Τι είναι το “CTF Loader” στα Windows;

Πολλοί χρήστες των Windows αναφέρουν ότι μια διαδικασία που ονομάζεται CTF Loader καταναλώνει σημαντικό αριθμό πόρων συστήματος, επιβραδύνοντας δραματικά τους υπολογιστές τους. Τι είναι όμως το CTF Loader; Και μπορείτε να το αποτρέψετε από το να επιβραδύνει τόσο πολύ το σύστημά σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι η διαδικασία CTF Loader και γιατί είναι σημαντική. Στη συνέχεια, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να μειώσετε την υψηλή χρήση της CPU.

Τι είναι η διαδικασία φόρτωσης CTF;

Το CTF Loader ή ctfmon.exe σημαίνει Collaborative Translation Framework Loader. Είναι μια σημαντική διαδικασία των Windows που διασφαλίζει ότι τα στοιχεία των Windows μπορούν να επικοινωνούν μαζί και να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, τα Windows χρησιμοποιούν το CTF Loader για να ενεργοποιήσουν διαφορετικές γλώσσες στη γραμμή γλώσσας του Microsoft Office. Επιτρέπει επίσης την αναγνώριση ομιλίας, τη μετάφραση πληκτρολογίου και την υποστήριξη κειμένου για διαφορετικές γλώσσες εισαγωγής.

Με άλλα λόγια, η διαδικασία CTF Loader είναι ενσωματωμένη στα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11 και απαιτείται για τη σωστή λειτουργία διαφόρων στοιχείων.

Ωστόσο, μπορεί συχνά να εξαντλήσει τους πόρους του συστήματος, έχοντας ιδιαίτερα αισθητή επίδραση στη χρήση της CPU σας. Και ενώ το CTF Loader είναι ένα εντελώς ευνοϊκό και επίσημο πρόγραμμα των Windows, μπορεί να εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας που μιμείται τη διαδικασία.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το CTF Loader επιβραδύνει σημαντικά τον υπολογιστή σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε την κατάσταση.

https://bit.ly/3sU0WgU

1. Βεβαιωθείτε ότι το CTF Loader είναι αυθεντικό

Οι χάκερ συχνά σχεδιάζουν το κακόβουλο λογισμικό και τους ιούς τους για να μεταμφιεστούν ως κοινές, βασικές διαδικασίες των Windows, ώστε να περνούν απαρατήρητοι. Δυστυχώς, το CTF Loader είναι ένας από τους κοινούς στόχους για αυτήν την πρακτική.

Επομένως, πριν προσπαθήσετε να διορθώσετε το σφάλμα CTF Loader, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο είναι ένα νόμιμο εκτελέσιμο και όχι κακόβουλο λογισμικό.

Να το πράξουν:

 1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών .
 2. Κάντε δεξί κλικ στο CTF Loader και επιλέξτε Ιδιότητες .
 3. Αντιγράψτε τη διαδρομή του αρχείου δίπλα στο “Τοποθεσία”.
 4. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και επικολλήστε τη διαδρομή του αρχείου στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε Enter .
 5. Κάντε δεξί κλικ στο Ctfmon.exe και επιλέξτε Ιδιότητες .
 6. Επιλέξτε την καρτέλα Λεπτομέρειες .
 7. Βεβαιωθείτε ότι δίπλα στο “Copyright”, λέει ” © Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος “.

Αν γράφεται κάτι άλλο εδώ, είναι πολύ πιθανό να έχετε κακόβουλο λογισμικό στα χέρια σας.

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν ο CTF Loader είναι νόμιμος ή όχι είναι ελέγχοντας τη διαδρομή του αρχείου του. Θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο σε δύο θέσεις:

 1. C:\Windows\System32
 2. C:\Windows\SysWOW64

Εάν είναι εγκατεστημένο οπουδήποτε αλλού, πιθανότατα πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό υποκλοπής spyware. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή το Windows Defender (μέσω Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ασφάλεια των Windows ) για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας και να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του.

2. Κάντε λήψη των Windows Updates

Σε εκκρεμότητα ή λήψη ενημερωμένων εκδόσεων των Windows μπορεί περιστασιακά να προκαλέσει σύγχυση στο CTF Loader. Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση οποιωνδήποτε εκκρεμών ενημερώσεων των Windows και ελέγξτε εάν ο Φορτωτής CTF σταματά να χρησιμοποιεί τόσο μεγάλο μέρος των πόρων του συστήματός σας.

Να το πράξουν:

 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .
 2. Επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια .
 3. Επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις .
 4. Κατεβάστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις.

3. Απενεργοποιήστε την υπηρεσία πληκτρολογίου αφής και πίνακα χειρογράφου

Εάν η απενεργοποίηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εισαγωγής Κειμένου δεν λειτούργησε, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε μια σχετική υπηρεσία γνωστή ως Υπηρεσία Πληκτρολογίου Αφής και Πίνακα Χειρόγραφου. Να το πράξουν:

 1. Πατήστε Ctrl + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση .
 2. Πληκτρολογήστε services.msc και πατήστε Enter .
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στο Πληκτρολόγιο αφής και τις Υπηρεσίες πίνακα χειρογράφου .
 4. Ορίστε το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος εκκίνησης σε Απενεργοποιημένο .
 5. Πατήστε OK .

4. Αποτρέψτε τη λειτουργία του CTF Loader

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς το CTF Loader σε μια τελευταία προσπάθεια να μειώσετε τη χρήση της CPU. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα προγράμματα του Microsoft Office και σε άλλους επεξεργαστές κειμένου — γι’ αυτό προχωρήστε με προσοχή!

Για να αποτρέψετε την εκτέλεση του CTF Loader:

 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το Run .
 2. Πληκτρολογήστε taskschd.msc και πατήστε Enter .
 3. Στην αριστερή πλευρά, κάντε διπλό κλικ στη Βιβλιοθήκη Προγραμματιστή εργασιών .
 4. Πλοηγηθείτε στη Microsoft και μετά στα Windows .
 5. Κάντε διπλό κλικ στο TextServicesFramework .
 6. Κάντε δεξί κλικ στο MsCtfMonitor και επιλέξτε Απενεργοποίηση .

5. Ελέγξτε εάν τα Windows είναι κατεστραμμένα

Τα Windows 10 και 11 παρέχουν ένα πρόγραμμα γνωστό ως System File Checker το οποίο μπορεί να σαρώσει και να επιδιορθώσει κατεστραμμένα αρχεία. Για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SFC:

 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη .
 2. Αναζήτηση για “Γραμμή εντολών”.
 3. Κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .
 4. Πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Enter .

Περιμένετε μέχρι το βοηθητικό πρόγραμμα να πραγματοποιήσει αναζήτηση και να διορθώσει τυχόν προβλήματα στο σύστημά σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το πρόβλημα φόρτωσης CTF έχει εξαφανιστεί.

Ανεβάστε την ταχύτητα του υπολογιστή σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το όταν ο υπολογιστής σας έχει πληγεί από μια τυχαία διαδικασία που εξελίσσεται. Αλλά ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων σας βοήθησε να διορθώσετε την υψηλή χρήση πόρων CPU από το CTF Loader. Εάν όχι, η τελευταία σας λύση είναι να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση του συστήματός σας.

Διαβάστε επίσης:Τα καλύτερα Chromebook με ενσωματωμένο στυλό

Τι προκαλεί την υψηλή CPU του msmpeng.exe

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *