Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

You are currently viewing Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

Καθώς η τεχνολογία προχωρά και φορητές συσκευές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, τίθεται το ερώτημα: πόσο καιρό διαρκούν πραγματικά αυτές οι συσκευές; Τα Apple Watch έχουν καταιγίσει τον κόσμο από την κυκλοφορία τους το 2015.

Είτε θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι με ειδοποιήσεις είτε να παρακολουθείτε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης, αυτή η συσκευή μπορεί να τα κάνει όλα. Όμως, ενώ προσφέρει πολλές δυνατότητες στους χρήστες, υπάρχει πάντα μια ανησυχία για τη διάρκεια ζωής του. Πόσο διαρκούν τα ρολόγια της Apple;

Πόσο διαρκεί ένα Apple Watch;

Δεν είναι εύκολο να απαντήσεις πόσο διαρκεί ένα ρολόι Apple. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει το Apple ρολόι σας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, ο τρόπος που το χρησιμοποιείτε και εάν το ρολόι έχει κάποια φυσική ζημιά. Ας δούμε αυτές τις μεταβλητές ξεχωριστά.

Το μοντέλο σας Apple Watch

Τα νεότερα μοντέλα Apple Watch είναι τα Series 8, Apple Watch SE 2 (Gen 2) και Apple Watch Ultra. Έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα Apple Watch. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο μεγάλη είναι η διάρκεια ζωής τους, καθώς είναι ακόμα τόσο νέα στην αγορά. Πρέπει να δούμε τα παλαιότερα μοντέλα και να καταλήξουμε μόνοι μας στο συμπέρασμα μιας και η Apple δεν μιλάει για διάρκεια ζωής πέρα ​​από αυτή που υποστηρίζει με την εγγύησή της.

Το 2022 η Apple διέκοψε εντελώς το Apple Watch Series 3, καθώς δεν θα υποστήριζε το πιο πρόσφατο WatchOS 9 και δεν θα λάβει νέες ενημερώσεις λογισμικού. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό το μοντέλο θα σταματήσει να λειτουργεί. Απλώς δεν θα λάβει ενημερώσεις και η απόδοσή του θα μειωθεί σημαντικά.

Το Apple Watch Series 3 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 και σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2022. Αυτό σημαίνει ότι έλαβε ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για πέντε χρόνια. Αυτό είναι συνεπές με το χρόνο που άλλες συσκευές Apple, όπως iPhone και iPad, λαμβάνουν τις ενημερώσεις τους. Φαίνεται ότι μπορούμε να περιμένουμε ότι τα νέα μοντέλα Apple Watch θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ακόμα κι αν στο μεταξύ κυκλοφορήσουν νεότερα μοντέλα.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας Apple Watch

Εκτός από το λειτουργικό σύστημα, πρέπει να λάβουμε υπόψη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Apple δεν εστίασε ποτέ πάρα πολύ στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν πρόκειται για τα προϊόντα της. Απλώς δεν είναι το σημείο πώλησης. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταξύ της σειράς 7 και του Apple Watch Ultra δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Και οι δύο έχουν περίπου 18 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταξύ των φορτίσεων. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει την τακτική καθημερινή χρήση του ελέγχου της ώρας, των τηλεφωνικών κλήσεων, της λήψης ειδοποιήσεων και της χρήσης εφαρμογών όπως το Fitbit ή η παρακολούθηση ύπνου.

Ανεξάρτητα από το Apple Watch που έχετε, μπορείτε να περιμένετε ότι θα πρέπει να αλλάξετε την μπαταρία του κάποια στιγμή. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί για τουλάχιστον μερικά χρόνια μετά την αγορά του, εκτός εάν υπάρχει κάποιο εργοστασιακό σφάλμα. Η εγγύηση Applecare καλύπτει εργοστασιακές βλάβες, αλλά εάν η μπαταρία σας φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να πληρώσετε για την αντικατάσταση.

Η κατάσταση της μπαταρίας εμφανίζεται ως ποσοστό στις ρυθμίσεις της μπαταρίας. Εάν πέσει κάτω από το 50%, μπορεί να θέλετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Apple Watch σας. Θα χρειαστείτε επίσης ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις της Apple για να αντικαταστήσετε την μπαταρία.

Πώς χρησιμοποιείτε το Apple Watch σας

Η διάρκεια ζωής του Apple Watch σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε. Πόσο συχνά ελέγχετε την ώρα; Το φοράς όλη μέρα; Οι εφαρμογές φόντου τρέχουν πάντα; Προτιμάτε τα κινούμενα σχέδια Apple Watch από το σταθερό φόντο; Πόσο φωτεινή είναι η οθόνη του Apple Watch σας; Όλες οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής του Apple Watch, επειδή όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο πιο γρήγορα μειώνεται η απόδοση του υλικού.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch σας όσο θέλετε. Ίσως θα πρέπει απλώς να προσέχετε τη χρήση του και να ακολουθήσετε μερικές από τις συμβουλές για το πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Apple Watch, που δίνονται στο τέλος αυτού του άρθρου.

Φυσική βλάβη στο Apple Watch σας

Η φυσική βλάβη στο Apple Watch σας μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του. Μερικές φορές, η σωματική βλάβη είναι δύσκολο να αποφευχθεί και τα ατυχήματα συμβαίνουν συνεχώς. Όλα τα smartwatches έχουν ευαίσθητο υλικό. Ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα μέρη ενός Apple Watch είναι η ψηφιακή κορώνα του. Θα το χρησιμοποιήσετε για να αλληλεπιδράσετε με όλες τις εφαρμογές. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να φθαρεί αρκετά και μπορεί να αρχίσει να έχει κακή απόδοση.

Παρόλο που τα νεότερα μοντέλα Apple Watch έχουν βαθμολογία αντοχής στο νερό 100 μέτρα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO και το νερό είναι απολύτως ασφαλές γύρω από αυτό, θα πρέπει να αποφύγετε να το βυθίσετε σε άλλα υγρά, καθώς μπορεί να βλάψουν τη συσκευή σας. Συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση αλκοόλ ή ακόμα και σαπουνόνερου για τον καθαρισμό του Apple Watch σας, καθώς είναι λειαντικά και μπορεί να προκαλέσουν απροσδόκητη βλάβη.

Μπορείτε να επιδιορθώσετε ορισμένες φυσικές βλάβες, όπως ραγισμένη οθόνη ή φθαρμένη ψηφιακή κορώνα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό και σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απλώς πιο αποτελεσματικό να επενδύσετε σε ένα νέο Apple Watch, ειδικά εάν πρόκειται για ένα ενημερωμένο νεότερο μοντέλο.

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Apple Watch σας

Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Apple Watch σας, θα πρέπει να μειώσετε τη συνολική χρήση. Αυτό θα αποφορτίσει το smartwatch σας και θα αποφορτίσει την μπαταρία του. Είναι ο αριθμός των φορτίσεων που μετράει ως διάρκεια ζωής του Apple Watch.

Έτσι, για να διαρκέσει περισσότερο, θα χρειαστεί να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των χρεώσεων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό:

  • Ελαχιστοποιήστε τον χρόνο οθόνης. Ο ενεργός χρόνος οθόνης είναι η μεγαλύτερη εξάντληση της μπαταρίας. Ρυθμίστε το Apple Watch σας να απενεργοποιεί την οθόνη όταν βάζετε το χέρι σας στο πλάι. Εάν απενεργοποιήσετε την οθόνη που είναι πάντα ενεργοποιημένη, θα μειώσετε τη χρήση της μπαταρίας έως και 50%.
  • Απενεργοποιήστε συγκεκριμένους αισθητήρες. Για παράδειγμα, χρειάζεται πολλή ισχύς μπαταρίας για να λειτουργεί μια συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών ανά πάσα στιγμή. Εάν βρίσκεστε σε γυμναστήριο, απενεργοποιήστε το όργανο ελέγχου καρδιακών παλμών και χρησιμοποιήστε αυτό που βρίσκεται στον εξοπλισμό του γυμναστηρίου. Μπορείτε πάντα να το ενεργοποιήσετε ξανά όταν δεν είναι διαθέσιμος τέτοιος εξοπλισμός. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αισθητήρας Apple Watch δεν είναι το πιο ακριβές εργαλείο παρακολούθησης του καρδιακού παλμού και δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο σε αυτόν.
  • Απενεργοποιήστε την ανανέωση φόντου. Το Apple ρολόι σας ανανεώνει περιοδικά τις εφαρμογές στο παρασκήνιο. Αυτό αδειάζει την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα. Απλώς απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.
  • Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές φόντου. Οι εφαρμογές έχουν την τάση να εκτελούνται στο παρασκήνιο ακόμα κι αν δεν τις χρειάζεστε. Κλείνετε πάντα με δύναμη τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε. Για να το κάνετε αυτό, περιηγηθείτε στις εφαρμογές, σύρετε την επιλεγμένη εφαρμογή από τα δεξιά προς τα αριστερά και, στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο εικονίδιο για να κλείσετε αναγκαστικά.
  • Περιορίστε τα κινούμενα σχέδια. Για να βοηθήσετε την μπαταρία του Apple Watch σας να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Reduce Motion. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια στατική πρόσοψη ρολογιού αντί για μια κινούμενη. Όλα τα κινούμενα σχέδια εξαντλούν την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Όταν παρατηρήσετε ότι η μπαταρία του Apple Watch σας είναι στο 15% ή κάτω, απλά γυρίζοντας τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα διαρκέσει περισσότερο.
  • Διατηρήστε το Apple Watch σας αποσυνδεδεμένο από τις λειτουργίες Bluetooth και Cellular. Δεν χρειάζεται να είναι συνεχώς αναμμένα, ειδικά αν φοράτε το Apple Watch σας κυρίως για να προσδιορίζετε την ώρα και για διάφορες εφαρμογές.

Συνολικά, ένα Apple Watch είναι ένα σημαντικό κομμάτι τεχνολογίας για όσους αναζητούν έναν πιο έξυπνο τρόπο σύνδεσης με τον κόσμο. Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τη διάρκεια ζωής του, καθώς υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να το επηρεάσουν, τα περισσότερα ρολόγια Apple έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν έως και πέντε χρόνια ανάλογα με τη χρήση.

Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το ρολόι σας έχει μεγάλη διάρκεια ζωής είναι να φροντίζετε σωστά την μπαταρία και το λογισμικό του, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να αποκομίζετε τα οφέλη του για τα επόμενα χρόνια. Φορτίστε όταν χρειάζεται, αντικαταστήστε την μπαταρία περιστασιακά, κρατήστε την πάντα μακριά από ξένες ουσίες και χρησιμοποιείτε μόνο αξεσουάρ εγκεκριμένα από την Apple.

Το Apple Watch δεν αντιστοιχίζεται σε νέο τηλέφωνο; Δοκιμάστε αυτές τις 8 διορθώσεις

Το Apple Watch δεν θα ζευγαρώσει με το iPhone; Δοκιμάστε αυτές τις 7 διορθώσεις

Τι είναι η “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” σε iPhone, iPad, MacBook και AirPods;

Αφήστε μια απάντηση