Συνδέστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook για να το ξεκλειδώσετε και να στείλετε μηνύματα

Το Chromebook και το τηλέφωνο ή το tablet Android σας προορίζονται να συνεργάζονται. Δείτε πώς μπορείτε να τα συνδέσετε, ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Chromebook σας και να συγχρονίσετε κείμενα.

Τα τηλέφωνα Android και τα Chromebook αλληλοσυμπληρώνονται πολύ όμορφα. Η σύνδεση των δύο σάς δίνει την επιλογή να ξεκλειδώσετε το Chromebook σας όταν βρίσκεστε κοντά στο Android και να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου στο τηλέφωνο και στην επιφάνεια εργασίας σας. Κατά την πρώτη ρύθμιση ενός νέου Chromebook, σας δίνεται η επιλογή να συνδέσετε το τηλέφωνό σας. Αλλά ακόμα κι αν έχετε το Chromebook σας για λίγο, μπορείτε να το συνδέσετε/αποσυνδέσετε ανά πάσα στιγμή. Δείτε πώς να το κάνετε.

Σημείωση: Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί να έχετε μια συσκευή σε λειτουργία Android 5.0 ή νεότερη έκδοση και ενεργοποιημένο το Bluetooth στη συσκευή σας Chromebook και Android.

Συνδέστε το τηλέφωνο Android στο Chromebook

Εάν δεν ρυθμίσατε το τηλέφωνό σας κατά τη ρύθμιση του Chromebook σας, θα πρέπει να δείτε μια ειδοποίηση που σας προτρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ξεκινήσει ο οδηγός και μπορείτε να ξεκινήσετε

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές στο Chromebook σας και κάντε κλικ στο Ρύθμιση κουμπί

Στη συνέχεια, επιλέξτε το τηλέφωνο που θέλετε να συνδέσετε. Εάν έχετε περισσότερα από ένα τηλέφωνα όπως έχω στο παράδειγμά μου παρακάτω, φροντίστε να επιλέξετε το σωστό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google. Μετά από αυτό, θα συνδεθείτε. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας καθώς και στο Chromebook σας που θα σας ενημερώνει ότι η λειτουργία Smart Lock είναι ενεργοποιημένη.

Τώρα που έχετε συνδέσει το τηλέφωνό σας και το Chromebook, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Chromebook σας καθώς και να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου από το τηλέφωνο ή το Chromebook σας και αντίστροφα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε κάθε δυνατότητα.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε κάθε δυνατότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Η διαδικασία συγχρονισμού των μηνυμάτων κειμένου σας είναι σχεδόν ίδια με αυτή συγχρονισμός κειμένων από το Android στα Windows 10. Ενεργοποιείτε τη λειτουργία, σαρώνετε τον κωδικό QR και είστε έτοιμοι.

Υπάρχει επίσης μια ρύθμιση για το ξεκλείδωμα του Chromebook σας. Αλλά είναι πραγματικά θέμα να το ενεργοποιήσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Για περισσότερα, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης Smart Lock για ξεκλεδωμα του Chromebook σας με Android.

Αφού συνδέσετε τα πάντα, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και να βάλετε το τηλέφωνό σας να ξεκλειδώσει το Chromebook ή να το ξεκλειδώσετε και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google επίσης.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *