Τρόπος ανανέωσης ή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Microsoft Surface

Εάν ο φορητός υπολογιστής Microsoft Surface έχει αρχίσει να επιβραδύνεται ή παγώνει πολύ, ίσως είναι καιρός να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Η επαναφορά της επιφάνειάς σας μπορεί να απαλλαγεί από πολλά υπολειπόμενα προβλήματα και να κάνει τον φορητό υπολογιστή σας τόσο καλό όσο καινούργιο.

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς να επαναφέρετε το Microsoft Surface και για τα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Τρόπος επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός Microsoft Surface

Εάν το Surface σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε ή θέλετε να το πουλήσετε και να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία, μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα καταργήσει τα πάντα και θα λειτουργήσει ξανά ομαλά. Ο παρακάτω οδηγός θα εξηγήσει πώς να επαναφέρετε τη συσκευή Microsoft Surface, είτε πρόκειται για Surface Pro, Surface RT, Surface Tablet ή βασικό φορητό υπολογιστή Microsoft Surface.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .
 2. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, επιλέξτε Σύστημα . Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, επιλέξτε Ενημέρωση και ασφάλεια .
 3. Επιλέξτε Ανάκτηση > Έναρξη .
 4. Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:
 5. Κρατήστε τα αρχεία μου. Αυτή η ρύθμιση (γνωστή και ως “Ανανέωση” στα Windows 11) θα επανεγκαταστήσει το λειτουργικό σας σύστημα Windows χωρίς να αφαιρέσει τις προεγκατεστημένες εφαρμογές ή τα προσωπικά αρχεία του φορητού υπολογιστή σας. Ωστόσο, θα χάσετε τυχόν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, εφαρμογές και προγράμματα οδήγησης που έχετε εγκαταστήσει.
 6. Αφαιρέστε τα πάντα . Αυτή η επιλογή θα επανεγκαταστήσει πλήρως τα Windows 10 ή 11, αφαιρώντας όλα τα ίχνη που χρησιμοποιήσατε ποτέ στον φορητό υπολογιστή. Η επιλογή αυτής της επιλογής είναι καλύτερη εάν σκοπεύετε να πουλήσετε ή να δωρίσετε το φορητό υπολογιστή, αλλά έχετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ώρες για να ολοκληρωθεί.
 7. Στη συνέχεια, επιλέξτε είτε λήψη Cloud είτε Τοπική επανεγκατάσταση . Η λήψη του cloud απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, είναι η καλύτερη επιλογή εάν η συσκευή σας έχει σοβαρά προβλήματα.
 8. Πριν ξεκινήσετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων για να αποφασίσετε τι θα επανεγκατασταθεί μαζί με τα Windows. Επιλέξτε Επιβεβαίωση για οριστικοποίηση.
 9. Επιλέξτε Επόμενο και μετά πατήστε Επαναφορά . Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο Surface με Windows 8.1, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή > Ενημέρωση και ανάκτηση > Ανάκτηση . Στη συνέχεια, στην ενότητα “Κατάργηση όλων και επανεγκατάσταση των Windows”, επιλέξτε Έναρξη . Επιλέξτε Επόμενο και, στη συνέχεια, επιλέξτε είτε Απλά αφαιρέστε τα αρχεία μου είτε Καθαρίστε πλήρως τη μονάδα δίσκου . Τέλος, πατήστε Επαναφορά .

Πώς να επαναφέρετε ένα Microsoft Surface από την οθόνη εισόδου

Εάν το Surface σας δεν σας επιτρέπει να συνδεθείτε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε σκληρή επαναφορά από την οθόνη σύνδεσης. Δείτε πώς:

 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + L .
 2. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατήστε το εικονίδιο Power στην κάτω δεξιά γωνία.
 3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση .
 4. Μετά την επανεκκίνηση του Surface, θα δείτε μια μπλε οθόνη με διάφορες επιλογές. Αυτό είναι γνωστό ως Περιβάλλον Ανάκτησης. Επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων > Επαναφορά του υπολογιστή σας . Στα Windows 10, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε Προηγμένες επιλογές > Αντιμετώπιση προβλημάτων > Επαναφορά αυτού του υπολογιστή . Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα αρχεία σας, επιλέξτε Ανανέωση του υπολογιστή σας .
 5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς και μετά ρυθμίστε ξανά το Surface.

Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης της συσκευής σας, μπορεί να χρειαστεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft ή να δώσετε ένα κλειδί ανάκτησης προτού ο υπολογιστής σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πώς να επαναφέρετε ένα Microsoft Surface χρησιμοποιώντας μια μονάδα αποκατάστασης USB

Υπάρχει ένας ακόμη τρόπος για να επαναφέρετε τα Windows στις εργοστασιακές προεπιλογές τους, και αυτός είναι χρησιμοποιώντας μια μονάδα ανάκτησης USB. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης μιας εικόνας ανάκτησης και τη δημιουργία μιας μονάδας ανάκτησης USB. Το πλεονέκτημα της χρήσης αυτής της επιλογής είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το Surface σας με μια μονάδα ανάκτησης:

 1. Απενεργοποιήστε το Microsoft Surface και βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής είναι συνδεδεμένος.
 2. Τοποθετήστε τη μονάδα flash ανάκτησης.
 3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου και το κουμπί λειτουργίας ταυτόχρονα. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο του Microsoft Surface, αφήστε το κουμπί Μείωση έντασης ήχου.
 4. Επιλέξτε τη γλώσσα και τη διάταξη του πληκτρολογίου σας και μετά ενεργοποιήστε το Surface.
 5. Όταν εμφανιστεί η οθόνη Επιλογή επιλογής , επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων > Επαναφορά του υπολογιστή σας . Στη συνέχεια, επιλέξτε είτε Διατήρηση των αρχείων μου είτε Κατάργηση όλων και ακολουθήστε τις προτροπές στην οθόνη.

Σημείωση: Εάν το Microsoft Surface σας δεν ενεργοποιηθεί καθόλου, θα πρέπει να το διορθώσετε για να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πισω στα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ

Συχνά, η επανεκκίνηση του Surface είναι αρκετή για να επανέλθει ξανά στο κανονικό. Αλλά μερικές φορές, παρά τις ώρες αντιμετώπισης προβλημάτων, απλά δεν μπορείτε να βρείτε το πρόβλημα. Εκεί είναι που η επαναφορά του φορητού υπολογιστή σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον φορητό υπολογιστή σας στην προηγούμενη αίγλη του.

Ας ελπίσουμε ότι η συσκευή σας Microsoft Surface λειτουργεί τώρα ξανά σαν καινούργια!

Διαβάστε επίσης :

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Έχει κολλήσει το iPhone σας στο λογότυπο της Apple;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *