Πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το Apple Pencil από το iPad σας

Πώς να διορθώσετε τα ακουστικά Mac που δεν λειτουργούν

Δεν ακούγεται ήχος από τα ακουστικά Mac σας; Δείτε τι πρέπει να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ακουστικά Mac που δεν λειτουργούν.

Είναι τα ακουστικά μια από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις εκεί έξω; Χωρίς αυτούς, δεν θα υπήρχε ούτε Walkman, ούτε iPod και ενδεχομένως ούτε iPhone. Θεωρούμε δεδομένο ότι μπορούμε να ακούμε ό,τι θέλουμε χωρίς να ενοχλούμε κανέναν άλλον γύρω μας.

Μέχρι να πάει κάτι στραβά, δηλαδή. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με το Mac σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι απλά δεν λειτουργούν και ότι δεν μπορείτε να λάβετε καθόλου ήχο μέσω αυτών.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ακουστικά Mac σας που δεν λειτουργούν σωστά.

Δοκιμάστε τα ακουστικά σας

Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, αξίζει να ελέγξετε αν το πρόβλημα είναι όντως με τα ακουστικά σας και αν έχει να κάνει καθόλου με το Mac σας.

Δοκιμάστε να συνδέσετε τα ακουστικά σας σε διαφορετική συσκευή και να δείτε αν λειτουργούν. Εάν το κάνουν, τότε γνωρίζετε ότι το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στο Mac σας και μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

Ελέγξτε την ένταση ήχου στα ακουστικά σας

Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε τίποτα μέσω των ακουστικών σας σε οποιαδήποτε συσκευή, αυτό μπορεί να οφείλεται στην πολύ χαμηλή ρύθμιση της έντασης του ήχου. Εάν τα ακουστικά σας έχουν τα δικά τους χειριστήρια έντασης, βεβαιωθείτε ότι έχουν ρυθμιστεί σε ένα λογικό επίπεδο.

Όταν η ένταση είναι πολύ χαμηλή, ενδέχεται να μην μπορείτε να ακούσετε τίποτα από τα ακουστικά.

Ελέγξτε την έξοδο ήχου Mac

Εάν δεν λαμβάνετε ήχο μέσω των ακουστικών Mac σας, ο λόγος μπορεί να είναι ότι η έξοδος ήχου Mac σας έχει ρυθμιστεί σε διαφορετική συσκευή. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου για να δείτε εάν αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων σας.

Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου σε Mac:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος .
 3. Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ήχος .
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Έξοδος και είσοδος  .
 5. Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας έχουν επιλεγεί ως πηγή εξόδου.

Καθαρίστε την υποδοχή και τη θύρα των ακουστικών σας

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα ακουστικά Mac σας μπορεί να μην λειτουργούν όπως αναμένεται είναι ότι η υποδοχή ακουστικών είναι βρώμικη και τα ακουστικά σας δεν πραγματοποιούν επαρκή σύνδεση.

Προσπαθώντας να σκουπίσετε την υποδοχή ακουστικών σας με ένα πανί για να καθαρίσετε τυχόν βρωμιά και υπολείμματα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φυσήξετε την υποδοχή ακουστικών σας ή εάν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα για να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή χνούδι από το εσωτερικό της.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματα ακουστικά συνδεδεμένα στη θύρα ακουστικών του Mac σας, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι ο ήχος σας δρομολογείται σε μια συσκευή Bluetooth.

Εάν συμβαίνει αυτό, δεν θα ακούσετε τίποτα από τα ακουστικά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στο Mac σας για να δείτε εάν αυτό διορθώνει τα πράγματα.

Για να απενεργοποιήσετε το Bluetooth σε Mac:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Control Center στη γραμμή μενού.
 2. Εάν το εικονίδιο Bluetooth είναι μπλε, κάντε κλικ σε αυτό για να το απενεργοποιήσετε.
 3. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού.
 4. Επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος .
 5. Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Bluetooth .
 6. Απενεργοποιήστε το Bluetooth .
 7. Δοκιμάστε ξανά τα ακουστικά σας για να δείτε αν λειτουργούν.

Αποσυνδέστε τις συσκευές από άλλες θύρες

Εάν έχετε άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο Mac σας, αυτός μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που δεν λαμβάνετε ήχο μέσω των ακουστικών σας. Για παράδειγμα, εάν το Mac σας είναι συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας μέσω καλωδίου HDMI, ο ήχος μπορεί να περάσει στην τηλεόραση και όχι στα ακουστικά σας.

Δοκιμάστε να αποσυνδέσετε όλες τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο Mac σας, για να δείτε εάν αυτό σας επιτρέπει να ακούτε ξανά ήχο μέσω των ακουστικών σας.

Συνδέστε τα ακουστικά σας με αναπαραγωγή ήχου

Αυτό είναι ένα απλό κόλπο που μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσει για να επαναλάβει τον ήχο σας μέσω των ακουστικών σας.

Ξεκινήστε αφαιρώντας τα ακουστικά σας από το Mac σας. Αφού αφαιρέσετε τα ακουστικά, ξεκινήστε την αναπαραγωγή οποιουδήποτε τύπου ήχου στο Mac σας—μπορείτε να αναπαράγετε μουσική ή ένα βίντεο με ήχο.

Μόλις αρχίσει να παίζει η μουσική, συνδέστε τα ακουστικά σας ξανά στο Mac σας. Ας ελπίσουμε ότι το Mac σας θα αναγνωρίσει ότι τα ακουστικά σας έχουν τοποθετηθεί και θα αλλάξει την έξοδο ήχου στα ακουστικά σας.

Επανεκκινήστε το Mac σας με τα ακουστικά συνδεδεμένα

Εάν το παραπάνω κόλπο δεν λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να αναγκάσετε το Mac σας να αναγνωρίσει ότι τα ακουστικά σας είναι συνδεδεμένα. Συνδέστε τα ακουστικά σας στο Mac και αφήστε τα συνδεδεμένα καθώς κάνετε επανεκκίνηση του Mac σας.

Όταν ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, δοκιμάστε να παίξετε ξανά ήχο για να δείτε αν τα ακουστικά σας λειτουργούν ξανά.

Δοκιμάστε το τέχνασμα ύπνου

Αυτό το κόλπο μπορεί να φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε να λειτουργεί, αλλά πολλοί άνθρωποι είχαν επιτυχία χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο για να λειτουργήσουν ξανά τα ακουστικά τους. Περιλαμβάνει να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αδράνειας και μετά να τον ξυπνήσετε ξανά προκειμένου να αναγνωρίσει το Mac σας τα ακουστικά σας.

Για να κάνετε το Mac σας να αναγνωρίζει τα ακουστικά σας σε κατάσταση ύπνου:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις συστήματος .
 3. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Ήχος .
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Έξοδος και είσοδος  .
 5. Συνδέστε τα ακουστικά σας στο Mac σας.
 6. Εάν δεν αναγνωρίζονται, κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple και επιλέξτε Αδράνεια .
 7. Μόλις το Mac σας κοιμηθεί, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να το αφυπνίσετε και να συνδεθείτε ξανά.
 8. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, στην ενότητα Έξοδος και είσοδος , θα δείτε τα Εσωτερικά ηχεία να αλλάζουν σε Θύρα ακουστικών .
 9. Δοκιμάστε ξανά τα ακουστικά σας για να δείτε αν αυτό έχει διορθώσει το πρόβλημα.
 10. Εάν θέλετε να επιστρέψετε στα εσωτερικά ηχεία, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά αφού αφαιρέσετε τα ακουστικά σας από το Mac σας.

Κάντε επανεκκίνηση του ελεγκτή ήχου

Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να βάλετε τα ακουστικά σας να λειτουργούν ξανά επανεκκινώντας το χειριστήριο ήχου στο Mac σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό κλείνοντας την τρέχουσα διαδικασία. Θα πρέπει να επανεκκινηθεί αυτόματα και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να λειτουργήσουν ξανά τα ακουστικά σας.

Για επανεκκίνηση του ελεγκτή ήχου σε Mac:

 1. Ανοίξτε το Activity Monitor .
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα CPU  .
 3. Βρείτε και επιλέξτε τη διεργασία coredaudiod .
 4. Κάντε κλικ στο μικρό X στο επάνω μέρος του παραθύρου Παρακολούθηση δραστηριότητας  .
 5. Επιλέξτε Force Quit .
 6. Η διαδικασία θα κλείσει αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά αυτόματα. Θα ξέρετε αν έχει λειτουργήσει καθώς ο χρόνος CPU για αυτήν τη διαδικασία θα μηδενιστεί.
 7. Δοκιμάστε ξανά τα ακουστικά σας.

Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας

Εάν η επανεκκίνηση του ελεγκτή ήχου δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε ολόκληρο το Mac σας. Αυτό μπορεί να λύσει το πρόβλημα που εμποδίζει τη λειτουργία των ακουστικών σας.

Αποσυνδέστε τα ακουστικά σας και επανεκκινήστε το Mac σας. Συνδέστε ξανά τα ακουστικά και δείτε αν λειτουργούν ξανά.

Ενημέρωση macOS

Εάν το macOS δεν είναι ενημερωμένο, μπορεί επίσης να υπάρχει ένα γνωστό σφάλμα που προκαλεί προβλήματα με τα ακουστικά σας. Με την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του macOS, ίσως μπορέσετε να διορθώσετε το σφάλμα και να επαναφέρετε τα ακουστικά σας σε λειτουργία.

Βεβαιωθείτε ότι τα AirPods είναι φορτισμένα

Εάν τα ακουστικά με τα οποία αντιμετωπίζετε προβλήματα είναι ασύρματα ακουστικά όπως τα Apple AirPods, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στα ίδια τα ακουστικά.

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν τα AirPods σας δεν συνδέονται στο Mac σας, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε ότι τα AirPods σας είναι φορτισμένα, καθώς ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά εάν η φόρτιση είναι πολύ χαμηλή.

Για να ελέγξετε τη χρέωση των AirPods σε Mac:

 1. Στη γραμμή μενού, κάντε κλικ στο εικονίδιο Bluetooth  .
 2. Κάντε κλικ στα AirPods σας.
 3. Θα δείτε τη χρέωση για κάθε AirPod.
 4. Μπορείτε επίσης να δείτε αυτές τις πληροφορίες στην  ενότητα Bluetooth  στις  Ρυθμίσεις συστήματος .
 5. Στην περιοχή Συσκευές , θα δείτε τα συνδεδεμένα AirPods σας και πληροφορίες σχετικά με τη φόρτιση των ακουστικών, καθώς και τη θήκη φόρτισης.

Καταργήστε τη σύζευξη των AirPods σας

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καταργήσετε τη σύζευξη των AirPods σας από το Mac σας και να τα επανασυνδέσετε για να δείτε εάν αυτό βελτιώνει τα πράγματα.

Για να αποσυνδέσετε τα AirPods από το Mac σας:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος .
 3. Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Bluetooth .
 4. Στην περιοχή Συσκευές κάντε κλικ στο εικονίδιο δίπλα στα AirPods σας.
 5. Επιλέξτε Ξεχάστε αυτήν τη συσκευή .
 6. Μόλις τα AirPods δεν εμφανίζονται πλέον στις ρυθμίσεις Bluetooth, τοποθετήστε τα στη θήκη και ανοίξτε το καπάκι.
 7. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ρύθμισης στο πίσω μέρος των AirPods σας μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει το φως.
 8. Στο Mac σας, θα πρέπει να δείτε τα AirPods που ανακαλύφθηκαν στις ρυθμίσεις Bluetooth.
 9. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα των AirPods σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση .
 10. Δοκιμάστε ξανά τα ακουστικά σας για να δείτε αν λειτουργούν.

Διατηρήστε το Mac σας να λειτουργεί ομαλά

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ακουστικά Mac σας που δεν λειτουργούν, μία από τις παραπάνω μεθόδους θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα. Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν βρείτε μια εναλλακτική μέθοδο που λειτουργεί.

Εάν αντιμετωπίζετε άλλες δυσκολίες Mac, μπορεί να είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε. Μπορείτε να μάθετε πώς να διορθώσετε προβλήματα με τα πλήκτρα βέλους που δεν λειτουργούν στο Mac σας ή πώς να διορθώσετε προβλήματα με το Touch ID στο MacBook Pro ή το MacBook Air. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να μάθετε πώς να διορθώσετε προβλήματα με το ποντίκι Mac, το TrackPad και το πληκτρολόγιό σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *