Αποτυχία απαρίθμησης αντικειμένων στο κοντέινερ

Πώς να επιλύσετε ένα σφάλμα NSIS στα Windows

Περιεχόμενα

Αντιμετωπίσατε σφάλμα NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής στον υπολογιστή σας με Windows; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εγκαταστάτης σας να είναι ελαττωματικός. Άλλα στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα και να σας εμποδίσουν να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής σας. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα που σας εμποδίζει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10. Ας μάθουμε τις πιθανές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης και εμφανίζεται ένα σφάλμα είναι ότι το όνομα αρχείου του προγράμματος εγκατάστασης ή το όνομα του φακέλου σας έχει ειδικούς χαρακτήρες, ένας ιός ή κακόβουλο λογισμικό έχει μολύνει τον υπολογιστή σας, ο λογαριασμός χρήστη σας έχει πρόβλημα και πολλά άλλα.

Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Αφαιρέστε ειδικούς χαρακτήρες από το όνομα αρχείου του εγκαταστάτη σας

Ένας λόγος που λαμβάνετε ένα σφάλμα NSIS είναι ότι το όνομα του αρχείου εγκατάστασης περιέχει ειδικούς χαρακτήρες. Αυτό μερικές φορές προκαλεί προβλήματα με την εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης, εμποδίζοντάς σας να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας.

Μπορείτε να το διορθώσετε μετονομάζοντας το πρόγραμμα εγκατάστασης και αφαιρώντας όλους τους ειδικούς χαρακτήρες από το όνομα του αρχείου. Κάντε το κάνοντας δεξί κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης, επιλέγοντας Μετονομάζωκαι αφαιρώντας τους ειδικούς χαρακτήρες από το όνομα.

Στη συνέχεια, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και ο οδηγός θα ξεκινήσει όπως αναμένεται.

Διορθώστε ένα σφάλμα κατά την εκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης μετακινώντας το αρχείο σε άλλο φάκελο

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο έχετε σφάλμα NSIS είναι ότι το όνομα γονικού καταλόγου του προγράμματος εγκατάστασης έχει ειδικούς χαρακτήρες. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να μετονομάσετε το φάκελό σας ή απλά να μετακινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης σε άλλο φάκελο στον υπολογιστή σας και να εκτελέσετε το αρχείο.

Αυτό διασφαλίζει ότι τα Windows δεν συναντούν ειδικούς χαρακτήρες κατά την εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης της εφαρμογής σας.

Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής σας ως διαχειριστής

Μερικές φορές, το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, επειδή ο οδηγός δεν έχει τα απαιτούμενα δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει όταν εκτελείτε το αρχείο ως κανονικός χρήστης και όχι ως διαχειριστής. Μπορείτε να το διορθώσετε εκκινώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης με δικαιώματα διαχειριστή.

Για να το κάνετε αυτό στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής σας και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι πλέον ανοιχτό με δικαιώματα διαχειριστή, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας χωρίς προβλήματα.

Κάντε ξανά λήψη του προγράμματος εγκατάστασης της εφαρμογής σας

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε ένα σφάλμα NSIS κατά την εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης της εφαρμογής σας, το ληφθέν αρχείο σας ενδέχεται να είναι κατεστραμμένο. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν διακόπτεται η λήψη του προγράμματος εγκατάστασης, με αποτέλεσμα το αρχείο να καταστραφεί. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης ήταν κατεστραμμένο στον ιστότοπο από τον οποίο το κατεβάσατε.

Μπορείτε να το διορθώσετε κάνοντας επανάληψη λήψης του προγράμματος εγκατάστασης και διασφαλίζοντας ότι η λήψη δεν θα διακοπεί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης από άλλο αξιόπιστο ιστότοπο, ώστε να γνωρίζετε ότι το ίδιο το αρχείο δεν είναι κατεστραμμένο.

Εκτελέστε μια σάρωση προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας με Windows

Εάν το πρόγραμμα εγκατάστασης που λάβατε ξανά εμφανίζει το ίδιο σφάλμα NSIS, ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει μολυνθεί από ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Μια τέτοια απειλή μπορεί να προκαλεί δυσλειτουργία του λειτουργικού σας συστήματος, οδηγώντας σε διάφορα ζητήματα.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτελέστε πλήρη σάρωση ιών στον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας είναι απαλλαγμένο από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Microsoft Defender Antivirus στον υπολογιστή σας με Windows.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού πατώντας το Windows κλειδί, βρες Ασφάλεια των Windowsκαι ξεκινήστε την εφαρμογή.
 2. Επιλέγω Προστασία από ιούς και απειλές στην εφαρμογή.
 3. Επιλέγω Επιλογές σάρωσης στην παρακάτω οθόνη.
 4. Επιλέγω Πλήρης σάρωση και επιλέξτε Σάρωση τώρα.
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αφού εκτελέσετε τη σάρωση για ιούς.

Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών από ένα παράθυρο γραμμής εντολών

Εάν ξεκινήσατε το πρόγραμμα εγκατάστασης κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο του προγράμματος εγκατάστασης, δοκιμάστε να εκκινήσετε το αρχείο από ένα παράθυρο γραμμής εντολών (γραμμή εντολών) και δείτε εάν λειτουργεί. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να εκκινήσετε τις εφαρμογές σας στον υπολογιστή σας.

 1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Εισαγάγετε την πλήρη διαδρομή του προγράμματος εγκατάστασης στο CMD παράθυρο και πατήστε Εισαγω. Φροντίστε να περικλείσετε τη διαδρομή με διπλά εισαγωγικά εάν η διαδρομή περιέχει κενά.
 1. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ανοίξει. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κλείσετε το Γραμμή εντολών παράθυρο.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή σας χρησιμοποιώντας άλλον λογαριασμό στον υπολογιστή σας

Εάν το σφάλμα NSIS παραμένει, ο τρέχων λογαριασμός χρήστη μπορεί να έχει προβλήματα. Τέτοια ζητήματα μπορεί να σας εμποδίσουν να εγκαταστήσετε εφαρμογές και να εκτελέσετε άλλες εργασίες. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε έναν άλλο λογαριασμό στον υπολογιστή σας για να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν δευτερεύοντα λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας για να συνδεθείτε και να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Εάν δεν το κάνετε, είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας με Windows.

 1. Πρόσβαση στον υπολογιστή σας Αρχή μενού, επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας και επιλέξτε Αποσύνδεση.
 1. Επιλέξτε τον δευτερεύοντα λογαριασμό σας στη λίστα και συνδεθείτε στον λογαριασμό.
 2. Εκκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης από τον δευτερεύοντα λογαριασμό για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας.

Βρείτε και αφαιρέστε την εφαρμογή που προκαλεί σφάλμα NSIS

Εάν το σφάλμα NSIS εμφανίζεται ακόμα και όταν δεν προσπαθείτε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης, μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Η δυσλειτουργία εφαρμογών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αυτού του σφάλματος στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να το διορθώσετε βρίσκοντας την ένοχη εφαρμογή και αφαιρώντας αυτήν την εφαρμογή από τον υπολογιστή σας με Windows.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση εργασιών για να βρείτε την ελαττωματική εφαρμογή

 1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών.
 1. Πρόσβαση στο Διαδικασίες καρτέλα, κάντε δεξί κλικ στο σφάλμα NSIS στη λίστα και επιλέξτε Ανοίξτε τη θέση του αρχείου.
 2. Θα δείτε την εφαρμογή να ενεργοποιεί το σφάλμα NSIS στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Αφαιρέστε την ελαττωματική εφαρμογή από τον υπολογιστή σας

Τώρα που ξέρετε ποια είναι η ελαττωματική εφαρμογή, αφαιρέστε αυτήν την εφαρμογή από τον υπολογιστή σας.

Σε υπολογιστή με Windows 11, κατευθυνθείτε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές. Εδώ, επιλέξτε τις τρεις τελείες δίπλα στην εφαρμογή σας, επιλέξτε Απεγκατάστασηκαι επιλέξτε Απεγκατάσταση στην προτροπή.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 10, μεταβείτε σε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές. Επιλέξτε την ελαττωματική εφαρμογή σας στη λίστα, επιλέξτε Απεγκατάστασηκαι επιλέξτε Απεγκατάσταση στην προτροπή.

Αφού αφαιρέσετε την εφαρμογή σας, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και το πρόβλημά σας θα πρέπει να διορθωθεί.

Αντιμετώπιση προβλημάτων του σφάλματος NSIS χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή 10

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακάμψετε ένα σφάλμα NSIS που εμφανίζεται συνήθως κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος εγκατάστασης εφαρμογής. Μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα με το πρόγραμμα εγκατάστασης ή τον υπολογιστή σας για να επιλύσετε το σφάλμα και να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης της εφαρμογής σας.

Τι είναι η Εφαρμογή εισαγωγής κειμένου της Microsoft& στα Windows;

Windows 11 Enterprise vs Professional: Τι είναι διαφορετικό;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *