Δεν υπάρχει αρκετή μνήμη στα Windows 11: Διορθώσεις 7

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ανεπαρκή μνήμη στα Windows 11, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν εγκαταστήσετε περισσότερες μονάδες RAM. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την έλλειψη αρκετής μνήμης στα Windows 11; Το πρόβλημα μπορεί να είναι απογοητευτικό και μερικές φορές το σύστημά σας θα εμφανίσει το μήνυμα λάθους “Ο υπολογιστής σας έχει χαμηλή μνήμη”.

Όταν δεν έχετε αρκετή μνήμη τυχαίας πρόσβασης (RAM), το σύστημα και οι εφαρμογές σας θα ανταποκρίνονται λιγότερο ή δεν θα εκκινήσουν. Η μνήμη RAM επιτρέπει στο σύστημά σας να εκτελεί εφαρμογές και διεργασίες στον υπολογιστή σας μέχρι να αποθηκευτεί μόνιμα στην τοπική μονάδα δίσκου.

Ευτυχώς, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την έλλειψη αρκετής RAM, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, από την απενεργοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών έως την εγκατάσταση περισσότερης φυσικής RAM. Ωστόσο, εάν αυτή είναι πολύ ακριβή επιλογή, θα σας δείξουμε ορισμένες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν θα σας κοστίσουν ούτε μια δεκάρα.

1. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές φόντου

Πολλές από τις εφαρμογές σας εκτελούνται στο παρασκήνιο, καταλαμβάνοντας χώρο και εξαντλώντας την ποσότητα της διαθέσιμης μνήμης RAM για άλλες εφαρμογές. Όταν απενεργοποιείτε τις εφαρμογές παρασκηνίου στα Windows 11, έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Η απενεργοποίηση των εφαρμογών παρασκηνίου θα εξοικονομήσει τη χρήση της μνήμης RAM, θα βελτιώσει την απόδοση του συστήματος, θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα δεδομένων και θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε φορητό υπολογιστή.

Για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές παρασκηνίου στα Windows 11:

 1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + I για να ανοίξω Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Εφαρμογές από την αριστερή στήλη και Εγκατεστημένες εφαρμογές στα δεξιά
 3. Αναζητήστε την εφαρμογή που δεν θέλετε να εκτελείται στο παρασκήνιο στο Πεδίο αναζήτησης στην κορυφή.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί με τρεις κουκκίδες δίπλα στην εφαρμογή και επιλέξτε Προχωρημένες επιλογές από το διαθέσιμο μενού.
 5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Δικαιώματα εφαρμογών παρασκηνίου ενότητα και ορίστε το Αφήστε αυτήν την εφαρμογή να εκτελείται στο παρασκήνιο αναπτυσσόμενο μενού σε Ποτέ.

Αφού ακολουθήσετε τα βήματα, η εφαρμογή δεν θα εκτελείται πλέον στο παρασκήνιο και θα σπαταλά πόρους του συστήματος όπως η RAM. Κάντε αυτό για κάθε εφαρμογή που δεν θέλετε να εκτελείται στο παρασκήνιο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί να ελέγξετε μη αυτόματα εφαρμογές όπως το Mail & Calendar, το OneDrive ή άλλες για να λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες.

2. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές εκκίνησης για εξοικονόμηση μνήμης RAM

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε μνήμη RAM και άλλους πόρους συστήματος όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας είναι να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές εκκίνησης στα Windows 11. Εφόσον οι εφαρμογές δεν εκτελούνται, θα εξοικονομήσετε μνήμη και ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει πιο γρήγορα.

Για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές εκκίνησης χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών:

 1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών από το μενού.
 2. Κάντε κλικ στο Εφαρμογές εκκίνησης καρτέλα στα αριστερά.
 3. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή που δεν θέλετε να εκτελέσετε κατά την εκκίνηση και επιλέξτε Καθιστώ ανίκανο.

Ακολουθήστε τα βήματα για κάθε εφαρμογή που δεν θέλετε να εκτελείτε κατά την εκκίνηση. Μπορείτε επίσης να τα απενεργοποιήσετε μέσω των Ρυθμίσεων. Για περισσότερα, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας για την απενεργοποίηση εφαρμογών εκκίνησης στα Windows 11.

3. Εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση

Όταν εκτελείτε μια καθαρή εκκίνηση των Windows 11, απενεργοποιεί την εκτέλεση εφαρμογών και υπηρεσιών τρίτων, γεγονός που ελαχιστοποιεί τη χρήση της μνήμης RAM. Για να εκτελέσετε μια σωστή καθαρή εκκίνηση, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε όλες τις εφαρμογές εκκίνησης.

Για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τρίτων και να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση στα Windows 11:

 1. Πάτα το κλειδί Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.
 2. Τύπος msconfig και επιλέξτε το Διαμόρφωση συστήματος εφαρμογή από το κορυφαίο αποτέλεσμα.
 3. Κάντε κλικ στο Υπηρεσίες καρτέλα στο επάνω μέρος.
 4. Ελεγξε το Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft πλαίσιο και κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων κουμπί στην οθόνη.
 5. Κάντε κλικ Ισχύουν και Εντάξει.
 6. Κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση κουμπί στο Διαμόρφωση συστήματος παράθυρο.

4. Ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο

Όταν η μνήμη RAM του συστήματός σας είναι χαμηλή, τα Windows χρησιμοποιούν ένα αρχείο σελίδας από τον σκληρό δίσκο για να λειτουργήσει ως εικονική μνήμη. Ωστόσο, μια μονάδα δίσκου με μέγιστο αποθηκευτικό χώρο θα περιορίσει την εικονική μνήμη. Επομένως, είναι καλή ιδέα να ελευθερώσετε χώρο στη μονάδα χρησιμοποιώντας το Storage Sense στα Windows 11.

Αφού ενεργοποιήσετε και διαμορφώσετε το Storage Sense, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για να ελευθερώσετε χώρο. Ανοιξε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποθήκευση και περιμένετε όσο τρέχει. Μόλις ολοκληρωθεί, επιλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο Καθάρισε κουμπί

Επιπλέον, δείτε πώς μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο στα Windows 11 με προτάσεις εκκαθάρισης. Μπορείτε επίσης να ελευθερώσετε επιπλέον χώρο διαγράφοντας μη αυτόματα αρχεία temp και αδειάζοντας τον Κάδο Ανακύκλωσης

5. Αυξήστε την κατανομή εικονικής μνήμης

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αυξήσετε την ποσότητα της εικονικής μνήμης, η οποία επεκτείνει τον χρησιμοποιούμενο χώρο στη μονάδα δίσκου του αρχείου σελίδας.

Για να αυξήσετε την εικονική μνήμη στα Windows 11:

 1. Πάτα το κλειδί Windows.
 2. Τύπος προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε το κορυφαίο αποτέλεσμα.
 3. Οταν ο Ιδιότητες συστήματος ανοίγει η οθόνη, επιλέξτε το Προχωρημένος καρτέλα στο επάνω μέρος και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις κουμπί στο Εκτέλεση Ενότητα
 4. Από το Επιλογές απόδοσης οθόνη, κάντε κλικ στο Προχωρημένος καρτέλα και κάντε κλικ στο Αλλαγή κουμπί στο Εικονική μνήμη Ενότητα
 5. Καταργήστε την επιλογή του Αυτόματη διαχείριση του μεγέθους του αρχείου σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου στο πάνω μέρος του παραθύρου
 6. Επίλεξε το Προσαρμοσμένο μέγεθος και εισάγετε το επιθυμητό μέγεθος για την εικονική μνήμη που υποδεικνύεται σε megabyte.
 7. Αφού εισαγάγετε τις τιμές, κάντε κλικ στο Σειρά κουμπί και Εντάξει να κλείσει το παράθυρο.

Σημείωση: Αν και είναι καλύτερο να επιτρέψετε στα Windows να διαχειρίζονται το μέγεθος του αρχείου σελίδας, μπορείτε να το αυξήσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ανεπαρκή μνήμη. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα είναι ωφέλιμο να το αυξήσετε πολύ – ωστόσο, εάν είναι πολύ μεγάλο, θα οδηγήσει σε αστάθεια του συστήματος. Η αύξηση του μεγέθους μπορεί να βοηθήσει, αλλά είναι μια προσωρινή επιδιόρθωση μέχρι να εγκαταστήσετε περισσότερη μνήμη RAM αργότερα.

6. Εκτελέστε το Windows Memory Diagnostic Scan

Εάν μόλις πρόσφατα αρχίσατε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την έλλειψη αρκετής μνήμης στα Windows 11, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι τα Windows διαθέτουν ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα διάγνωσης που μπορεί να σαρώσει τη μνήμη RAM και να εντοπίσει σφάλματα.

Η διαγνωστική σάρωση δεν θα διορθώσει πιθανά σφάλματα, αλλά μπορεί να σας υποδείξει μια ελαττωματική μονάδα που πρέπει να επανατοποθετήσετε ή να αντικαταστήσετε.

Για να εκτελέσετε ένα διαγνωστικό μνήμης:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + R να εκτοξεύσει το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου.
 2. Τύπος mdsched και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω
 3. Κάντε κλικ στο Κάντε επανεκκίνηση τώρα και ελέγξτε για προβλήματα (συνιστάται) επιλογή.
 4. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και το εργαλείο θα εκτελέσει μια διαγνωστική σάρωση της μνήμης του συστήματός σας

Εάν εντοπιστεί σφάλμα σε μία από τις μονάδες RAM σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων επανατοποθετώντας την. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μεταφέρετε τον υπολογιστή σας σε ένα αξιόπιστο συνεργείο επισκευής. Και αν ο υπολογιστής είναι ακόμα υπό εγγύηση, επικοινωνήστε με την υποστήριξη για περαιτέρω οδηγίες. θα πρέπει να μπορείτε να αποκτήσετε μια νέα μονάδα RAM δωρεάν.

7. Εγκαταστήστε More Physical RAM

Εάν έχετε εξαντλήσει τις παραπάνω επιλογές, θα χρειαστεί να αγοράσετε περισσότερη μνήμη για τον υπολογιστή σας. Και πάλι, εάν ο υπολογιστής εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, θα πρέπει να μπορείτε να λάβετε μια αναβάθμιση για έκπτωση. Και αν δεν έχετε τις δεξιότητες (ή τα εργαλεία) για να το αντικαταστήσετε μόνοι σας, φέρτε το σε μια αξιόπιστη υπηρεσία επισκευής.

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Windows για να ελέγξετε τις πληροφορίες της μνήμης RAM και να αγοράσετε μερικές στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες RAM χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή όπως Speccy από τους δημιουργούς του CCleaner.

Διόρθωση μη αρκετής μνήμης στα Windows 11

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις εφαρμογές που εκτελούνται αργά ή σφάλματα συστήματος σχετικά με ανεπαρκή μνήμη, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Εκτός αν θέλετε περισσότερη μνήμη RAM για παιχνίδια, για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρώτα τα ενσωματωμένα εργαλεία και τις ρυθμίσεις συστήματος.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διορθώσετε προβλήματα με τα Windows 11. Για παράδειγμα, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με άλλα στοιχεία, μπορείτε να ελέγξετε τις προδιαγραφές υλικού και συστήματος στον υπολογιστή σας. Ή, μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να επιδιορθώσετε έναν αργό υπολογιστή με Windows 11.

Εάν η κάρτα γραφικών σας (GPU) δεν λειτουργεί σωστά, μάθετε να διορθώνετε την υψηλή χρήση GPU στα Windows 11. Και μερικές φορές, μπορεί να έχετε προβλήματα με την οθόνη σας και να μην εμφανίζεται τίποτα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διορθώσετε μια μαύρη οθόνη στα Windows 11.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *