Πώς να προετοιμάσετε το Mac σας για την αναβάθμιση του macOS 14 Sonoma με το Cleaner One Pro

Σκοπεύετε να αναβαθμίσετε το macOS; Δείτε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το Mac σας για την αναβάθμιση του macOS 14 Sonoma με το Cleaner One Pro.

Οι εκδηλώσεις WWDC της Apple είναι πάντα μεγάλες ειδήσεις, με λεπτομέρειες σχετικά με νέες συσκευές Apple καθώς και ενημερώσεις σε δημοφιλή λειτουργικά συστήματα όπως το iOS και το macOS. Το 2023, η Apple παρουσίασε το ολοκαίνουργιο macOS 14 Sonoma.

Το Sonoma περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις, όπως γραφικά στοιχεία για επιτραπέζιους υπολογιστές, προφύλαξη οθόνης αργής κίνησης, βελτιωμένη ιδιωτική περιήγηση, αποκλειστική λειτουργία παιχνιδιού και νέες δυνατότητες τηλεδιάσκεψης. Η δημόσια beta κυκλοφορεί τον Ιούλιο και η δημόσια κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης :Τι είναι διαφορετικό και ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Εάν σκέφτεστε να κάνετε αναβάθμιση, είναι η τέλεια στιγμή να κάνετε λίγη καθαριότητα για να βεβαιωθείτε ότι το Mac σας είναι έτοιμο. Ένα εργαλείο που εξετάσαμε πρόσφατα, το Trend Micro’s Cleaner One Pro είναι μια ιδανική εφαρμογή για να το κάνετε αυτό. Μπορεί να προετοιμάσει το Mac σας για την αναβάθμιση του macOS 14 Sonoma.

Αφαίρεση ανεπιθύμητων αρχείων

Κάθε έκδοση του macOS υποβάλλεται σε δοκιμές beta για να βρει σφάλματα και ελαττώματα και να τα αφαιρέσει πριν από την επίσημη κυκλοφορία. Ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα. Εάν κάτι πάει στραβά στη μέση της αναβάθμισης του Mac σας σε macOS 14 Sonoma, μπορεί να χάσετε όλα τα δεδομένα σας. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης.

Ωστόσο, δεν θέλετε να χάνετε χρόνο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Γι’ αυτό είναι λογικό να βρίσκετε και να αφαιρείτε ανεπιθύμητα αρχεία πριν δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας.

Για να βρείτε και να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα αρχεία με το Cleaner One Pro:

 1. Εκκινήστε το Cleaner One Pro .
 2. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Ανεπιθύμητα αρχεία .
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση .
 4. Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση, θα δείτε μια λίστα με αρχεία που μπορεί να είναι ανεπιθύμητα, συμπεριλαμβανομένων κρυφών μνήμης εφαρμογών, κρυφών μνήμης προγράμματος περιήγησης, αρχείων καταγραφής συστημάτων, παλιών ενημερώσεων, αρχείων γλώσσας για γλώσσες που δεν χρησιμοποιείτε και άλλα.
 5. Μπορείτε να επιλέξετε όσα ή λίγα από τα αρχεία θέλετε. Προσέξτε όταν κάνετε την επιλογή σας, καθώς ορισμένα από τα αρχεία μπορεί να είναι αυτά που χρειάζεστε ή που μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο γρήγορα και εύκολα, όπως οι κρυφές μνήμες του προγράμματος περιήγησης.
 6. Εάν επιλέξετε Αρχεία γλώσσας , θα δείτε μια προειδοποίηση. Εάν επιλέξετε να συνεχίσετε, αυτά τα αρχεία θα διαγραφούν αμέσως.
 7. Για όλους τους άλλους τύπους αρχείων, μπορείτε να επιλέξετε όσους τύπους αρχείων θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση για να τα διαγράψετε.
 8. Θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης μόλις διαγραφούν τα ανεπιθύμητα αρχεία.
 9. Αφού καθαρίσετε όλα τα ανεπιθύμητα αρχεία που θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας προετοιμάζοντας την εγκατάσταση του macOS 14 Sonoma.

Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την προετοιμασία της εγκατάστασης του macOS 14 Sonoma είναι πόσο ελεύθερο χώρο θα χρειαστείτε. Όχι μόνο χρειάζεστε αρκετό χώρο για να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, το οποίο είναι συνήθως σημαντικό σε μέγεθος, αλλά χρειάζεστε επίσης τουλάχιστον την ίδια ποσότητα ελεύθερου χώρου από πάνω για να εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον χώρο που θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε το macOS Sonoma, αλλά είναι πιθανό να είναι περίπου 30 GB. Αν ανησυχείτε ότι μπορεί να μην έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στο Mac σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cleaner One Pro για να ελευθερώσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο χρησιμοποιώντας το Cleaner One Pro:

 1. Ανοίξτε το Cleaner One Pro .
 2. Επιλέξτε Big Files από το αριστερό μενού.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση .
 4. Εάν βρεθούν μεγάλα αρχεία, έχετε την επιλογή να τα διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο.
 5. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Διπλότυπα αρχεία .
 6. Σύρετε τους φακέλους που θέλετε να σαρώσετε ή κάντε κλικ στο μπλε + (συν) για να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να προσθέσετε.
 7. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση .
 8. Το Cleaner One Pro θα αναζητήσει διπλότυπα αρχεία. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο.
 9. Όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε μια λίστα με αρχεία που έχουν βρεθεί και εμφανίζονται στους φακέλους σας περισσότερες από μία φορές. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα και τις τοποθεσίες αυτών των αρχείων για να επιβεβαιώσετε ότι είναι διπλότυπα.
 10. Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε δύο ή περισσότερα από το ίδιο αρχείο, μπορείτε να επιλέξετε τα διπλότυπα και να κάνετε κλικ στην Κατάργηση .
 11. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας και επιλέξτε Κατάργηση στον Κάδο απορριμμάτων ή Διαγραφή Άμεση.
 12. Κάντε κλικ στην Κατάργηση .
 13. Επαναλάβετε για τυχόν άλλα διπλότυπα αρχεία που δεν χρειάζεστε.
 14. Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Παρόμοιες φωτογραφίες .
 15. Σύρετε τους φακέλους που θέλετε να σαρώσετε ή κάντε κλικ στο μπλε + (συν) για να επιλέξετε τους φακέλους με μη αυτόματο τρόπο.
 16. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση .
 17. Εάν εντοπιστούν διπλότυπες φωτογραφίες, επιλέξτε όλες τις εικόνες εκτός από μία.
 18. Επιλέξτε Κατάργηση στον Κάδο απορριμμάτων ή Διαγραφή Άμεση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Κατάργηση .
 19. Επαναλάβετε για οποιεσδήποτε άλλες παρόμοιες φωτογραφίες.

Βελτιστοποιήστε την απόδοση του συστήματος στο Mac σας

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ελαφρώς παλαιότερο Mac, τα καλά νέα είναι ότι το macOS 14 Sonoma θα υποστηρίζει ορισμένες παλαιότερες συσκευές. Τα MacBook Pro από το 2018 και μεταγενέστερα μπορούν να τρέχουν το λειτουργικό σύστημα, όπως και τα iMac από το 2019 ή μεταγενέστερα. Θα υποστηρίζεται ένα MacBook Air 2018 ή μεταγενέστερο, όπως και ένα Mac Pro του 2019 και ένα Mac Mini του 2018. Η παλαιότερη υποστηριζόμενη συσκευή είναι το iMac Pro του 2017.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή ο υπολογιστής σας υποστηρίζει macOS 14, δεν σημαίνει ότι θα μπορεί να το εκτελεί ομαλά. Το Sonoma έχει σχεδιαστεί για σύγχρονο υλικό και οι παλαιότεροι Mac ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα απόδοσης κατά την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο μηχάνημα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του Mac σας για να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι ελέγχοντας ποιες διεργασίες ξεκινούν αυτόματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματος Mac με το Cleaner One Pro:

 1. Ανοίξτε το Cleaner One Pro .
 2. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Start Up Manager .
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Στοιχεία σύνδεσης για να δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές που εκτελούνται όταν συνδέεστε.
 4. Εάν υπάρχουν εφαρμογές που δεν θέλετε να εκκινήσετε κατά την εκκίνηση, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε σε αυτό το παράθυρο.
 5. Κάντε κλικ στο Launch Agents για να δείτε μια λίστα με όλες τις υπηρεσίες παρασκηνίου που εκτελούνται κατά την εκκίνηση. Πολλά από αυτά είναι πράκτορες ενημέρωσης για εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες στο Mac σας.
 6. Εάν υπάρχουν πράκτορες εκκίνησης που δεν θέλετε να εκτελεστούν, μπορείτε να τους απενεργοποιήσετε.
 7. Κάντε κλικ στο Adware Startup Items για να δείτε εάν υπάρχει κάποιο adware που έχει ρυθμιστεί να εκτελείται κατά την εκκίνηση του Mac σας.
 8. Εάν βρεθεί κάποιο, θα πρέπει να το αφαιρέσετε αμέσως για να προστατέψετε το Mac σας.

Προσδιορίστε παλιές εφαρμογές και βελτιώστε την ασφάλεια

Η Apple εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι τα λειτουργικά της συστήματα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και εκδίδει τακτικά ενημερώσεις για να τα διατηρεί όσο πιο ασφαλή γίνεται. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές είναι το λειτουργικό σας σύστημα, οι μη ενημερωμένες εφαρμογές ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια.

Το Cleaner One Pro μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τυχόν ευάλωτες εφαρμογές και να τις αναβαθμίσετε για να διατηρήσετε το Mac σας προστατευμένο.

Για να εντοπίσετε ευάλωτες εφαρμογές στο Cleaner One Pro:

 1. Ανοίξτε το Cleaner One Pro .
 2. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε App Manager .
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση .
 4. Εάν εντοπιστούν ευπάθειες, θα δείτε μια αναδυόμενη προειδοποίηση.
 5. Για κάθε εφαρμογή, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με την ευπάθεια και θα δείτε επιλογές για την ενημέρωση της εφαρμογής. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη τελευταίας έκδοσης για αναβάθμιση στην πιο ασφαλή έκδοση.
 6. Επαναλάβετε για οποιεσδήποτε άλλες ευάλωτες εφαρμογές.

Κάντε μια συμφωνία με το Cleaner One

Αν θέλετε να κάνετε την αναβάθμισή σας στο macOS Sonoma όσο το δυνατόν πιο ομαλή, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Trend Micro’s Cleaner One Pro . Όχι μόνο μπορεί να προετοιμάσει το Mac σας για την αναβάθμιση, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική εφαρμογή για να διατηρείτε το Mac σας σε καλή κατάσταση σε τακτική βάση. Τώρα είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να πιάσετε το εργαλείο. Αυτή τη στιγμή πωλείται στον επίσημο ιστότοπο.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει έκπτωση 20% για τη συνδρομή μιας συσκευής , η οποία επί του παρόντος είναι 19,99 $ ετησίως. Εάν έχετε πολλές συσκευές, υπάρχει επίσης έκπτωση 50% για τη συνδρομή πέντε συσκευών . Αυτό ανέρχεται σε 29,99 $ ετησίως, το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το Cleaner One Pro σε έως και πέντε συσκευές, συμπεριλαμβανομένων μηχανών Mac και Windows.

Διαβάστε επίσης :

Το Powerbeats Pro δεν συνδέεται με το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας;

προσφορά ακουστικών Prime Day στο Samsung Galaxy Buds2 Pro

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *