουλη εφαρμογή και, στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή DISM.

Καθορίστε τη μονάδα λειτουργικού συστήματος στην εντολή DISM

Ένας τρόπος για να εκτελέσετε πιθανώς το DISM στον υπολογιστή σας είναι να καθορίσετε τη μονάδα εγκατάστασης των Windows στην εντολή. Αυτό μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την εντολή.

 1. Εκκίνηση α Γραμμή εντολών παράθυρο με δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή σας.
 2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο ανοιχτό παράθυρο και πατήστε Εισαγω: wmic logicaldisk get name
 1. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας ντο με τη μονάδα δίσκου των Windows και, στη συνέχεια, πατήστε Εισαγω: σκηνοθεσία Γ:
 2. Θα δείτε ένα Windows φάκελο, ο οποίος υποδεικνύει ότι έχετε επιλέξει τη σωστή μονάδα δίσκου.
 3. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας ντο με τη μονάδα δίσκου όπου έχετε εγκαταστήσει τα Windows.DISM.exe /Εικόνα: C :\ /Cleanup-Image /Restorehealth
 4. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να βρείτε και να διορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματός σας. Και πάλι, φροντίστε να αντικαταστήσετε ντο με τη μονάδα εγκατάστασης των Windows.sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\Windows

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του BIOS στον υπολογιστή σας

Εάν το σφάλμα παραμένει, η τελευταία σας λύση είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του BIOS στις προεπιλογές. Με αυτόν τον τρόπο διαγράφονται τυχόν προσαρμογές που μπορεί να έχετε κάνει στο BIOS σας, όπως η σειρά των δίσκων εκκίνησης, και φέρνουν τις επιλογές στις προεπιλεγμένες τιμές τους.

Έχουμε έναν οδηγό για πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του BIOS, οπότε ελέγξτε το για να μάθετε πώς να εκτελέσετε τη διαδικασία. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και η εντολή DISM θα εκτελεστεί όπως αναμένεται.

Η επίλυση ενός σφάλματος DISM 50 δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε

Το σφάλμα 50 του DISM σας εμποδίζει να διορθώσετε την εικόνα των Windows, κάτι που σας απαγορεύει να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματός σας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται το σφάλμα. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να επιλύσετε το πρόβλημά σας και να συνεχίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων άλλων προβλημάτων του υπολογιστή σας. Καλή τύχη!

Διαβάστε επίσης:Πώς να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows

11 τρόποι για να διορθώσετε το κουμπί έναρξης των Windows

Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Αφήστε μια απάντηση