Τρόπος επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ή Powerwash του Chromebook σας

Γνωστό και ως Chromebook Powerwash, μάθετε πώς να επαναφέρετε το Chromebook στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Η πραγματοποίηση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων σε ένα Chromebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την απόδοση. Όχι μόνο κάνει το Chromebook να λειτουργεί σαν καινούργιο, αλλά ελευθερώνει επίσης χώρο στο δίσκο από εφαρμογές και αρχεία που δεν χρησιμοποιώ πια ούτε με ενδιαφέρουν.

Παρόλο που μου αρέσει να αποκαλώ μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων “κήρυξη πτώχευσης συσκευής”, η Google ακολούθησε διαφορετικό δρόμο και ονόμασε τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ενός Chromebook ως Powerwash.

Πώς να κάνετε Powerwash το Chromebook σας

Πριν κάνετε αυτό το ριζικό βήμα, βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι:

  1. Έχετε δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο, όπως να αφαιρέσετε περιττά αρχεία, να αφαιρέσετε επεκτάσεις που μπορεί να προκαλούν προβλήματα ή (το πιο σημαντικό) να κάνετε επανεκκίνηση του μηχανήματος και να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
  2. Έχετε υποστήριξε τα πάντα που χρειάζεστε στο Chromebook σας (με συγχρονισμό αρχείων και επαφών στο Λογαριασμός Google)
  3. Πρέπει να το κάνετε αυτό για έναν άλλο καλό λόγο, όπως την πώληση του Chromebook.

Είστε έτοιμοι να επαναφέρετε αυτήν την ολοκαίνουργια μυρωδιά στο Chromebook σας; Ας το φτάσουμε!

Αυτά τα βήματα αφορούν όταν είστε συνδεδεμένοι στον Λογαριασμό σας Google στο Chromebook.

Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του Chromebook και μετά στο κουμπί Ρυθμίσεις.

Τώρα, κάντε κύλιση μέχρι κάτω σε όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Advanced. Στη συνέχεια, συνεχίστε να κάνετε κύλιση μέχρι να φτάσετε στο κάτω μέρος της σελίδας. Φαίνεται ότι η Google έχει φροντίσει να το βρείτε μόνο εάν το ψάχνετε πραγματικά.

Μόλις φτάσετε στο κάτω μέρος, θα βρείτε την επιλογή Powerwash Light. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή ιδέα εάν δεν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να επαναφέρετε πλήρως το Chromebook στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό απλώς θα επαναφέρει την αρχική σελίδα, θα απενεργοποιήσει τις επεκτάσεις και θα διαγράψει τα προσωρινά δεδομένα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε πρώτα και να δείτε αν λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Εάν το έχετε αποφασίσει, κάντε κλικ στο Powerwash, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το Chromebook σας και, μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσετε την ενέργεια. Οπότε ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις γνώμη.

Μετά από αυτό, θα σας πουν ότι το Powerwash είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα έχετε ένα καθαρό μηχάνημα για να συνδεθείτε.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, αυτή η λύση είναι για την κατάσταση στην οποία είστε συνδεδεμένοι στο Chromebook. Προτιμώ αυτό, αν θυμάμαι ότι πρέπει να αποθηκεύσω ή να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας για κάτι.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο γρήγορη. Από την οθόνη σύνδεσης, κρατήστε πατημένο Ctrl + Shift + Alt + R. Θα εμφανιστεί μια οθόνη που σας επιτρέπει επίσης να κάνετε Powerwash το Chromebook σας.

Ανεξάρτητα από τη μία από τις δύο επιλογές που θα επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: ένα καθαρό Chromebook, χωρίς δεδομένα και χωρίς λογαριασμούς.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *