Το ασύρματο χειριστήριο Xbox δεν συνδέεται στον υπολογιστή

Το ασύρματο χειριστήριο Xbox δεν συνδέεται στον υπολογιστή; Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Τα ασύρματα χειριστήρια Xbox είναι ένα βασικό αξεσουάρ παιχνιδιών που λειτουργεί εξίσου καλά στο Xbox όσο και στον υπολογιστή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον ελεγκτή σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση του ασύρματου χειριστηρίου Xbox σε έναν υπολογιστή, ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

1. Ενημερώστε το ασύρματο χειριστήριο Xbox στον υπολογιστή σας

Ενώ μπορείτε να ενημερώνετε συχνά το ασύρματο χειριστήριο Xbox στο Xbox One ή το Xbox Series X|S, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το χειριστήριό σας μέσω του υπολογιστή σας. Σε περιπτώσεις όπου το χειριστήριό σας δεν θα συνδεθεί στον υπολογιστή σας, η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης του ασύρματου ελεγκτή Xbox για υπολογιστή μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Για να ενημερώσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox στον υπολογιστή σας με Windows, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Xbox Accessories από το Microsoft Store. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή Xbox Accessories στον υπολογιστή σας, ενημερώστε το χειριστήριό σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Βεβαιωθείτε ότι το ασύρματο χειριστήριο Xbox είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.
 • Ανοίξτε την εφαρμογή Xbox Accessories στον υπολογιστή σας.
 • Επιλέγω Περισσότερες επιλογές.

Στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής οθόνης της εφαρμογής Xbox Accessories

 • Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, επιλέξτε Ενημέρωση τώρα.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης ενημέρωσης για ένα ασύρματο χειριστήριο Xbox

Ωστόσο, ακόμα κι αν μια ενημέρωση δεν είναι διαθέσιμη, επιλέξτε Δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση θα εξακολουθήσει να αναγκάζει την εφαρμογή να ελέγξει το υλικολογισμικό του ελεγκτή σας και να εγκαταστήσει τυχόν απαραίτητες αλλαγές. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτρέψει στο ασύρματο χειριστήριο Xbox να συνδεθεί στον υπολογιστή σας ή να εξαλείψει οποιοδήποτε λάθος υλικολογισμικό που προκαλεί το πρόβλημα.

2. Επανασυνδέστε το χειριστήριο Xbox με τον υπολογιστή σας

Ενώ η εκτέλεση μιας ενημέρωσης ελεγκτή υπολογιστή μπορεί να διορθώσει το ασύρματο χειριστήριο Xbox που δεν συνδέεται με τον υπολογιστή σας, η μέθοδος δεν λειτουργεί εάν η εφαρμογή Xbox Accessories αποτύχει να πάρει το χειριστήριό σας, ακόμη και μέσω USB. Επιπλέον, δεν είναι εγγυημένο ότι η εκτέλεση μιας ενημέρωσης ελεγκτή σε υπολογιστή θα διορθώσει το πρόβλημά σας.

Ωστόσο, εάν έχετε συνδέσει το ασύρματο χειριστήριο Xbox στον υπολογιστή σας στο παρελθόν, μπορείτε ενδεχομένως να διορθώσετε προβλήματα συνδεσιμότητας πραγματοποιώντας εκ νέου σύζευξη του ελεγκτή σας. Αλλά αν δεν έχετε συνδέσει τις συσκευές σας στο παρελθόν, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να συνδέσετε οποιοδήποτε χειριστήριο Xbox στον υπολογιστή σας.

Επομένως, για να καταργήσετε τη σύζευξη και να επανασυνδέσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox και να διορθώσετε προβλήματα συνδεσιμότητας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Ανοιξε Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας με Windows.
 • Από το Σπίτι οθόνη, επιλέξτε συσκευές.
 • Κάτω από Bluetooth και άλλες συσκευέςεπιλέξτε Ασύρματο χειριστήριο Xbox.
 • Επιλέγω Αφαίρεση της συσκευής.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ζευγαρωμένου ασύρματου ελεγκτή Xbox σε υπολογιστή με Windows με επισημασμένη την επιλογή Κατάργηση συσκευής

Από εδώ, θα πρέπει να επανασυνδέσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox με τον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Κράτα το Κουμπί ζεύξης κάτω στο ασύρματο χειριστήριο Xbox για τρία δευτερόλεπτα.
 • Κάτω από Bluetooth και άλλες συσκευές στον υπολογιστή σας, επιλέξτε Προσθέστε Bluetooth ή άλλη συσκευή.
 • Επιλέγω Bluetoothκαι επιλέξτε Ασύρματο χειριστήριο Xbox μόλις γίνει διαθέσιμο.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της επιλογής Προσθήκη συσκευής που διατίθεται μέσω των ρυθμίσεων Bluetooth ενός υπολογιστή με Windows

Εάν γίνει σωστά, ο υπολογιστής σας θα γίνει εκ νέου σύζευξη με τον ασύρματο ελεγκτή Xbox μέσω Bluetooth και θα παραμείνει συνδεδεμένος για το άμεσο μέλλον.

3. Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων Bluetooth των Windows

Εάν επιχειρήσατε να ενημερώσετε και να αντιστοιχίσετε εκ νέου το χειριστήριό σας με τον υπολογιστή σας και εξακολουθεί να μην συνδέεται, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντιμετωπίσετε τις δυνατότητες Bluetooth στον υπολογιστή σας με Windows. Με αυτόν τον τρόπο, εάν τα σφάλματα Bluetooth προκαλούν προβλήματα συνδεσιμότητας, θα πρέπει να μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ευτυχώς, οι υπολογιστές με Windows διαθέτουν μια συγκεκριμένη επιλογή αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth που μπορεί να εντοπίσει τυχόν προβλήματα για εσάς. Για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth των Windows και να διορθώσετε προβλήματα Bluetooth με το ασύρματο χειριστήριο Xbox, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Πατήστε τα Windows Κουμπί εκκίνησης για να ανοίξετε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε Bluetooth.
 • Από τα αποτελέσματα, επιλέξτε Βρείτε και διορθώστε προβλήματα με συσκευές Bluetooth.
 • Στη συνέχεια, στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Επιλέγω Επόμενο να συνεχίσει.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του κύριου αναδυόμενου μενού για την Αντιμετώπιση προβλημάτων Bluetooth για Windows

 • Στη συνέχεια, το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth θα εντοπίσει και θα διορθώσει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το Bluetooth.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης με διορθωμένα προβλήματα Bluetooth μέσω του Εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth των Windows

Μόλις ολοκληρωθεί, το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth θα σας ενημερώσει για τυχόν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και τροποποιηθεί. Εάν έχουν εντοπιστεί και επιλυθεί τυχόν προβλήματα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να επανασυνδέσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox μέσω Bluetooth για να δείτε εάν επιδιορθώθηκαν και τα προβλήματα συνδεσιμότητας.

4. Επανεκκινήστε το ασύρματο χειριστήριο Xbox και τον υπολογιστή σας

Ακόμα κι αν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν βοήθησε το ασύρματο χειριστήριο Xbox να συνδεθεί στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή και το χειριστήριό σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή λύση, αλλά η επαναφορά των συσκευών σας μπορεί συχνά να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για την επίλυση τεχνολογικών προβλημάτων.

Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία η επαναφορά του υπολογιστή σας, η επαναφορά του ασύρματου ελεγκτή Xbox είναι λιγότερο συνηθισμένη. Επομένως, για να επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows και τον ασύρματο ελεγκτή Xbox, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Για επανεκκίνηση του υπολογιστή με Windows, πατήστε το Αρχή κουμπί για πρόσβαση στις επιλογές κάτω από Εξουσία και επιλέξτε Επανεκκίνηση.
 • Για να επανεκκινήσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox, κρατήστε πατημένο το Κουμπί Xbox για περίπου 6 δευτερόλεπτα. Μόλις σβήσει το χειριστήριό σας, περιμένετε λίγο και πατήστε το Κουμπί Xbox ξανά για επανεκκίνηση του ελεγκτή σας.

Μια φωτογραφία ενός λευκού χειριστηρίου Xbox Series X με ένα νέον ροζ αντανάκλαση πίσω

Με τον υπολογιστή σας και το ασύρματο χειριστήριο Xbox σε λειτουργία μετά από επανεκκίνηση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να συνδέσετε ξανά το χειριστήριό σας στον υπολογιστή σας.

Εάν το ασύρματο χειριστήριο Xbox εξακολουθεί να μην συνδέεται στον υπολογιστή σας, η αιτία μπορεί να είναι ένα σφάλμα στο υλικό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δείτε εάν άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή σας. Εάν μπορούν, είναι πιθανό να κατηγορήσει ο ελεγκτής σας. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε ένα ελαττωματικό ασύρματο χειριστήριο Xbox την επίσημη τοποθεσία της Microsoft.

Εγγύηση παιχνιδιών υπολογιστή και κονσόλας με ασύρματο χειριστήριο Xbox

Ακόμη και με το περιστασιακό πρόβλημα συνδεσιμότητας, τα ασύρματα χειριστήρια Xbox μπορούν να ενώσουν την αίσθηση που αποκομίζετε από τα παιχνίδια σε υπολογιστές και κονσόλες. Και αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη συνδεσιμότητα, υπάρχουν πολλές γρήγορες επιδιορθώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε τα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν τον ελεγκτή Xbox

Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone

Το χειριστήριο Xbox Series X αποσυνδέεται;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *