Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Pi στο Mac

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Pi στο Mac σας

Υπάρχουν τρεις εύκολοι τρόποι για να εισαγάγετε το Pi sy αυτό το δημοφιλές σύμβολο μαθηματικών στο macOS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου, την προβολή χαρακτήρων ή να δημιουργήσετε μια αντικατάσταση κειμένου, εάν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιείτε συχνά.

Εισαγάγετε το σύμβολο Pi χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να εισαγάγετε το σύμβολο pi (π) στο macOS είναι να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου Mac.

Κράτα το Επιλογή πλήκτρο, πατήστε το Π κλειδί και μετά αφήστε και τα δύο. Θα πρέπει να δείτε το σύμβολο pi να εμφανίζεται ακριβώς επάνω.

Εάν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο οθόνης (πληκτρολόγιο προσβασιμότητας), πατήστε το Επιλογή πλήκτρο και θα δείτε το σύμβολο pi στο πλήκτρο γράμματος P.

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο Pi με το πρόγραμμα προβολής χαρακτήρων

Μια άλλη επιλογή που είναι καλή για να εισαγάγετε το σύμβολο pi εάν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τη συντόμευση πληκτρολογίου είναι με το macOS Character Viewer. Με αυτό, απλώς εντοπίζετε το σύμβολο ανάμεσα στους ειδικούς χαρακτήρες και στη συνέχεια το επιλέγετε ή το σύρετε στο σημείο που θέλετε.

 1. Για να ανοίξετε το Character Viewer, κάντε ένα από τα εξής:
 2. Πατήστε και αφήστε το Σφαίρα πλήκτρο εικονιδίου (κάτω αριστερά στο πληκτρολόγιο).
 3. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Control + Command + Spacebar.
 4. Επιλέγω Επεξεργασία > Emoji & Σύμβολα στη γραμμή μενού.
 1. Μπορείτε να εντοπίσετε το σύμβολο pi χρησιμοποιώντας είτε το μικρό είτε διευρυμένο πρόγραμμα προβολής χαρακτήρων. Χρησιμοποιήστε το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου για εναλλαγή μεταξύ τους.
 1. Στο πλαίσιο Αναζήτηση, πληκτρολογήστε είτε «Ελληνικό μικρό γράμμα pi» ή «CF 80» και θα δείτε το σύμβολο pi ως μία από τις επιλογές.
 1. Κάντε διπλό κλικ για να τοποθετήσετε το σύμβολο στη θέση του δρομέα σας ή σύρετε το σύμβολο στην εφαρμογή όπου το χρειάζεστε.

Δημιουργήστε μια αντικατάσταση κειμένου για το σύμβολο Pi

Εάν διαπιστώσετε ότι το σύμβολο pi είναι ένα που θα χρησιμοποιείτε συχνά, μπορείτε να το προσθέσετε ως αντικατάσταση κειμένου σε Mac. Αυτό σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε όποια συντόμευση θέλετε και να τη χρησιμοποιήσετε για να εισαγάγετε το σύμβολο pi όπου χρειάζεται.

 1. Για να ρυθμίσετε την αντικατάσταση κειμένου, ανοίξτε το Ρυθμίσεις συστήματος χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού ή το εικονίδιο στο Dock σας.
 2. Επιλέγω Πληκτρολόγιο και μετά το Αντικαταστάσεις κειμένου κουμπί στην ενότητα Εισαγωγή κειμένου.
 1. Χρησιμοποιήστε το σύμβολο συν για να προσθέσετε μια αντικατάσταση.
 1. Δίπλα στο Αντικαθιστώεισάγετε τη συντόμευση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και δίπλα Μεεισαγάγετε το σύμβολο pi χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου παραπάνω (Επιλογή + Π) ή αντιγράφοντας και επικολλώντας το από άλλη τοποθεσία. Επιλέγω Προσθήκη.
 1. Στη συνέχεια, θα δείτε την αντικατάσταση του συμβόλου pi στη λίστα σας. Επιλέγω Εγινε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση που έχετε ορίσει για να τοποθετήσετε το σύμβολο pi στην εφαρμογή σας. Εισαγάγετε τη συντόμευση και επιλέξτε το σύμβολο pi από τις αναπτυσσόμενες προτάσεις ή πατήστε το πλήκτρο διαστήματος.

Με τρεις απλούς τρόπους για να εισαγάγετε το σύμβολο pi στο Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είναι πιο άνετο για εσάς. Κάθε μέθοδος λειτουργεί με εφαρμογές Mac όπως Σελίδες ή Σημειώσεις, ενώ οι δύο πρώτες λειτουργούν με εφαρμογές τρίτων όπως το Microsoft Word ή το Excel.

Εγκαταστήστε το Plex Debrid στο Raspberry Pi 4/3

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde σε Chromebook και υπολογιστές με Windows

Πώς να διορθώσετε τα ακουστικά Mac που δεν λειτουργούν

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *