Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone”.

Οταν  το στήσιμο ενός ολοκαίνουργιου ή με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων iPhone ή iPad, το Setup Assistant επιχειρεί να ενεργοποιήσει τη συσκευή επικοινωνώντας με τους διακομιστές της Apple. Εάν αυτό αποτύχει, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPhone/iPad” ή “Δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση”.

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα, όπως προβλήματα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο, διακοπές διακομιστή ή Επιπλοκές της κάρτας SIM.

Αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα διερευνήσει τους λόγους πίσω από το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPhone/iPad” και θα παρέχει λύσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης.

Έχει κολλήσει το iPhone σας στο λογότυπο της Apple;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο App Store στο iPhone

Ελέγξτε την κατάσταση συστήματος της Apple

Πριν ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων για συγκεκριμένες συσκευές, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν οι διακομιστές ενεργοποίησης της Apple είναι λειτουργικοί. Κάθε τόσο, μπορεί να πέφτουν για συντήρηση ή να κατακλύζονται από μεγάλο αριθμό αιτημάτων ενεργοποίησης.

Να κάνω αυτό, επισκεφθείτε τη σελίδα Κατάσταση συστήματος της Apple και βεβαιωθείτε ότι Ενεργοποίηση συσκευής iOS είναι πράσινο. Εάν υπάρξει διακοπή λειτουργίας (αυτό υποδηλώνεται με πορτοκαλί ή κόκκινο), πρέπει να περιμένετε έως ότου η Apple το επαναφέρει στο διαδίκτυο.

Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi

Η ενεργοποίηση ενός iPhone ή iPad απαιτεί σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν δεν υπάρχει τίποτα κακό με τους διακομιστές ενεργοποίησης της Apple και προσπαθήσατε να περιμένετε για αρκετά λεπτά, το πρόβλημα μπορεί να έχει να κάνει με το Διαδίκτυό σας.

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι τα πιο αξιόπιστα. Εάν αυτό είναι αυτό που έχετε επιλέξει, επιστρέψτε στην οθόνη επιλογής δικτύου και συνδεθείτε στο Wi-Fi.

Εάν είστε ήδη σε Wi-Fi και δεν είστε σίγουροι για τη σταθερότητα της σύνδεσής σας, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε διαφορετικό δίκτυο ή επαναφορά του δρομολογητή σας προς την εξάλειψη δευτερευόντων προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Επανεκκινήστε το Setup Assistant

Το Setup Assistant στο iPhone ή το iPad σας θα μπορούσε να κολλήσει σε έναν προσωρινό βρόχο σφάλματος, κάνοντας επανειλημμένα την αποτυχία της διαδικασίας ενεργοποίησης.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε το πρόβλημα είναι να επανεκκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης από την αρχή. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένο το Πλευρά/Εξουσία κουμπί και πατήστε Ξανά από την αρχή.

Ενεργοποίηση συσκευής μέσω Mac/PC

Εάν το μήνυμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPhone/iPad” συνεχίζει να εμφανίζεται, μπορείτε να βασιστείτε σε μια εναλλακτική τεχνική ενεργοποίησης που περιλαμβάνει τις εφαρμογές Finder ή iTunes σε Mac ή υπολογιστή.

Σημείωση: Μπορείς πάρτε το iTunes από το Microsoft Store αν δεν το έχετε στον υπολογιστή σας.

  1. Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας σε Mac ή υπολογιστή μέσω USB.
  2. Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο Finder ή εκκινήστε το iTunes.
  3. Επιλέξτε τη συσκευή iOS ή iPadOS στην πλαϊνή γραμμή Finder ή στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του iTunes.
  4. Περιμένετε μέχρι το Finder/iTunes να επικοινωνήσει με τους διακομιστές της Apple και να ενεργοποιήσει το iPhone ή το iPad σας. Μια επόμενη οθόνη με τις επιλογές “Ρύθμιση ως νέα” και “Επαναφορά από το αντίγραφο ασφαλείας” υποδηλώνει επιτυχή ενεργοποίηση.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, ενημερώστε το Finder στο macOS (αυτό περιλαμβάνει την ενημέρωση του λογισμικού συστήματος) ή το iTunes για Windows (μπορείτε να λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις μέσω του Microsoft Store) και δοκιμάστε ξανά.

Αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Εάν το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone” αναφέρει ότι η SIM “δεν είναι συμβατή” ή “μη έγκυρη”, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη θήκη SIM, να επανατοποθετήσετε την κάρτα και να την τοποθετήσετε ξανά. Σκεφτείτε την κάρτα SIM με ένα πανί μικροϊνών ενώ είστε σε αυτήν.

Μετά από αυτό, επανεκκινήστε τη συσκευή σας iOS ή iPadOS—κρατήστε πατημένο το Πλευρά κουμπί, πατήστε ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣκαι κρατήστε το Πλευρά κουμπί ξανά.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα με τον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας ή την κάρτα SIM που αντιμετωπίζονται καλύτερα από την ομάδα υποστήριξης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας.

Επαναφέρετε το iPhone/iPad σε λειτουργία ανάκτησης

Ως έσχατη λύση, μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας σε λειτουργία ανάκτησης, ειδικά εάν το μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone” αναφέρει ότι οι πληροφορίες ενεργοποίησης δεν ήταν έγκυρες ή ότι “δεν ήταν δυνατή η λήψη πληροφοριών ενεργοποίησης από το συσκευή.”

Η λειτουργία ανάκτησης είναι ένα ειδικό περιβάλλον προσβάσιμο μέσω Mac ή υπολογιστή που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού συστήματος. Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση γνωστών ζητημάτων που σχετίζονται με την ενεργοποίηση σε iOS και iPadOS.

Μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης

Για να εκκινήσετε σε λειτουργία ανάκτησης, πρέπει:

  1. Συνδέστε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας.
  2. Ανοίξτε το Finder ή το iTunes.
  3. Πατήστε και αφήστε το Ενταση πάνω και Χαμήλωσε το κουμπιά το ένα μετά το άλλο και μετά κρατήστε αμέσως το Πλευρά/Εξουσία κουμπί μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Recovery Mode. Σε συσκευές που βασίζονται σε Touch ID, πατήστε παρατεταμένα το Σπίτι και Εξουσία κουμπιά αντί.

Επαναφέρετε τη Συσκευή

Κατά την είσοδο στη λειτουργία ανάκτησης, επιλέξτε το Επαναφέρω κουμπί στο Finder ή στο iTunes. Αυτό προτρέπει την εφαρμογή να κατεβάστε ένα αρχείο εγκατάστασης λογισμικού συστήματος—Έχει περίπου 5 GB και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αν βρίσκεστε σε πιο αργή σύνδεση.

Εάν στο μεταξύ το iPhone ή το iPad σας επανεκκινήσει στο Setup Assistant, μεταβείτε ξανά στη λειτουργία ανάκτησης για να συνεχιστεί η διαδικασία επαναφοράς. Το Finder ή το iTunes θα διαγράψουν αυτόματα και θα επανεγκαταστήσουν το λογισμικό συστήματος μόλις ολοκληρωθεί η λήψη.

Μετά τη λειτουργία ανάκτησης

Μετά την επαναφορά του iPhone ή του iPad, διατηρήστε τη συσκευή συνδεδεμένη με τον υπολογιστή ή το Mac σας και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αυτόματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή μέσω του Finder ή του iTunes. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αποσυνδέσετε και να χρησιμοποιήσετε το Setup Assistant.

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Η αντιμετώπιση του σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPhone/iPad” είναι μια απογοητευτική εμπειρία και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μάντρα της Apple “απλά λειτουργεί”. Οι λύσεις είναι διαθέσιμες, αλλά δεν είναι οι πιο βολικές.

Εάν το σφάλμα επανεμφανιστεί παρά την επεξεργασία όλων των παραπάνω, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple ή να επισκεφτείτε ένα Apple Store και να ζητήσετε από έναν τεχνικό να εξετάσει το πρόβλημα.

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα iPad χωρίς τον κωδικό πρόσβασής του;

6 τρόποι πρόσβασης στο φάκελο εφαρμογών στο Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *