Έχει κολλήσει το iPhone σας στο λογότυπο της Apple;  Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Έχει κολλήσει το iPhone σας στο λογότυπο της Apple; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Μια απογοήτευση για πολλούς χρήστες iPhone είναι όταν η συσκευή τους κολλάει στο λογότυπο της Apple. Φανταστείτε ότι είστε ενθουσιασμένοι που θα δείτε τη νέα ενημέρωση iOS μόνο για να βρείτε την οθόνη σας παγωμένη στο λογότυπο της Apple, μετατρέποντας τη στιγμή του ενθουσιασμού σας σε μια στιγμή άγχους.

Το ζήτημα «το iPhone έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple» είναι αρκετά συνηθισμένο, μερικές φορές γνωστό ως «βρόχος εκκίνησης». Αλλά σε αυτή την περίπτωση αναφερόμαστε σε μια κατάσταση όπου το λογότυπο της Apple και μια γραμμή προόδου δεν μετακινούνται περισσότερο από μία ώρα. Συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενημερώσεων λογισμικού, επαναφοράς από ένα αντίγραφο ασφαλείας ή κατά την κατάργηση jailbreak του iPhone σας.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να συμβεί φαινομενικά από το μπλε. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά συγκεκριμένο μοντέλο iPhone. Είτε χρησιμοποιείτε iPhone 6S, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ή ακόμα και το πιο πρόσφατο iPhone 14 ή iPhone 13, μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Επίσης, τα iPad, τα Apple Watches και οι συσκευές iPod Touch δεν είναι άτρωτα.

1. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας

Η αναγκαστική επανεκκίνηση των iPhone είναι μια αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αλλά να θυμάστε ότι δεν δημιουργούνται όλα τα iPhone ίσα και η μέθοδος για την ενεργοποίηση της αναγκαστικής επανεκκίνησης διαφέρει μεταξύ των μοντέλων. Ας το αναλύσουμε:

  • iPhone 6S, iPhone SE (1ης γενιάς) και παλαιότερα μοντέλα: Πατήστε ταυτόχρονα και κρατήστε πατημένο το Κουμπί αφετηρίας και το Κουμπί αφύπνισης. Εμφανίζεται η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης, που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση. Μπορείτε τώρα να αφεθείτε.
  • iPhone 7 και iPhone 7 Plus: Αυτά τα μοντέλα άλλαξαν λίγο το παιχνίδι. Κρατήστε πατημένο το Κουμπί μείωσης έντασης και το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης ταυτόχρονα μέχρι να δείτε την οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης.
  • iPhone 8 και νεότερα μοντέλα (περιλαμβάνεται Face ID): Για αυτά τα πιο σύγχρονα τηλέφωνα, ακολουθήστε αυτήν την ακριβή σειρά. πατήστε και αφήστε αμέσως το Κουμπί αύξησης της έντασης ήχουκάντε το ίδιο με το Κουμπί μείωσης έντασηςκαι, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί. Κρατήστε πατημένο μέχρι την οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης​.
Πίστωση εικόνας: Apple

Σε όλες τις περιπτώσεις, εάν το iPhone σας συμπεριφέρεται σαν να είναι παγωμένο και δεν ανταποκρίνεται και δεν μπορείτε να εκτελέσετε τη συνήθη ρουτίνα απενεργοποίησης και ενεργοποίησης, τότε μια αναγκαστική επανεκκίνηση μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριό σας έξω από τον βρόχο εκκίνησης.

Μπορείτε τώρα να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο με τον συνηθισμένο τρόπο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης από την οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης, η οποία είναι η επόμενη πιθανή επιδιόρθωση στη λίστα.

2. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανάκτησης

Εάν η αναγκαστική επανεκκίνηση δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε το iPhone σας σε λειτουργία ανάκτησης. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση του iPhone σας με τον υπολογιστή Mac ή Windows μέσω καλωδίου USB και τη χρήση του iTunes ή του Finder (για macOS Catalina και νεότερα).

Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πώς να μεταβείτε στην οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης και να διορθώσετε ένα iPhone που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple, μεταβείτε στην ενότητα Τρόπος αναγκαστικής επανεκκίνησης ενός iPhone και μεταβείτε στη λειτουργία ανάκτησης.

3. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία DFU (Ενημέρωση υλικολογισμικού συσκευής)

Εάν η λειτουργία ανάκτησης αποτύχει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία DFU, η οποία είναι ένας βαθύτερος τύπος ανάκτησης. Είναι λίγο πιο περίπλοκο να εισέλθετε, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να επιλύσει το πρόβλημα με το λογότυπο της Apple. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή ή το Mac σας, ανοίξτε το iTunes ή το Finder και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στην ενότητα Τρόπος χρήσης της λειτουργίας DFU σε iPhone και iPad.

4. Ανάκτηση συστήματος iOS

Μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος με το λογότυπο της Apple είναι η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού αποκατάστασης συστήματος iOS. Αυτές οι εφαρμογές χρησιμεύουν ως γέφυρα μεταξύ μιας φιλικής προς τον χρήστη διεπαφής και των τεχνικών πτυχών του υλικολογισμικού του iPhone σας. Έχουν σχεδιαστεί για να διορθώνουν διάφορα προβλήματα του συστήματος iOS, από τον βρόχο εκκίνησης με το λογότυπο της Apple έως τις μαύρες οθόνες, χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από τόσα σημεία.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως Dr.Fone – Επισκευή συστήματος, iMobie AnyFixή Tenorshare ReiBoot. Αυτά τα εργαλεία δεν είναι δωρεάν για χρήση, συχνά απαιτούν να γίνετε συνδρομητής ή να πληρώσετε μια εφάπαξ χρέωση. Επίσης, δεν υπάρχει εγγύηση ότι μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα ή να αποθηκεύσουν τα δεδομένα σας. Αλλά αν δεν λειτουργεί τίποτα από το οποίο έχετε δοκιμάσει μόνοι σας, μπορεί να είναι μια καλή τελευταία λύση, εκτός εάν έχετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας για επαναφορά, το οποίο θα εξετάσουμε παρακάτω.

Φροντίστε πάντα να διαβάζετε κριτικές για αυτούς τους τύπους λογισμικού. Αναζητήστε νόμιμες κριτικές χρηστών που υποδεικνύουν εάν καταφέρνουν πραγματικά να διορθώσουν το πρόβλημα του βρόχου εκκίνησης και να έχετε πάντα υπόψη σας το ενδεχόμενο κακόβουλο λογισμικό που μεταμφιέζεται σε πραγματικό βοηθητικό πρόγραμμα.

5. Επαναφέρετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας το iTunes ή το Finder

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα μετά την αναγκαστική επανεκκίνηση και την ανάκτηση του συστήματος, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε μια πιο δραστική λύση: την επαναφορά του iPhone σας. Αυτή η διαδικασία σκληρής επαναφοράς διαγράφει όλα τα δεδομένα στο iPhone σας και τα επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας, είτε στο iTunes είτε στο iCloud.

Για να επαναφέρετε το iPhone σας, συνδέστε το στον υπολογιστή Mac ή Windows, ανοίξτε το iTunes ή το Finder (για macOS Catalina και νεότερες εκδόσεις), επιλέξτε το iPhone σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Επαναφορά iPhone». Μετά την αποκατάσταση, η συσκευή σας θα πρέπει να εκκινήσει χωρίς να κολλήσει στο λογότυπο της Apple. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iPhone και, στη συνέχεια, επαναφοράς τους, διαβάστε Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας σε Mac.

6. Ελέγξτε το καλώδιο USB και τις θύρες σας

Μπορεί να προκαλεί έκπληξη, αλλά μερικές φορές, το υλικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λογισμικού. Εάν χρησιμοποιούσατε ένα φθαρμένο ή κατεστραμμένο καλώδιο USB για να συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας ή εάν η θύρα USB του υπολογιστή σας είναι ελαττωματική, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της συσκευής να ενημερώνεται ή να επαναφέρει σωστά, οδηγώντας σε προβλήματα όπως το κόλλημα στο Apple οθόνη λογότυπου.

Έτσι, δώστε στα καλώδια και τις θύρες σας μια φορά. Αναζητήστε ορατά σημάδια ζημιάς και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό καλώδιο ή θύρα για να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Μια απλή αλλαγή θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

7. Ενημερώστε τον υπολογιστή Mac ή Windows σας

Ακριβώς όπως το iPhone σας πρέπει να είναι ενημερωμένο, το ίδιο χρειάζεται και ο υπολογιστής σας. Ο υπολογιστής σας Mac ή Windows είναι αναπόσπαστο μέρος πολλών διαδικασιών αντιμετώπισης προβλημάτων iPhone. Από το iTunes έως το Finder, αυτές οι υπηρεσίες χρειάζονται την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού τους για να λειτουργούν σωστά και να υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και πρότυπα ασφαλείας.

Για να διασφαλίσετε αυτό, μεταβείτε στην ενότητα “Ενημερώσεις συστήματος” των ρυθμίσεων του υπολογιστή σας και εγκαταστήστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις. Η διατήρηση του λειτουργικού σας συστήματος ενημερωμένο μειώνει την πιθανότητα προβλημάτων συμβατότητας κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης iOS ή μεταφοράς δεδομένων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το iPhone σας να κολλήσει στο λογότυπο της Apple.

8. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν έχετε εξαντλήσει όλες τις επιλογές και το iPhone σας παραμένει κολλημένο στο λογότυπο της Apple, ήρθε η ώρα να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες. Η ομάδα υποστήριξης της Apple είναι εκπαιδευμένη να χειρίζεται κάθε είδους προβλήματα iPhone. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά για να συζητήσετε το πρόβλημά σας και μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε περαιτέρω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων ή να κανονίσουν μια επισκευή εάν είναι απαραίτητο.

Εναλλακτικά, εάν βρίσκεστε κοντά σε ένα Apple Store, σκεφτείτε να κλείσετε ένα ραντεβού στο Genius Bar. Θα διαγνώσουν το πρόβλημα και θα προτείνουν τον καλύτερο τρόπο δράσης. Εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, ενδέχεται να δικαιούστε δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση.

9. Αντιμετωπίστε πιθανά ζητήματα υλικού

Αν και το iPhone που έχει κολλήσει στο λογότυπο της Apple είναι συχνά πρόβλημα λογισμικού, τα σφάλματα υλικού μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτό το πρόβλημα. Φυσικές βλάβες όπως πρόσφατη πτώση, έκθεση σε νερό ή άλλα ατυχήματα θα μπορούσαν να έχουν απροσδόκητες επιπτώσεις στη σωστή εκκίνηση του iPhone σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι η βασική αιτία είναι ένα πρόβλημα υλικού, μην επιχειρήσετε να ανοίξετε και να διορθώσετε μόνοι σας το iPhone σας. Είναι πάντα ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό να εξετάζετε και να επισκευάζετε τη συσκευή σας από επαγγελματίες σε ένα Apple Store ή σε πιστοποιημένο τρίτο μέρος. Έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να επιδιορθώσουν το iPhone σας χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη.

Θυμηθείτε, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Η προστασία του iPhone σας με μια στιβαρή θήκη και η διατήρηση του μακριά από νερό και ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να σας σώσει από πολλές ταλαιπωρίες που σχετίζονται με το υλικό.

10. Αποφύγετε τις μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις

Το jailbreaking του iPhone σας ή η προσπάθεια τροποποίησης του iOS με μη εξουσιοδοτημένους τρόπους, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του κολλήματος του iPhone σας στο λογότυπο της Apple. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τέτοιες τροποποιήσεις για να αποτρέψετε προβλήματα λογισμικού.

Λοιπόν, να το έχετε: δέκα πιθανές λύσεις για να αφαιρέσετε το iPhone σας από την οθόνη με το λογότυπο της Apple και να επιστρέψετε στον καλύτερο εαυτό του. Να θυμάστε ότι τα τακτικά αντίγραφα ασφαλείας αποτρέπουν την απώλεια δεδομένων και η ενημέρωση του λογισμικού σας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πολλών προβλημάτων iPhone.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone”

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *