Γιατί το iPhone σας εμφανίζει "Μόνο SOS" και πώς να το διορθώσετε

Γιατί το iPhone σας εμφανίζει “Μόνο SOS” και πώς να το διορθώσετε

Τα iPhone και τα iPad εμφανίζουν “μόνο SOS”, “Χωρίς υπηρεσία” ή “Αναζήτηση” στη γραμμή κατάστασης όταν δεν μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Στη λειτουργία SOS, οι λειτουργίες συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι διαθέσιμες—μπορείτε να πραγματοποιείτε μόνο επείγουσες κλήσεις SOS.

Το να έχετε το iPhone σας κολλημένο στο SOS Only μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά όταν καλείτε ή χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Δοκιμάστε τις προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το σεμινάριο για να επαναφέρετε την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της συσκευής σας.

Γιατί τα iPhone εμφανίζονται μόνο SOS

Το iPhone σας θα χάσει τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας εάν βρίσκεται εκτός της περιοχής κάλυψης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας. Το μήνυμα «SOS» ή «Μόνο SOS» σάς ενημερώνει ότι το iPhone σας δεν έχει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να πραγματοποιεί μόνο κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Σημείωση: Η πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης σε λειτουργία SOS ή μόνο SOS είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα iPhone χωρίς δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εκτός αυτών των περιοχών θα εμφανίζουν “Καμία υπηρεσία” ή “Αναζήτηση” στη γραμμή κατάστασης.

Αναμένετε να δείτε το μήνυμα «Μόνο SOS» όταν βρίσκεστε σε νεκρά σημεία κινητής τηλεφωνίας ή ταξιδεύετε διεθνώς. Τα νεκρά σημεία (ή νεκρές ζώνες) είναι μέρη χωρίς κυψελοειδές σήμα ή λήψη. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ερήμους, υπόγειες σήραγγες, κοιλάδες/βουνά, ανελκυστήρες κ.λπ.

Επιπλέον, ακραίες καιρικές συνθήκες όπως ταραγμένες καταιγίδες, χιονοθύελλες, χαλάζι και κεραυνοί μπορούν να διαταράξουν την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

Το iPhone σας θα μπορούσε επίσης να μεταβεί σε λειτουργία SOS εάν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας αντιμετωπίζει χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Η αποτυχία της κάρτας SIM, οι παλιές ρυθμίσεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και τα προβλήματα με το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν το πρόβλημα “Μόνο SOS”. Πριν από την περαιτέρω αντιμετώπιση προβλημάτων, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για να επαληθεύσετε την εγκυρότητα και την κατάσταση του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας σας.

1. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Λειτουργία πτήσης απενεργοποιεί τις δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας του iPhone σας, όπως το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το Wi-Fi και το Bluetooth. Η απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης αναγκάζει τη συσκευή σας να αποκαταστήσει μια σταθερή σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας, πατήστε το εικονίδιο του αεροπλάνου, περιμένετε 5-10 δευτερόλεπτα και πατήστε ξανά το εικονίδιο.

Εναλλακτικά, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή, ενεργοποιήστε Λειτουργία πτήσηςκαι απενεργοποιήστε το ξανά σε 5-10 δευτερόλεπτα.

2. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Η απενεργοποίηση και επανενεργοποίηση του iPhone σας μπορεί να επιλύσει ορισμένες δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το δίκτυο.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί + Χαμήλωσε το/Πάνω κουμπί για 3-5 δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα απενεργοποίησης. Σύρετε το Εικονίδιο τροφοδοσίας προς τα δεξιά για να τερματίσετε τη λειτουργία του iPhone σας.

Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Γενικός > ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και σύρετε το Εικονίδιο τροφοδοσίας δεξιά.

Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να κλείσει το iPhone σας και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

3. Ενεργοποιήστε την Περιαγωγή δεδομένων

Ανάλογα με το δίκτυο της εταιρείας σας, το iPhone σας μπορεί να συνδεθεί αυτόματα σε ένα ξένο δίκτυο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Ίσως ακόμη να μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε φωνητικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου, εάν διαθέτετε ένα διεθνές πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας.

Εάν το iPhone σας εμφανίζει “μόνο SOS” εκτός της χώρας σας, η ενεργοποίηση της περιαγωγής δεδομένων ενδέχεται να επιλύσει το πρόβλημα.

  1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε Κυτταρικός Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Δεδομένα κινητού).
  2. Επιλέγω Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και ενεργοποιήστε Περιαγωγή δεδομένων.

Λάβετε υπόψη ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ενδέχεται να χρεώσει επιπλέον χρεώσεις για την περιαγωγή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και επαληθεύστε τις τιμές διεθνούς περιαγωγής για τη χώρα που σκοπεύετε να επισκεφτείτε.

Μας “Τι είναι η περιαγωγή δεδομένων; Η επεξήγηση καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιαγωγή και την αποφυγή απροσδόκητων χρεώσεων.

4. Χρησιμοποιήστε την κλήση Wi-Fi

Η Κλήση Wi-Fi δεν θα επαναφέρει την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας σας ούτε θα απορρίψει το μήνυμα “Μόνο SOS”. Ωστόσο, η υπηρεσία σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε φωνητικές κλήσεις μέσω Wi-Fi. Εάν το iPhone σας παραμένει σε λειτουργία SOS και πρέπει επειγόντως να πραγματοποιήσετε μια κλήση, εγγραφείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και χρησιμοποιήστε την κλήση Wi-Fi.

Παω σε Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήση Wi-Fi και ενεργοποιήστε Κλήση Wi-Fi σε αυτό το iPhone.

Θα λάβετε ένα μήνυμα προτροπής να αποδεχτείτε τους όρους κλήσεων Wi-Fi του παρόχου κινητής τηλεφωνίας σας ή να παρέχετε/ενημερώσετε τη διεύθυνσή σας για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δείτε το δικό μας μάθημα σχετικά με τη χρήση του Wi-Fi για την πραγματοποίηση κλήσεων κινητού τηλεφώνου Για περισσότερες πληροφορίες.

5. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Η αποτυχία της κάρτας SIM θα μπορούσε να κολλήσει το iPhone σας στη λειτουργία μόνο SOS. Η λανθασμένη τοποθέτηση της κάρτας SIM, η ζημιά στο δίσκο της κάρτας SIM και η φυσική ζημιά στην κάρτα SIM είναι κοινές αιτίες Αποτυχία κάρτας SIM.

Βγάλτε τη θήκη κάρτας SIM του iPhone σας και αφαιρέστε την κάρτα SIM. Εξετάστε την κάρτα SIM (ιδιαίτερα τη χρυσή μεταλλική επιφάνεια) για σκόνη, βρωμιά, βαθουλώματα ή σωματικές βλάβες. Ταμπονάρετε απαλά τη μεταλλική επιφάνεια με ένα καθαρό, στεγνό και χωρίς ύφασμα μικροϊνών για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά.

Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM στο iPhone σας και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να λάβετε την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε ένα κοντινό Apple Store, εάν οι κάρτες SIM δεν χωρούν στη θήκη SIM.

Η τοποθέτηση της κάρτας SIM σε διαφορετικό τηλέφωνο είναι ένας καλός τρόπος για να επαληθεύσετε εάν η κάρτα SIM σας είναι λειτουργική. Επικοινωνήστε με τον πάροχο του δικτύου σας εάν η κάρτα SIM δεν λειτουργεί στο iPhone και σε άλλες συσκευές.

6. Ελέγξτε για ενημερώσεις ρυθμίσεων φορέα

Οι πάροχοι δικτύου κινητής τηλεφωνίας μερικές φορές κυκλοφορούν ενημερώσεις ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που βελτιώνουν τη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας σε κινητές συσκευές. Αν και τα iPhone ενημερώνουν αυτόματα τις ρυθμίσεις του φορέα, η κακή κάλυψη δικτύου θα μπορούσε να διακόψει ή να καθυστερήσει την εγκατάσταση.

Εγκαταστήστε μη αυτόματα ενημερώσεις ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, εάν έχετε νέα φυσική κάρτα SIM, eSIM ή κακή λήψη κινητής τηλεφωνίας.

Εγγραφείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Σχετικά με.

Θα λάβετε ένα αναδυόμενο παράθυρο εγκατάστασης εάν υπάρχει ενημέρωση ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις φορέα στο iPhone σας.

7. Ενημερώστε το iPhone σας

Οι ενημερώσεις iOS αποστέλλονται μερικές φορές με επιδιορθώσεις για προβλήματα συνδεσιμότητας δικτύου. Συνδέστε το iPhone σας σε ένα δίκτυο Wi-Fi και ενημερώστε το λειτουργικό του σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού και πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

8. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του iPhone σας στις εργοστασιακές προεπιλογές, εάν το πρόβλημα «Μόνο SOS» παραμένει.

  1. Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Γενικός > Μεταφορά ή επαναφορά iPhone και πατήστε Επαναφορά.
  1. Επιλέγω Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
  2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας και πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Διορθώστε ζητήματα μόνο SOS στο iPhone

Το iPhone σας εξακολουθεί να λέει “Μόνο SOS” στη γραμμή κατάστασης αφού δοκιμάσετε αυτές τις επιδιορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων; Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple ή αναφέρετε το πρόβλημα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, ειδικά εάν βρίσκεστε σε περιοχή κάλυψης κινητής τηλεφωνίας.

Δεν μπορείτε να σύρετε επάνω στο iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις 12 διορθώσεις

Πώς να απενεργοποιήσετε το φλας LED για ειδοποιήσεις στο iPhone

Ο συναγερμός iPhone είναι πολύ δυνατός ή αθόρυβος; 10 τρόποι για να διορθώσετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *