Η κάμερα Chromebook δεν λειτουργεί;

Η κάμερα Chromebook δεν λειτουργεί; 7 Διορθώσεις για δοκιμή

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη χρήση της ενσωματωμένης κάμερας του Chromebook σας σε μια συγκεκριμένη ή σε όλες τις εφαρμογές; Αυτό το σεμινάριο καλύπτει πιθανές λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων για δυσλειτουργίες που σχετίζονται με την κάμερα σε Chromebook.

1. Να επιτρέπεται η πρόσβαση στην κάμερα για προβληματικές εφαρμογές

Η χρήση της κάμερας web σε διαφορετικές εφαρμογές θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το πρόβλημα αφορά το σύστημα ή την εφαρμογή. Ρυθμίστε μια εικονική βιντεοκλήση σε οποιοδήποτε εφαρμογή τηλεδιάσκεψηςή δοκιμάστε να τραβήξετε μια φωτογραφία σε μια εφαρμογή κάμερας.

Οι εφαρμογές ενδέχεται να εμφανίσουν μια μαύρη οθόνη εάν επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα Chromebook χωρίς άδεια κάμερας. Εάν η κάμερα του Chromebook σας δεν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να της παραχωρήσετε άδεια κάμερας.

 1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις app, ανοίξτε το Εφαρμογές καρτέλα στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Google Play Store.
 1. Επιλέγω Διαχειριστείτε τις προτιμήσεις Android.
 1. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς Εφαρμογές > Δείτε όλες τις εφαρμογές και επιλέξτε την επηρεαζόμενη εφαρμογή.
 1. Επιλέγω Άδειες.
 2. Επίλεξε το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ άδεια.
 3. Ορίστε την “Πρόσβαση στην κάμερα για αυτήν την εφαρμογή” σε Επιτρέπεται μόνο κατά τη χρήση της εφαρμογής.

Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή και ελέγξτε αν μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάμερα του Chromebook σας. Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε την εφαρμογή εάν το πρόβλημα παραμένει.

Αναζητήστε την εφαρμογή στο Google Play Store και επιλέξτε Εκσυγχρονίζω για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση στο Chromebook σας.

Διαγράψτε και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή εάν δεν έχει πρόσβαση στην κάμερα web του Chromebook σας μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στην εφαρμογή εκκίνησης ή στο ράφι και επιλέξτε Απεγκατάσταση.

2. Ενεργοποιήστε την πρόσβαση στην κάμερα τοποθεσίας στο Google Chrome

Όταν ένας ιστότοπος επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα web για πρώτη φορά, το Google Chrome εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να επιτρέψετε ή να απορρίψετε την άδεια της κάμερας για τον ιστότοπο.

Εάν αγνοήσετε ή αποκλείσετε το αίτημα πρόσβασης στην κάμερα, η κάμερα του Chromebook σας δεν θα λειτουργεί στον ιστότοπο.

Για να το διορθώσετε, επιλέξτε το Εικονίδιο κάμερας στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε Να επιτρέπεις πάντα [website URL] για πρόσβαση στην κάμερά σας. Επιλέγω Εγινε για να αποθηκεύσετε την άδεια της κάμερας και να κλείσετε το αναδυόμενο παράθυρο.

Εναλλακτικά, πάστα chrome://settings/content/camera στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Εισαγω. Επιλέξτε τον ιστότοπο, ανοίξτε το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Επιτρέπω.

Φορτώστε ξανά τον ιστότοπο και ελέγξτε εάν η κάμερα web του Chromebook σας λειτουργεί στον ιστότοπο. Κλείστε και ανοίξτε ξανά το Google Chrome εάν το πρόβλημα παραμένει.

3. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη απορρήτου της κάμερας Web

Ορισμένα Chromebook διαθέτουν διακόπτη απορρήτου φυσικής κάμερας web που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την κάμερα. Η ενεργοποίηση του διακόπτη απορρήτου αποκλείει την πρόσβαση των εφαρμογών στην κάμερα web του Chromebook σας.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το φως της κάμερας web του Chromebook σας γίνεται κόκκινο όταν μια εφαρμογή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την κάμερα web. Η ενδεικτική λυχνία γίνεται άσπρη όταν απενεργοποιείτε τον διακόπτη απορρήτου.

Εάν η κάμερα του Chromebook σας δεν λειτουργεί και η φωτεινή ένδειξη της κάμερας web είναι κόκκινη, βρείτε και απενεργοποιήστε τον διακόπτη απορρήτου της κάμερας web.

Η θέση του διακόπτη της κάμερας web θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο ή την επωνυμία του Chromebook σας, αλλά συνήθως βρίσκεται στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά οποιουδήποτε υπολογιστή.

4. Επανεκκινήστε το Chromebook σας

Αν απενεργοποιήσετε και ενεργοποιήσετε ξανά το Chromebook σας, η κάμερα web μπορεί να λειτουργήσει ξανά σωστά. Μια επανεκκίνηση του συστήματος ενδέχεται επίσης να εγκαταστήσει εκκρεμείς ενημερώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να διορθώνουν δυσλειτουργίες της κάμερας web. Κλείστε όλες τις εφαρμογές πριν επανεκκινήσετε το Chromebook για να αποφύγετε την απώλεια μη αποθηκευμένων δεδομένων ή εγγράφων.

Πατήστε το Chromebook σας Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης και Κλειδί ανανέωσης ταυτόχρονα για να ξεκινήσει μια επανεκκίνηση του συστήματος.

Εναλλακτικά, ανοίξτε την περιοχή κατάστασης του Chromebook σας (πατήστε Βάρδια + Alt + μικρό), επίλεξε το Εικονίδιο τροφοδοσίας και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Περιμένετε 1-2 λεπτά και πατήστε το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης ξανά για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα του Chromebook σας εάν η κάμερα δεν λειτουργεί μετά την επανεκκίνηση.

5. Ενημερώστε το Chromebook σας

Η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης ChromeOS στο Chromebook σας μπορεί να επιλύσει προβλήματα υλικού και συστήματος.

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Σχετικά με το ChromeOS και επιλέξτε το Ελεγχος για ενημερώσεις κουμπί.

Διαφορετικά, επιλέξτε Επανεκκίνηση για να αναγκάσετε το Chromebook σας να εγκαταστήσει εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού.

6. Επαναφέρετε το υλικό Chromebook σας

Η “Επαναφορά υλικού” διορθώνει την αποτυχία υλικού επανεκκινώντας ή ανανεώνοντας το υλικό του Chromebook σας—πληκτρολόγιο, επιφάνεια αφής, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάμερα web κ.λπ. Η εκτέλεση μιας σκληρής επαναφοράς θα μπορούσε να επιλύσει προβλήματα που επηρεάζουν την κάμερα του Chromebook.

Η επαναφορά του Chromebook σας ενδέχεται να διαγράψει ορισμένα αρχεία στον φάκελο “Λήψεις”. Ως εκ τούτου, συνιστούμε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων σε αυτόν τον φάκελο σε άλλους φακέλους στην εφαρμογή Αρχεία, στο Google Drive ή σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης.

Επαναφορά του Chromebook Χρήση συντόμευσης πληκτρολογίου

 1. Τερματίστε τη λειτουργία του Chromebook και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να κλείσει τελείως.
 2. Πατήστε παρατεταμένα το πληκτρολόγιό σας Εξουσία και Φρεσκάρω κουμπί για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα το Πίσω + Φρεσκάρω + Εξουσία κουμπιά για την έναρξη επαναφοράς υλικού.

 1. Απελευθερώστε το Φρεσκάρω κουμπί (ή Φρεσκάρω και Πίσω κουμπιά) κατά την εκκίνηση του Chromebook.

Επαναφορά υλικού σε Chromebook 2 σε 1

 1. Απενεργοποιήστε το Chromebook και αποσυνδέστε το πληκτρολόγιό του.
 2. Πάτα το Ενταση πάνω και Εξουσία κουμπιά για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.
 3. Αφήστε και τα δύο κουμπιά κατά την εκκίνηση του Chromebook σας.

Επαναφορά υλικού Chromebook με χρήση του κουμπιού επαναφοράς

Ορισμένα Chromebook της Asus, της Samsung, της Acer και της Lenovo διαθέτουν ειδικό κουμπί για την έναρξη επαναφοράς υλικού. Συνήθως θα βρείτε αυτό το ειδικό κουμπί επαναφοράς σε μια τρύπα στο κάτω μέρος του Chromebook σας.

 1. Απενεργοποιήστε το Chromebook σας, αφαιρέστε το τροφοδοτικό του και αποσυνδέστε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή αποθήκευσης ή αξεσουάρ.
 2. Τοποθετήστε έναν συνδετήρα, μια καρφίτσα ή έναν εξαγωγέα κάρτας SIM στην οπή του κουμπιού επαναφοράς.
 3. Κρατήστε τον συνδετήρα ή τον εξαγωγέα SIM στη θέση του και συνδέστε το τροφοδοτικό του Chromebook σας.
 4. Πάτα το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για να ενεργοποιήσετε το Chromebook και να αφαιρέσετε τον συνδετήρα ή τον εξαγωγέα SIM.

Σκληρή επαναφορά Chromebook με αφαιρούμενες μπαταρίες

Η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση της μπαταρίας του Chromebook σας θα επαναφέρει σκληρά το υλικό του. Τερματίστε τη λειτουργία του Chromebook, αφαιρέστε την μπαταρία, περιμένετε 10-30 δευτερόλεπτα και τοποθετήστε ξανά την μπαταρία. Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε αν λειτουργεί η ενσωματωμένη κάμερα.

7. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (Powerwash) Το Chromebook σας

Επαναφέρετε το Chromebook σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις εάν η κάμερα δεν λειτουργεί αφού δοκιμάσετε τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Chromebook σας διαγράφει όλα (αρχεία, εφαρμογές, λογαριασμούς χρηστών, επεκτάσεις κ.λπ.) που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στο Google Drive ή σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης πριν επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Chromebook σας.

 1. Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Προχωρημένος > Επαναφορά ρυθμίσεων και επιλέξτε το Επαναφορά κουμπί.
 1. Επιλέγω Επανεκκίνηση να προχωρήσει.

Διορθώστε προβλήματα κάμερας Chromebook

Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του Chromebook εάν η κάμερα web εξακολουθεί να μην λειτουργεί μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Χρησιμοποιήστε μια εξωτερική κάμερα web, εάν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μια επείγουσα βιντεοκλήση ή εγγραφή—δείτε μερικές κάμερες με προϋπολογισμό κάτω των 60 $.

Το Chromebook λειτουργεί αργά;

Πώς να απενεργοποιήσετε/ αφαιρέσετε την κάμερα στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας

7 εφαρμογές για λήψη καλύτερων φωτογραφιών στο iPhone

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *