Πώς να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο ή κλειδωμένο Apple ID

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο ή κλειδωμένο Apple ID

Η Apple απενεργοποιεί ή κλειδώνει ένα Apple ID ως μέτρο ασφαλείας όταν υποπτεύεται ότι ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί. Η εισαγωγή λανθασμένου κωδικού πρόσβασης πολλές φορές ταυτόχρονα μπορεί να απενεργοποιήσει το Apple ID σας. Η παροχή εσφαλμένων προσωπικών πληροφοριών ή πληροφοριών ασφαλείας (π.χ. κωδικοί 2FA) μπορεί να κλειδώσει το Apple ID σας.

Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Apple με απενεργοποιημένο Apple ID. Εάν το Apple ID σας απενεργοποιηθεί ή κλειδωθεί, αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Πώς να μάθετε εάν η Apple απενεργοποίησε/κλείδωσε το Apple ID σας

Εάν η Apple απενεργοποιήσει το Apple ID σας, θα λάβετε ένα από τα παρακάτω μηνύματα όταν συνδέεστε σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Apple.

 • Αυτό το Apple ID έχει κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας.
 • Αυτό το Apple ID έχει απενεργοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.
 • Δεν μπορείτε να συνδεθείτε επειδή ο λογαριασμός σας απενεργοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας.
 • Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί στο App Store και στο iTunes.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο/κλειδωμένο αναγνωριστικό της Apple

Η επαλήθευση της ταυτότητάς σας ή η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης Apple ID θα ξεκλειδώσει τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Apple ID σας ανά πάσα στιγμή, εάν αποδείξετε ότι είστε κάτοχος του λογαριασμού. Ωστόσο, η Apple μπορεί μερικές φορές να σας ζητήσει να περιμένετε 24 ώρες πριν ξεκλειδώσετε έναν απενεργοποιημένο/κλειδωμένο λογαριασμό.

Η διαδικασία επαλήθευσης και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης είναι απλή. Η Apple θα σας ζητήσει να παρέχετε προσωπικά στοιχεία (όπως αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση email κ.λπ.) που θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός σας ανήκει.

Μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή οποιασδήποτε αξιόπιστης συσκευής. ΕΝΑ αξιόπιστη συσκευή είναι μια συσκευή Apple (Mac, iPhone, iPad, iPod touch ή Apple Watch) στην οποία είχατε προηγουμένως συνδεθεί στο Apple ID σας χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ο κωδικός πρόσβασης Apple ID πρέπει να έχει τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων ενός κεφαλαίου, ενός πεζού γράμματος και ενός αριθμού. Η συμπερίληψη επιπλέον χαρακτήρων (γράμματα, σύμβολα ή αριθμοί) θα βελτιώσει την ισχύ του κωδικού πρόσβασής σας.

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID στο iPhone/iPad σας

Συνδέστε το iPhone/iPad σας στο διαδίκτυο, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Πατήστε το δικό σας Όνομα Apple ID στην κορυφή της σελίδας Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Κωδικός πρόσβασης & Ασφάλεια.
 3. Παρακέντηση Άλλαξε κωδικό.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone ή του iPad για να συνεχίσετε.
 2. Εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για το Apple ID σας στα παράθυρα διαλόγου “Νέο” και “Επαλήθευση” και πατήστε Αλλαγή.

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σε Mac

Συνδέστε το Mac σας στο διαδίκτυο, ανοίξτε την εφαρμογή Προτιμήσεις συστήματος ή Ρυθμίσεις συστήματος και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Επιλέξτε το δικό σας Όνομα Apple ID στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης & Ασφάλεια.
 1. Επίλεξε το Άλλαξε κωδικό κουμπί.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας στο παράθυρο διαλόγου και επιλέξτε Επιτρέπω.
 1. Εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και στα δύο παράθυρα διαλόγου (και βεβαιωθείτε ότι αντιστοιχούν) και επιλέξτε Αλλαγή.

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID στον Ιστό

Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο και ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Επίσκεψη iforgot.apple.com και επιλέξτε Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.
 1. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email της Apple ID στο πλαίσιο διαλόγου “Apple ID” και πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες στην εικόνα επαλήθευσης. Επίλεξε το Να συνεχίσει κουμπί για να προχωρήσετε.
 1. Εισαγάγετε οποιονδήποτε αριθμό τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας Apple ID και επιλέξτε Να συνεχίσει.

Η Apple θα στείλει μια προτροπή επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στις αξιόπιστες συσκευές σας, εάν τα στοιχεία του λογαριασμού που παρείχατε ελεγχθούν. Βεβαιωθείτε ότι οι αξιόπιστες συσκευές Apple σας έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο και αναζητήστε μια ειδοποίηση ή αναδυόμενο παράθυρο “Επαναφορά κωδικού πρόσβασης”.

 1. Παρακέντηση Επιτρέπω ή προβολή στην ειδοποίηση “Επαναφορά κωδικού πρόσβασης” και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης/κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας για να συνεχίσετε.
 2. Δημιουργήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά το Apple ID σας.

Επαναφέρετε το Apple ID στην εφαρμογή υποστήριξης της Apple

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Apple ID σας και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Apple Support στη συσκευή κάποιου άλλου. Η Apple δεν αποθηκεύει τα προσωπικά σας στοιχεία στη συσκευή του ατόμου για να προστατεύσει το απόρρητό σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως κάποιος άλλος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας αφού ξεκλειδώσει το Apple ID σας.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Support σε οποιαδήποτε συσκευή Apple και πατήστε Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης στην ενότητα “Εργαλεία υποστήριξης”.
 2. Επιλέγω Ένα διαφορετικό Apple ID και πατήστε Να συνεχίσει.
 3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email της Apple ID και πατήστε Επόμενο.
 1. Δώστε οποιονδήποτε αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με το Apple ID σας και πατήστε Επόμενο.
 2. Επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θέλετε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης.
 3. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που στάλθηκε στον αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου σας μέσω μηνύματος κειμένου.
 1. Εάν χρησιμοποιείτε το απενεργοποιημένο Apple ID σε Mac, πρέπει να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac για να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας και πατήστε Επόμενο.
 2. Δημιουργήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για το Apple ID σας και πατήστε Επόμενο για να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας.

Απευθυνθείτε στην Υποστήριξη της Apple

Η εκτέλεση επαναφοράς κωδικού πρόσβασης είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσετε την πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο ή απενεργοποιημένο Apple ID. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple για βοήθεια εάν δεν μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να ξεκλειδώσετε το Apple ID σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

Η βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν εμφανίζεται στο iPhone σας

Συνδέστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook για να το ξεκλειδώσετε και να στείλετε μηνύματα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *