Η συντόμευση του Microsoft Edge συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας σας; 5 Διορθώσεις για δοκιμή

 

Ενώ ο Microsoft Edge έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να προτιμούν άλλα προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome ή το Firefox. Ωστόσο, η Microsoft επιβάλλει τον Edge στους χρήστες της με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης της συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας σας — ακόμα και αφού προσπαθήσετε να τη διαγράψετε.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνετε εάν ο Microsoft Edge συνεχίσει να προσθέτει τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.

5 τρόποι για να σταματήσετε να εμφανίζεται η συντόμευση του Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν ο Microsoft Edge συνεχίσει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτές οι ενημερώσεις κώδικα θα πρέπει να λειτουργούν τόσο για τα Windows 10 όσο και για τα Windows 11.

1. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να εμποδίσετε τα Windows να προσθέσουν τη συντόμευση του Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας σας. Δείτε πώς:

 1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Νέο > Έγγραφο κειμένου .
 2. Επικολλήστε την ακόλουθη εντολή στο έγγραφο κειμένου:

Windows Registry Editor Έκδοση 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\EdgeUpdate]

“CreateDesktopShortcutDefault”=dword:00000000

“RemoveDesktopShortcutDefault”=dword:00000001

 1. Επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση ως .
 2. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Αποθήκευση ως τύπου και επιλέξτε Όλα τα αρχεία .
 3. Ονομάστε το αρχείο “edge.reg” και αποθηκεύστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας.
 4. Κάντε διπλό κλικ στο νέο αρχείο που δημιουργήσατε για να προσθέσετε το νέο κλειδί μητρώου. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Ναι .

Σημείωση: Πριν κάνετε αλλαγές στα αρχεία του μητρώου σας, συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

2. Απενεργοποιήστε τις διεργασίες εκκίνησης του Microsoft Edge

Εάν απενεργοποιήσετε τη διαδικασία εκκίνησης Edge, μπορείτε να αποτρέψετε αποτελεσματικά την εφαρμογή από το να προσθέσει τη συντόμευση του εικονιδίου της επιφάνειας εργασίας. Να το πράξουν:

 1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών . Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Ctrl + Shift + Esc .
 2. Στα Windows 10, επιλέξτε Εκκίνηση . Στα Windows 11, επιλέξτε Εκκίνηση εφαρμογών από το αριστερό μενού.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε το Microsoft Edge ή το msedge. exe . Επιλέξτε το και, στη συνέχεια, επιλέξτε Απενεργοποίηση στην επάνω δεξιά γωνία. Στα Windows 10, κάντε δεξί κλικ στη διαδικασία και επιλέξτε Απενεργοποίηση .

3. Καταργήστε τον Microsoft Edge ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Εάν ορίσετε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge ως προεπιλογή, του εκχωρείτε πολλά δικαιώματα που του επιτρέπουν να κάνει πράγματα όπως η προσθήκη συντόμευσης επιφάνειας εργασίας. Ορίζοντας ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή, καταργείτε αυτά τα δικαιώματα.

 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .
 2. Επιλέξτε Εφαρμογές .
 3. Επιλέξτε Προεπιλεγμένες εφαρμογές .
 4. Στα Windows 11, αναζητήστε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το. Επιλέξτε Ορισμός προεπιλογής στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. Στα Windows 10, επιλέξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή.

4. Αλλάξτε την πολιτική ομάδας

Εάν διαθέτετε Windows 10 Pro ή Windows 11 Pro Edition, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας και να αποτρέψετε την εκτέλεση του Edge από μόνο του ή την επανεγκατάσταση μετά από μια ενημέρωση των Windows.

 1. Ανοίξτε το μενού “Έναρξη” και αναζητήστε “gpedit”.
 2. Επιλέξτε Επεξεργασία πολιτικής ομάδας .
 3. Αναπτύξτε το Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components .
 4. Στα Windows Components , βρείτε τον Microsoft Edge και επιλέξτε το.
 5. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, βρείτε το στοιχείο “Να επιτρέπεται στον Microsoft Edge να προεκκινείται κατά την εκκίνηση των Windows, όταν το σύστημα είναι αδρανές και κάθε φορά που ο Microsoft Edge είναι κλειστός”.
 6. Κάντε διπλό κλικ σε αυτήν την επιλογή και επιλέξτε Απενεργοποιημένη .
 7. Επιλέξτε Εφαρμογή .
 8. Κάντε το ίδιο για το «Να επιτρέπεται στον Microsoft Edge να ξεκινά και να φορτώνει τη σελίδα Έναρξη και Νέα καρτέλα κατά την εκκίνηση των Windows και κάθε φορά που κλείνει ο Microsoft Edge».

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας για να αποτρέψετε άλλους χρήστες να προσθέσουν Edge στην επιφάνεια εργασίας:

 1. Μεταβείτε στην επιλογή Διαμόρφωση > Εργαλεία διαχείρισης > Πίνακας ελέγχου > Προσαρμογή .
 2. Επιλέξτε Εξατομίκευση και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή “Αποτροπή αλλαγής εικονιδίων επιφάνειας εργασίας”.
 3. Επιλέξτε Εφαρμογή .

Σημείωση: Αυτή η επιλογή ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη στα Windows 10.

5. Απενεργοποιήστε τις προγραμματισμένες εργασίες

Ο Microsoft Edge εκτελεί πολλές προγραμματισμένες εργασίες στο παρασκήνιο μετά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να ελέγξει για ενημερώσεις (ή να προσθέσει τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας). Για να αποτρέψετε αυτό:

 1. Ανοίξτε το μενού “Έναρξη” και αναζητήστε “προγραμματιστής εργασιών”. Επιλέξτε την πρώτη επιλογή.
 2. Κάντε διπλό κλικ στο Task Scheduler Library για να αναπτύξετε το μενού.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore στο κεντρικό παράθυρο.
 4. Επιλέξτε Απενεργοποίηση .
 5. Κάντε το ίδιο για το MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA .

Οργανώστε την επιφάνεια εργασίας σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται στο Chromium είναι μια βελτίωση στον Internet Explorer. Αλλά το να βλέπετε συνεχώς το εικονίδιο του Microsoft Edge να επιστρέφει στην επιφάνεια εργασίας σας μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε καν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σεμινάριο σας βοήθησε να σταματήσετε τον Edge από τη δημιουργία συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τα πάντα όμορφα και οργανωμένα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης με τον εύκολο τρόπο

Πώς να διορθώσετε το Wi-Fi που δεν εμφανίζεται στα Windows 11

Η επιλογή Wi-Fi δεν εμφανίζεται στα Windows 11;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *