Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde στο Mac σας

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde στο Mac σας

Το tilde είναι ένα από εκείνα τα σύμβολα που μπορεί να μην χρησιμοποιείτε συχνά, αλλά όταν το χρειάζεστε, το χρειάζεστε. Είτε θέλετε να τονίσετε ένα γράμμα σε άλλη γλώσσα είτε να δείξετε μια προσέγγιση, θα σας δείξουμε πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο περισπωμένης στο Mac.

Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Tilde

Εάν θέλετε απλώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο της περισπωμένης, για μια μαθηματική εξίσωση ή ένα κατά προσέγγιση ποσό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο tilde στο το πληκτρολόγιό σας Mac.

πατήστε και κρατήστε πατημένο Βάρδιαμετά πατήστε το Πίσω απόσπασμα κλειδί. Αυτό βρίσκεται στο επάνω αριστερό μέρος του πληκτρολογίου σας κάτω από το Esc και μπορείτε να δείτε το tilde πάνω από το πίσω απόσπασμα στο πλήκτρο.

Σημείωση: Σε μια διάταξη διεθνούς πληκτρολογίου, όπως ένα πληκτρολόγιο ΗΒ, αυτό το πλήκτρο βρίσκεται στα αριστερά του πλήκτρου Z όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα προβολής χαρακτήρων

Όπως ο χάρτης χαρακτήρων στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα προβολής χαρακτήρων στο macOS για να βρείτε τον ειδικό χαρακτήρα που θέλετε. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο περισπωμένης με ή χωρίς γράμμα, μπορείτε απλώς να το σύρετε στη σημείωση ή το έγγραφό σας.

  1. Για να ανοίξετε το Character Viewer, επιλέξτε είτε Επεξεργασία > Emoji & Σύμβολα από τη γραμμή μενού ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Εντολή + Ελεγχος + Χώρος
  2. Όταν εμφανιστεί το πρόγραμμα προβολής, πληκτρολογήστε κυματοειδής γραμμή μέσα στο Αναζήτηση κουτί. Θα δεις το κυματοειδής γραμμή στη λίστα των αποτελεσμάτων μαζί με γράμματα που χρησιμοποιούν το σύμβολο της περισπωμένης.
  3. Απλώς σύρετε το tilde ή το γράμμα στο σημείο που το θέλετε ή κάντε διπλό κλικ για να το εισαγάγετε στη θέση του δρομέα σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε το Character Viewer χρησιμοποιώντας το Χ επάνω αριστερά όπως κάθε άλλο παράθυρο στο Mac.

Χρησιμοποιήστε μια συντόμευση πληκτρολογίου

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να πληκτρολογήσετε το tilde. Με αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το tilde από μόνο του ή να το τοποθετήσετε πάνω από ένα γράμμα για μια έμφαση όπως ένα N για τα Ισπανικά ή ένα A για τα Πορτογαλικά.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Επιλογή κλειδί και γράμμα Ν. Όταν δείτε την tilde να εμφανίζεται, χρησιμοποιήστε το δικό σας Εισαγω κλειδί για να το αποθηκεύσετε.

Για να προσθέσετε αυτό το tilde σε ένα γράμμα, πληκτρολογήστε αυτό το γράμμα αμέσως μετά Επιλογή + Ν. Για παράδειγμα, για να πληκτρολογήσετε τον τόνο πάνω από το γράμμα Α, θα πρέπει να πατάτε παρατεταμένα Επιλογή + Ναφήστε και τα δύο πλήκτρα και πληκτρολογήστε ΕΝΑ

Για να κάνετε το γράμμα με κεφαλαία τονισμό, κρατήστε πατημένο το Βάρδια πληκτρολογήστε καθώς το πληκτρολογείτε. Για παράδειγμα, για να πληκτρολογήσετε τον τόνο πάνω από το κεφαλαίο γράμμα A, θα πρέπει να πατάτε παρατεταμένα Επιλογή + Ναφήστε και τα δύο πλήκτρα, κρατήστε πατημένο Βάρδιακαι πληκτρολογήστε ΕΝΑ.

Χρησιμοποιήστε το Μενού συντομεύσεων

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο το tilde να τονίσεις ένα γράμμαμπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού συντόμευσης έμφασης σε Mac.

Πατήστε παρατεταμένα το γράμμα στο πληκτρολόγιό σας που θέλετε να τονίσετε με μια περισπωμένη. Όταν δείτε το μενού συντόμευσης να εμφανίζεται πάνω από το γράμμα, επιλέξτε το γράμμα με το ποντίκι ή το trackpad ή πληκτρολογήστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο γράμμα με το tilde.

Τώρα που ξέρετε πώς να πληκτρολογείτε ένα tilde στο πληκτρολόγιό σας Apple, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα συντομεύσεων πληκτρολογίου Excel και για Mac.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν διαβάζουν την κάρτα SD

 σύμβολο εμπορικού σήματος (™) στο iPhone ή το iPad

Δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο Microsoft Excel

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *