Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde σε Chromebook και υπολογιστές με Windows

Το σύμβολο tilde ( ~ ) μπορεί να μην είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος χαρακτήρας σε ένα πληκτρολόγιο, αλλά έχει ορισμένες σημαντικές χρήσεις. Το tilde χρησιμοποιείται συχνά στα μαθηματικά και στις ξένες γλώσσες, αλλά έχει πολλές άλλες πιθανές χρήσεις (όπως όταν εργάζεστε σε τερματικό).

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows ή Chromebook, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο περισπωμένης στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Για να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο tilde, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Τι είναι το σύμβολο Tilde;

Το σύμβολο tilde (ή ~ ) είναι ένα σημείο στίξης. Χρησιμοποιείται πιο συχνά σε διάφορα πλαίσια, όπως τα μαθηματικά, ο προγραμματισμός υπολογιστών και η γλωσσική σημειογραφία.

Στα μαθηματικά, συχνά αντιπροσωπεύει μια προσέγγιση ή ομοιότητα. Στον προγραμματισμό υπολογιστών, το tilde χρησιμοποιείται ως λογικός τελεστής, συντόμευση καταλόγου αρχείων ή για την εκτέλεση άλλων λειτουργιών.

Στη γλωσσολογία, το tilde μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακριτικό σημάδι, που συχνά τοποθετείται πάνω από ένα γράμμα για να υποδείξει μια αλλαγή στην προφορά ή για να δηλώσει ένα ρινικό σύμφωνο. Θα το δείτε να χρησιμοποιείται περισσότερο στα ισπανικά και τα πορτογαλικά.

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde σε ένα Chromebook

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο tilde σε ένα Chromebook (εφόσον το Chromebook σας λειτουργεί σωστά).

Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Ο ευκολότερος τρόπος για να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο tilde σε ένα Chromebook είναι να πατήσετε τους σχετικούς συνδυασμούς πλήκτρων στο πληκτρολόγιό σας.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε μαζί το πλήκτρο Shift και το πλήκτρο έμφασης ( `) . Ο βαρύς τόνος είναι το κλειδί δίπλα στο νούμερο ένα πλήκτρο επάνω αριστερά.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη διάταξη του πληκτρολογίου σας πρώτα. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Γλώσσες και εισαγωγή > Διαχείριση μεθόδων εισαγωγής και επιλέξτε μια κατάλληλη διάταξη, όπως Διεθνές πληκτρολόγιο ΗΠΑ .

Χρήση συνδυασμών κλειδιών Unicode

Μια άλλη μέθοδος για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο tilde χωρίς να ενεργοποιήσετε το διεθνές πληκτρολόγιο είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο εισαγωγής Unicode. Το Unicode είναι ένα πρότυπο για την προσάρτηση συγκεκριμένων τιμών σε κάθε χαρακτήρα στις περισσότερες σύγχρονες γλώσσες, καθιστώντας εύκολη την αναγνώριση ορισμένων χαρακτήρων (όπως το σύμβολο tilde).

Για να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας για να πληκτρολογήσετε την τιμή του κλειδιού Unicode για μια περισπωμένη, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + U μαζί. Ένα υπογραμμισμένο σύμβολο u θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την τιμή Unicode για το σύμβολο tilde ( 007E) και πατήστε Enter . Το σύμβολο tilde θα εμφανιστεί στο μήνυμα κειμένου σας.

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde σε έναν υπολογιστή με Windows

Σε έναν υπολογιστή με Windows, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το σύμβολο tilde με μερικούς τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου ή το εργαλείο Χάρτης χαρακτήρων για να το επιλέξετε και να το αντιγράψετε με μη αυτόματο τρόπο.

Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Ανάλογα με τη διάταξη του πληκτρολογίου σας, το σύμβολο tilde μπορεί να εμφανιστεί σε μερικά διαφορετικά σημεία στο πληκτρολόγιό σας.

Σε μια διάταξη των Η.Π.Α., μπορεί να διαπιστώσετε ότι το σύμβολο της περισπίδας βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία (δίπλα στο νούμερο ένα πλήκτρο) σε συνδυασμό με το σύμβολο έμφασης του τάφου . Εναλλακτικά, το σύμβολο tilde βρίσκεται δίπλα στο πλήκτρο Enter (και πάνω από το πλήκτρο Shift ) στη μέση του πληκτρολογίου σας.

Καθώς το σύμβολο της περισπίδας είναι μια δευτερεύουσα τιμή πίεσης πλήκτρων, μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift πριν πατήσετε αυτά τα πλήκτρα για να εμφανιστεί.

Χρήση του χάρτη χαρακτήρων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Χάρτης χαρακτήρων για να εμφανίσετε τον χαρακτήρα περισπωμένης. Μπορείτε να το βρείτε στο μενού Έναρξη αναζητώντας χάρτη χαρακτήρων .

Στο παράθυρο Χάρτης χαρακτήρων, μπορείτε στη συνέχεια να πραγματοποιήσετε κύλιση στη λίστα των χαρακτήρων για να εντοπίσετε την περισπωμένη (ή να εντοπίσετε άλλους χαρακτήρες που χρησιμοποιούν μια περισπωμένη πάνω από αυτήν). Το κύριο σύμβολο tilde θα πρέπει να βρίσκεται στην πέμπτη σειρά.

Για να το αντιγράψετε, κάντε διπλό κλικ στο σύμβολο χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας. Η τιμή θα εμφανιστεί στο πλαίσιο κειμένου στο κάτω μέρος—πατήστε Αντιγραφή για να την αντιγράψετε στο πληκτρολόγιό σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε την τιμή αλλού.

Πώς να αντιγράψετε το σύμβολο Tilde χρησιμοποιώντας έναν ιστότοπο

Δυσκολεύεστε να πληκτρολογήσετε το σύμβολο tilde στο πληκτρολόγιό σας; Είτε χρησιμοποιείτε υπολογιστή είτε Chromebook, μπορείτε γρήγορα να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το σύμβολο από έναν ιστότοπο.

Για παράδειγμα, εκτελέστε μια αναζήτηση στο Google για το σύμβολο tilde. Το επιλεγμένο απόσπασμα στο επάνω μέρος θα εμφανίσει το σύμβολο για να αντιγράψετε—επιλέξτε το, κάντε δεξί κλικ και πατήστε Αντιγραφή για να το κάνετε αυτό. Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl + C για να το αντιγράψετε.

Μπορείτε να επικολλήσετε το στοιχείο στην προτροπή κειμένου που έχετε επιλέξει κάνοντας δεξί κλικ και πατώντας Επικόλληση ή Ctrl + V αντ’ αυτού.

Πληκτρολογώντας στα Windows

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε γρήγορα το σύμβολο tilde σε Chromebook και υπολογιστές με Windows χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου ή υποστηριζόμενα εργαλεία.

Για χρήστες Windows, η εγκατάσταση μιας πρόσθετης γλώσσας πληκτρολογίου μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε συγκεκριμένους χαρακτήρες (όπως το tilde) που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την αποσύνδεση του πληκτρολογίου στα Windows 11, ενημερώστε το σύστημά σας και βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης είναι ενημερωμένα για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde στο Mac

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων

Πώς να πληκτρολογήσετε Exponents σε Chromebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *