Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store

Πώς να ανεβάσετε μια εφαρμογή στο Google Play Store

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δημοτικότητα και την κυριαρχία του λογαριασμού Google Play Store στον τομέα των εφαρμογών και λογισμικού για κινητά.

Ο τομέας ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τα στατιστικά του Play Store ότι υπάρχουν περίπου 3,48 εκατομμύρια εφαρμογές στο Play Store και ότι σχεδόν 3739 εφαρμογές κυκλοφορούν σε αυτό καθημερινά.

Αριθμοί σαν αυτούς καθιστούν σταθεροποιημένο το πώς το Play Store για Android είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ανεβάσετε την εφαρμογή σας.

Τώρα, εάν αναρωτιέστε “πώς να δημοσιεύσετε μια εφαρμογή στο Google Play Store”, τερματίστε την αναζήτησή σας εδώ. Καλύψαμε από άκρο σε άκρο τα πάντα σχετικά με τη διαδικασία μεταφορτώσεων στο Google Play. Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, ας βουτήξουμε στη δημοσίευση του Google Play.

Έχεις website και θέλεις και εφαρμογή? 

Διαβάστε επίσης:Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε άτομα στην ιστορία σας στο Instagram αφού τη δημοσιεύσετε

Διαδικασία βήμα προς βήμα για τη μεταφόρτωση εφαρμογής στο Google Play Store

Τώρα που τα αυτονόητα είναι εκτός λειτουργίας, ας προχωρήσουμε στα βήματα σχετικά με τον τρόπο υποβολής μιας εφαρμογής στο Google Play Store. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το καθένα με την ακριβή χρονολογική σειρά για να αποφύγετε τυχόν λάθη στη διαδικασία δημοσίευσης της εφαρμογής Google.

1. Κονσόλα προγραμματιστή Google Play

Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store

Για να ανεβάσετε μια εφαρμογή Android play store, ένας πίνακας ελέγχου προγραμματιστή είναι επιτακτική. Η κονσόλα Google Play είναι ένα είδος κέντρου ελέγχου υποστήριξης, από όπου οι προγραμματιστές υποβάλλουν εφαρμογές Play Store για Android. Υπάρχει μια εφάπαξ χρέωση 25 $ με την οποία ένας προγραμματιστής μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό, φορτωμένο με λειτουργίες και δυνατότητες ελέγχου. Αφού πληρώσετε αυτό το εφάπαξ τέλος, μπορείτε να υποβάλετε εφαρμογές στο Google Play Store δωρεάν.

Πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα διαπιστευτήρια που ζητήθηκαν κατά τη δημιουργία του λογαριασμού, όπως το όνομά σας, τη χώρα σας και άλλα. Μόλις υποβάλετε τον λογαριασμό σας, θα χρειαστούν έως και 48 ώρες για να εγκριθεί.

2. Συνδέστε τον λογαριασμό προγραμματιστή με τον λογαριασμό εμπόρου του Πορτοφολιού Google

 

Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store
Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store

Εάν η εφαρμογή που μεταφορτώνεται στο Play Store υποστηρίζει αγορές εντός εφαρμογής, τότε θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό εμπόρου. Για να δημιουργήσετε ένα, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google Play Console και να κάνετε κλικ στις «Αναφορές» και στη συνέχεια στην επιλογή «Οικονομικές αναφορές» . Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε «Δημιουργία λογαριασμού εμπόρου τώρα» και απλώς να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Ο λογαριασμός εμπόρου θα συνδεθεί αυτόματα με τον λογαριασμό σας στο Google Play Console και θα σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε και να εξετάζετε τις πωλήσεις εφαρμογών.

3. Δημιουργία εφαρμογής

Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον τρόπο υποβολής μιας εφαρμογής στο Google Play Store.

Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό προγραμματιστή ή εκδότη σας, ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημοσιεύσετε την εφαρμογή στο google play :

  • Στο μενού, μεταβείτε στην καρτέλα “Όλες οι εφαρμογές”.
  • Θα δείτε μια επιλογή «Δημιουργία εφαρμογής» – επιλέξτε την
  • Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την προεπιλεγμένη γλώσσα της εφαρμογής
  • Εισαγάγετε τον τίτλο της αίτησής σας (μπορεί να αλλάξει αργότερα)

Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store

  • Τώρα, κάντε κλικ στο “Δημιουργία”

4. Καταχώριση App Store

Σε αυτό το σημείο των μεταφορτώσεων στο Google Play , οι προετοιμασίες σας θα είναι χρήσιμες.

Σε αυτό το βήμα σχετικά με το πώς να ανεβάσετε μια εφαρμογή στο play store , πρέπει να συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες που έχετε ήδη προετοιμάσει με προσοχή στο παρελθόν. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ποιες πληροφορίες πρέπει να συμπληρώσετε στην καταχώριση της εφαρμογής-

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στην περιγραφή της εφαρμογής σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της εφαρμογής σας στις αναζητήσεις. Μαζί με αυτό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε όλα τα δεδομένα για τα οποία μιλήσαμε στην ενότητα προαπαιτούμενων για την καταχώριση εφαρμογών.

5. Ανεβάστε πακέτα εφαρμογών ή APK στο Google Play

Τώρα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία όπως το App bundle ή το APK και την υπογεγραμμένη έκδοση εφαρμογής και να τα ανεβάσετε στην εφαρμογή σας. Αυτό είναι το πώς το κάνετε: Μεταβείτε στην καρτέλα “Διαχείριση κυκλοφορίας” και στη συνέχεια στην καρτέλα “Κυκλοφορία εφαρμογής” στο μενού. Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε οποιονδήποτε τύπο έκδοσης από τέσσερις επιλογές – εσωτερική δοκιμή, δοκιμή κλεισίματος, έκδοση παραγωγής και ανοιχτή δοκιμή.

Μόλις αποφασίσετε σχετικά με τον τύπο κυκλοφορίας που θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε «Δημιουργία κυκλοφορίας» .

Σε αυτό το σημείο, θα ανακατευθυνθείτε στη Νέα έκδοση στη σελίδα παραγωγής. Εδώ, θα πρέπει και πάλι να λάβετε μια άλλη απόφαση – να επιλέξετε την υπογραφή του καταστήματος της εφαρμογής Google Play στην εφαρμογή ή όχι. Εάν επιλέξετε το δεύτερο, κάντε απλώς κλικ στην επιλογή ‘OPT-OUT’.

Τώρα, επιλέξτε «Αναζήτηση αρχείων» και, στη συνέχεια, δείτε πώς να ανεβάσετε το apk στο google apps store ενώ ονομάζετε και περιγράφετε την κυκλοφορία σας μέσω οδηγιών στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο ‘Επισκόπηση’ για να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες. Όταν τα πάντα επιμεληθούν, πατήστε «Αποθήκευση».

6. Ώρα για αξιολόγηση περιεχομένου

Το επόμενο βήμα σχετικά με τον τρόπο δημοσίευσης εφαρμογών Android στο Play Store είναι να βαθμολογήσετε την εφαρμογή σας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας επειδή αναφέρεται ως “Χωρίς αξιολόγηση”, ενδέχεται να αφαιρεθεί εντελώς από το κατάστημα, επομένως είναι επιτακτική η αξιολόγηση της εφαρμογής.

Για την αξιολόγηση περιεχομένου, πρέπει να πλοηγηθείτε ξανά στο μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης και, στη συνέχεια, να επιλέξετε το ίδιο. Κάνοντας κλικ στο «Συνέχεια» μπορείτε να προχωρήσετε και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση email σας στο αντίστοιχο πεδίο και μετά «Επιβεβαίωση» .

Τώρα, μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της εφαρμογής σας. Ακολουθήστε αυτό επιλέγοντας το «Αποθήκευση ερωτηματολογίου» και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Υπολογισμός βαθμολογίας» για να δείτε την αξιολόγηση της εφαρμογής σας στο Play Store. Το τελευταίο πράγμα για να οριστικοποιήσετε την αξιολόγηση περιεχομένου της εφαρμογής σας είναι να κάνετε κλικ στο “Εφαρμογή” .

7. Διορθώστε την τιμολόγηση και τη διανομή εφαρμογών

Τώρα, πρέπει να είστε σαφείς σχετικά με τις χώρες στις οποίες θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή σας. Το σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι η Google δεν υποστηρίζει τη δημοσίευση μιας εφαρμογής για όλες τις περιοχές. Η εφαρμογή θα δημοσιευθεί σε επιλεγμένες χώρες αντί παγκοσμίως.

Επιπλέον, η εκχώρηση τιμής στην εφαρμογή σας είναι ζωτικής σημασίας. Εάν θέλετε η εφαρμογή σας να είναι δωρεάν, βεβαιωθείτε ότι αυτή η απόφαση είναι μόνιμη, καθώς η Google δεν σας επιτρέπει να μετατρέψετε δωρεάν εφαρμογές σε επί πληρωμή. Ωστόσο, η τιμή της εφαρμογής μπορεί να αλλάξει. 

Για να τα κάνετε όλα αυτά, μεταβείτε στην καρτέλα Τιμολόγηση και διανομή στο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε εάν η εφαρμογή σας θα είναι δωρεάν ή επί πληρωμή . Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τις χώρες στις οποίες θέλετε να κυκλοφορήσει η εφαρμογή σας. Επιπλέον, εάν η αίτησή σας είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών, μπορείτε να επιλέξετε «Ναι» για Πρωτοβάθμια Ανίχνευση παιδιών. Εάν ισχύει διαφορετικά, απλώς επιλέξτε ‘Όχι’ . Ομοίως, ορίστε τις επιλογές για να επιτρέπονται οι διαφημίσεις στην εφαρμογή σας.

8. Τέλος, Δημοσιεύστε την Εφαρμογή

Μόλις επιβεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά, κάντε το τελευταίο βήμα αυτού του οδηγού σχετικά με το πώς να ανεβάσετε την εφαρμογή Android στο Play Store, δηλαδή προσθέστε την εφαρμογή στην πλατφόρμα. Πρέπει να επιστρέψετε στην καρτέλα «Κυκλοφορίες εφαρμογών» και, στη συνέχεια, να επιλέξετε «Διαχείριση παραγωγής» και στη συνέχεια «Επεξεργασία έκδοσης». Μετά από αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή «Έλεγχος» και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Έναρξη διάθεσης στην παραγωγή». Για να ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία επιλέξτε την επιλογή ‘Επιβεβαίωση’ και Voila! Έχετε ανεβάσει με επιτυχία την εφαρμογή στον λογαριασμό apk του Google Play Store δωρεάν.

Μόλις ανεβάσετε την εφαρμογή στο google play store δωρεάν, το μόνο που απομένει να κάνετε τώρα είναι να περιμένετε να εγκριθεί η αίτησή σας. Γενικά χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να ελεγχθεί η αίτησή σας. Ωστόσο, με την ενημερωμένη πολιτική απορρήτου του Google Play στο κατάστημα εφαρμογών , θα χρειαστούν πλέον ώρες και μέρες για το ίδιο, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά να δημιουργήσουν ακόμη πιο άψογες εφαρμογές που επιλέγονται αμέσως. Οπότε, κρατήστε τον ενθουσιασμό σας στη θέση του και απλώς περιμένετε.

Πώς να προβάλετε την εφαρμογή σας στο Play Store;

Η δουλειά σας είναι να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή αποκτά δημοτικότητα και ότι οι χιλιάδες λήψεις δεν τελειώνουν εδώ. Μετά την επιτυχή εκτέλεση των βημάτων σχετικά με τον τρόπο δημοσίευσης μιας δωρεάν ή επί πληρωμή εφαρμογής στο Google Play Store, ήρθε η ώρα να την εμφανίσετε στο Play Store .

Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές, όπως η αλληλεπίδραση με τον χρήστη και οι υπηρεσίες οπτικού σχεδιασμού , η εργασία με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες , η τοπική προσαρμογή κ.λπ. που βοηθούν την εφαρμογή σας να εμφανίζεται. Η προβολή στο Google Play Store apk μπορεί να ωφελήσει την εφαρμογή σας σε βαθμό που αυξάνει την προσοχή των χρηστών στην εφαρμογή σας πολλαπλάσια.

Τι να κάνετε μετά την υποβολή της εφαρμογής Play Store;

Με την απάντηση στην ερώτηση “Πώς να δημοσιεύσετε μια εφαρμογή στο Google Play Store”, ίσως σκεφτείτε “Τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια;”. Λοιπόν, σας καλύψαμε και με αυτό. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η εφαρμογή σας θα απολαμβάνει παγκόσμια έκθεση στο Google Apps Store.

1. Προωθήστε την εφαρμογή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να εκτινάξετε στα ύψη τη δημοτικότητα της εφαρμογής σας. Το γεγονός ότι το 42% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τη δήλωση. Υπάρχουν ορισμένες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram , το Linkedin, το Pinterest και πολλές άλλες που χρησιμοποιούνται συνεχώς. Έτσι, η προώθηση της εφαρμογής σας σε αυτές τις πλατφόρμες υπόσχεται περισσότερη επισκεψιμότητα και τελικά περισσότερες λήψεις.

2. Ξεκινήστε το Δελτίο Τύπου

Το δελτίο τύπου είναι ένας άλλος τρόπος μέσω του οποίου μπορείτε να προωθήσετε την επωνυμία σας . Με αυτό, η επωνυμία σας θα έρθει στο προσκήνιο και πολλές δημοσιεύσεις θα καλύπτουν την κυκλοφορία της εφαρμογής σας, η οποία τελικά θα επιτρέψει στην εφαρμογή σας να φτάσει σε μια ευρύτερη βάση χρηστών και να αναπτύξει μια αυθεντική σύνδεση.

Ένα δελτίο τύπου που καλύπτει τις λέξεις, τα χαρακτηριστικά και τις ιδέες των προγραμματιστών εφαρμογών για κινητά και της ίδιας της εφαρμογής έχει αποδειχθεί μια απίστευτη στρατηγική μάρκετινγκ εφαρμογών . Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για να δείξουμε στους χρήστες ότι αυτό που περιμένουν είναι καλό.

3. Εστιάστε στη Συντήρηση και Ενημέρωση της Εφαρμογής

Δεν μπορείτε απλώς να δημοσιεύσετε την αίτησή σας στο κατάστημα εφαρμογών και να την αφήσετε. Πρέπει να συντηρείτε αποτελεσματικά την εφαρμογή σας και να εισάγετε συχνές ενημερώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα και τα σφάλματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Η διατήρηση κάτι είναι μια σταθερή εργασία και όχι μια εφάπαξ. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την εφαρμογή σας ενημερωμένη με την πιο πρόσφατη στοίβα εφαρμογών και διορθώστε ό,τι χρειάζεται επιδιόρθωση.

4. Εξάσκηση στο ASO

Το App Store Optimization είναι μια πρακτική που φημίζεται μεταξύ όλων των κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης εφαρμογών Android . Γνωστό ως ASO, εστιάζει κυρίως στις δραστηριότητες που στοχεύουν πτυχές που μπορούν να προσελκύσουν περισσότερη προσοχή και προβολή της εφαρμογής σας στο κατάστημα εφαρμογών. Αυτές οι πρακτικές επικεντρώνονται στην αύξηση του ποσοστού μετατροπής των εμφανίσεων σε λήψεις στην εφαρμογή.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δημοσιεύσετε μια εφαρμογή στο Google Play Apps Store ;

Δεν υπάρχει σταθερό χρονικό όριο για τη δημοσίευση μιας εφαρμογής στο Google Apps Store . Αν και η διαδικασία υποβολής μιας αίτησης μέσω του Google Play Store Console είναι απλή και συνοπτική, η διάρκεια ελέγχου και επιλογής της εφαρμογής σας μπορεί να ποικίλλει μεταξύ ωρών και ημερών.

Ε. Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση μιας εφαρμογής στο Play Store;

Υπάρχει μόνο μια εφάπαξ χρέωση 25 $ που πληρώνετε όταν δημοσιεύετε την πρώτη σας αίτηση. Μετά από αυτό, όλες οι εφαρμογές που δημοσιεύετε στο google app store για android είναι χωρίς κόστος.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω οδηγίες ήταν χρήσιμες για να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία του πώς να ανεβάσετε μια εφαρμογή στο Play Store . Μόλις ανεβάσετε μια εφαρμογή στο Play Store , χρειάζεστε μια ενεργή στρατηγική μάρκετινγκ για να προσελκύσετε πελάτες. Μετά τη δημοσίευση της εφαρμογής Android , η εφαρμογή σας απαιτεί συνεχείς προσπάθειες για να είναι επιτυχημένη, διαφορετικά ο ανταγωνισμός θα την επισκιάσει.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο App Store στο iPhone

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *