Το κοινόχρηστο άλμπουμ δεν εμφανίζεται στο iPhone

Το κοινόχρηστο άλμπουμ δεν εμφανίζεται στο iPhone; 7 Διορθώσεις για δοκιμή

Η Apple έκανε πολύ εύκολη την κοινή χρήση περιεχομένου μεταξύ συσκευών Apple. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία iCloud Shared Album για να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο με φίλους και συγγενείς ή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από όλες τις συσκευές σας iOS. Αλλά μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το Κοινόχρηστο άλμπουμ δεν εμφανίζεται στο iPhone σας ή χάνετε ξαφνικά την πρόσβαση σε αυτό.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Κοινόχρηστο άλμπουμ δεν εμφανίζεται στο iPhone σας. Ίσως ο σύνδεσμος φωτογραφίας iCloud έληξε ή η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν λειτουργεί. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να το διορθώσετε.

1. Ελέγξτε τη σελίδα κατάστασης συστήματος Apple

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συσκευή Apple και τις υπηρεσίες της εταιρείας, θα πρέπει να ελέγξετε το Κατάσταση συστήματος Apple. Βρείτε την υπηρεσία με την οποία αντιμετωπίζετε πρόβλημα και ελέγξτε αν έχει πράσινο φως δίπλα της. Το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και θα πρέπει να λειτουργεί. Εάν έχει το κόκκινο χρώμα δίπλα του, τότε η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε να το φτιάξει η Apple.

Επειδή αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Κοινόχρηστο άλμπουμ, αναζητήστε Φωτογραφίες και δείτε το χρώμα του κύκλου δίπλα του. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις σχετικές υπηρεσίες, όπως το iCloud Account & Sign In ή το iCloud Backup.

2. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Το iPhone σας μπορεί να λειτουργεί σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Εάν συμβαίνει αυτό, θα σταματήσει ο συγχρονισμός των υπηρεσιών και θα μπορούσε να προκαλέσει το κοινόχρηστο άλμπουμ του iPhone να μην εμφανίζεται. Με τον ίδιο τρόπο, μια πρόσκληση σε κοινόχρηστο άλμπουμ δεν θα εμφανίζεται. Για να δείτε αν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κοιτάξτε το εικονίδιο της μπαταρίας στην επάνω δεξιά γωνία. θα πρέπει να είναι πράσινο ή κίτρινο (ανάλογα με το μοντέλο του iPhone σας). Εάν είναι κίτρινο, σημαίνει ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη. Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε Μπαταρία και αγγίξτε το.
 1. Απενεργοποιήστε το Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Επανεκκινήστε το iPhone σας και ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες για να ελέγξετε αν μπορείτε να βρείτε το κοινόχρηστο άλμπουμ τώρα.

3. Ελέγξτε τη Σύνδεση δικτύου

Η κοινή χρήση του περιεχομένου του iPhone σας είναι δυνατή επειδή η λειτουργία Κοινόχρηστο άλμπουμ βασίζεται στο iCloud. Επομένως, χρειάζεστε μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν ένα κοινόχρηστο άλμπουμ εξαφανίστηκε από τη συσκευή σας iOS, μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα συνδεσιμότητας.

Ελέγξτε εάν το Wi-Fi σας λειτουργεί σωστά ανοίγοντας το πρόγραμμα περιήγησής σας και προσπαθώντας να ανοίξετε οποιονδήποτε ιστότοπο. Μπορείτε να κάνετε την ίδια δοκιμή εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Εάν η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι ασυνήθιστα αργή, θα πρέπει να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικός.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Μεταφορά ή επαναφορά iPhone.
 1. Επιλέγω Επαναφορά.
 1. Πατήστε Επαναφορά Ρυθμίσεις δικτύου.

Δοκιμάστε να συνδεθείτε στο Wi-Fi ή στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας και δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

4. Ενημερώστε το iOS στην πιο πρόσφατη έκδοση

Το iOS ενημερώνεται συχνά και ίσως δεν λάβατε την πιο πρόσφατη. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα με το iPhone σας, από απροσδόκητα σφάλματα και σφάλματα λογισμικού έως τη μη εμφάνιση πλέον του Κοινόχρηστου λευκώματος. Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε για ενημερώσεις iOS και να τις εγκαθιστάτε όποτε χρειάζεται.

 1. Παω σε Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικός.
 2. Ελέγξτε εάν Ενημερώσεις λογισμικού είναι διαθέσιμα.
 1. Παρακέντηση Λήψη και εγκατάσταση εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση.

Μόλις το iOS σας είναι ενημερωμένο, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να δείτε το Κοινόχρηστο άλμπουμ. Λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν έχετε iOS 16, ενδέχεται να υπάρχουν μικρότερες ενημερώσεις που πρέπει να εγκαταστήσετε για να δείτε Κοινόχρηστο άλμπουμ ή Προσκλήσεις σε κοινόχρηστο άλμπουμ.

5. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά τα κοινόχρηστα άλμπουμ

Εάν ακόμη και η ενημέρωση του iOS σας δεν βοήθησε στο πρόβλημα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Κοινόχρηστα άλμπουμ και να την ενεργοποιήσετε ξανά. Η εκ νέου ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα την επαναφέρει και, ενδεχομένως, θα διορθώσει τυχόν δυσλειτουργίες που μπορεί να σας κάνουν να μην μπορείτε να τη δείτε εξαρχής. Δείτε πού μπορείτε να βρείτε τη δυνατότητα και πώς να την επαναφέρετε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε στο Apple ID σας Προφίλ.
 1. Παρακέντηση iCloud.
 1. Επιλέγω Φωτογραφίες.
 1. Εγκατάσταση Κοινόχρηστα άλμπουμ και απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά.

Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και ελέγξτε αν αυτό επιλύθηκε το πρόβλημα.

6. Αποσυνδεθείτε από το iCloud και ξανάσυνδεθειτε

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας κοινόχρηστες φωτογραφίες στο Κοινόχρηστο άλμπουμ ή δεν μπορείτε να δείτε καθόλου το Κοινόχρηστο άλμπουμ, το πρόβλημα είναι με το iCloud. Αλλά εάν η υπηρεσία iCloud είναι συνδεδεμένη σύμφωνα με την Κατάσταση συστήματος της Apple, το πρόβλημα είναι στο τέλος σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά στο iCloud.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
 2. Πατήστε το δικό σας Όνομα Apple ID.
 1. Κάντε κύλιση μέχρι κάτω και πατήστε Αποσύνδεση.

Επανεκκινήστε το iPhone σας και περιμένετε να επανέλθει το σύστημα. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας iCloud και ελέγξτε αν αυτό έλυσε το πρόβλημα. Η κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud θα πρέπει να αποκατασταθεί.

7. Ελέγξτε εάν ο σύνδεσμος φωτογραφίας έχει λήξει

Ίσως δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κοινόχρηστο άλμπουμ επειδή ο σύνδεσμος φωτογραφιών που λάβατε έχει λήξει. Εάν συμβαίνει αυτό, θα λάβετε το μήνυμα “Αποτυχία ανάκτησης” και πρέπει να ζητήσετε από τον αποστολέα έναν νέο σύνδεσμο.

Ελπίζουμε οι παραπάνω διορθώσεις να αποκαταστήσουν την ικανότητά σας να μοιράζεστε άλμπουμ, ώστε να μπορείτε και πάλι να αγαπάτε τις αναμνήσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναμονής στο iOS 17

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *