μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η Python

Πώς να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11

Εάν διαθέτετε οθόνη HDR, μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερο χρώμα, φωτεινότητα και αντίθεση στην οθόνη σας. Μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11 σε αυτόν τον οδηγό.

Οι πρώιμες οθόνες υπολογιστών θα μπορούσαν να εμφανίζουν μόνο δύο χρώματα — μαύρο και άσπρο (ή μερικές φορές μαύρο και πράσινο). Αντίθετα, μια σύγχρονη οθόνη υπολογιστή μπορεί να εμφανίσει περίπου 16 εκατομμύρια χρώματα. Αν αυτό ακούγεται πολύ, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με μια οθόνη HDR, η οποία μπορεί να εμφανίσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο διαφορετικά χρώματα.

Εάν έχετε μια οθόνη HDR, θα θέλετε να μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε πλήρως. Μπορεί να συμβαίνει ότι το HDR είναι απενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας, επομένως δεν απολαμβάνετε τα πλήρη οφέλη από το τι μπορεί να κάνει η οθόνη σας.

Εάν θέλετε να δείτε την οθόνη σας σε όλο της το μεγαλείο, μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11 παρακάτω.

Τι είναι το HDR;

HDR σημαίνει Υψηλό δυναμικό εύρος. Όσον αφορά τις οθόνες υπολογιστή, αναφέρεται στο εύρος που μπορεί να εμφανίσει η οθόνη σας σε δύο βασικούς τομείς.

Το πρώτο είναι το έγχρωμο—μια οθόνη HDR μπορεί να εμφανίσει πολύ μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων από ό,τι μια οθόνη Standard Dynamic Range (SDR). Αυτό σημαίνει ότι μια οθόνη HDR μπορεί να παράγει χρώματα που δεν μπορεί μια τυπική οθόνη, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μιμείται καλύτερα την πραγματική ζωή.

Το δεύτερο είναι η αντίθεση. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των πιο φωτεινών και των πιο σκοτεινών εικόνων που μπορεί να παράγει η οθόνη. Μια οθόνη HDR δεν είναι μόνο ικανή να παράγει φωτεινότερες εικόνες, αλλά έχει επίσης πολύ μεγαλύτερο εύρος αντίθεσης σε σύγκριση με τις οθόνες SDR.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης HDR;

Δεδομένου ότι οι οθόνες HDR έχουν μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, η οθόνη σας μπορεί να αναπαραστήσει πιο στενά την εικόνα που προσπαθεί να δείξει.

Δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένα χρώματα που μια οθόνη SDR δεν μπορεί να εμφανίσει αυτά που μπορεί να εμφανίσει μια οθόνη HDR, μια οθόνη SDR πρέπει να αρκείται στο πλησιέστερο διαθέσιμο χρώμα. Αυτό δημιουργεί μια λιγότερο ακριβή αναπαράσταση της εικόνας. Μια οθόνη HDR μπορεί να εμφανίζει περιεχόμενο με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια

Δεδομένου ότι οι οθόνες HDR έχουν επίσης μεγαλύτερο εύρος αντίθεσης, μπορούν επίσης να παράγουν πολύ πιο βαθύ μαύρο από τις οθόνες SDR, οι οποίες δυσκολεύονται να παράγουν ακριβείς μαύρους ή σκιές. Το μεγαλύτερο εύρος αντίθεσης σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σε πιο σκούρες εικόνες. Όταν παίζετε παιχνίδια, θα μπορείτε να εντοπίσετε τους εχθρούς που κρύβονται στις σκιές λίγο πιο εύκολα.

Τα ευρύτερα επίπεδα αντίθεσης σημαίνουν επίσης ότι δεν χρειάζεται να αλλάζετε συνεχώς τις ρυθμίσεις φωτεινότητας για να μπορείτε να βλέπετε αρκετά καθαρά.

Η οθόνη μου υποστηρίζει HDR;

Δεδομένου ότι το HDR είναι ένα μεγάλο σημείο πώλησης για οθόνες, είναι πιθανό ότι όταν αγοράζετε μια οθόνη HDR, θα έχει κολλήσει HDR σε όλο το κουτί ή στην ιστοσελίδα όπου την αγοράζετε. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μπερδευτούν λίγο, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας HDR που έχουν διαφορετικά ονόματα.

HDR10, Dolby Vision, HDR10+και HLG είναι μερικές φράσεις που πρέπει να προσέξετε που θα υποδεικνύουν ότι η οθόνη υποστηρίζει HDR.

Εάν έχετε ήδη την οθόνη και θέλετε να μάθετε αν υποστηρίζει HDR, ο απλούστερος τρόπος είναι να ακολουθήσετε τα βήματα στην επόμενη ενότητα. Για μια οθόνη συμβατή με HDR, θα δείτε έναν διακόπτη που θα σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το HDR.

Εάν η οθόνη σας δεν είναι συμβατή με HDR, τότε δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή.

Πώς να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11

Εάν η οθόνη σας υποστηρίζει HDR, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω των Ρυθμίσεων στα Windows 11. Ενεργοποιώντας το HDR, ο υπολογιστής σας θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες HDR της οθόνης σας και να εμφανίζει εικόνες με μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων και αντίθεση.

Για να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Αρχή εικόνισμα.
 2. Επιλέγω Ρυθμίσεις.
 3. Κάντε κλικ Σύστημα στο αριστερό μενού.
 4. Επιλέγω Απεικόνιση
 5. Εάν η οθόνη σας έχει δυνατότητα HDR, κάτω από το Φωτεινότητα & Χρώμα στην ενότητα, θα δείτε έναν διακόπτη εναλλαγής δίπλα HDR. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το HDR.
 6. Εάν δεν βλέπετε αυτόν τον διακόπτη, σημαίνει ότι η οθόνη σας δεν είναι οθόνη HDR.

Πώς να ενεργοποιήσετε το HDR σε μπαταρία στα Windows 11

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με δυνατότητα HDR, η αναπαραγωγή HDR ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή όταν χρησιμοποιείτε μπαταρία, καθώς η εμφάνιση περιεχομένου HDR απαιτεί περισσότερη μπαταρία.

Εάν δεν μπορείτε να αναπαράγετε περιεχόμενο HDR όταν ο φορητός υπολογιστής σας δεν είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα, θα χρειαστεί να τροποποιήσετε τις επιλογές της μπαταρίας HDR.

Για αναπαραγωγή περιεχομένου HDR με μπαταρία στα Windows 11:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Αρχή εικόνισμα
 2. Επιλέγω Ρυθμίσεις.
 3. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Σύστημα.
 4. Κάντε κλικ Απεικόνιση.
 5. Κάτω από Φωτεινότητα & ΧρώμαΚάντε κλικ HDR.
 6. Κάτω από Επιλογές μπαταρίας επιλέγω Να επιτρέπονται παιχνίδια, βίντεο και εφαρμογές HDR με μπαταρία ή Να επιτρέπεται η ροή βίντεο HDR με μπαταρία.
 7. Το περιεχόμενό σας HDR θα πρέπει τώρα να αναπαράγεται ακόμα και όταν ο φορητός υπολογιστής σας λειτουργεί με μπαταρία.

Απόλαυση HDR στα Windows 11

Η εκμάθηση του τρόπου ενεργοποίησης του HDR στα Windows 11 σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πλήρως τις δυνατότητες της οθόνης σας με δυνατότητα HDR και να προβάλλετε εικόνες με απίστευτο χρώμα και αντίθεση. Για ταινίες και παιχνίδια, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο περιεχόμενο.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπολογιστή σας με Windows 11. Μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών διαφανή στα Windows 11 για να την κάνετε να φαίνεται λίγο πιο κομψή. Μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε τα Windows 11 να ανοίγουν τις Sticky Notes κατά την εκκίνηση, ώστε οι σημειώσεις σας να βρίσκονται πάντα μπροστά και στο κέντρο όταν τις χρειάζεστε.

Και αν θέλετε να εξοικονομήσετε μερικά κλικ, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε τις εφαρμογές των Windows 11 να εκτελούνται πάντα ως διαχειριστής.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *