Πώς να εγκαταστήσετε το Kali Linux στο VirtualBox στον υπολογιστή σας με Windows

Πώς να εγκαταστήσετε το Kali Linux στο VirtualBox στον υπολογιστή σας με Windows

Το Kali Linux είναι μια δημοφιλής διανομή Linux που έχει σχεδιαστεί για δοκιμές διείσδυσης και ηθικό hacking από επαγγελματίες ασφαλείας. Η εγκατάσταση του Kali Linux σε μια εικονική μηχανή VirtualBox σάς επιτρέπει να το εκτελείτε στον υπολογιστή σας με Windows, παρέχοντας ένα απομονωμένο περιβάλλον για δοκιμή και εκμάθηση χωρίς να διακυβεύεται η υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows.

Η εγκατάσταση του Kali Linux σε μια εικονική μηχανή περιλαμβάνει τη λήψη της εικόνας ISO, τη δημιουργία μιας νέας εικονικής μηχανής στο VirtualBox και τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων του συστήματος. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με άλλες εικονικές μηχανές καθώς και με τον κεντρικό υπολογιστή, χωρίς να επηρεάζετε το υπάρχον λειτουργικό σας σύστημα Windows.

Για να εγκαταστήσετε το Kali Linux στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το VirtualBox, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ενεργοποίηση εικονικοποίησης στον υπολογιστή σας με Windows

Πριν εγκαταστήσετε το Kali Linux στο VirtualBox, βεβαιωθείτε ότι η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στον υπολογιστή σας με Windows στις ρυθμίσεις BIOS/UEFI. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να εκτελεί άλλα λειτουργικά συστήματα ως εικονικές μηχανές, βελτιώνοντας την απόδοση και τη συμβατότητα.

Για να ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση στις ρυθμίσεις BIOS/UEFI, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Με την εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows 11, κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. Σε Ρυθμίσειςπατήστε Σύστημα > Ανάκτηση.
 1. Κάντε κύλιση στο Επιλογές ανάκτησης τμήμα και, δίπλα στο Προηγμένη εκκίνηση επιλογή, πατήστε Επανεκκίνηση τώρα.
 1. Όταν σας ζητηθεί, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση πατώντας το Επανεκκίνηση τώρα κουμπί.
 1. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας στο μενού λειτουργίας ανάκτησης, επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων > Προχωρημένες επιλογές.
 1. Σε Προχωρημένες επιλογέςΠάτα το Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFI κουμπί.
 1. Τύπος Επανεκκίνηση για εκκίνηση στο μενού UEFI.
 1. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με μη αυτόματο τρόπο και πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο (όπως Διαγραφή ή F1) για να εκκινήσετε χειροκίνητα στο μενού BIOS/UEFI. Ελέγξτε το εγχειρίδιο της συσκευής σας για να πατήσετε το σωστό πλήκτρο εδώ.
 2. Μόλις μεταβείτε στις ρυθμίσεις BIOS/UEFI, μεταβείτε στο Προχωρημένος ή Επεξεργαστής Ενότητα. Αναζητήστε ρυθμίσεις που σχετίζονται με την εικονικοποίηση, όπως π.χ AMD-V, Intel Virtualization Technology, Intel VT-D Techή παρόμοιο.
 3. Σιγουρέψου ότι επιτρέπω τη ρύθμιση (ή τις ρυθμίσεις) για εικονικοποίηση και αποθηκεύστε την αλλαγή.
 1. Μόλις αποθηκευτεί, βγείτε από τις ρυθμίσεις BIOS ή UEFI και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Αφού ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του VirtualBox (και του Kali Linux).

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το VirtualBox

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την εκτέλεση εικονικών μηχανών Linux σε υπολογιστή με Windows. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι VirtualBox, ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο για εικονικοποίηση. Ως εναλλακτική λύση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το VMware, ένα άλλο γνωστό εργαλείο εικονικοποίησης, αν και αυτό απαιτεί άδεια επί πληρωμή.

Πρώτα, θα πρέπει να ανοίξετε το Επίσημος ιστότοπος του VirtualBox στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Επιλέξτε την κατάλληλη έκδοση για εγκατάσταση—VirtualBox για οικοδεσπότες των Windows σε αυτήν την περίπτωση. Η λήψη θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, εντοπίστε το αρχείο εγκατάστασης στον υπολογιστή σας και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη κατά την εγκατάσταση, φροντίζοντας να επιτρέψετε τα απαραίτητα δικαιώματα και εγκαθιστώντας τυχόν πρόσθετα στοιχεία.

Για παράδειγμα, το VirtualBox θα εγκαταστήσει συνήθως ένα εικονικοποιημένο στοιχείο δικτύου για να επιτρέψει στην εικονική σας μηχανή να αποκτήσει πρόσβαση στο τοπικό σας δίκτυο χωρίς να επηρεάσει τη διαμόρφωση του δικτύου των Windows.

Μόλις εγκατασταθεί το VirtualBox, είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε μια νέα εικονική μηχανή Kali Linux.

Πώς να δημιουργήσετε και να ρυθμίσετε μια νέα εικονική μηχανή στο VirtualBox

Μόλις εγκατασταθεί το VirtualBox, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη ρύθμιση της νέας σας εικονικής μηχανής Kali Linux. Προτού προχωρήσετε, ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του αρχείου εικόνας Kali Linux.

Για να γινει αυτο, κατεβάστε το πιο πρόσφατο αρχείο εικόνας Kali Linux από τον ιστότοπο Kali Linux. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε την εικονική μηχανή σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το VirtualBox και πατήστε το Νέος κουμπί.
 1. Στο Όνομα και λειτουργικό σύστημα μενού, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για την εγκατάσταση του Kali Linux (π.χ. Kali Linux).
 2. Επιλέγω Linux ως ο τύπος και Linux 2.6 / 3.x / 4.x / 5.x (64-bit) όπως η έκδοση πριν πατήσετε Επόμενο.
 1. Στο Μνήμη μενού, επιλέξτε την κατάλληλη ποσότητα μνήμης συστήματος για να την αφιερώσετε στην εικονική σας μηχανή. Τουλάχιστον, αυτό πρέπει να είναι γύρω 2048 MB (2 GB) αλλά, εάν έχετε περισσότερους πόρους στη διάθεσή σας, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους—απλώς αφήστε αρκετό ώστε τα Windows να εκτελούνται από κάτω χωρίς προβλήματα.
 2. Αυξήστε τον αριθμό των επεξεργαστών στο ελάχιστο 2 (αν το επιτρέπει το υλικό σας).
 3. Τύπος Επόμενο να προχωρήσει.
 1. Στο Σκληρός δίσκος μενού, επιλέξτε το Δημιουργήστε έναν εικονικό σκληρό δίσκο τώρα επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος και πατήστε Επόμενο να συνεχίσει.
 1. Επιβεβαιώστε ότι οι ρυθμίσεις είναι σωστές πριν πατήσετε Φινίρισμα για τη δημιουργία της εικονικής μηχανής.
 1. Η εικονική σας μηχανή θα πρέπει να δημιουργηθεί σε αυτό το σημείο—επιλέξτε την και πατήστε Ρυθμίσεις.
 1. Στο Μητρική πλακέτα καρτέλα στο Σύστημα μενού, ορίστε τη σειρά εκκίνησης σε Οπτικός πρώτα πάνω Σκληρός δίσκος.
 1. Στη συνέχεια, επιλέξτε Απεικόνιση και ρυθμίστε το δικό σας Μνήμη βίντεο επιλογή σε κατάλληλο επίπεδο (128 MB συνιστάται) και πατήστε το Ενεργοποίηση 3D Acceleration πλαίσιο ελέγχου.
 2. Τύπος Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις της εικονικής μηχανής σας.
 1. Τύπος Αρχή για να εκκινήσετε την εικονική σας μηχανή Kali Linux για πρώτη φορά.

Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Kali Linux στο VirtualBox

Σε αυτό το σημείο, δημιουργήσατε και ρυθμίσατε με επιτυχία τη νέα σας εικονική μηχανή στο VirtualBox. Τώρα θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

 1. Όταν ξεκινάτε τον υπολογιστή σας Kali Linux, θα σας ζητηθεί από το VirtualBox να επιλέξετε έναν δίσκο εγκατάστασης. Θα χρειαστεί να επιλέξετε το αρχείο ISO που κατεβάσατε από τον ιστότοπο του Kali Linux εδώ—πατήστε το κουμπί βέλους > Αλλα για να γινει αυτο.
 1. Τύπος Τοποθετήστε και δοκιμάστε ξανά την εκκίνηση για να συνεχίσετε μετά από αυτό το σημείο.
 1. Μετά από λίγα λεπτά, θα πρέπει να σας ζητηθεί να επιλέξετε μια μέθοδο εγκατάστασης—οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν Γραφική εγκατάσταση και πατήστε το Εισαγω κλειδί.
 1. Μόλις ξεκινήσει η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη γλώσσα, την τοποθεσία και τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου σας—διαλέξτε αυτές τις επιλογές και πατήστε Να συνεχίσει σε κάθε μενού.
 1. Η εγκατάσταση θα προχωρήσει — περιμένετε να συνεχιστεί. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ή να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις δικτύου σας (όπως σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi) στη συνέχεια. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία.
 2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή (το όνομα για τον υπολογιστή σας στο τοπικό σας δίκτυο) στο πλαίσιο κειμένου πριν το πατήσετε Να συνεχίσει.
 1. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για την εγκατάσταση του Kali Linux και πατήστε Να συνεχίσει σε κάθε μενού.
 1. Επιβεβαιώστε τις ρυθμίσεις του ρολογιού σας και πατήστε Να συνεχίσει.
 1. Στο Δίσκοι κατάτμησης μενού, οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν Καθοδηγούμενη – Χρήση ολόκληρου του δίσκου πριν πατήσετε Να συνεχίσει μέσα από κάθε μενού. Μπορείτε να επιλέξετε να διαχωρίσετε το δικό σας Σπίτι, ήτανκαι tmp κατατμήσεις, αλλά, για εγκατάσταση εικονικής μηχανής, είναι πιθανώς καλύτερο να τα αφήσετε όλα σε έναν μόνο δίσκο, καθώς είναι όλα σε ένα μόνο αρχείο.
 1. Κατά την εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ποιο λογισμικό θα εγκαταστήσετε. Κάντε τις αλλαγές, όπως προτιμάτε και, στη συνέχεια, πατήστε Να συνεχίσει.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επιβεβαιώσετε τυχόν άλλες ρυθμίσεις πριν το πατήσετε Να συνεχίσει στο Ολοκληρώστε την εγκατάσταση μενού.
 1. Η εικονική σας μηχανή θα επανεκκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βγει από το μενού εγκατάστασης (εάν εκκινήσει σε αυτό) και επιβεβαιώστε ότι μπορείτε να συνδεθείτε αργότερα και, στη συνέχεια, κλείστε την εικονική μηχανή σας.
 2. Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις της εικονικής μηχανής σας για να ορίσετε τη σειρά εκκίνησης ώστε να δοθεί προτεραιότητα στον σκληρό δίσκο έναντι της εικονικής μονάδας οπτικού δίσκου που περιέχει το αρχείο ISO εγκατάστασης—επιλέξτε την εικονική μηχανή και πατήστε Ρυθμίσεις.
 1. Στο Μητρική πλακέτα καρτέλα στο Σύστημα μενού, φροντίστε να μετακινήσετε το Σκληρός δίσκος επιλογή πάνω από το Οπτικός επιλογή στο Σειρά εκκίνησης επιλογές.
 2. Τύπος Εντάξει να σώσω.

Το Kali Linux είναι τώρα έτοιμο για χρήση στο VirtualBox. Μπορείτε να το εκκινήσετε και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε.

Δοκιμή ασφαλείας σε Linux με VirtualBox

Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα για να εγκαταστήσετε το Kali Linux στο VirtualBox στον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να επωφεληθείτε από την πλήρη ισχύ που διαθέτει για να δοκιμάσει και να ασφαλίσει οποιοδήποτε δίκτυο. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να απεγκαταστήσετε το VirtualBox σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να το κάνετε από το μενού Ρυθμίσεις των Windows.

Θέλετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική μέθοδο για τη δοκιμή νέου λογισμικού; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Sandbox για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον Windows για να δοκιμάσετε αρχεία ή εφαρμογές χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την κύρια εγκατάσταση των Windows.

Καλύτεροι εξομοιωτές Linux για Windows

Πώς να εκτελέσετε μια εικονική μηχανή στο Linux

Πώς να εγκαταστήσετε το KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *