Πώς να χωρίσετε ένα Xbox 360 Slim

Πώς να χωρίσετε ένα Xbox 360 Slim για επισκευές και τροποποιήσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να ολοκληρώσετε ένα Teardown του Xbox 360. Εάν το Xbox 360 σας πέφτει συνεχώς θύμα του περίφημου Κόκκινου Δακτυλίου του Θανάτου, μπορείτε να ξεκινήσετε μια απλή επισκευή συγκόλλησης ανοίγοντας τη θήκη. Δεν είναι μόνο επισκευές, όμως. Μπορείτε να ανοίξετε τη θήκη του Xbox 360 εάν θέλετε να προσθέσετε νέες δυνατότητες στην πλήρως λειτουργική κονσόλα σας.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η αποσυναρμολόγηση του Xbox 360 είναι δυνατή σε λίγα μόλις βήματα.

Προτού απαντηθεί το ερώτημα πώς να ανοίξετε το Xbox 360, θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα σωστά εργαλεία. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:

  • Επίπεδο κατσαβίδι
  • Ένα κατσαβίδι T10 Torx
  • Ένας άκαμπτος συνδετήρας
  • Ένα σφουγγάρι — αλλά αν δεν έχετε, το πλακέ κατσαβίδι σας είναι αποδεκτό

Μερικά εύχρηστα δοχεία για βίδες δεν πονάνε ποτέ, και σίγουρα θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας στη φάση της επανασυναρμολόγησης εάν όλες οι βίδες σας είναι καλά οργανωμένες.

Θυμηθείτε να γειωθείτε καθώς εργάζεστε αγγίζοντας μια άβαφη μεταλλική επιφάνεια μέσα στο Xbox 360. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα ο στατικός ηλεκτρισμός να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματα. Υπάρχει επίσης η επιλογή ενός αντιστατικού βραχιολίου για προστασία από πιθανούς κραδασμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν ή ακόμα και να τηγανίσουν το Xbox 360 σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν τον ελεγκτή Xbox

Βήματα αποσυναρμολόγησης Xbox 360

xbox 360 slim απομονωμένο σε τραπέζι

Αφού συγκεντρώσετε τα εργαλεία σας, είστε έτοιμοι να ανοίξετε το Xbox 360. Σε αντίθεση με πολλές συγκριτικές κονσόλες, η πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες του Xbox 360 είναι κάπως δύσκολη. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την πρόσοψη, τις τελικές γρίλιες, το κάτω πλαίσιο και το επάνω πλαίσιο προτού να έχετε πρόσβαση στα εσωτερικά εξαρτήματα.

Η διαδικασία ανοίγματος του Xbox 360 θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο. Τα Xbox 360, Xbox 360 S (Slim) και Xbox 360 E έχουν σημαντικά διαφορετικές θήκες. Ως αποτέλεσμα, οι θέσεις των στηριγμάτων που συγκρατούν τη θήκη διαφέρουν. Σε αυτό το άρθρο, αποσυναρμολογήσαμε ένα Xbox 360 S.

1. Αφαιρέστε τα πλαϊνά καλύμματα

αφαιρώντας το κάτω πλαίσιο του xbox 360 slim

Κατά κάποιο τρόπο, η κατάρριψη του Xbox 360 S είναι απλούστερη από τις προηγούμενες επαναλήψεις του. Θα πρέπει να ξεκινήσετε αποσπώντας τα δύο πλαϊνά καλύμματα. Το κάτω πλαϊνό κάλυμμα έχει ένα μάνδαλο που σας επιτρέπει να κάνετε κλικ και να το απελευθερώσετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκουμπώσετε απαλά το άλλο πλαϊνό τμήμα του πλαισίου. Είναι συχνά δυνατό να το κάνετε αυτό τραβώντας απαλά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σφουγγάρι σας για να χαλαρώσετε τα κλιπ εάν έχετε αμφιβολίες.

αφαιρώντας την επάνω γρίλια από ένα xbox 360 slim

Αφού αφαιρέσετε το κάτω πλευρικό κάλυμμα, θα πρέπει να αφαιρέσετε το επάνω πλευρικό κάλυμμα. Το επάνω πλαϊνό κάλυμμα δεν έχει κανένα μάνταλο και αντ’ αυτού είναι κουμπωμένο στο πλαίσιο του Xbox από όλες τις πλευρές. Ακουμπήστε το σφουγγάρι ή το κατσαβίδι σας στη ραφή ανάμεσα στο επάνω πλευρικό κάλυμμα και το Xbox 360 μέχρι να αρχίσει να σηκώνεται.

2. Αφαιρέστε τις πλαϊνές πλάκες

αφαιρώντας την επάνω πρόσοψη από ένα xbox 360 slim

Τώρα που έχετε αφαιρέσει τα πλαϊνά καλύμματα και στις δύο άκρες του Xbox 360, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις κάτω πλαϊνές πλάκες. Δυστυχώς, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν. Θα χρειαστεί να απλώσετε το σφουγγάρι σας κάτω από τις αριστερές, μεσαίες και δεξιότερες τρύπες σε κάθε πλευρά της πρόσοψης. Γυρίστε τη λεπίδα της λάμας προς τα πάνω μέχρι να χαλαρώσει το κλιπ που συγκρατεί την πρόσοψη.

Είναι δύσκολο να μην αισθάνεσαι ότι σπας κάτι σε αυτό το βήμα. Τελικά, η αφαίρεση των δύο προσόψεων για πρώτη φορά θα απαιτήσει λίγη πίεση.

3. Απεγκαταστήστε τον προσαρμογέα Wi-Fi και τον σκληρό δίσκο

ξεβιδώνοντας τη βίδα του προσαρμογέα wifi μέσα στο xbox 360 slim

Με αφαιρεμένα τα πλαϊνά καλύμματα και αφαιρεμένες τις πλάκες πρόσοψης, είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε τον προσαρμογέα Wi-Fi και τον σκληρό δίσκο. Ο προσαρμογέας Wi-Fi βρίσκεται κάτω από την επάνω πρόσοψη, ενώ ο σκληρός δίσκος βρίσκεται κάτω από την κάτω πρόσοψη. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το κατσαβίδι Torx T10 για να αφαιρέσετε τον προσαρμογέα Wi-Fi. Αφαιρέστε τη βίδα και, στη συνέχεια, τραβήξτε απαλά τον προσαρμογέα Wi-Fi από τη θύρα του και έξω από το πλαίσιο.

Αφού βάλετε στην άκρη τον προσαρμογέα Wi-Fi, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον σκληρό δίσκο του Xbox 360. Θα βρείτε την αφαίρεση του σκληρού δίσκου πολύ πιο εύκολη από την αφαίρεση του προσαρμογέα, καθώς περιλαμβάνει μια βολική γλωττίδα έλξης. Τοποθετήστε το Xbox 360 στο πλάι του, έτσι ώστε ο σκληρός δίσκος να κοιτάζει προς τα πάνω και, στη συνέχεια, τραβήξτε το κατευθείαν προς τα πάνω στη γλωττίδα μέχρι να αποσυνδεθεί ο σκληρός δίσκος από τις θύρες του. Τοποθετήστε τον σκληρό δίσκο και τον προσαρμογέα Wi-Fi στην άκρη σε μια ασφαλή, καθαρή επιφάνεια.

4. Αφαιρέστε τα πλαίσια και Ξεχωρίστε το πίσω πλαίσιο

αφαιρώντας το κάτω χείλος από το xbox 360 slim

Τώρα που αφαιρέσατε τον προσαρμογέα Wi-Fi και τον σκληρό δίσκο, είστε σχεδόν έτοιμοι να αποκτήσετε πρόσβαση στο εσωτερικό πλαίσιο του Xbox 360 Slim. Πριν το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα πλαίσια στο επάνω και κάτω πλευρικό πάνελ που κάποτε συγκρατούσαν τις πλάκες πρόσοψης και τα πλαϊνά καλύμματα στη θέση τους. Όπως και με τις πλάκες πρόσοψης, μπορείτε να το πετύχετε αυτό απλώνοντας το κατσαβίδι σας πίσω από τυχόν κλιπ κάτω από το πλαίσιο καθώς το ξεκολλάτε από το Xbox.

χαλαρώστε τα πλαϊνά κλιπ στο xbox 360 slim

Αφού αφαιρέσετε και τα δύο πλαίσια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εσωτερικό πλαίσιο του Xbox 360 ξεχωρίζοντας το πίσω πλαίσιο. Χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι σας για να ασκήσετε πίεση κάτω από τα δύο κλιπ που συγκρατούν το πίσω πλαίσιο στη θέση του. Μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε τις πλευρές ανοιχτές για να αποτρέψετε το κούμπωμα μεταξύ τους. Μόλις διαχωριστούν, θα χρειαστεί να απλώσετε το σφουγγάρι ή το κατσαβίδι σας στη ραφή του Xbox 360 μέχρι να διχοτομηθεί τελείως η κάτω πλευρά της πλάτης.

ανοίγοντας την πίσω ραφή στο xbox 360 slim

Τέλος, γυρίστε το Xbox 360 και βρείτε και αφήστε το εσωτερικό κλιπ που κρατά την επάνω πλευρά της πλάτης ενωμένη. Μόλις απελευθερωθεί αυτό το εσωτερικό κλιπ, μπορείτε να χωρίσετε τα δύο μισά σπρώχνοντάς τα με το χέρι ή χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι σας για να τα ξεκολλήσετε. Συνιστάται γενικά να πηγαίνετε με το spudger, καθώς το πίσω πάνελ του Xbox 360 είναι αρκετά απογοητευτικό να χωρίζεται με το χέρι.

Οποιαδήποτε ενεργή εγγύηση στο Xbox 360 σας θα ακυρωθεί μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, επειδή είναι απαραίτητο να σπάσετε το αυτοκόλλητο Microsoft Seal για να συνεχίσετε.

5. Αφαιρέστε τις βίδες της εσωτερικής θήκης

ένα xbox 360 slim κάθεται με το πλαϊνό πάνελ αφαιρεμένο

Αφού αφαιρέσετε το κάτω πλαίσιο, θα πρέπει να δείτε το υποκείμενο μεταλλικό πλαίσιο του Xbox 360. Έξι βίδες συγκρατούν το επάνω μέρος της εσωτερικής θήκης στη θέση του, συμπεριλαμβανομένων δύο βιδών στη δεξιά πλευρά, δύο βιδών στην αριστερή πλευρά και δύο βίδες στις εσοχές στη μέση. Αφαιρέστε όλες τις βίδες με το κατσαβίδι T12 και αφήστε τις στην άκρη σε ένα ασφαλές δοχείο. Είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τις σωστές βίδες — σε αυτήν την περίπτωση, τις έξι που απεικονίζονται παραπάνω. Κάθε βίδα έχει μήκος 2,5″. Δεν θα μπορείτε να αφαιρέσετε το επάνω πλαίσιο του Xbox 360 μέχρι να αφαιρέσετε τις έξι βίδες T12.

6. Τραβήξτε μακριά το μπροστινό πλαίσιο

Τέλος, είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε τον μπροστινό πίνακα. Θα χρειαστεί να απελευθερώσετε δύο κλιπ σε κάθε πλευρά του μπροστινού πίνακα για να του επιτρέψετε να απελευθερωθεί. Τοποθετήστε το Xbox 360 στο πλάι έτσι ώστε το κάτω πλαϊνό πλαίσιο να κοιτάζει προς τα πάνω και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σφουγγάρι σας και ασκήστε πίεση στο πίσω μέρος του εσωτερικού κλιπ. Όταν κυκλοφορήσει, γυρίστε ξανά το Xbox 360 και αφήστε το κλιπ κάτω από το επάνω πλαϊνό πλαίσιο.

αποσυνδέοντας το καλώδιο του μπροστινού πίνακα στο xbox 360 slim

Αφαιρέστε απαλά το μπροστινό πλαίσιο από το Xbox 360, αλλά μην επιχειρήσετε να το αφαιρέσετε εντελώς. Ο μπροστινός πίνακας εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος στο Xbox σας μέσω ενός σημαντικού και ευαίσθητου καλωδίου. Τοποθετήστε απαλά το μπροστινό πλαίσιο στο πλάι έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα ευαίσθητο τσιμπιδάκι για να απασφαλίσετε την υποδοχή της οθόνης.

Λάβετε προφυλάξεις κατά την πρόσβαση σε εσωτερικά στοιχεία

Μην ξεχνάτε να είστε προσεκτικοί καθώς εργάζεστε στο Xbox 360. Μόλις ανοίξετε το Xbox 360, είναι εύκολο να προκαλέσετε μη αναστρέψιμη ζημιά στην κονσόλα σας μέσω απλών λαθών—όπως η αποτυχία γειώσεως πριν αγγίξετε το υλικό. Η άμεση πρόσβασή σας στη μονάδα DVD, την πλακέτα RF και τη μητρική πλακέτα σημαίνει ότι όλα τα εξαρτήματα κινδυνεύουν.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, γειωθείτε αγγίζοντας μια άβαφη μεταλλική επιφάνεια στο εσωτερικό πλαίσιο του Xbox 360 καθώς εργάζεστε. Αποφύγετε να φοράτε ρούχα που είναι επιρρεπή σε στατικές ακτίνες από υφάσματα όπως μαλλί, γούνα, βαμβάκι ή μετάξι. Εάν έχετε διαθέσιμο εξοπλισμό ESD, όπως αντιστατικό λουρί καρπού ή πατάκι γραφείου, χρησιμοποιήστε το καθώς εργάζεστε για να μειώσετε την πιθανότητα βλάβης ESD.

Το πιο σημαντικό, ερευνήστε προσεκτικά τυχόν επισκευές ή τροποποιήσεις που σκοπεύετε να ολοκληρώσετε. Ορισμένες δημοφιλείς επιδιορθώσεις, όπως το “κόλπο με πετσέτες Xbox 360”, είναι στοιχειώδεις και αποτελούν σοβαρό πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς. Αν και οι κατάλληλες μέθοδοι μπορεί να μην είναι τόσο εύκολες όσο οι δημοφιλείς λύσεις, θα προσφέρουν φανταστικά αποτελέσματα.

Διαχωρίστε το Xbox 360 σας με ευκολία

Αν και η αποσυναρμολόγηση του Xbox 360 μπορεί να φαίνεται τρομακτική, είναι στην πραγματικότητα μια απλή διαδικασία. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αποσυναρμολόγησης περιλαμβάνει την αφαίρεση των διαφόρων πλακών που προστατεύουν τα εσωτερικά εξαρτήματα της κονσόλας. Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στη μητρική πλακέτα και τα εξαρτήματα, μπορείτε να εκτελέσετε σχεδόν οποιαδήποτε επισκευή ή τροποποίηση μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα μόλις βήματα.

Διαβάστε επίσης:Πως να αποτρέψετε τη φθορά του πληκτρολογίου MacBook σας

Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone/iPad σας

Το ασύρματο χειριστήριο Xbox δεν συνδέεται στον υπολογιστή;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *