Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν τον ελεγκτή Xbox

Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν τον ελεγκτή Xbox

Ο υπολογιστής σας με Windows 11 δεν εντοπίζει το χειριστήριο Xbox; Διορθώστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα χειριστήριο Xbox για την εμπειρία παιχνιδιού στον υπολογιστή σας; Εάν δεν εντοπιστεί, θα πρέπει να καταλάβετε γιατί. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, μπορείτε να διορθώσετε τα Windows 11 να μην εντοπίζουν τον ελεγκτή Xbox με μερικά βήματα.

Ακόμα κι αν το χειριστήριο Xbox σας λειτουργεί, μπορεί να μη συγχρονιστεί και να μην λειτουργεί για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, μια ενημερωμένη έκδοση μπορεί να περιέχει σφάλματα που την προκαλούν εκτός συγχρονισμού ή χάνεται το σήμα ασύρματου δικτύου.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μπορείτε να βάλετε το χειριστήριο Xbox να λειτουργήσει ξανά για να συνεχίσετε με την περίοδο παιχνιδιού σας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone

Αντιστοιχίστε ξανά τον ελεγκτή Xbox με τα Windows

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να επανασυγχρονίσετε το χειριστήριο Xbox σας ασύρματα. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα βήματα λειτουργούν για όλες τις σύγχρονες κονσόλες Xbox, συμπεριλαμβανομένων των Xbox One και Series X ή S.

Για να αντιστοιχίσετε εκ νέου το χειριστήριο Xbox:

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Λογότυπο Xbox κουμπί για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να απενεργοποιηθεί ο ελεγκτής.
 2. Μόλις απενεργοποιηθεί, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Κουμπί Xbox για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανάψει ξανά.
 3. Το κουμπί θα αναβοσβήσει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει συγχρονιστεί ακόμη με τον υπολογιστή.
 4. Με το κουμπί Xbox να αναβοσβήνει, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί σύνδεσης στο επάνω μέρος του χειριστηρίου δίπλα στη θύρα USB
 5. Το κουμπί Xbox θα αναβοσβήνει πιο γρήγορα για να υποδείξει ότι βρίσκεται σε λειτουργία σύζευξης.
 6. Μπορεί να εμφανιστεί μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει ότι ανιχνεύτηκε ο ελεγκτής—κάντε κλικ στο Συνδέω-συωδεομαι και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη

Προσθέστε το χειριστήριο Xbox με μη αυτόματο τρόπο

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows 11 δεν εμφανίζει ειδοποίηση ελεγκτή ή τη χάσετε, μπορείτε να την προσθέσετε από τις Ρυθμίσεις.

Για να συνδέσετε μη αυτόματα το χειριστήριο Xbox:

 1. Θέστε το χειριστήριο Xbox σε λειτουργία σύζευξης χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που περιγράφονται παραπάνω.
 2. Τύπος Πλήκτρο Windows + I στον υπολογιστή σας για να ανοίξετε Ρυθμίσεις.
 3. Επιλέγω Bluetooth και συσκευές και κάντε κλικ στο Προσθέστε ΣΥΣΚΕΥΗ κουμπί
 4. Οταν ο Προσθέστε μια συσκευή εμφανίζεται το μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Bluetooth στο επάνω μέρος
 5. Επίλεξε το Ασύρματο χειριστήριο Xbox επιλογή όταν εντοπιστεί.
 6. Το χειριστήριο Xbox σας θα προστεθεί με επιτυχία.

Μόλις γίνει επιτυχής σύζευξη του ελεγκτή Xbox, κλείστε τις Ρυθμίσεις και ξεκινήστε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε.

Συνδέστε το χειριστήριο Xbox με ένα καλώδιο

Εάν η επιλογή ασύρματης λειτουργίας δεν λειτουργεί, μπορείτε να αναγκάσετε το χειριστήριο να πραγματοποιήσει σύζευξη με τα Windows 11 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο.

Σημείωση: Ο τύπος του καλωδίου που χρησιμοποιείτε θα διαφέρει μεταξύ των ελεγκτών. Το Xbox Series X/S έχει ένα Θύρα USB-Cκαι τα χειριστήρια Xbox One έχουν α θύρα micro USB, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο καλώδιο. Για παράδειγμα, εάν ο φορητός υπολογιστής σας διαθέτει μόνο θύρες USB-C, θα χρειαστείτε α Προσαρμογέας USB σε USB-C για να συνδέσετε ένα χειριστήριο Xbox One μέσω micro USB.

Για να αντιστοιχίσετε ένα χειριστήριο Xbox μέσω καλωδίου:

 1. Συνδέστε το κατάλληλο καλώδιο στον τροφοδοτούμενο υπολογιστή με Windows 11.
 2. Συνδέστε το χειριστήριο και πατήστε το Κουμπί Xbox για να το ενεργοποιήσετε.
 3. Το χειριστήριο θα δονηθεί, ενημερώνοντάς σας ότι είναι συνδεδεμένο.
 4. Ξεκινήστε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε και απολαύστε.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε Ρυθμίσεις > Bluetooth και συσκευές και βρείτε τον ελεγκτή που αναφέρεται κάτω από το Αλλες συσκευές Ενότητα.

Εάν δεν συνδεθεί, επιθεωρήστε το καλώδιο για ζημιά, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με άλλες συσκευές και δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα USB στο σύστημά σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες στο χειριστήριο είναι πλήρως φορτισμένες.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του ελεγκτή Xbox

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ελεγκτή που εντοπίστηκε, ενδέχεται να χρειαστεί ενημέρωση υλικολογισμικού.

Για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του ελεγκτή Xbox:

 1. Εκκινήστε το Εφαρμογή Xbox Accessries ή εγκαταστήστε το αν δεν το έχετε ήδη.
 2. Κάντε κλικ στο τρεις τελείες κουμπί κάτω από το Διαμορφώστε κουμπί.
 3. Το τρέχον υλικολογισμικό του ελεγκτή θα εμφανιστεί στη λίστα και εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα εμφανιστεί ένα Απαιτείται αναβάθμιση κουμπί.
 4. Ενημερώστε το υλικολογισμικό του ελεγκτή ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το χειριστήριο.

Καλύτερο παιχνίδι με τα Windows 11

Αξίζει επίσης να σημειώσετε ορισμένα βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν ότι ο ελεγκτής Xbox επανεκκινεί τα Windows 11 και λαμβάνει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν μια επιδιόρθωση σφαλμάτων για το πρόβλημα.

Η εμπειρία παιχνιδιού έχει βελτιωθεί στα Windows 11, αλλά μερικές φορές τα παιχνίδια δεν ανταποκρίνονται. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διορθώσετε παιχνίδια που υστερούν στο λειτουργικό σύστημα. Και αν είστε παίκτης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία DVR παιχνιδιού για να μοιραστείτε τις καλύτερες κατακτήσεις σας. Αλλά αν η Γραμμή παιχνιδιών παρεμποδίσει, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Γραμμή παιχνιδιών Xbox στα Windows.

Το Steam είναι επίσης μια δημοφιλής πλατφόρμα παιχνιδιών για υπολογιστές και μπορείτε να διορθώσετε το Steam που δεν λειτουργεί στα Windows 11. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας με το Apple Arcade, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελεγκτή Xbox με το iPad. Και αν δεν είστε ακόμα στα Windows 11, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση παιχνιδιών των Windows 10.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *